» »

Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali.

strani: 1 2 3 4 5 6 ... 26

njok ::

Ni vprasanje kako ve, ampak kdaj katero moznost vkljuci, saj je browser tisti, ki zrenderira stvari. Tako za obicajen prikaz upostevajo screen, pri print-preview in tiskanju print, opera na fullscreen, kot je povedal veteran, pa projection.

CaqKa ::

no ker to me je zanimalo.. ker bi to lahko edino preko recimo driverjev za grafično delalo.. in kak bi to potem za linux delalo mi pa spet ni jasno :)

v bistvu ne loči drugega kot pa print in običnega..
no sej kaj več kot pa print ne potrebujem.

tnx

CaqKa ::

uporabil sem postion:fixed fix za ie6, zdaj pa me zanima kak se enega odvečnega scrolerja znebim?

tec ::

IE ne uposteva a taga na sliki, razen ce tocno dolocim a:link img.thumb in a:visited img.thumb

<img src="1.jpg" class="thumb" ... >

a img.thumb {border:1px solid #000;}
a:hover img.thumb {border:1px solid #fff;}

Je kaksen fix za tole?

Hvala

veteran ::

Hmm, meni dela v IE prav lepo, brez kakšnih dodatnih class, tole imam v CSS:
a img { border: 1px solid #999; }
a:hover img { border: 1px solid #dd8e47; }

veteran ::

Ups! Sem se spomnil, da me je tale hover hudo zajebaval; na strani je delalo bp, v galeriji, ki ima svoj css, pa no way!
IE ima neke probleme, nekako ga s temle prisiliš, da mora narediti redraw:
#tamale a img {	border: 1px solid #999; }
#tamale a:hover img { border: 1px solid #dd8e47; }
#tamale a:hover { background-position:0 0; } /* IE fix */ 
v html pa:
<div id="tamale">
<a href="img1.jpg"><img src="img1s.jpg" /></a>
<a href="img2.jpg"><img src="img2s.jpg" /></a>
</div>
(tole je na hitro natipkano, ker mi kodo generira php, zato ne gnjavit da manjka width, height, alt)

CaqKa ::

jaz imam še vedno enak problem kot zgoraj.

Road Runner ::

http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)

Zgodovina sprememb…

Road Runner ::

Cakqa: http://www.howtocreate.co.uk/fixedPosition.html

uporabi to. je sicer mal nora ideja da moraš ob vsakem scrollanju na novo preračunat pozicijo diva ampak je pa edina vsaj mal uporabna rešitev
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)

CaqKa ::

racerd: tole je tema o cssju ne o js.
poleg tega tista rešitev tak gro utripa, moja trenutna pa sploh nič ne utripa.
poleg tega še je tisti spodnji desni div malo preveč desno pomaknjen.

potem mi je že lepša tale rešitev: Emulating Position: Fixed;
pri kateri pa je podoben problem kot pri moji.. ko je stran previsoka se pojavi scroler, ki pa pod sabo skrije vsebino diva pod sabo. (sicer ga lahko za tistih 20 pixlov zamaknem.. ampak to ni to)


in ti delaš na designu stja?

Road Runner ::

to da ma ie podporo za "expression" v cssju nima nobene resne veze z javascriptom...

drugač, mogoč en neumen hack ki bi nakbrž clo delu... naredi frameset z enim framom, katermu določiš naj nima scrollbara, in potem v tej strani notr vključi tvoje fixed position dive.

ker tele tvoje rešitve niso da fixiraš en div, ampak samo ostalo vsebino omejiš in potem scrollaš...
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)

CaqKa ::

ok.. jaz nevem kaj si ti gledal..
vem pa nekaj.. da se mi zdi nesmisel uporabit nevem kolko js vrstic, za to kar lahko z minimalnim hackom narediš.
res da imam sedaj vse position:absolute fixirane.. samo pomojem absolutnih tak več niti potreboval nebom.

njok mi je preko imejla podal lepo rešitev..
v html se vključi še:
overflow: hidden;

sedaj špila ko urca

vsega skupaj mogoče tri vrstice več v cssju napram kolkim v JS?

hvala njok!

Road Runner ::

pa ti sploh veš kaj si s tem naredu al si samo to vpisu nekam?

overflow:hidden ti pomen da se vsa dodatna vsebina skrije - torej če je texta več kot ga pride na zaslon se pač skrije, namesto da bi dobil scrollbar ob robu. to je zihr ful dobr ane ;)
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)

CaqKa ::

nevem kaj bluziš. kamorkoli dam preveč lorem ipsuma vedno se prikaže.. pa nikjer se ne skrije.
je pa res da v ff ni skrolbara. v ie pa je.

ampak če si že tak pikolovski, bom pa še za tebe dodal eno simpl rešitev ;)
moment

Road Runner ::

ne morem prebrat vsebine strani na firefoxu pa sem pikolovski? hmm... :>

sj če pa na ie dela scroller je pa vse kar rabš nardit to, da na firefoxu preprečš ta overflow:hidden...

v stilu:

body { overflow:hidden; }
html > body { overflow:auto; }

alpa kj od tega

prever pa pol še kako je s scrollerjem na miški če maš tkole narjen v ie (predvsem v starejših) a se da vseen scrollat stran al ne. vem da še nedolg nazaj v firefoxu nisi mogu scrollat enga diva z overflow:auto s scrollerjem na miški
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)

Highlag ::

Matram se z enim menijem, ki sem ga snel od tule:

CSS meni

Ni mi jasno zakaj meni lepo deluje v IE in FF če ga poklikam preko interneta, če pa datoteko shranim na disk in odprem z diska pa FF še vedno deluje v IE pa ne?

Poleg tega me pa zanima še naslednje:
Malo sem preurejal CSS kodo pa me zanima če se na kakšen način da dodati spodnjo črto na meniju, brez da bi bil rob stika dveh celic širok 2 piksla. Trenutno je še brez :8)
Še nova koda:
ul,li,a {
display:block;
margin:0;
padding:0;
border:0;
}

ul {
width:188px;
border:0;
list-style:none;
}

li {
position:relative;
border-left: 10px solid #6F6E7F;
border-right: 1px solid #A4A4A4;
border-top: 1px solid #A4A4A4;
background-color:f0f0f0;
padding:1px;
padding-left:10px;
z-index:9;
}

li.folder ul {
position:absolute;
left:120px; /* IE */
top:5px;
}

li.folder>ul { left:140px; } /* others */

a {
padding:0px;
text-decoration:none;
color:#334392;
width:100%; /* IE */
}
li>a {
width:auto;
} /* others */

/* hovers with specificity */

li.folder:hover { z-index:10; }

ul ul, li:hover ul ul {
display:none;
}

li:hover ul, li:hover li:hover ul {
display:block;
}

li:hover {
border-left: 10px solid #BB0000;
}
}
Never trust a computer you can't throw out a window

HairMan ::

ul-ju dodaš border-bottom
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong...

Highlag ::

:8) Hvala! Ne vem kako da mi ni kapnilo!
Never trust a computer you can't throw out a window

HairMan ::

Sem pogledal še prvo vprašanje. Si spremenil poti background slik? Ker če imaš fajl na disku slike pa na netu moraš podati celo pot slike:
. FF ti jih mogoče cache-a, IE pa ne...
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong...

Highlag ::

Sem snel tudi slike in tudi z slikami NE deluje v IE:\ V prvem meniju jih pokaže, samo sam meni se pa ne odpre.
To na original datoteki, ki sem jo snel z neta (z FF)
Never trust a computer you can't throw out a window

Highlag ::

Sem rešil problem. Oziroma ga je pred mano avtor menija.:D

IE ne zna prikazat spisanega CSS -ja brez pomoči. (Upam da bo 7ka boljša)
Zato je avtor spisal en dodaten prevajalnik: csshover.htc, ki prevede CSS kodo, ki jo IE ne zastopi.
Datoteko csshover.htc se lepo vključi v CSS stylesheet in meniju čudežno pričnejo delovat. :D


Mogoče še komu prav pride.
Never trust a computer you can't throw out a window

CaqKa ::

kako spravim ločilno sliko tudi v ieju v menu.
trenutno dela le v ff in operi.

CaqKa ::

pa prosil bi še, če mi kdo razloži kje lahko p (paragraph) postavljam in kako ga nesmem
mi namreč validator nekaj ne spusti skozi.

Road Runner ::

kako spravim ločilno sliko tudi v ieju v menu.
trenutno dela le v ff in operi.


background: url("foo.jpg") no-repeat center left;

kaj takega?
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)

CaqKa ::

ne šljivi pet posto...
kot da ukaza center ne razume...

Ziga Dolhar ::

Zamenji vrstni red v "left center". Najprej X, nato Y pozicija.
Legal systems are not supposed to be efficient. They are
designed to ensure that innocent people are not found guilty.
If that requires inefficiencies, so be it.

CaqKa ::

presledek hoče imet potem pa dela.. čudno.
<span class="locilnik"> </span>


ko dam middle ne dela več nikjer (IE6, ff 107, o9bp1)

/edit: a nisi middle priporočal ziggga?
grem probat menjat vrstni red

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

Ziga Dolhar ::

'Middle' je bila moja napaka, zato sem tisti post pobrisal. Sorči.

Je pa zelo fajn, če ima SPAN vsaj nekaj širine, kjer se lahko prikaže, ne? :-). Background grafika namreč ne določa minimalne širine.
Legal systems are not supposed to be efficient. They are
designed to ensure that innocent people are not found guilty.
If that requires inefficiencies, so be it.

CaqKa ::

grem probat menjat vrstni red

ne niti left center ne dela v ie.
torej priporočaš da dam width še? (v bistvu sem to že probal)

CaqKa ::

ne dela.
nekaj širine.. ciljaš naj dodam presledek al naj dam v css width?

Ziga Dolhar ::

A nisi rekel, da ti že dela?
Legal systems are not supposed to be efficient. They are
designed to ensure that innocent people are not found guilty.
If that requires inefficiencies, so be it.

njok ::

Bi rad pomagal... ampak sploh ne razumem za katero ozadje se gre.

Road Runner ::

span je inline element in tudi če mu daš širino jo bo ignoriral. če mu pa daš zraven še display:block bo pa širina prišla v poštev
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)

Ziga Dolhar ::

Če se še spominjam tistega Caqkovega pejdža, je tam imel to v vodoravnem meniju. Torej bo moral stvari še floatat (float: left;), ne?
Legal systems are not supposed to be efficient. They are
designed to ensure that innocent people are not found guilty.
If that requires inefficiencies, so be it.

CaqKa ::

display: block in width:5px mi naredi štalo...
ziggga ja, dela če dam presledek med span in /span kar pa mislim da ni vredi. ali?

Road Runner ::

yes.
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)

Ziga Dolhar ::

Caqka, no zdej pa še vsem elementom (A-jem in Razmikovalnikom) določi float: left;.
Legal systems are not supposed to be efficient. They are
designed to ensure that innocent people are not found guilty.
If that requires inefficiencies, so be it.

CaqKa ::

še kr.. bom jaz to rajši s presledki naredo..
kak pa bi zgledala varianta da bi v (ul)(li)(/li)(/ul) napisal elemente pa bi se mi avtomatsko razporedili ločilniki, kak se to naredi?

kaj pa je komu jasno zakaj mi v varianti z presledki zmanjka prvi spacer?

Ziga Dolhar ::

#menu2 * { display: block; float: left; }

(oz. #menu2 .locilnik, #menu2 a { ... } )
Legal systems are not supposed to be efficient. They are
designed to ensure that innocent people are not found guilty.
If that requires inefficiencies, so be it.

CaqKa ::

aha.
kul. samo bom zglede še nekajkrat preklel, da ne obstaja float:center :>

tec ::

Za submenije uporabljam SPAN, ki ga dam v UL, ki je v DIVu in ga potem skrivam in odpiram z javascriptom. Problem je, ker IE ne uposteva span classa, ampak prevzame style od celotnega DIVa. Ce dam DIV stran, pa IE pravilno pobere class od SPANa. Firefox pa prikaze pravilno.
Kaksna ideja?

HairMan ::

Koda?
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong...

Looooooka ::

ne vposteva ti kerga dela classa...sirina visina itd.
ie pa firefox mal drgac dojemata span...pr firefoxu recimo na span gleda kot na element,ki ma sirino parenta v ie pa deluje kot hmm (font) itd.Tko da je treba tle pazt na te zadeve.
sicer pa ja za menije se da fino vse z (ul) (li) resit ampak je treba spet dodajat fixe za firefox ie in opero(fun fun fun)

Zgodovina sprememb…

Road Runner ::

span nima širine. span je inline element brez kakršnegakol formattinga sam po seb. in to povsod.
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)

CaqKa ::

<ul>
<li>prvi nivo</li>
<ul>
<li>drugi nivo</li>
<ul>
<li>tretji nivo</li></ul></ul></ul>

prvi nivo ima piko, drugi ima circle, tretji pa square. po defaultu.
kak to spremenim, brez da delam class=prvi, drugi, tretji?

veteran ::

Caqka, tole ni v redu, drugi nivo mora biti v li elementu prvega nivoja.

Tkole:
<ul class="menu">
<li>prvi nivo
    <ul>
    <li>drugi nivo aaa</li>
    <li>drugi nivo bbb</li>
    </ul>
</li>
</ul>


css:
ul.menu { list-style-type: square; }
ul.menu li ul { list-style-type: disc; }
ul.menu li ul li { font-size: 80%; pading:...; margin...; }

CaqKa ::

zakaj pa je tisti class=menu potreben?

ul li
ul li ul li
ul li ul li ul li
pa jih definiram tukaj, pa je to, to, če prav razumem?

da torej
ul li ul li
pomeni definiranje stila za li ki je za dvema ul?

Road Runner ::

css2 selectors - ampak pazi, na ie jih pol ne dela.

"ul li ul li" pomeni vsi li-ji ki imajo vsaj en li nad sabo, torej 2. "stopnja" in naprej
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)

veteran ::

> zakaj pa je tisti class=menu potreben?

Če hočeš spremenit vse sezname, je odveč, seveda.

CaqKa ::

naštevanje litearature..
se da to v cssju naredit da imaš namesto
1. blablaba
[1] blablaba
?
strani: 1 2 3 4 5 6 ... 26


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prikaz strani na različni resoluciji-Joomla

Oddelek: Izdelava spletišč
15528 (256) kr?en
»

Problem prikaza #left-nav

Oddelek: Izdelava spletišč
5162 (129) slitkx
»

Wampserver in Firefox

Oddelek: Izdelava spletišč
6472 (352) jonystar
»

CSS problemi (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
513939 (1738) nuuush
»

3 divi v divu in float

Oddelek: Izdelava spletišč
10977 (861) alexa-lol

Več podobnih tem