Forum » Omrežja in internet » T-2: Informacije
T-2: Informacije
Temo vidijo: vsi
Rias Gremory ::
Kako pa je kaj s priklopi sedaj? Jaz čakam že od konca marca, ko sem podpisal pogodbo, na priklop. So mi dodelili termin 29.4., katerega sem moral prestaviti, saj nas ni doma takrat. Novega datuma še nisem dobil. Ne vem no, men se to zdi kar dolgo.. Sicer se mi ne mudi ampak vseeno. Včasih mislim da je bilo to 2 do 3 tedne..
Kolikor vem je rok za priklop preko tujega operaterja 30 dni od prejetja ustrezne dokumentacije. Datum 29. 4. zgleda v redu, če prestavljaš se pa še dodatno zavleče. Predlagam, da vzameš novi datum, ki ga dobiš in se prilagodiš.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
krefi ::
Preklopili smo iz telekoma na T2 prinkateremu smo dober mesec.
Naj povem da imamo konstantne težave z TVjem da se na ikranu izpiše da je prišlo do napake in naj poskusimo kasneje prav tako pa.tudi z netom in sicer da pogosto zmrzne pa nima veze ali je to računalnik ali wifi naprava na wifiju vidiš da si povezan nanj samo piše brez omrežne povezave. To se dogaja večkrat tedensko.
Napako odprvlajo že od samega začetka pa ni veliko boljše. Je imel še kdo podoben problem?
Optika je telkomova paket pri T2 pa največji.
Naj povem da imamo konstantne težave z TVjem da se na ikranu izpiše da je prišlo do napake in naj poskusimo kasneje prav tako pa.tudi z netom in sicer da pogosto zmrzne pa nima veze ali je to računalnik ali wifi naprava na wifiju vidiš da si povezan nanj samo piše brez omrežne povezave. To se dogaja večkrat tedensko.
Napako odprvlajo že od samega začetka pa ni veliko boljše. Je imel še kdo podoben problem?
Optika je telkomova paket pri T2 pa največji.
e3 1231v3|asus gtx 970 strix OC edition|2x8gb kingston|
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s
BmoQuh ::
Pred T-2 je delovalo vse b.p.? Če ni bilo nikakršne spremembe pred hišo in v hiši glede omrežja, je možno, da je kaj slabo skonektano glede T-2 routerja, kar sicer menjajo brez utrujanja. Najboljše je vse zmeriti v nulo in pp zategniti vse vijake itn.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BmoQuh ()
krefi ::
Ja pred tem je delovalo vse b.p.
Tudi drugih stvari se ninurejalo po tem tako da ko so prišli so odklopili modem in TV boxe ter priklopili njihov opremo.
Sama hiteost na speedtestu je uredu problem je v tem da zmrzuje na trenutke kot da zmanjka povezave
Tudi drugih stvari se ninurejalo po tem tako da ko so prišli so odklopili modem in TV boxe ter priklopili njihov opremo.
Sama hiteost na speedtestu je uredu problem je v tem da zmrzuje na trenutke kot da zmanjka povezave
e3 1231v3|asus gtx 970 strix OC edition|2x8gb kingston|
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krefi ()
BmoQuh ::
Ne vem, mi imamo vse preko wifi in t-2 app, namenoma, vse dela kot ura - u2b, stremio, tv, iot, računalniki, telefoni...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BmoQuh ()
barakus ::
Imam T-2 optiko preko t-2 lastne optike. Vezava mi bo potekla naslednji mesec. Kako dobiti dober popust ob 24 mesečni vezavi? Lahko tudi menjam nosilca račune/priključka
Jarno ::
Imam T-2 optiko preko t-2 lastne optike. Vezava mi bo potekla naslednji mesec. Kako dobiti dober popust ob 24 mesečni vezavi? Lahko tudi menjam nosilca račune/priključka
Po prebranem in slišanem, tista prva ponudba s strani T-2 ni vedno najugodnejša. Pogosto se da izposlovati še kak dodaten bonus, recimo 1 leto zastonj časovni zamik...
Najbolje je, da imaš kakšno referenco od osebe, katera ima ugodno ponudbo, potem kličeš in se pogajaš za enake ugodnosti.
Lahko tudi omeniš, da boš v nasprotnem menjal nosilca naročnine.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
James Bond je že pred časi mislil, da bo prišel na zeleno vejo in chillal.
#65W!
#65W!
Mikrohard ::
Menjava plačnika ne bo pomagala... pa raje je niti ne omenjaj.
Pojdi v poslovalnico... tam se boš lahko še najbolje zmenil. Lahko greš pa za par mesecev na A1 Ultra in potem nazaj na T-2 (ali pa jim s tem zagroziš v poslovalnici, če se ne boš mogel zmeniti za kak popust).
Skratka... za 3 mesece moraš odjavit.
T-2 si pridržuje pravico do zavrnitve naročila, če izvedba širokopasovnega dostopa zaradi tehničnih omejitev linije ne bo mogoča oziroma v kolikor T-2 presodi, da gre pri koriščenju posebne ugodnosti za poskus zlorabe ugodnosti za nove naročnike (npr. prenos naročniškega razmerja na drugo osebo znotraj istega gospodinjstva).
Pojdi v poslovalnico... tam se boš lahko še najbolje zmenil. Lahko greš pa za par mesecev na A1 Ultra in potem nazaj na T-2 (ali pa jim s tem zagroziš v poslovalnici, če se ne boš mogel zmeniti za kak popust).
Akcija velja za nove naročnike, ki v obdobju treh (3) mesecev pred naročilom paketa niso imeli sklenjene naročniške pogodbe s T-2
Skratka... za 3 mesece moraš odjavit.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mikrohard ()
Jarno ::
Kakorkoli, realistična referenca obstoječega naročnika T-2, torej ugodnosti ob ponovnem podaljšanju vezave za dve leti, je na mestu.
Lahko potem z natisnjeno kopijo pogodbe ta gre s seboj v poslovalnico, da tam ne bodo slepomišili.
Lahko potem z natisnjeno kopijo pogodbe ta gre s seboj v poslovalnico, da tam ne bodo slepomišili.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!
#65W!
Vanadium ::
V poslovalnici dobil popust 25% za dve leti. Tiste njihove avtomatske ponudbe si lahko nekam zataknejo in sem jim rekel že nekajkrat v poslovalnicah ko sem se dilal za boljše popuste, da je škoda papirja, da mi to pošiljajo.
Gregor P ::
Meni so nazadnje dali 40%, leto pred tem 30%, avtomatika pa vedno 20%. Mi sicer gre vedno na živce, da se moram iti pogajat, ampak takle pač mamo.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
sleby ::
V splošnih pogojih ti piše, da popusta ne dobiš, če menjaš naročnika iz istega gospodinjstva zgolj zaradi pridobitve ugodnosti.
Kdo in kako to preverja pa me ne spraševat.
gb39 ::
Če imaš samo T-2 optiko, potem ti drugega kot sklenitev nove vezave s popusti pod njihovimi pogoji praktično ne ostane.
Kdo je nosilec naročnine njim ni pomembno, niti ni pomemben naslov. Naročnina je vezana na priključek. Tu je pa sledljivost zelo enostavna.
V splošnih pogojih ti piše, da popusta ne dobiš, če menjaš naročnika iz istega gospodinjstva zgolj zaradi pridobitve ugodnosti.
Kdo in kako to preverja pa me ne spraševat.
Kdo je nosilec naročnine njim ni pomembno, niti ni pomemben naslov. Naročnina je vezana na priključek. Tu je pa sledljivost zelo enostavna.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gb39 ()
deepsick ::
Še dela pri T-2 podpora, so dali na dopust, AI, ali odpoved?
Nastiskam vse tisto, potem pa igra in igra in igra in igra, nič ne pove o čakajoči številki in nič.
Zanima me pač, ker se čez nekaj mesecev iztečejo ugodnosti, če se bodo potrudili obdržati ali si naj iščem drugega.
Je pa še dovolj časa na voljo.
Nastiskam vse tisto, potem pa igra in igra in igra in igra, nič ne pove o čakajoči številki in nič.
Zanima me pač, ker se čez nekaj mesecev iztečejo ugodnosti, če se bodo potrudili obdržati ali si naj iščem drugega.
Je pa še dovolj časa na voljo.
buttcrack ::
polde66 ::
Jaz imam oranžni diamant hbo za 45 eur. Če se malce spremlja dogajanje na t-2 in še prebereš kak oglas ki ti ga pošljejo na mejl je precej lažje. Nekje na sredini maja je bilo plačaj 10 eur za 2x več. Sicer 2x več je malce marketinško. Šaltal sredi pogodbe za oranžni optimum katerega sem plačeval 35 eur na novo oranžni diamant HBO za 2 leti pomeni vklučen hbo, ogled za nazaj, veliki mobilni paket in 1 gb/200 prenos. Zadeva je bila na polovici prejšnje pogodbe podaljšana za 2 leti. Torej če malce spremljaš, povprašaš in ne čakaš zadnji dan lahko naletiš na ugodnosti. Tako da je vsako jamranje o neugodnostih do stalnih strank malce odveč. Res je da včasih pride do kakih nezaželjenih zapletov vendar smo do sedaj še vse zadeve odpravili brez hude krvi in takoj.
Prvi popust pred enim letom sem si izboril z 46%. Preprosto klic na t-2 malce debate in sami ponudijo možnosti. V osnovi sem nezahteven in sem z osnovnimi stvarmi zadovoljen. V pogovorih nisem nevljuden in nespoštljiv. Kar pa za današnjo družbo ni ravno standard. Torej če si človek do drugega bo ta tudi človek do tebe. Mogoče je tale zadnji del za večino odveč ampak ne pa za vse.
Prvi popust pred enim letom sem si izboril z 46%. Preprosto klic na t-2 malce debate in sami ponudijo možnosti. V osnovi sem nezahteven in sem z osnovnimi stvarmi zadovoljen. V pogovorih nisem nevljuden in nespoštljiv. Kar pa za današnjo družbo ni ravno standard. Torej če si človek do drugega bo ta tudi človek do tebe. Mogoče je tale zadnji del za večino odveč ampak ne pa za vse.
polde
buttcrack ::
sem za foro šel na chat in povprašal po poustu za vezavo, takoj ponudili 20%, ko sem povedal, da sem 2 leti nazaj dobil 30%, je model rekel, da je sedaj 20% max. Sem se lepo zahvalil in povedal, da grem pogledati po cenejši opciji h konkurenci. Se je zahvalil tudi on in adijo. Zanimivo. Na ta način bodo izgubili dve stranki, ker bom tudi starša prestavil. Bolj zaradi principa kot karkoli drugega.
Poldek je na reketu in ima kam ...
Konec leta bo itak vse last TM.
A si se najdu kje?
polde
unn:doo ::
Dipling ::
Zanima me, kako je s komunikatorju Amino ali Arris?
Do sedaj smo imeli Amino Kamai 710X, ob selitvi pa so nam namestili (rabljen) Arris VIP1113. Se mi zdi, da dela Arris na optiki počasneje (čeprav je to novejši komunikator), kot Amino na bakru.
Verjetno bomo kar preko aplikacije (na TCL c8k televizorju).
Do sedaj smo imeli Amino Kamai 710X, ob selitvi pa so nam namestili (rabljen) Arris VIP1113. Se mi zdi, da dela Arris na optiki počasneje (čeprav je to novejši komunikator), kot Amino na bakru.
Saj mogoce bo le potegnilo ljudem -- se pravi kupis TV za jurja plus (tale tcl ni bil jurja, ali pac) in potem ga naredis BUTASTEGA z nekim boxom za 30 eur od operaterja, ker je to kul.
Ja app, jasno -- samo pitaj boga kaksnega imajo na GTV/ATV, kar tale tcl rabi ... 720p x264 verjetno ne, kot Telekom.
Arris ni novejši. Arris 1113 je drugi najslabši box, ki ga lahko dobiš od T-2. Slabši je samo še 1003. Je pa oba že povozil čas. T-2 jih pa seveda še vedno rad daje v uporabo. Kaj je lepšega od tega, da zaračunavaš uporabo amortizirane naprave.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mikrohard ()
Dipling ::
Saj mogoce bo le potegnilo ljudem -- se pravi kupis TV za jurja plus (tale tcl ni bil jurja, ali pac) in potem ga naredis BUTASTEGA z nekim boxom za 30 eur od operaterja, ker je to kul.
Ja app, jasno -- samo pitaj boga kaksnega imajo na GTV/ATV, kar tale tcl rabi ... 720p x264 verjetno ne, kot Telekom.
Ja res, 1.5k, potem pa komunikator, ki kvari izgled. Spraševal sem zato, ker so izkušnje na A1 Xplore TV (na optiki) zelo slabe. Dela ultra počasi. Sicer na nekem Philipsu 65. Neuporabno.
Kakšen pa je kakovostni vrstni red?
Vsi 4K boxi, ki jih imajo, so po performansah tako blizu, da je bolj važno to, kateri bo imel manj težav s tvojim TV-jem, tvojim receiverjem, itd. So pa linux boxi (Amino Kamai, Arris 5305 in Arris 5202) bolj stabilni od Arris 7300... ker je browser na embedded linuxu pač bolj determinističen on Android TV sistema. Je pa Arris 7300 bolj uporaben za tiste, ki nimajo Smart TV-ja in bi radi gor poganjali še kaj drugega od T-2, RTV in Youtube. Je pa en nov Android box v prihodu, ki bo malenkost hitrejši od trenutnega.
Pri nas je Arris 7300 priklopljen na Hisensejev TV. Aris je pač androidTV box na androidu 14. Presenetljivo hitr, težave so pa z povezljivostjo s kakšnim av sistemom (daš naglas pa vse postane tiho). Načeloma pa ni slab. Ker je pač android TV box z njim tako tudi ravnaš, preverjaš posodobitve, inštaliraš aplikacije... Za ta denar je ok. Pa še T2 androidTV aplikacija je gor. Na vseh drugih tv-jih uporabljam T-2 t2go aplikacijo. Tako je ta na tem Arrisu vsaj izkoriščena. Arris ima čisto solidne specifikacije, dovolj rama za osnovo in dovolj prostora za kar je njegov namen. Če zastonj dobiš tako škatlo s takimi specifikacijami, ki sploh ni zastarela se nimaš kaj pritoževat. Dela kar mora delat. Plus tega je še komplet google cerificiran.
polde
MrStein ::
Pri nas je Arris 7300 priklopljen na Hisensejev TV. Aris je pač androidTV box na androidu 14. Presenetljivo hitr, težave so pa z povezljivostjo s kakšnim av sistemom (daš naglas pa vse postane tiho).
To z zvokom Android boxih je zgleda razširjena težava, sam imam pri konkurenci: https://slo-tech.com/forum/t849591/p867...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Jaz z nobenim boxom nimam težav takih kot s Arris 7300. V bistvu sploh nimam težav z boxi in reciverji nikoli. Vse povezave tečejo preko eARC ali ARC Se pravi z hdmi kablom. S tem je upravljanje lažje vendar potrebuješ AV reciver ki to podpira. ARC/eARC omogoča upravljanje glasnosti z enim daljincem optika pa pač z daljincem od AV. Treba je imeti tudi vklopljen CEC pri arc.
Pri Arris 7300 pa gre za en specifičn problem pri določenih av napravah. Z soundbari nisem imel težav. Z AV denon pa. Čim sem pritisnil tiko za naglas ali potiho mi je začelo sekventno izgubljati signal za glasnost (kot pri pritiskal tipko za izklop glasnosti). Sicer se da rešiti a sem pozabil kako ker se s tem problemom nisem ukvarjal posebej ampak sem raje zamenjal av za soundbar in ker mi ni delal napak sem soundbar obdržal.
Pri Arris 7300 pa gre za en specifičn problem pri določenih av napravah. Z soundbari nisem imel težav. Z AV denon pa. Čim sem pritisnil tiko za naglas ali potiho mi je začelo sekventno izgubljati signal za glasnost (kot pri pritiskal tipko za izklop glasnosti). Sicer se da rešiti a sem pozabil kako ker se s tem problemom nisem ukvarjal posebej ampak sem raje zamenjal av za soundbar in ker mi ni delal napak sem soundbar obdržal.
polde
Ja res, 1.5k, potem pa komunikator, ki kvari izgled. Spraševal sem zato, ker so izkušnje na A1 Xplore TV (na optiki) zelo slabe. Dela ultra počasi. Sicer na nekem Philipsu 65. Neuporabno.
Naj ti kdo za kak teden posodi svoj SmartTV-app, ker so vsi OTT (pusti A1, to je amaterska TV z 11% trznim delezem v SI).
EON bo verjetno za OTT najboljse v SI, imas tudi pre-paid varianto.
Samo Arris 7300, ker je obvezen za Android TV certifikacijo (google assistant). Pri drugih se je T-2 odločil za IR daljince (iz cenovnih razlogov).
PINki ::
Sem ga dobil, hvala.
Trenutno imam Diamant HBO z vezavo do novembra, ponudili so mi upgrade za paket T-2 King po izteku vezave za 40€/24 mesecev. Podpisal.
Trenutno imam Diamant HBO z vezavo do novembra, ponudili so mi upgrade za paket T-2 King po izteku vezave za 40€/24 mesecev. Podpisal.