Prijavi se z GoogleID

» »

Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali.

Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali.

strani: 1 2 3 4 ... 26

tec ::

Fino...to sem tudi jest nasel enkrat na mayer webu, sam ocitno se mi takrat ni zdelo, da bom kdaj rabil :-\

<html><head>
<style>
*{padding:0;margin:0;}
table { width:500px; height:200px; border:1px solid black; }
</style>
</head>
<body>
<table border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0">
<tr>
<td>&nbsp;</td>
</tr>
</table>
</body>
</html>


Tabela se v firefoxu ne postavi na sredino. Ce komentiram * class pa dela. V operi in ieju ni tega problema. Kaksna ideja?

tec ::

Ok..nevermind

text-align: -moz-center;

njok ::

Vse block elemente se centrira tako, da se levi in desni margin postavi na auto, torej:
TABLE { margin: 0 auto; } /* namesto 0 je lahko karkoli, zgorjnji in spodnji margin pac */
IE5.5 in starejsi tega ne razumejo, zato je treba parent elementu dolociti
* HTML ELEMENT { text-align: center; } /* hack, ki ga razume samo IE */
Parameter se potem deduje naprej, zato ga je potrebno razveljaviti.


-moz-karkoli so pa, kot je razvidno iz imena, parametri za notranjo uporabo v mozillah, torej nestandardni.

suntrace1 ::

Mi lahko kdo pomaga glede prozorne png slike v IE browserju?

Imam namreč logo ki je brez ozadja, nameščen v layer z relativno vrednostjo, tako da se lahko ozadje strani preliva skozi prazen prostor, vendar te funkcije IE očitno ne prepozna, ker mi praznino zasede z sivo barvo.

Rešitev (če je sploh možno) ali vsaj malo bolj ozka usmeritev kot samo ''Google'' zelo zaželjena.... :\

CCfly ::

Za prosojne PNG-je boš moral pa na IE 7 počakati.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

njok ::

suntrace, mislim da si zasel v napacno temo, ampak naj bo. Obstajata tako client- kot server-side resitev. Na zalost ne pomaga slikam v ozadju, ampak bolje kot nic. Druga moznost je da uporabis PNG-8, ki je bolje podprt. Google keyword pa je ie png fix.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: njok ()

Highlag ::

Zanima me kakšno knjigo bi priporočali na temo css, ki bi bila dobavljiva pri nas.
Never trust a computer you can't throw out a window

njok ::

The zen of CSS design je na dobrem glasu, vendar se nisem imel priloznosti, da bi jo prelistal. Prav tako nic ne vem o njeni dobavljivosti pri nas.

tec ::

njok...hvala za vse

kar se tice pa knjige...menda jo ena zvau na hrbtu nosi ;-)

Poldi112 ::

Pozdrav.

Mene pa zanima, kako je najpametneje dodati css menu na vsako stran. Edina pametna stvar, ki sem jo nasel, je SSI, ampak tam pise da je to namenjeno pretezno majhnim zadevam. A je pametno tudi menu preko ssi vkljucit v kodo, ali obstaja pametnejsi nacin?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Ziga Dolhar ::

"Meni" bi jaz smatral za precej majhno zadevo ;-). Če ne gre za kak blazno obsežen meni, uporabi SSI. V posebnih primerih, ko gre za obsežno strukturo (npr. popolnoma razprto ali rahlo [JS-]dinamično stvarno kazalo), bi priporočil celo okvirje. (Pa me tepte, če čte :))
Legal systems are not supposed to be efficient. They are
designed to ensure that innocent people are not found guilty.
If that requires inefficiencies, so be it.

tec ::

Zakaj ga pa nebi includal s phpjem

Poldi112 ::

Um, pozabil sem. Vem da javascripta google ne mara. Za php je tudi nekaj podobnega, ampak se ne spomnim. Plus da rabis php podporo na serverju.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Ziga Dolhar ::

Jaz sem odgovarjal v kontekstu statičnih strani z možnostjo SSI "dinamike".
Legal systems are not supposed to be efficient. They are
designed to ensure that innocent people are not found guilty.
If that requires inefficiencies, so be it.

tec ::

Spodnja koda lepo dela v vseh browserjih razen v explorerju. Ima kdo kaksno idejo, kaj je narobe?
Hvala

<html><head>
<style>
#neki a span {display: none;}
#neki a:hover span
{
display: block;
position: absolute;
top: 150px; 
left: 10px; 
width: 100px;
padding: 0px; 
margin: 10px; 
z-index: 100;
}

</style>
</head>

<body>
<div id="neki">
<a href="#"><span>bla bla bla</span><img src="http://www.google.com/intl/en/images/logo.gif"/></a>
</div>

</body></html>

njok ::

Hehe, tale je grda, priznam. :)

Problem resis tako, da dodas eno a:hover pravilo. Lahko je cisto brezvezno in se ujema z default nastavitvami, naprimer:
#neki a:hover { display: inline; }

tec ::

kul..zdej pa dela :-)

Tale IE je res mal cuden, ce npr. naredim mouseover img, mi span ne pokaze...ampak ce pa kliknem na img in tam pustim kurzor, pa na kliknjeni strani span pokaze. No...vsaj dokler ne umaknem kurzorja iz imgja

overlord_tm ::

background-image:url(bg.jpg);


preden ponorim pa vse razbijem ... ka je s tem narobe da noče pokazat ozadja???

stran

jest se tuki na glavo postavljam pa ne dela :\

overlord_tm ::

ok, pozabte

glupa stvar je bila ... nekje na koncu cssa je obstajala ena vrstica kjer je bilo določeno da nej bo ozadje belo, in pač, upošteva se tist kar je nazadnje :D

Hair ::

width: 760px;
\width: 780px;
w\idth: 760px

A mi lahko prosim kdo razloži ta "hack"? In zakaj gre čez validator - je to standard!?
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong...

njok ::

Hair ::

Uf, dobra stran! Hvala!
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong...

Hair ::

Še en problemčič, ki mi je nekoč že paral živce...

<html>
<head>
<style type="text/css">
#sredina {
	margin:0;
	padding:0;
	margin-left:150px;
	margin-right:150px;
	background-color:red;
	height:20px
}

#levo {
	float:left;
	margin:0;
	padding:0;
	width:150px;
	background-color:blue;
	height:20px
}

#desno {
	float:right;
	margin:0;
	padding:0;
	width:150px;
	background-color:blue;
	height:20px
}
</style>
</head>

<body>

<div id="levo">&nbsp;</div>
<div id="desno">&nbsp;</div>
<div id="sredina">&nbsp;</div>

</body>
</html>


Dokler elementi nimajo določenega height-a ta koda dela v vseh browserjih, ko pa jim določim še višino, jih v IE-ju razmakne za približno 5px. Kaj je narobe?
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong...

njok ::

Ta je pa ze malo smesna. Buga nisem nasel na seznamu in sanja se mi ne, zakaj do napake pride. Cistega nacina ne poznam, moral se bos posluziti kaksnega hacka in minimalnega popravlanja markupa. Ker ne vem, kakšen cilj si si zastavil, ne vem kako bi ti pomagal. Ce nimas teksta neposredno v #sredina, lahko ukazes:
* html #sredina { line-height: 20px; }

urbecar ::

Mene pa zanima kako se slika postavi v ozadje (mislim da je nekej z z-index:-1) tako da se lahko piše čez njo text. Slika pa more biti kot slika in ne kot ozadje, saj imam na njej narete one linke iz poligonov v smislu {area shape="poly" coords="39,181,17,163,16,180,40,195" href="a.php">

P.S.:nisem nasel teme kjer pise kako se napiše koda v sporočilo na S-T
če se mogoče komu da... No zato je tam pred area { namesto pravega znaka.
Hvala.

Ziga Dolhar ::

Postaviš sliko kot sliko (img) in ne kot ozadje ;-), nato pa čeznjo pišeš tako, da ustrezno pozicioniraš div elemente ("layerje", po domače).
Legal systems are not supposed to be efficient. They are
designed to ensure that innocent people are not found guilty.
If that requires inefficiencies, so be it.

Tody ::

Urbecar prosim ne ratat detektiv po poklicu OK? SLO-TECH in HTML z roko v roki

aja ziga po domače so plasti :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tody ()

Ziga Dolhar ::

Tody, težava (domačnost! :)) je, da so te "plasti" v bistvenem različne od "pravih" plasti, kakor jih pozna DTP oz. prelom.
Legal systems are not supposed to be efficient. They are
designed to ensure that innocent people are not found guilty.
If that requires inefficiencies, so be it.

Iskraman ::

živjo

Zanima me kako naj jst "prisilim" nek div, da se bo raztegnil po celotni višini zaslona, tudi če je prazen, ter da se bo potem avtomatsko širil naprej, ko bo vsebine več?

LP

njok ::

Iskraman:
/* najprej je potrebno body in html razsiriti, 
da ne bosta ostalih elementov omejevala pri sirjenju */

HTML, BODY { height: 100%; }


/* podamo minimalno visino za nas(e) element(e) */

#content { min-height: 100%; }


/* IE parametra min-height ne pozna, 
na sreco bo element kljub fiksni sirini v primeru, 
da bo vsebine prevec, raztegnil */

* html #content { height: 100% } /* IE min-height fix */

Iskraman ::

najlepša ti hvala :)

ill_nino ::

* html #content { height: 100% } /* IE min-height fix */

Nisem vedel za to... hvala. Ta hack reši ogromno problemov.
Are you crazy?
Yes sir!

[MYTiX] ::

Imam spet en problem. Kako bi določu radio elementu svoj stil. Imam namreč nek stil:

input {
stil...
}

rad bi pa posebi nastavu še stil za input type="radio". Kako?

Sm poskusu recimo:
input radio { ... }
ampak ne dela.

Edit: napake
podpis

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: [MYTiX] ()

Ziga Dolhar ::

Kakšna točno je sintaksa, ne vem; je pa sodelavec nekoč ugotovil, da deluje samo v Mozilli.

(Te še zanima čista CSS rešitev? >:D)

Gugl Dami Srč: Zadetek! :)
Legal systems are not supposed to be efficient. They are
designed to ensure that innocent people are not found guilty.
If that requires inefficiencies, so be it.

Zgodovina sprememb…

[MYTiX] ::

thx ta link, sam ni to kar iščem, ker ne deluje v IEju. Ker ravno IE mi dela probleme. Moram dobit kak hack.

Mi dela IE še ene probleme. Slikca bo pokazala:

Vse uredu:



Ko pa kliknem na: Dodaj polje:


Skripta za dodaj polje je:

	var br = document.createElement("BR")
  
	var input = document.createElement("INPUT")
	input.setAttribute ("name", "option"+i)
	input.setAttribute ("id", "option"+i)
	input.setAttribute ("size", "50")
  
	document.getElementById(divId).appendChild(br)
	document.getElementById(divId).appendChild(input)



Vse to dela v Operi in FFju lepo kot je treba.
podpis

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Tody ()

njok ::

[MYTiX], lahko naredis funkcijo (izvedla se bo seveda samo na IE), ki bo poiskala radio elemente in jim dodala class="radio". Tega pa ni tezko postajlat, ne da?

Drugi problem pa ne spada ravno v to temo.

Karlos ::

Trudim se narest en meni s pomočjo CSS, pogledate si ga lahko Tukaj

Zanimate me samo 2 stvari:
1. kako se naredi da ko zapeljes z misko tudi malo stran od teksta da bi se le ta obarval, ne samo tabela, ter;
2. kako se naredi da bi bil link aktiven čez vso tabelo in ne samo na tekstu?
Sai Baba: "Dam vam to, kar hočete, da boste hoteli to, kar vam želim dati."

njok ::

Eh, ne, to je brezveze. Drugace se loti zadeve, tam je kup nepotrebne kode, pa javascripta se tudi ni treba posluzevat za tako preprosto stvar.

Jaz bi naredil takole:
<!DOCTYPE html 
     PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
     "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html lang="sl" xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en">
	<head>
		<title>Preprosta CSS navigacija</title>
		<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
		
		<style type="text/css">
		
			HTML {
				font: 62.5% helvetica, sans-serif;
				background: #eee;		
			}
		
			UL { width: 20em; margin: 0 auto; }
			UL LI { 
				list-style: none;
				margin: .8em;
			}
			UL LI A {			
				display: block;
				width: 100%;
				padding: .5em;
				text-align: center;
				background: #fff;
				border: 3px double #ccc;
				color: #444;
				text-decoration: none;
				font-size: 1.2em;
			}
			UL LI A:hover {
				background: #c00;
				color: #fff;
				border-color: #fff;
			}
		
		</style>
		
	</head>
	<body>
	
		<ul id="nav">
			<li><a href="#">Prva izbira</a></li>
			<li><a href="#">Pa se druga</a></li>
			<li><a href="#">In se trejta</a></li>
		</ul>
	
	</body>
</html>

Karlos ::

Najlepša ti hvala za tole.

Pač nimamo vsi črn pas v html/css-ju :)
Sai Baba: "Dam vam to, kar hočete, da boste hoteli to, kar vam želim dati."

Karlos ::

Hm še eno vprašanje. Nekako mi ne rata, da bi zmanjšu tabelo v kateri je meni KLIK.

Čeprav v IE je meni vsaj na sredini v FF je pa bolj na desni.
Sai Baba: "Dam vam to, kar hočete, da boste hoteli to, kar vam želim dati."

njok ::

Sej ne rabis crnega pasu, ampak malo osnov res ne skodi. Gre se za to, da se izgled loci od vsebine. Najprej naredis cist markup, nato pa dodas CSS. Veselo branje! ;)

Trubadur ::

Še moj problem.

Da ne bom limal kode sem...:8)
Berite Thomasa!

BladE_ ::

LOL jst sm pa mislu da je to tema o Counter Strike:Source !!

ups:D
Akcija - Reakcija

HriBB ::

Evo http://hribb.homelinux.com/ in meni narejen samo s xhtml1.0 in css2, nič javascripta. Podpira Firefox, Mozillo, Opero, IE5+, baje Safari pa še kej. Skoraj isti meni sm naredu par mesecev nazaj a je delal samo v Firefoxu (in Mozilli) ker IE ne pozna li:hover efekta. No poj sm pa enkrat končno najdu na strani http://www.aplus.co.yu/ rešitev in sicer je tip (srb, obvlada) spisal v javascriptu kodo da dela li:hover. Uglavnem men je css2 cist nora zadeva. Ce kdo hoce mu dam source od kde teme. Posljite mejl ker pmje dostkrat zgresim.
jaja

Iskraman ::

Zdravo!

Tole je css:
.komentar {
	width: 100%;
	border: 1px solid #000000;
	margin: 0px;
	margin-bottom: 15px;
	padding: 0px;
	background: #D5DBE1;
}
.komentar .glava {
	background: #D5DBE1;
	padding: 5px;
	margin: 0px;
	border: 0px;
	border-bottom: 1px solid #000000;
}
.komentar .avtor {
	width: 25%;
	background: #D5DBE1;
	padding: 5px;
	margin: 0px;
	border: 0px;
	border-right: 1px solid #000000;
}
.komentar .vsebina {
	background: #EBEBEB;
	padding: 5px;
	margin: 0px;
}


tole pa tabela:
<table class="komentar">
<tr>
<td class="glava" colspan="2">datum</td>
</tr>
<tr>
<td class="avtor">avtor></td><td class="vsebina">komentar</td>
</tr>
</table>


Sedaj me pa zanima, zakaj nastanejo presledki med zunanjim robom tabele ter celicami?
Še slika za lažjo predstavo:

njok ::

Tema je sticky ravno zato, da se ze obdelani problemi ne ponavljajo.

.komentar { border-collapse: collapse; }

Iskraman ::

Hvala, njok.

FallenAngel ::

ok hmm.. jst sm bl n00b za CSS ... pa sm mislu ce mi kdo lahka please kj pove ksne zacetniske stvari :)
tnx :D
FallenAngel

CaqKa ::

CSS je cascade style sheet in se uporablja za centralizacijo dezajna pri spletnih straneh. za ostalo beri zgoraj.

FallenAngel ::

hvala :D :D
FallenAngel
strani: 1 2 3 4 ... 26


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

poravnava li elementov

Oddelek: Izdelava spletišč
8939 (804) boss-tech
»

Wampserver in Firefox

Oddelek: Izdelava spletišč
61019 (899) jonystar
»

CSS problemi (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
516098 (3897) nuuush
»

[CSS]Pozicioniranje footer diva

Oddelek: Izdelava spletišč
61464 (1411) amaze646
»

CSS background-image in IE6?

Oddelek: Izdelava spletišč
132174 (2040) Road Runner

Več podobnih tem