Forum » Izdelava spletišč » php in instant resize slike
php in instant resize slike
Cross ::
zdravo!
mam problemsn k ga ne morm optimalno rešt. v glavnm, na strani slike prikazujem v treh velikostih, neresizano, mejhno in srednjo. sedaj mam za vsako velikost svoj fajl kar je blo kul, sam zdej pa ne več ker se mi je nabral ful slik in pobere to dost placa. zato, sm se odloču da bom naredu tko da bo samo en fajl na serverju in ga bo ta resizu po potrebu in poslal userju. torej sliko imam resizano, samo ne znam poslat userju. sm vidu že naslove slik k ne kažejo fizično lokacijo slike pa se vsen pokažejo kot naprimer captcha "profile.php?mode=confirm&id=b8e330bb552f2e2c3787f865d493ae10", a je to slika iz baze? torej kako? delat temporary file ne vem če je optimalno, verjetn se da, samo kako vedt da je user uspešno dobil celotno sliko. kdo zna pomagat?
mejte se fajn
mam problemsn k ga ne morm optimalno rešt. v glavnm, na strani slike prikazujem v treh velikostih, neresizano, mejhno in srednjo. sedaj mam za vsako velikost svoj fajl kar je blo kul, sam zdej pa ne več ker se mi je nabral ful slik in pobere to dost placa. zato, sm se odloču da bom naredu tko da bo samo en fajl na serverju in ga bo ta resizu po potrebu in poslal userju. torej sliko imam resizano, samo ne znam poslat userju. sm vidu že naslove slik k ne kažejo fizično lokacijo slike pa se vsen pokažejo kot naprimer captcha "profile.php?mode=confirm&id=b8e330bb552f2e2c3787f865d493ae10", a je to slika iz baze? torej kako? delat temporary file ne vem če je optimalno, verjetn se da, samo kako vedt da je user uspešno dobil celotno sliko. kdo zna pomagat?
mejte se fajn
entering the subspace
R33D3M33R ::
Copy/paste iz manuala:
Bistvo je v tem, da pošlješ header in nato z imagejpeg ali imagegif outputaš sliko.
<?php // File and new size $filename = 'test.jpg'; $percent = 0.5; // Content type header('Content-type: image/jpeg'); // Get new sizes list($width, $height) = getimagesize($filename); $newwidth = $width * $percent; $newheight = $height * $percent; // Load $thumb = imagecreatetruecolor($newwidth, $newheight); $source = imagecreatefromjpeg($filename); // Resize imagecopyresized($thumb, $source, 0, 0, 0, 0, $newwidth, $newheight, $width, $height); // Output imagejpeg($thumb); ?>
Bistvo je v tem, da pošlješ header in nato z imagejpeg ali imagegif outputaš sliko.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
sverde21 ::
Problem tele rešitve je da je zelo požrešna z procesorjem... tako da če bo velik ljudi na enkrat na strani ti bo server delu (zelo) počasi.
<?php echo `w`; ?>
tale zadeva mi je znana, vendar ni za moj primer. namreč, jaz želim resizano sliko prikazat med textom, če pa pošlem header('Content-type: image/jpeg'); mi pa hoče pokazat samo sliko, vendar jo ne ker zravn echoam še stvari. če dam zadevo brez headerja mi pa pokaže namest slike tak sumljiv text. kje je trik?
entering the subspace
Ziga Dolhar ::
Bla bla bla
(img src="slikaGenerator.php?bu=mojaSlika.png&velikost=srednja" /)
Bla bla bla
(img src="slikaGenerator.php?bu=mojaSlika.png&velikost=srednja" /)
Bla bla bla
https://dolhar.si/
ne vem čist točn kva si mislu s tem, jz sliko resizam v istem php fajlu kjer tut echoam stvari. čim dam header mi pokaže prazno stran kjer hoče bit slika, drgač je pa un text čudn. a bi mogu kšn drug header poslat mogoče?
entering the subspace
no zdej vem kaj si mislu ja. sej zdej sm rešu problemsn. v drugem fajlu morš met kodo za resajz in to je to. hvala za pomoč.
entering the subspace
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Izdelava spletišč | 347423 (6560) | sunniegoldie |
» | OSCommerce nastavitve (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Izdelava spletišč | 53534 (20685) | Skarabej |
» | Download vsebine strani s JSOddelek: Izdelava spletišč | 2567 (1865) | MrBrdo |
» | Izvoz podatkov iz sql v excelOddelek: Programiranje | 1677 (1343) | xsenon |
» | Uporabnost novih strani .. zaželjeno testiranje ...Oddelek: Izdelava spletišč | 2284 (1714) | gregy |