» »

Pomoc pri nakupu lcd oz plazma tv

Pomoc pri nakupu lcd oz plazma tv

cosmicsuper ::

Kupujem nov televizor. Glede na vec kot prevec rzlicnih mnenj in nestrokovnosti prodajalcev pa sem se odlocil, da zaprosim tudi za vaso pomoc. Naj povem najprej nekaj dejstev. Odlocil sem se za televizor velikosti 42" oz. 46" in sicer sem se po vseh zbranih podatkih odlocil za Samsung LE46M87, ko sem si pa ogledal sliko v Bofu, sem pa ugotovil, da televizor nima dobrega kontrasta. Med prebranimi ocenami za ta televizor sem zasledil sama pohvalna mnenja, z izjemo razocaranja nad barvno reprodukcijo. Tudi cena je dokaj ugodna (Mediamarket 1.800 eur). V nadaljevanju sem se navdusil nad izbiro zveze EISA, ki je za LCD televizor izbrala Philips PFL 9732D, ker je ta televizor nekoliko drazji, sem se odlocil za razlicico 42", ki stane (Mediamarket) 2.400 eur. Nad omenjenim televizorjem sem navdusen, vendar pa je problem v tem, da bom imel televizor postavjen tako, da bo pol televizorja pred steno, druga polovica pa pred steklenimi drsnimi vrati, kar pa se mi glede na ambilight ne zdi primerno in sem zaradi tega zopet v dvomih. Naslednja moznost je LCD Sony KDL-46W3000, cena v Mediamarket znasa 2.170 eur. V postev pa pride mogoce tudi kaksen model Toshibe, Sharpa ali celo Panasonicove plazme. Torej vljudno prosim za vasa mnenja.

danix1 ::

Definitivno Philips 9732. Ima daleč najboljšo ostrino, tudi pri TV signalu kot vse ostalo na trgu
zaradi Pixel Perfect Engine. Že Pixel Plus 2 in 3 sta bila odlična, Perfect Pixel pa je izjemen procesor za obdelavo slike. Znanec ima 42PFL9732 in slika iz (digitalne) kabelske je ostrejša kot na vseh Sony-ih skupaj (edini Sony ki dela solidno na kabelski je za mene serija X, ki ima podobno stvar kot je Pixel Plus - tj. DRC-MF). Slika iz DVD-ja preko HDMI-ja pa je naravnost fascinantna (seveda pri original DVD-jih).
Črna barva (kontrast) je tudi odlična, če ne boljša kot pri plasmah (z izjemo novih Pioneer plasm), globinska ostrina pa je najboljša na trgu. Tudi funkcijsko je super, ima namreč zelo uporaben čitalec kartic in USB, preko katerega lahko gledaš fotke (in zraven poslušaš MP3) v full HD ločljivosti.
Seveda pa je še tu Ambilight, ki res popestri gledanje. Če se ti pri tvoji postavitvi ne bo obnesel, ga lahko izklopiš, saj ta TV vendar ne kupiš zaradi Ambilighta.
Ta Philips je dosti višja liga, kot vsak Sharp, Toshiba, Panasonic in Sony (razen serije X, ki je primerljiva vendar mislim, da dražja).
Sam torej navijam za Philipsa, tudi sam bi ga brez obotavljanja kupil, če bi sedaj kupoval TV.
Edini resen protikandidat je Pioneer 4280, ki ima še boljšo TV sliko in najboljši kontrast - črno barvo od vseh, vendar ni Full HD, kar pa, verjemi v praksi ni moteče oz. neka velika slabost.

Edina stvar ki jo moraš upoštevati pri nakupu 42" TV-ja je , da ga moraš gledat iz razdalje vsaj 3.5 m, saj boš drugače videl vse pomankljivosti te zdajšnje 40 let stare nizkoločljivostne PAL tehnologije z katero oddajajo TV hiše. Za moje pojme pa je optimalna razdalja 4 -5 m. Iz te daljave bo celo TV Slovenija izgledala spodobno, he, he...

Aja, pa ne pozabi poklicati kabelske, da ti zrihtajo signal, če slika ne bo optimalna, saj ima večina uporabnikov prenizkega in preveč šumov v njem, kar pri klasičnem CRT TV-ju ne opaziš, pri modernem LCD-ju pa še kako, kljub temu, da Philips in Pioneer nista zahtevna glede signala - potrebujeta nekje 65dB signal. Nikakor sam ne eksperimentiraj z ojačevalci, če imaš slučajno slab signal. Naj ti fantje iz kabelske porihtajo, to so ti dolžni, saj jim plačuješ naročnino!
Mater, sem se razpisal.


LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: danix1 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plazma ali LCD televizor? (strani: 1 2 3 4151 152 153 154 )

Oddelek: Kaj kupiti
76961193228 (417599) antonija
»

Kateri LCD LED TV?? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10069825 (55957) seljo
»

Full HD TV (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Zvok in slika
942118484 (35471) Kovalchuk
»

Nov Philips-ov LCD TV

Oddelek: Zvok in slika
286457 (3624) klemen91
»

LCD TV mnenje

Oddelek: Kaj kupiti
132116 (1788) arozma

Več podobnih tem