» »

LCD TV mnenje

LCD TV mnenje

arozma ::

Iščem 32" full HD LCD TV tam nekje do 900€. Ni treba da ima vgrajen MPEG4 sprejemnik saj bi kupil takega ki ima režo za MPEG4 kartico. Sem malo gledal pa niti ne vem kaj naj iščem. Zaenkrat imam pa še antenski signal. Kolikor sem gledal ima Philips najlepšo sliko. Vendar je tudi med dražjimi. Nekje sem zasledil, da so Sharp, Toshiba in Pioneer med televizorji ki ima najlepšo sliko. Koliko je v tem resnice?
Nekje sem prebral tudi to da je kontrast nad 10000 nategovanje saj ga televizije sploh ne dosežejo. Je pa veliko takih ki ima dinamičnega kontrasta 30000. En Samsung ima celo 60000 dinamičnega kontrasta. Kaj naj sploh gledam?

Po teh podatkih ki sem jih že navedel so mi v oči padli teli LCDji:

http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/...
http://www.moj-tv.com/home.php?sortiraj...
http://www.mediamarket.si/index.php?D=1...
http://www.mediamarket.si/?D=3&id=428
http://www.bigbang.si/slika/tv-sprejemn...
http://www.mimovrste.com/artikel/135012...
http://www.mediamarket.si/index.php?D=3...
http://www.nakupovanje.net/sharp-aquos-...

mit3k ::

Za Sonya 32W4000 ti lahko povem, da ima dobro sliko (eden redkih ki ima dvb-c, ki ti koristi če imaš kabelsko). Ampak ta 32-palčni model ni vreden teh 900€, glede na to, da sem jaz dal za 40W4000 1000€, pa še se ga dobi ceneje.

Pomoje tudi s Philipsom serije 7 in Samsungom serije 6, nimaš kaj zgrešit, ostalih ne poznam.

Vseeno mislim, da se ti za tako ceno ne splača kupovat 32 velikosti, ker če še daš nekaj € poleg, dobiš neprimerno večji tv. (40 oz. 42).

arozma ::

Saj ta Sony je potem s klubsko ceno za 100€ cenejši. Glede velikosti smo se pa tko doma skregal kero velikost. Jest bi večjo tastari bi 32". TV pa gledam iz razdalje 2.5m - 3m. Ker pa navsezadnje dajo oni večino denarja sem raje malo popustil. Drugače bi še par let gledal diagonalo 53 na kolikor se zmanjša slika.

A kdo tukaj pozna kaj Gorenje. Zanima me kakšen je kaj njihov TV. Ker trenutno imamo Gorenje, star približno 20 let in dela kot nov. V 20 letih je bilo treba enkrat samo malo nekaj nazaj prispajkati.

A kdo ve odgovor na moja ostala vprašanja. Glede kontrasta in slike pri Toshibi, Sharpu in Pioneerju?

arozma ::

Aja, pa še to sem pozabil. Ali kdo ve kje se lahko znebim starega televizorja? Sem iz okolice Kranja.
A Tenetiše to jemljejo?

hamurabi ::

Kar se velikosti tiče...tastari bo kamlu ugotovil, da bi blo boljš, če bi mel večjo televizijo, potem pa mu bo žal. Tak da, probaj ga še prepričati v nakup večjega. Razlike v ceni ni velike, kakovost gledanja pa bo pri večjem zagotovo boljša...ti povem iz lastnih izkušenj.
V kolikor pa boste ostal pri 32", pa le poglej za kakšnim HD ready televizorjem. Razlike v kakovosti slike ni nobene, pa še dosti ceneje vas bo vse skupaj prišlo.

arozma ::

Full HD iščem predvsem zato ker kopujemo TV za vsaj 10 let. Marca (niso povedal kerga leta:D) naj bi postavili t-2 centralo, ki ima HD programe. Edino če HD ready predvaja pravtako kvalitetno HD sliko kot full HD? Čeprav sem nekje prebral, da je potem slika malo meglena namesto popolnoma ostra.

Spajky ::

@ arozma : www.podarimo.si ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

hamurabi ::

Verjemi, da pri velikosti 32" s prostim očesom ne boš opazil razlike med HD ready in full HD. In ja slika bo tudi na HD ready zelo kvalitetna (seveda ob ustreznem viru - Blue Ray...). Pri večjih diagonalah pa se malenkostna razlika le opazi. Ampak zares malenkostno. Preverjeno! Seveda ob ustrezni HD sliki, če pa boste gledali navadno televizijo (kabelska, IPTV...) pa itak ne bo nobene razlike.

Moje mnenje...32" full HD televizorji so dragi in se ti ne splača dati toliko več za tisti promil bolj "kakovostne" slike. Če pa se boste odločili za 40" (priporiočam), pa le posezite po full HD-ju, ki so tudi cenovno glede na 32" zelo ugodni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: hamurabi ()

kmetek ::

Full HD iščem predvsem zato ker kopujemo TV za vsaj 10 let. Marca (niso povedal kerga leta:D) naj bi postavili t-2 centralo, ki ima HD programe. Edino če HD ready predvaja pravtako kvalitetno HD sliko kot full HD? Čeprav sem nekje prebral, da je potem slika malo meglena namesto popolnoma ostra.


lol za vsaj 10 let? Kok greš stavit da je doba max 5 ?

bbenci2 ::

Življenjska doba je nekje 15-20 let.

dzinks63 ::

Čez 20let bo tak današnji lcd samo še razstavni eksponat v muzeju. Razvoj gre vse hitreje naprej, in niti približno si ne predstavljam kako bo zgledal TV čez 20let. 3D? laser? ...?

arozma ::

@ arozma : www.podarimo.si ... 8-)

A pa to kdo vzame. Namreč ne bi rad da se nam star TV vala doma še celo leto. Pa ne me narobe razumet. Če bi kdo rekel, da ga vzame bi sigurno starši rekli "ti ga samo odpel". Ne vem pa kaj bi komu tak televizor ki bo kmalu neuporaben zaradi digitalnega signala.


Škoda dat 1000€ za TV ki ga bom čez 2 leti menjal. Nismo vsi milijonarji. Če bi kupoval TV za 2 leti bi vzel najcenejšega ki i ga dobil.

Spajky ::

Če je TV brezhiben, ga bo že kdo vzel, posebej če je zastonj, pa majo doma kakega crknjenega, malega, zelo slabega ipd. ... dosti ljudi danes živi na robu eksistence in si niti novega CRT ne morejo privoščit; digitalni set top boxi pa majo itak tudi RF izhod ... malo tudi povprašaj naokoli, če ga kdo hoče, raje kot ga vržt v kontejner. Jest sem že marsikaj pustil zraven kontejnerjev za kosovne odpadke z listkom gori, da še dela! Pa je zginlo prej kot so prišli smetarji! 8-) ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

arozma ::

Bom dal oglas in upal, da se bo čimprej kdo javil.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako velik TV sprejemnik kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5334132 (29730) popster
»

Full HD TV (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Zvok in slika
942117421 (34408) Kovalchuk
»

lcd tv ali plazma do 500 eur

Oddelek: Kaj kupiti
132724 (2306) gorici
»

najboljsi full HDTV (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
15713161 (8519) carot
»

TV 42" do 1000 EUR - SD T2 preko FTTH - HD Ready ali FHD

Oddelek: Zvok in slika
112365 (1852) Invictus

Več podobnih tem