Forum » Omrežja in internet » T-2 Tezno-MB
T-2 Tezno-MB
Saintek ::
Lep pozdrav
Punca, ki je doma na Teznu v MB razmišlja, da bi prešla na t-2. Na t-2 so ji povedali, da je od centrale oddaljena 1000m sama pa cilja na paket
5/5. Kakšne so kaj izkušnje, če je kdo iz tezna, bo lahko imela 5/5 ? Ali je za to predaleč ? Na t-2 tega ne vedo dokler ne priklopijo modem in vidijo na koliko se sinhronizira. Če je kdo od tam pa ima že t-2 na podobni oddaljenosti bi z kako informacijo zelo pomagal pri odločitvi :)
Punca, ki je doma na Teznu v MB razmišlja, da bi prešla na t-2. Na t-2 so ji povedali, da je od centrale oddaljena 1000m sama pa cilja na paket
5/5. Kakšne so kaj izkušnje, če je kdo iz tezna, bo lahko imela 5/5 ? Ali je za to predaleč ? Na t-2 tega ne vedo dokler ne priklopijo modem in vidijo na koliko se sinhronizira. Če je kdo od tam pa ima že t-2 na podobni oddaljenosti bi z kako informacijo zelo pomagal pri odločitvi :)
Scorpia ::
Pokliče naj še 1x na T2 pa naj pove na keri ulici je, mogoče še kdo ima na tej ulici T2 kjer je ona in naj pogledajo kako se pri ostalih modem na tej ulici poveže. Po teh podatkih se loh sklepa al je centrala dobra ali ne in kako približno bo pri njej delal. Tko sem sam naredil, ko sem se selil.
OldSkul ::
mislim, da je predaleč, sicer bo verjetno dobila VDSL2, samo trenutno VDSL2 zagotovi samo višji download, upload pa ponavadi celo upade.
Jst sm 750m zračne pa mi dela 17/3
lp
Jst sm 750m zračne pa mi dela 17/3
lp
V največji meri ji je itak najpomembnejši download tako da če je ta ok se da zmenit bomo vidli kaj bo :)
PaJo ::
Če ji ni toliko pomemben UL potem nima težav, meni v firmi na 1550m dela 10/1 Mbit, res pa da na vdsl2, tako da če je zadovoljna z manjšim ul-jam kakor 5 Mbit ji bo zadeve zagotovo deloval super, mogoče ji bo celo delovalo 5 Mbit ul-ja, samo ni pa zagotovo.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
Vanquish ::
PaJo napaka.
na Teznu so izredno slabe linije zato je zelo vprašljivo na katerem delu je doma.
Jaz sem oddaljen od pošte manj kot 900m (zračne razdalje) in sem bil omejen na link 10mbit/256kbit. Govorim seveda o sinhronizaciji. Linija tudi ni zdržala več kot par ur preden sem moral resetirat modem. Dobil sem tudi nov modem, prav tako so se T-2jevci trudili popraviti zadevo - brez uspeha. V končni fazi mi je celo uspelo dobit GVO, da so pregledali omarice okoli mene s T-2jam. Prav tako brez uspeha.
Fora pa je, da je prijatl v isti smeri od pošte kot jaz, se pravi večina skupna infrastrukture, in je po zračni liniji oddaljen še dodatnih 600m - se pravi že po zračni liniji je dalje kot pa jaz dejansko po kablovju. In je lahko imel sicer slabši downlink kot jaz, ampak 2mbit uplinka.
Skratka, vse je odvisno kje si doma, ker je na Teznu na nekaterih mestih infrastrkutura res v kurcu.
na Teznu so izredno slabe linije zato je zelo vprašljivo na katerem delu je doma.
Jaz sem oddaljen od pošte manj kot 900m (zračne razdalje) in sem bil omejen na link 10mbit/256kbit. Govorim seveda o sinhronizaciji. Linija tudi ni zdržala več kot par ur preden sem moral resetirat modem. Dobil sem tudi nov modem, prav tako so se T-2jevci trudili popraviti zadevo - brez uspeha. V končni fazi mi je celo uspelo dobit GVO, da so pregledali omarice okoli mene s T-2jam. Prav tako brez uspeha.
Fora pa je, da je prijatl v isti smeri od pošte kot jaz, se pravi večina skupna infrastrukture, in je po zračni liniji oddaljen še dodatnih 600m - se pravi že po zračni liniji je dalje kot pa jaz dejansko po kablovju. In je lahko imel sicer slabši downlink kot jaz, ampak 2mbit uplinka.
Skratka, vse je odvisno kje si doma, ker je na Teznu na nekaterih mestih infrastrkutura res v kurcu.
Vanquish, tam kje je ona doma ni možno imeti niti kabl neta zato zdaj hira na 1/256 modrem adslu še do decembra zato razmišljama na menjavo. Hvala za koristne informacije
Socketmaster
pri adsl se mi je modem sinhroniziral 8096/768. Če niti tega ne dosega pol mislim, da nima kaj praskat pri T-2
pri adsl se mi je modem sinhroniziral 8096/768. Če niti tega ne dosega pol mislim, da nima kaj praskat pri T-2
jeje997 - obstaja tudi že tema o procesorjih in kaj zdaj? če se zahteva specifična informacija je prav, da se odpre posebej topic - kdo pa te še glede tisti flameware na xy straneh.
Ne ne ima tisti paket od siola modri adsl izpred 2h let, ko je bla hitrost podana 1/256 lahko bi jo povečala na 4/512 ampak bi plačevala oderuško ceno za to, zato razmišljanje o menjavi. Sicer pa nevem če gre sploh videt na koliko se ta siolov modem sinhronizira ali pač ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Saintek ()
to pa ti jaz ne znam povedat - jaz sem mel copperjet 813 al kaj je že in je bilo na strani proizvajalca programček, ki ti je kazal te parametre. Probaj poklical na SiOL help, oni sigurno vidijo. Ne vem pa več kako SiOL omejuje hitrost - včasih je bila sinhronizacija omejena, vendar jaz nisem zaradi SiOL TV imel te omejitve, sedaj pa mislim, da softwarsko omejujejo - kar pomeni, da bi se modem moral sinhronizirati max. SiOL pa ti omeji.
Skratka pokliči na SiOL
Skratka pokliči na SiOL
Senitel ::
Hitrost pri xDSL ti diktira DSLAM in ne Telekom ne odpira več kot je potrebno. Več ti znajo povedat podatki o liniji, ki jih pa ima modem. Klik.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | T-2 pocenil optiko (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 12008 (7336) | Lonsarg |
» | ADSL ali VDSL?Oddelek: Omrežja in internet | 5968 (5369) | dolenska |
» | Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Omrežja in internet | 36852 (20798) | Bug |
» | siol ali t2? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 6901 (4644) | Nixxon |
» | SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Omrežja in internet | 37536 (16943) | Primoz78 |