Prijavi se z GoogleID

» »

Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali.

Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali.

strani: 1 ... 22 23 24 25 26

emmentaler ::

HA:D
Zrihtal....skor.......
Nekje sem prebral, da IE zastopi vse propertyje če narediš takole, v mojem primeru....daš vse še v en brezvezen div...
<div id="povezave">
							<img width="299" height="32" src="odzadja/povezave.png">
							<div style="float:right; padding:10px 78px 0px 0px;">
								<a class="n" target="_blank" href="http://www.facebook.com/group.php?gid=259227384179">
								<img width="48" height="48" border="0" src="odzadja/f.png">
								</a>
							</div>
							<div style="float:left; padding:10px 0px 0px 78px;">
								<a class="n" target="_blank" href="http://www.myspace.com/rockeband">
								<img width="48" height="48" border="0"  src="odzadja/m.png">
								</a>
							</div>
							<div id="rob">
								<img width="300" height="3" src="odzadja/rob.png">
							</div>
						</div>


Na žalost pa FF zdaj tega ne razume....Mislim, v IE se stvar prikazuje v nulo, tud tisti #rob se lepo prikaže....
ejejj...

Zgodovina sprememb…

gunningArmy ::

Ah, dobri stari IE. Mogoče bo v jubilejni 10-ki že CSS3 noter. :)

DiTi ::

IE9 ima najboljšo css3 podporo, ne vem kaj sanjaš ti.

hcet ::

Z neta sem pobral css reset ( http://meyerweb.com/eric/tools/css/rese... ), sedaj pa nikakor ne morem narediti list style, da bi mi prikazoval npr. list-style: disc;

Kje je fora?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hcet ()

Gandalfar ::

bos moralo pa malo vec pokazat, najlazje ce kar na web uploadas example k te muci. Pomojem imas premalo podroben selector.

shadeX ::

lep pozdrav.

imam sledeč problem pri css-ju.

 slika

slika



osredotočite se na napis facebook. rad bi da bi bil na vseh resolucijah pozicioniran zraven desnega roba. Vendar je tak samo pri meni. če grem na drug računalnik z drugo resolucijo mi ga vrže nekam proč. pomoje enostavno vprašanje za vas :))))

css koda

#topMenu {
position: relative;
width: 100%;
height: 30px;
margin: 0;
padding: 0;
background:#000;
}


#facebookIcon {
padding: 5px;
position: absolute;
width: 25px;
height: 25px;
margin-left: 95%;
}

#facebookIcon a:link, a:visited {

font-family:"Trebuchet MS", Arial, Helvetica, sans-serif;
color:#fff;
text-decoration: none;
}


p.s delno deluje z margin-left: 95% , vendar deluje različno na različnih ekranih. kako narediti da ostane fixiran točno zraven desnega roba..

hvala..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

Gandalfar ::

float: right? :)

Major ::

Float flow in absolute position flow sta dve različni zadevi. Dodaj lastnosti: top in right (seveda jih ustrezno definiraj).
IT Developer & Photography enthusiast.

DiTi ::

je možno da z li backgroundom pobarvam ozadje tudi številki seznama? za lažjo predstavo:


s tem da ima že ol tudi svoj background in more ta tudi ostat ko je li drugačen (hover in active efect)
na sliki tisti krogeci niso na pravem mestu, to naj ne moti.

če css:
.region-highlighted ol{
	width: 320px;
	background: url(../images/slider_li_bg.png) repeat-y;	
	color: #FFF;
	padding: 0px;
	padding-left:22px;
	font-weight:bold;

}
.region-highlighted ol li{
	margin-left: 0px;
		padding: 10px 20px 4px 5px;	
	height:20px;
}
.region-highlighted ol li.views-row-first{
	background: #FFF url(../images/slider_li_active.png) no-repeat right;	
}

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DiTi ()

Tody ::

DiTi ::

to sem že pogledal, problem je to da očitno z li backgroundom ne moreš pobarvat tudi list-styla, kateri je v tem primeru pač decimal.

Major ::

Lahko. Prestavi bulletin znotraj lista: list-style: inside decimal; (ne pozabi na padding).
IT Developer & Photography enthusiast.

DiTi ::

to sem rabil. nisem vedela da lahko kombiniraš :) hvala

no zadeva pa veselo ne deluje v ie9.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DiTi ()

bf4ed ::

Pozabi ie9 :P >:D

DiTi ::

Če vsaj ne bi tako grdo razmetalo vse skupaj bi še pustil, zdaj pa pač more bit zadeva brez številk.

bf4ed ::

DiTi saj pa maš neko kodo, ki prepozna brovzer in če so keri od IE sranja pač za tiste daš malo drugačen css da se izvede...

DiTi ::

vem, ampak ne mislim zgubljat časa, ker bi stran že morala biti vpostavljena prejšnji teden čeprav sem komaj včeraj dobil to nalogo :)

bf4ed ::

Ja potem pa moj prejšnji odgovor :P

echoman ::

Pozdravljeni,

Zanima me, kako bi s CSS-om naredil enostavne gumbe, ki bi bili pri robovih zaokroženi?
Sicer bi vse skupaj že naredil, vendar imam različne povezave v meniju, ki so različno dolge, zato ne morem uporabiti fiksnih sličic.
 Primer

Primer



Potem me zanima še kako naredim povezavo na določen div (class), ki ima v ozadju neko sliko - celoten div naj bi bil linkan na neko stran. Kako?

Poleg loga strani bi dal zraven še navigacijo, vendar nevem kako dva različna diva postaviti enega nasproti drugega. Kako?

Potem imam še levi in desni predel strani, ki nevem kako bi jih razlikoval, da bi bila vsak na svoji strani - predvidevam, da podobno kot za zgornje vprašanje. Kako?

Hvala in lep pozdrav! :)

Gandalfar ::

border-radius.com

$('#mojdiv').click(function(){ $('#mojAnchor').click() });

float: left

echoman ::

Hvala! :)

Me pa zanima kako bi naredil, da bi za Firefox 3.6, IE 8 in starejše napisal poseben .css in nato nekako navedel, da je to samo v primeru teh starejših verzij?

Hvala!

LP, echoman

EDIT: Za novejše od Firefox 3.6 in IE 8, pa bi imel že prej narejen stil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: echoman ()

Tody ::

Temu se reče Conditional comments in jih bo IE 10 ukinil. http://www.webdevout.net/css-hacks http://css-tricks.com/132-how-to-create...

Za FF 3.6 pa nevem zakaj bi šel to delat a tok različno rendrira kot 4 ali 5?

echoman ::

Za IE 8 sem že našel, zanima me še, kako bi dodal še starejše zraven (in pa Firefox 3.6) ?

Glede renderiranja pri Firefoxu pa je med 3.6 in 4/5 kar precejšnja razlika, sploh zaradi CSS3. Se za FF 3.6 da narediti ali ne?

Hvala!

LP, echoman

technolog ::

S phpjem zaznaš user agent in prikažeš željen stil.

echoman ::

Ali bi z JavaScriptom mogoče šlo, ker PHP-ja ne bi rad vključeval zraven?

Hvala!

LP, echoman

technolog ::

Tole:

http://www.w3schools.com/js/js_browser....
http://www.quirksmode.org/js/detect.html

Meni osebno se zdi način z JS dosti lepša rešitev kot neki čudni "hacki".

Gandalfar ::

echoman je izjavil:

Za IE 8 sem že našel, zanima me še, kako bi dodal še starejše zraven (in pa Firefox 3.6) ?

Glede renderiranja pri Firefoxu pa je med 3.6 in 4/5 kar precejšnja razlika, sploh zaradi CSS3. Se za FF 3.6 da narediti ali ne?

Hvala!

LP, echoman


Katere analitike gledas, da se ti zdi vredno investirat cas v FF 3.6?

echoman ::

Sem rešil potem kar s css-om, moral pa sem določiti margin na vsak class znotraj div id - prej sem imel margin samo na div id.

Glede starejših različic FF lahko povem še, da je obiska tudi iz 3.0.x in 3.5.x .

Hvala za pomoč!

LP, echoman :)

echoman ::

Pozdravljeni,

Spet imam manjši problem s CSS.



Problem se nanaša na besede, ki so zeloooooooooo dolge, če pišem navadno besedilo, ni problema.
Kako iz prvega primera naredim tako, da bo tako kot je pri drugem?

Hvala!

LP, echoman

DiTi ::

Po navadi normalno besedilo vsebuje presledke. če boš imel vsaj enega na tako dolgo besedo bo delalo ok. Drugače pa lahko rešiš le z overflow hidden.

Trinitron ::

Uporabi:
word-wrap: break-word;

echoman ::

Hvala, bom probal.

LP, echoman

DiTi ::

word-wrap je css3, tako da si dokaj omejen.

Trinitron ::

word-wrap ima široko podporo. Deluje celo v IE5.

Major ::

Vseeno obnašanje ni povsod enako. Težave so pri FF (v. < 3.5) in Opera (v. < 10.5)
IT Developer & Photography enthusiast.

CaqKa ::

sharepoint ima za svoje strani eno css datoteko corev4.css ki ima čez 7000 vrstic..

nekje mi moti moj css z enim hoverjem
kako naj ugotovim kater hover je težaven... gledat vse vrstice z :hover je malo preveč...

Gandalfar ::

inspectas v chrome inspectorju?

CaqKa ::

to že... ampak kak naj vem katera vrstica je zagrabla pa na kater del html kode, če pa sem z miško na strani... in ne hkrati v oknu od inspektorja :>

technolog ::

Daš inspector v poseben oken, pa ga daš "stay on top".

Gandalfar ::

Caqka: uporabis chrome dev - http://stackoverflow.com/questions/5789...

CaqKa ::

bom sporbal v ponedeljek. hvala obema. samo v mojem chromu (verz. 13) tega nimam kar je na zgornjih linkih. je pa med komentarji tudi en dober nasvet...
pač desno klikneš na element od tam dalje pa namesto miške uporabljaš tipkovnico, s tem ti miš ostane na pravi poziciji.

Muks ::

Sem noob in me muči preprosta zadeva. Rešitve na spletu nisem našel zato postam tukaj.

CSS

body {
background: #000 url('../img/main-content-color.png') repeat-y;

}

Gre se za to, da ko ponavljam sliko, dobim med elementi prazen črni prostop velikosti 1px. Mislim, da je težava v Photoshopu, vendra rešitve žal ne poznam.

Tody ::

če imaš rob na sliki seveda tudi rob ponavlja :) drugače pa uporabi css reset.

Muks ::

Imam reset:

* {
margin: 0;
padding: 0;
}

kar se tiče roba, ga nimam.

Gandalfar ::

Daj za foro to tvojo slikco v http://jsfiddle.net/ pa pripni sem link

tiki46 ::

zdravo, mene pa zanima kako bi s CSS3 spremenil barvo vsem povezavam ki imajo končnico .si?

tole je del HTML kode..torej zeleno bi se morale obarvati najdi.si, mobitel.si in rtvslo.si.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tiki46 ()

Tody ::

easy way je da jim določiš drugačne class-e kot pa ostalim

#000 ::

tiki46 je izjavil:

zdravo, mene pa zanima kako bi s CSS3 spremenil barvo vsem povezavam ki imajo končnico .si?


Poglej si malo Pseudo classes .. vendar ne delujejo v vseh browserjih

najbolje je da definiraš en class z željeno barvo in jo daš ustreznim elementom

delujoča alternativa je javascript
Se trudim da ne hranim trolov.
Ne razpravljam s pripadniki Wordpress sekte.

tiki46 ::

Hvala, sem jim prirediu class in dela ok.

CaqKa ::

#000 je izjavil:

tiki46 je izjavil:

zdravo, mene pa zanima kako bi s CSS3 spremenil barvo vsem povezavam ki imajo končnico .si?


Poglej si malo Pseudo classes .. vendar ne delujejo v vseh browserjih

najbolje je da definiraš en class z željeno barvo in jo daš ustreznim elementom

delujoča alternativa je javascript

In s katerim pseudo classom bi ti to naredil?
strani: 1 ... 22 23 24 25 26


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

poravnava li elementov

Oddelek: Izdelava spletišč
8936 (801) boss-tech
»

Wampserver in Firefox

Oddelek: Izdelava spletišč
61019 (899) jonystar
»

CSS problemi (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
516089 (3888) nuuush
»

[CSS]Pozicioniranje footer diva

Oddelek: Izdelava spletišč
61458 (1405) amaze646
»

CSS background-image in IE6?

Oddelek: Izdelava spletišč
132173 (2039) Road Runner

Več podobnih tem