» »

OSCommerce nastavitve

OSCommerce nastavitve

««
«
1 / 13
»»

drywater ::

Pozdravljeni.
Trenutno se ukvarjam z nastavljanjem spletne trgovine. Uporabljam program OSCommerce.
Težave imam pri nastavitvi DDV-ja. Program sicer dela pravilno, saj ob naročanju, na koncu v račun prišteje DDV. Vendar zna to biti moteče za uporabnike, saj se povsod prikazujejo cene brez vštetega DDV-ja.
Vprašanje se glasi:
Ali se da kako enostavno nastaviti program , da bi prikazoval cene z vključenim DDV-jem , brez prevelikega programiranja?

Lep pozdrav
drywater

gregy ::

zdravo drywater ...

V administracijskem delu odsurfaj v Configuration ... na levi strani .. potem imas pa spodaj mislim, da je predzadnja vrstica .. Display prices with tax .. in ga daj kot "true"

to je to z davki ..

pa preveri ce imas v Location/taxes - Tax Zones .. vpisano Slovenijo ... pa ne bi smelo biti problema ..

Tukaj pa si oglej kaj se da narest z OsCommercom .. več kot odlična zadeva :)

drywater ::

Hvala.
Super deluje. Tam opcije sploh nebi najdel, čeprav sem šel skozi vse vsaj dvakrat. Še malo je manjkalo, pa bi PHP kodo začel spreminjati.

BTW zelo lepa stran je na linku.

Lep pozdrav
drywater

parasit ::

Prosim če mi pove kdo, kje spremenim da se cena spremeni iz x.xxx,xxSIT formata v x.xxx,xx SIT format, s presledkom? Že 2 dni iščem, pa nič!

Hvala že v naprej
To je to!

gregy ::

na hitro .. tam kje imaš valute (administracija) vnesi " SIT"

pa bos imel presledek .. drgac sem pa jaz to nekej v kodi naredil presledek .. da je povsod .. če se spomnim bom napisal.

gregy ::

no tukaj pa še bolj profesionalna resitev ..

v currencies.php (admin in catalog) poisci vrstico

. $this->currencies[$currency_type]['symbol_right']

in jo zamenjaj z

. ' ' . $this->currencies[$currency_type]['symbol_right']

pazi .. to moras narediti na vec mestih v teh dveh fajlih ...

p.s. kdaj bomo lahko pasteal kodo sem noter :D

parasit ::

Gregy hvala, ful si mi polepšal dan, imam pa še samo eno prošnjo, nikakor mi noče poslati maila z lokal hosta, vedno mi javi

Warning: mail() [function.mail]: Failed to connect to mailserver at "localhost" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set() in
catalog\includes\classes\email.php on line 522


Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at catalog\includes\classes\email.php:522) in catalog\includes\functions\general.php on line 33



Kje je napaka?

Hvala že v naprej!
To je to!

gregy ::

ne bi tocno vedel ampak svetujem ti, da preveris smtp nastavitve pri tvojem ponudniku .. nahajajo se v php.ini ...

imas pa tudi v admin delu /tools se mi zdi "Server info" pa notri poglej gele smtp-ja

moj je npr.
SMTP localhost localhost
smtp_port 25 25

tisti headersi so pa po moje glih zarad prvega errorja .. delas to slucajn na svojem disku?

parasit ::

Ja vse skupaj imam na svojem disku in apache server.
To je to!

gregy ::

hmm .-. potem ti pa zal ne znam pomagat .. ti errorji so meni nepoznani .. ker takoj ko sem dal nas oscommerce na web je delal iz prve ... probaj ga postavit na web .. na kaksen server od kakega ISP-ja kjer imajo serverje oreng konfigurirane ..

parasit ::

Glede presledka med ceno, nimam v skripti . $this->currencies[$currency_type]['symbol_right'] zgleda, da imam drug prevod :(
To je to!

gregy ::

to ni stvar prevoda .. ne smes to iskat v language fajlu ..pac pa v fajlu catalog/includes/classes/currency.php ter admin/includes/classes/currency.php

parasit ::

Car si! Imam še eno prošnjo, mail se rešil. Sedaj kao pošlje mail, a e-maila ne dobim, mi lahko pošlješ svojo e-mail skripto, da jo predelam zase?

Hvala, cena sedaj deluje, vzelo mi je 2 dni :)!

LP
To je to!

gregy ::

to je stvar konfiguracije na serverju .. SMTP nimas v oscommercu kaj rihtat .. svetujem ti da das gor kako testno scripto za SMTP ... mal pogugli "smtp test script" orwhatsoever :)

parasit ::

Pozdravljeni!

Vse poznavalce kode prosim, če mi lahko povejo, kje bi lahko spremenil izpis na računu pri oscommerce v tak zapis:

Janez Novak
Ljubljanska 15
Ljubljana 1000
16161615, Slovenia


Rad bi imel tak zapis, prosim če pomagate:

Janez Novak
Ljubljanska 15
1000 Ljubljana
DŠ: 16161615, Slovenija

Hvala že v naprej
To je to!

gregy ::

takole gre

v admin delu Locations/Taxes greš v Countries .. za vsako državo imaš na izbiro tudi Adress Format (od 1-5), katerega lahko dodaš vsaki državi svojega .. ker so pač izpisi različni ..

jaz sem priredil po svoje .. najprej sem izbrisal 4 formate naslovov (v phpmyadmin v adress_format table), ter pustil enega notri ... preko phpmyadmin sem odprl table adress_format in Vrednost zamenjal s sledečo

$firstname $lastname$cr$streets$cr$cr$postcode $city$cr$country


..vse skupaj shranil in preveril, da imajo vse države n nastavitvah vnešeno 1 kot adress format. POZOR .. Če boš vse izbrisal in pustil eno cifro .. in če država ne bo imela v natsvaitvah te cifre vnesene, bodo racuni in dobavnice prazni ...

mi imamo sedaj račun v obliki

Joe Doe
Ulica 29

3000 Celje
Slovenija

takšen izpis naredi koda ki sem jo pasteal zgoraj

upam, da sem dovolj dobro razlozil tole z naslovi ..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gregy ()

gregy ::

aja .. pa davčno (sem priredil "Company name") nam izpiše na vrhu v prvi vrstici .. kadar je ...

pa še to .. mogoče se bo kdo vprašal zakaj sem izbrisal vse adress format razen enega? .. ste že kdaj prejeli račun iz Amerike, da je bil sprintan po naših PTT standardih? .. naš je narejen tako, da ga dam v kuverto z okenčkom .. zato tudi ko pošiljamo (oz. smo že) v Anglijo je format naslova po slovenskem vzorcu!

parasit ::

Hvala ti, ne bi našel te možnosti, če nebi vedel, kje iskati! Je pa še ena stvar, na pošti zahtevajo, da bi naj pred poštno št.bila koda SI-številka, kje pa to popraviti, oz.dodati?

ar si, zgleda da res poznaš oscommerce do potankosti
To je to!

parasit ::

Sem že rešil, če bi kdo rad tak zapis:

Ime podjetja
Janez Novak
Ljubljanska 16
SI-1000 Ljubljana
Slovenija

DŠ:XXXXXXXXXX

naj vstavi v adress_format to kodo:

$firstname $lastname$cr$streets$cr SI-$postcode $city$cr$country$cr$cr DŠ:$state

LP!
To je to!

parasit ::

Ima mogoče kdo modul za brezplačno pošiljko nad 15000 sit?

LP
To je to!

gregy ::

hmm .. malo poglej med contributions

tukaj jih imaš kar nekaj .. sam ga nisem uporabljal nikoli, tako da ne vem kateri bi bil pravi :(

parasit ::

Prosil bi te, če veš mogoče, kako narediti izpis cene 120,00 SIT [0.5 EUR] da bi mi napisalo, koliko je to eur?

LP
To je to!

gregy ::

uh to moram pa nase fante vprasat, ki so nam to programiral ...

parasit ::

Daj vprašaj prosim!

LP!
To je to!

gregy ::

sem dobil tipa na MSNju ... stvar je takšna in stoji takole.

Sam osebno ne vem, kaj so spremenil ker je bil to del custom coding-a, katerega smo plačali. Vsak mesec jim namreč sporočimo, oz. sedaj ko se ze poznamo, jim kar posljem moj TODO.txt v katerem zbiram ideje in načrte, nakar mi pošljejo ponudbo .. jo "žegnam" in oni to "skodirajo"

rade volje ti dam kontakt, pa se lahko dogovoriš .. če je pa še kaj "noncoding" stvari, ti pa rade volje pomagam ..

parasit ::

Za vse, katere muči še vedno dvojno označevanje cen! Imam pravo rešitev za vas:

Pojdite v mapo catalog\includes\classes odprite currencies, ter zamenjajte

Original

if ( (DEFAULT_CURRENCY == 'EUR') && ($currency_type == 'DEM' || $currency_type == 'BEF' || $currency_type == 'LUF' || $currency_type == 'ESP' || $currency_type == 'FRF' || $currency_type == 'IEP' || $currency_type == 'ITL' || $currency_type == 'NLG' || $currency_type == 'ATS' || $currency_type == 'PTE' || $currency_type == 'FIM' || $currency_type == 'GRD') ) {


zamenjana:

if ( (DEFAULT_CURRENCY == 'EUR') && ($currency_type == 'SI' || $currency_type == 'BEF' || $currency_type == 'LUF' || $currency_type == 'ESP' || $currency_type == 'FRF' || $currency_type == 'IEP' || $currency_type == 'ITL' || $currency_type == 'NLG' || $currency_type == 'ATS' || $currency_type == 'PTE' || $currency_type == 'FIM' || $currency_type == 'GRD') ) {



V admin delu nastavite eur privzeto vrednost!

LP!

P.S. Upam da sem nekaterim prihranil nekaj ur, za iskanje kode!
To je to!

gregy ::

ja, ampak s to kodo še vedno nisi prikazal dvojnih cen .. eno v EUR eno v SIT

pa slo currency je SIT . v kodi si vpisal SI ... :))

parasit ::

Gregy verjemi, cena je v obeh izpis pa je tak 139.990,00 SIT [586,08 €], SI pa je oznaka za slo jezik, ter za valuto! Potrebno je še vklopiti v admin delu Switch To Default Language Currency = true, tako se bo avtomatsko prikazalo v dveh enotah, sicer je samo v eur, ker je pod default valuto eur! Euro mora biti privzeta valuta, sicer to ne deluje!

LEp pozdrav!:))
To je to!

gregy ::

cool .. malo sem bil v dvomih, ker so nam to drgač kodiral .. in ker nisem programer, sem bil v dvomih :) .. no cool da dela!

drumer ::

Oj!

Stran imam že skoraj dokončano samo to glede dvojnih cen mi pa še vedno ne dela!! :( A obstaja še kakšna druga možnost za dvojno označevanje cen?

Hvala

gregy ::

tu ti bo morda lahko Parasit pomagal .. nam tudi ni delalo to kar bi moralo po defaultu, zato so nam zadevo preprogramiral ...

Parasit .. a si ti to delal na default oscommercu .. ali si ze imel kaksne contributions notri .. hocem reci .. si to naredil na čisti instalaciji?

drumer ::

gregy: Kdo ti je pa to kodiral? A mi daš njihovo telefonsko?


Hvala

gregy ::

mas na zasebnem sporočilu .. da bo kaksne nedovoljene reklame :)

asgard2.0 ::

mene pa muči ker se mi namesto čšž pokažejo vprašaji in take kljuke. Mam pa na debin in apache2 postavljeno. Ima kdo kako idejo kako poštimam ta codepage ?, ali je to napaka apacha ali mysql ali kar debian kaj narobe nastavljen ali je to v oscommercu ???
Šiht, CPU , Hrana, Spanje, Šiht ....

gregy ::

v fajlu /catalog/inlcudes/languages/slovenian.php imaš vrstico, ki opredeli CHARSET

naj izgleda takole

// charset for web pages and emails
define('CHARSET', 'windows-1250');


nekateri sicer pišejo ISO 2 .. neki takega :) .. vendar meni potem ne piše č-jev . tako, da lepo furam na windows-1250

v tem fajlu bos pravtako dolocil SETLOCALE

@setlocale(LC_TIME, 'slovenian');


da bos imel slovenski format datumov pa v slovenscini .. in pa ne pozabit default valuto za slovenski jezik ..

// if USE_DEFAULT_LANGUAGE_CURRENCY is true, use the following currency, instead of the applications default currency (used when changing language)
define('LANGUAGE_CURRENCY', 'SIT');


.. to bi blo nakratko o glavnih nastavitvah ..

drumer ::

Ko izpolnjujem podatke o dostavi mi v načinu dostave izpiše FREE_SHIPPING TITLE , eno vrstico nižje pa FREE_SHIPPING_DESCRIPTION!! V čem naj bi bil problem?

Hvala!

drumer

gregy ::

v language fajlu /catalog/includes/languages/slovenian/nevemtocnokaterfajl.php ti manjka

define('FREE_SHIPPING_DESCRIPTION', 'Opis prostega pošiljanja');
define('FREE_SHIPPING TITLE', 'Opis prostega pošiljanja');

.. to si dal kaksen modul za postnino noter .. ?

potem poglej v /includes/languages/slovenian/modules/imemodula ...

kakorkoli manjka ti definicija za opis tistega tekst stringa ..

drumer ::

nimam pojma! Tudi če presnamem sve fajle ki jih imam na disku , je zadeva povsem enaka!! Nič se ne spremeni!! :(

Prej sem imel težave z dvojnimi cenami, pa sem uredil, sedaj pa to!!!! :(

gregy ::

ja potem ti pa ze v original packungi manjkata ti dve vrstici .. mas kak link .. ne morem rect v katerem fajlu ti manjka . magari mi dej link na PM

parasit ::

:) Vedno so problemi z nastavitvami, posebno, če ne veš kaj delaš! malo moraš kodo poznat, verjetno nimaš definirano v slovenian.php prevoda, zato ti tako izpiše, kot je definirana funkcija, lahko ti ppomagam, daj pm!

LP
To je to!

drumer ::

msn : drumer979@hotmail.com

Tam bo še najhitreje!

Preseren ::

LP!

Meni osebno sicer ta sprememba kode za obe valuti ne dela, se pa sprašujem, če moja trgovina to sploh nujno potrebuje na tak način?
Veste kaj, kaj o tem pravi zakon, t.j. točno o spletnih trgovinah?
Navadna trgovina, v kateri prodajamo iste stvari ne potrebuje dvojnega označevanja cen, ker je dovolj majhna.
In ali ni dovolj če imam možnost izbire valute (Evro, SIT)?

P.

gregy ::

s 1. marcem morajo povsod biti dvojne cene .. povsod ... mi smo jih dali ze decembra :)

Ales ::

Če vaša navadna trgovina nima dvojnega označevanja vseh cen pri vsakem posameznem izdelku, pa ima za to druge vzvode, ki jih prav tako določa zakon ...

- http://www.evro.si/
- besedilo zakona

Da bi obstajale kake olajšave oz. izjeme za spletne trgovine pa ne vem...

gregy ::

pa Centralni (paritetni) tečaj uporabi za valuto ... 239.640 SIT za 1 EUR Vir: Banka Slovenije

bradek ::

Meni se vedno ni ratalo usposobit dvojnih cen. A je komu sploh uspelo na zgoraj opisani nacin razen avtorju?

Preseren ::

hrmm..
Jah meni stvar recimo da dela...
Edini problem je, da je potrebno met nastavljeno default currency EURO, medtem ko seveda želimo, da prikazuje currency SIT, ki prikazuje EURO+SIT cene...
Ker potem seveda stranke ko rpidejo na trgovino po defaultu vidijo cene samo v Evrih.
To da so tak oneumni in ne znajo spremenit valute nebom komentiral...
Če kaj pogruntam javim

P.

gregy ::

kot sem rekel, nam so to drugače sprogramirali, ker mora biti SIT default valuta .. pa potem ostalo prirejat .. je pa še nekaj za probati, jaz sicer nisem ker ne rabim tako .. v slovenian.php language fajlu lahko nastavis valuto za posamezen jezik .. npr. pri nas ko izbereš hrvaški language takoj preklopi v kune .. si probal to možnost? .. mogoče bi pa delovalo?

lp

XPfrik ::

Fantje kaj komplicirate. Če imate za privzeto valuto SIT, in hočete da bodo cene prikazane tudi v EUR potem je treba sama majčkena modifikacija zgornje kode in sicer tkole:

if ( (DEFAULT_CURRENCY == 'SIT') && ($currency_type == 'SIT' ||$currency_type == 'DEM' || $currency_type == 'BEF' || $currency_type == 'LUF' || $currency_type == 'ESP' || $currency_type == 'FRF' || $currency_type == 'IEP' || $currency_type == 'ITL' || $currency_type == 'NLG' || $currency_type == 'ATS' || $currency_type == 'PTE' || $currency_type == 'FIM' || $currency_type == 'GRD') ) {


In bo vse v najlepšem redu. Edino če avtomatsko osvežujete valutne tečaje morate vedno spremenit tečaj za EUR na 0,00417292 za SIT, tako da boste zadostili našim tečnobam.

Aja, da zgornja koda deluje si lahko vsak pogleda na http://www.slomusic.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: XPfrik ()

gregy ::

xpfrik .. povej mi, a si dal Gift Voucher Contribution na čisto instalacijo OSC-a ali si ze imel kaj drugea instaliranega .. glede na to, da imamo ze preko 50 contributionov in veliko custom codinga noter se nekako ne morem spraviti zraven, ker je kar velik tale contribution za implementirat, a ne? :)
««
«
1 / 13
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

eCommerce online trgovina

Oddelek: Izdelava spletišč
81840 (1343) JanezekNovak
»

Ne kaže mi pravilno flash bannerja

Oddelek: Izdelava spletišč
71032 (996) #000000

OSCommerce

Oddelek: Izdelava spletišč
62150 (2122) Tody
»

Internet trgovina

Oddelek: Izdelava spletišč
201640 (1051) asgard2.0
»

oscommerce v slo (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
707693 (6508) gregy

Več podobnih tem