Forum » Omrežja in internet » Varnost WLAN povezave
Varnost WLAN povezave
20sdfj093f ::
Ali bi se moral bat, če imam sredi Ljubljane wireless router (LevelOne, neka poceni zadeva), da mi bo kakšen pametnjakovič priskakljal v moj domači LAN?
SSID broadcastanje imam izklopljeno (čeprav tudi po tem ko ga izklopim, se hočejo neki čudni MAC-i še vedno sparit gor) in nastavitve pregledane kolikor se da pač naštimat pri taki zadevi? V uporabi je WPA (brez kakih radius serverjev, samo tale router).
Malo sem skeptičen glede varnosti, če bi bil na vasi se ne bi sekiral...
Hvala
D
PS: smešno, tudi ko izklopim SSID broadcast in fizično odstranim antenco, dobivam v logih še vedno Unallowed access from MAC ... (torej poskus priklopa preko WiFi)
SSID broadcastanje imam izklopljeno (čeprav tudi po tem ko ga izklopim, se hočejo neki čudni MAC-i še vedno sparit gor) in nastavitve pregledane kolikor se da pač naštimat pri taki zadevi? V uporabi je WPA (brez kakih radius serverjev, samo tale router).
Malo sem skeptičen glede varnosti, če bi bil na vasi se ne bi sekiral...
Hvala
D
PS: smešno, tudi ko izklopim SSID broadcast in fizično odstranim antenco, dobivam v logih še vedno Unallowed access from MAC ... (torej poskus priklopa preko WiFi)
amigo_no1 ::
in geslo naj bo dolgo 63 znakov in naključno.
Spremeni še default SSID in naredi listo dobrih MACov, ki imajo dospot.
Spremeni še default SSID in naredi listo dobrih MACov, ki imajo dospot.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
20sdfj093f ::
Zakaj pa tudi po izklopu SSID broadcastanja in spremembi SSID-ja določen MAC še vedno gnjavi in hoče priklop na moj router?
In to 5x na sekundo... :(
LP D
In to 5x na sekundo... :(
LP D
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ojačanje zaščite domačega omrežja (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 11261 (9588) | Yacked2 |
» | WPS brez WPSjaOddelek: Omrežja in internet | 3823 (3386) | Lonsarg |
» | Anketa: Uporaba brezžičnih omrežijOddelek: Loža | 5609 (4874) | Yacked2 |
» | Zaščita RouterjaOddelek: Omrežja in internet | 4974 (3909) | blackbfm |
» | WiFi - IBM ne najde SSID, ki oddajaOddelek: Omrežja in internet | 3045 (2756) | johanblond |