» »

OSCommerce nastavitve

OSCommerce nastavitve

««
11 / 13
»»

SumAm ::

ta vrstica je, obe sta, pa še kar ni nič :S

em, a se komu sanja kako bi naredil še eno podstran tako kot je npr "Dostava" in bi bilo "O Podjetju", pa da se samo vsebina spremeni. sploh mi ni jasno kje bi to najdu v osc adminu, al se to kje drugje ureja al kok?

overlord_tm ::

gres v include/boxes, in mas tam en fajl information php ... tam bos videl ze vse obstojece linke ki jih imas, potem pa samo skopiraj enega in ga malo pomodificiraj. Tisto kar je z velikimi črkami (FILENAME_DELIVERY ... nekak tako) spremeni v recimo FILENAME_ABOUT. Potem odpreš include/filenames.php in dodaš nekam define('FILENAME_ABOUT', 'about.php') pri čemer je about.php fajl z vsebino strani v document root mapi (public_html, www, whatever...). Potem pa v about.php skopiraj en poljuben podoben fajl (kaj ko je bilo v tistem boxu zraven v menuju), recimo delivery, in spet rahlo spremeniš konstante da bodo smiselne. Potem rabiš samo še v include/languages/slovenian naredit fajl z istim imenom kot prejšni, torej about.php in notri pač definirat une konstante ki jih imaš namen izpisat v about.php

To je nekak zelo na grobo opisano ;) Ne pozabit ko boš kopiral vsebine fajla, da pač ustrezno spremeniš use une FILENAME_* konstante (recimo pri includanju language fajla).

webstar ::

Odpri shipping.php ter ga shrani kot podjetje.php ter ga spremeni po svojih željah (dodaš opis podjetja, kakšno sliko,..). Ne pozabi na navigacijo (gumb) do strani podjetje.php.

overlord_tm najlepša hvala za pomoč, tako sem lahko prej zaključil en projekt. res se vidi da obvladaš! :D

ah ja, še ena težava, ko klikneš na gumb "V košarico" ti vrže ven tole napako:

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/bivana/public_html/trgovina/includes/languages/slovensko.php:1361) in /home/bivana/public_html/trgovina/includes/functions/general.php on line 32

vrstica 32 v general.php je:

header('Location: ' . $url);

Komu kaj jasno?:\

poglej v vrstico 1361 v datoteki slovensko.php ... verjetno je to zadnja vrstica in je tam ?> potem pa mogoče kak prewzen presledek ... no, tega ne sme bit ;)

Vse kar je mora biti med
<?php ... ?>
tagi, nobenih presledkov okoli. Potem isto notri ne sme biti nobenega echo, session, header itd ukazov (res nevem zakaj bi bili v language fajlu xD).

Ta osCommerce je nočna mora ... znam ga zato ker sem ga v službi dobil za uštimat eno že čist zjebano štacuno in se je bilo treba navadit. Samo me kr srce boli ko gledam kdo, ampak kompaktibilna je pa pomoje še z PHPjem iz prazgodovine xD.

ah pa res, bila sta na koncu ?> še dva presledka, a poslušaj zdaj to foro, zdaj je pa blank page, ko osvežiš ali klikneš na ta gumb, mislim wtf :S.

Si v notepadu popravljal ane?

Notepad ma mal svojevrsten zapis UTF8 (pa še par drugih editorjev). Uglavnem na začetku zapišejo ene 2B imenovane BOM (byte order mark). PHP ni ravno najbol razumevajoč, in to proba prebrat kot kake znake, efekt? Isti kot bi imel presledke spredaj ;). Prazna stran je pa zahvaljujoč tep_redirect funkciji, ku damo die nardi če so headerji že poslani. Jaz sem jo malo predelal da mi izpiše error in reče da je v slovensko.php na line 0 bil sendan output ;).

Probaj s kakim PSPad editorjem ;). 2x se prepricaj da ni presledkov, dodaj en presledek in ga pobrisi (bug PSPada), spremeni charset v UTF8 ce se ni in shrani. Zadeva bi morala delat.

PS: Sem že mislil da sem edini ki se je s takimi zadevami ubadal xD

nisem v notepadu popravljal ampak v Dreamweaverju. sem si inštaliral PSPad-a pobrisal na začetku in na koncu, prej dodal in potem pobrisal, spremenil v UTF-8 a ne prime svija ;((

še kakšna opcija? :\

A je še vedno isti error? Nekaj mora biti an tisti vrstici 13** v slovensko.php. Kak presledek, karkoli kar povzroči da se headerji pošlejo ...

Daj nalimaj tisto vrstico +- par vrstic če lahko ;)

evo zadnjih par vrstic s pobrisanimi vrsticami do znaka ?>:

*/

define('FOOTER_TEXT_BODY', 'Sistem temelji na odprti kodi osCommerce
Vse cene že vsebujejo DDV.');
?>

nvem res ne zakaj ne dela. mal sem mogu spremenit tamle html kodo da sem lahk postu.

Sistem temelji na odprti kodi osCommerce
Vse cene že vsebujejo DDV.

A je tukaj noti enter (new line) al je to prelom vrstice?

Mogoče kaki slabo zakluječni komentarji, ko vidim da maš nek */ notri?

Groove ::

A je kje novejši slovenski prevod, kot na uradni strani? :8)
Sem dosti googlal, pa nič uporabnega.
Tnx :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Groove ()

nurmaln ::

Čisto na novo sem si namestil OSC skupaj z nekim template-om pa se zdaj malo igram in testiram.

Predvidevam, da bi moral jaz in stranka ob zaključku nakupa dobiti kak e-mail, pa se to ne zgodi. Mi lahko kdo svetuje, kje začeti iskat napako?

Zahteva mail server smzp avtentikacijo?

Sploh imaš notri nastavitve? Na dosti serverjih mail funkcija ne dela, ker se ne zna prijavit na smtp server. Jaz se niti nisem preveč bavil z nastavitvami (čeprav sem pomoje videl nekje smtp nastavitve) ampak sem spremenil tisto mail funkcijo tako da dela z PHPMailer classom.

So pa tudi neki contributioni na OSCM strani

gregy ::

lahko pa sendmail stestiras tako, da zahtevas geslo ali pa posljes nekaj preko strani Contact Us ... boš takoj videl če sendmail dela ali ne
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX<br />
Vstopnice.com so moja strast ...

sem stestiral

poslal sem si mail preko Contact Us obrazca in zadeva dela

še kakšna ideja kje bi bil lahko problem?

probaj z original fajli OSC .. brez te template ... bos videl ce je template kriv ..

ker ne bi rad povozil inštalacije me zanima če je znano kateri fajli so zadolženi za to pošiljanje, da bi lahko zamenjal samo te

ce se ne motim je to checkout_process.php

Poleg obstoječe (s template) verzije OSC sem si namestil še eno čisto verzijo OSC, pravkar sneto z uradne OSC strani. Problem je pri obeh isti.
Sendmail očitno dela saj pri obeh normalno dobim pošto če si jo pošljem preko obrazca Contact us. Ko pa opravim naročilo preko spletne strani ne dobi ne kupec niti administrator nobenega maila.
Še kakšna ideja????

sem probal tudi E-Mail Transport Method preklopit na smtp pa ista zgodba

dummy question .. si v nastavitvah pravilno vpisal mail? .. hmm, pravzaprav če Contact Us dela, potem je mail pravilen. Povprasaj na firmo kjer gostujes, naj malo v loge pogledajo kje se zatakne ...

ok, zadevo smo rešili

če se še komu pojavi podoben primer pa samo v info:

Na strežniku je bilo nastavljeno, da uporabnik "nobody", kakor se očitno predstavi skripta, ne more pošiljati mailov na remote naslove (izven domene). Skrbniki strežnika so to popravili in zadeva zdaj dela normalno.

gregy hvala za nasvet

j.

Pa saj sem vprašal če se zahteva smtp avtentikacija ;)

Sicer pa bolje kot da dovoliš nobody-u pošiljanje mailov je to, da spremeniš oscm mailer class da se zna prijavit na server kot normalen user ;)

Razvijam spletno trgovino na platformi oscommerca. Do nedavnega je bilo s prikazom strani vse v redu, nakar google začne javljati, da stran lahko škoduje vašemu računalniku in popolnoma blokira dostop primer.
Nakar opazim, da se na dnu strani-levo pojavljajo majhni kvadratki primer.
Preverim izvorno kodo in opazim, da je dodan java script
Občasno mi javlja tudi

Kaj storiti v tem primeru?

kje si pa kupil template? .. neke trojance ti širiš naokoli :D

Ni template, je moja predelava osnovne verzije (je pa vzeto malo od raznih templatov)... Ker je vloženo kar nekaj dela, bi rad rešil problem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: webstar ()

po moje (ker ne vidim source fajlov, imaš nekje neko scripto noter .. z nekimtrojancem .. mi ga je NOD32 ustavil

SPEEEED ::

sem potreboval pomoč, ampak sem že uredil....

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: SPEEEED ()

Evo zdaj pa resno potrebujem pomoč.

Stran sem preselil na drug strežnik in sedaj mi ko grem v administratorski del napiše:

FATAL ERROR: register_globals is disabled in php.ini, please enable it!

v php.ini je to na on

Kaj bi še lahko bilo narobe?

Kaj nobeden ne ve?

si povprašal tvojega ISPja kako je z nastavitvami?

Oni so mi samo poslali, da naj v php.ini vključim to na ON, ampak to je že od prej vključeno.

quarterback ::

Lep pozdrav vsem skupaj...

Imam template, ki na prvi strani prikaže nove izdelke, jst pa želim na prvi strani imeti pozdravno sporočilo. Mi lahko kdo pomaga v katerm filu in pa kaj je potrebno spremeniti?

Prav tako imam problem s footerjem, če v languages spremenim footer, mi spremeni samo del besedila v footerju. V katerem filu je ostalo?

Hvala

LuGi ::

SPEEEE http://www.oscommerce.com/community/con... ce se slucajno nisi resil tezave.

quarterback ::

...no oba problema sem uspel rešit.

Pojma pa nimam zakaj v Adminu pri atributih proizvodov ne morm it na naslednjo stran atributov?

harvey ::

Imam problem. V datoteki index.php bi rad popravil besedilo pod define
('TEXT_MAIN', ' bla bla bla');

httpdocs / xxxx / includes / languages / slovenian / index.php

Popravim vendar, mi še vedno vztrajno prikazuje stari tekst ko stran gledam na strežniku. Popravil sem že s filemanagerjem od Pleska in direktno s ftp. Pa je še vedno isti trik. Jasno da refresh in še ctrl+f5.

Kakšnen namig?

malo verjetno pa vendar .. imaš nastavljen slovenski jezik? .. Ker če imaš angleskega in popravljas v slovenscini .. :D

Seveda, slovensko. :-)

Zadeva se je razrešila, še enkrat sem popravil na strežniku in zadeva deluje. Kako pa da prej ni delalo pa nimam pojma :-)

Pozna kdo kakšen plugin kjer lahko pošljem email samo tistim, ki so kupili določen artikel in ne vsem? Ker trenutno lahko izberem vse ali pa samo enega..vsakega posebaj obvescevati mi vzame prevec casa.

Any idea?

Tx :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LuGi ()

jaz imam ta contribution je pa res, da pogrešam (nisem php freak) contribution, ki mi bo omogočal še vsem tem, napisat skupni mail. Ta omogoča vsakemu posameznemu .. bolje išta nego ništa ;)

Vsaj nekaj :))

Sicer bi blo dober ce bi lahk se email poslau avtomatkso vsem :8)

mylife ::

živjo, potreboval bi pomoč. In sicer, nikakor mi ne uspe, da bi se mi imena dnevov in mesecev izpisovala slovensko, pa tudi ura, ki se izpiše, ko se nekdo registrira ni točna. Verjetno je to tudi zaradi tega ker je na ameriškem strežniku a ne? Pa vseeno, se da to kako popraviti? Spreminlaj sem že LOCALSET in marsikaj, pa je zmeraj enako. Na www.mylife.si/shop, lahko pogledate težavo. Tudi nek template bi rad dodatl, pa ne znam. Nisem ravno poznavalec php-ja in podobno, ampak mi je vseeno uspelo postaviti to trgovino :))
Prosim naj mi kdo pomaga.
Lp, Gregor

da bi tvoja trgovina izgledala resna moraš popraviti/dodati:

- secure server .. ob kliku na Moj račun, bi zadeva morala preskočiti na secure server (https) ker gre za moje osebne podatke
- Manjkajo ti pogoji poslovanja .. reklamacije, plačila ...
- Manjkajo ti podatki o firmi (inšpektro se ti bo prvo v to vpiknil)
- Spremeni besedilo na prvi strani, kjer TI vse delaš. Prestavi na MI .. ne pa da izgleda, da za vsem stoji one man band .. nič kaj resno mi ne deluje.

K problemu .. Kaj pa imaš vpisano za LOCALSET? Sicer nisem doma na svoji masini, da bi pogledal, kako imam jaz (SI_sl ... nekaj podobnega :) ).. bom zvečer ..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gregy ()

Hardstyle ::

Stran nikakor ne more izgledati resno, če je logotip WordArt in Worda :)

Neumnost ::

Ok.. probal sem že vse.. še zmer mi noče datuma spremenit.. Piše March lol...

setlocale(LC_TIME, 'ssl_SI.ISO8859-2'); // PROBAL SEM TUDI OPCIJO 'slovenian' al pa sl pa slv pa bla bla..
define('DATE_FORMAT_SHORT', '%d/%m/%Y'); // this is used for strftime()
define('DATE_FORMAT_LONG', '%d/%m/%Y'); // this is used for strftime()
define('DATE_FORMAT', 'd/m/Y'); // this is used for date()
define('DATE_TIME_FORMAT', DATE_FORMAT_SHORT . ' %H:%M:%S');

Se komu sanja kaj bi lahko blo?..

Fuuul hvala.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Neumnost ()

tole imam jaz, in deluje

@setlocale(LC_TIME, 'sl_SI.UTF-8');

define('DATE_FORMAT_SHORT', '%m/%d/%Y'); // this is used for strftime()
define('DATE_FORMAT_LONG', '%A, %d. %B, %Y'); // this is used for strftime()
define('DATE_FORMAT', 'd/m/Y'); // this is used for date()
define('DATE_TIME_FORMAT', DATE_FORMAT_SHORT . ' %H:%M:%S');

imaš slučajno en "s" preveč?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gregy ()
««
11 / 13
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo