» »

Adolf Hitler

Adolf Hitler

1
2
»

jype ::

Carnivore> verjemi, da če bi lahko Bush zbombardiral npr. Sadr City in podobna znana vališča ekstremistov, bi se stvari tudi v Iraku dale zelo na hitro porihtat.

I fail to see how.

Če pobiješ večino prebivalstva, potem to ni "porihtana stvar". Zgolj precej prazne zemlje in hud geopolitičen problem.

bluefish ::

verjemi ali ne, radiranje nekega mesta ni ravno rešitev problema. Res je, da uničiš skoraj ves upor, vendar pa lahko pozneje tudi zate stvar postane neugodna - sploh ob poznejši obnovi in povojnem obdobju; da ne govorimo o povečanem nezadovoljstvu prebivalstva.

Luka Percic ::

Nemci, ter Japonci, so precej lepo prestali brisanje svojih mest.
Le tisti ki so preživeli seveda.

Ne zagovarjam tega pristopa, le pravim, da Američane njihova "pravična" vojna precej več stane, hkrati jim pa roke zavezuje.

epicus ::

Ja že že dobili soukaz da se borijo do konca, Von Paulus je bil celo povišan v feldmaršala (do takrat se v Nemški zgodovini še nihče s tako visokim činom ni predal), vendar se je Paulus vseeno odločil za predajo.
Kar se tiče obroča pa popoln obroč ni bil tako zelo hitro sklenjen, saj je tam Manstein dobro zadrževal Ruse 40 km od obale Azovskega morja, tako da se je tam skozi rešilo več 10000 Nemcev. Spomnim pa se tudi, da se je predalo okoli 100.000 Nemcev, ki so potem kot POV korakali proti Moskvi in kasneje v sibirijo. (38.000 preživelo)
Open mind for a different view

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: epicus ()

leinad ::

jype ja seveda, da to ne bi bila ne moralno ali pa v kakršnemkoli drugem, razen vojaškem pogledu sprejemljiva rešitev. Vendar eliminiral bi lahko znaten delež troublemakerjev, ob jasno še znatnejšem deležu collateral damage. Bi pa tudi verjetno taka odločitev terjala uvedbo diktature, saj bi še ta minimalna podpora, ki jo ZDA uživa trenutno usahnila.
Torej stvari bi se uredile zgolj v vojaškem smislu, nikakor pa ne v smislu neke sprejemljive odločitve.

krneki0001 ::

Hitler je , na začetku kariere, imel govore vedno pozno zvečer, ko je človek že bolj odsoten, če je cel dan delal v tovarni in popoldne še doma. Tko da je zato imel tudi toliko privržencev, ker so mu slepo verjeli.

Barakuda1 ::

Tiste, ki jih to zanima, morda zanimiva knjiga, vredna branja.

Preberite si "Od kod Hitlerju denar"

Poleg, nekaterih presenetljivih podatkov o tem, kako je Hitler prišel tudi do denarja ravno s pomočjo svojih govorniških sposobnosti, še nekaj pikantnosti o tem, kdo vse ga je podpiral >:D .

Nekatera imena in podjetja, ki so bila praktično steber Hitlerjevega imperija so še danes aktivna.

LjubimPeezde ::

Nekatera imena in podjetja, ki so bila praktično steber Hitlerjevega imperija so še danes aktivna.

So what?0:)
Če te to moti lahko začnemo zapirat pri Jeklarni jesenice... (ker so ble steber Yu imperializacije>:D )
Dej stari tukaj ni čas za čustva. Bi raje videl da se podjetja zaprejo in folk odleti na cesto....

opeter ::

LjubimPeezde, tako kot govoriš, verjetno ne delaš v teh podjetij, ampak si (če ne ti, pa vsaj eden od tvojih sorodnikov) v kakih nadzornih svetovih ipd. Skratka blizu sklede.

Hitler je bil pravi novodobni menedžer v smislu prodaj sanj. No ja, saj se je nekaj celo od tega uresničilo - Nemčija je postala do konca tridesetih ena od največjih/najmočnejših velesil, obenem pa se celo pomanjšalo število brezposelnih.

LjubimPeezde, daj, prosim, razloži, zakaj bi ti želel videti, da folk odleti na cesto?

para! ::

To je blo postavljeno kot vprašanje, opeter, in sicer na Barakudin post, ki omenja sodelovanje določenih podjetij s Hitlerjem.

lp
Death before dishonor!

Barakuda1 ::

Če te to moti lahko začnemo zapirat pri Jeklarni jesenice... (ker so ble steber Yu imperializacije >:D )


Mene nič ne moti, očitno pa tebe zelo.

Vse kar sem želel pojasnit je le to, da A.H. svojega načrta ne bi mogel niti pod razno uresničiti brez podpore kapitala.

Na svojo stran je skoraj brepogojno dobil vso veliko industrijo v Nemčiji (preden je pričel z vojaškimi osvajanji - znan je sestanek s takratnimi vodilnimi industrijalci Nemčije, na katerem se je pravzaprav v resnici odločilo koga bo kapital podpiral in seveda posledično v katero smer se bo obrnila Nemčija kot taka nasploh), izdatno podporo kapitala pa je užival tudi v ZDA.

In v čem je point.
A.H. je pravzaprav na nek nenavaden način produkt in potreba takratnega vspenjajočega se kapitala in industrializacije.
Hitlerjevi načrti so rast in vspon (predvsem nekaterih industrijskih ponog) nesluteno pospešili in jih kapitalsko ojačali.

Hitler je bil torej v prvi vrsti v interesu tega kapitala in te industrije in šele posledično (če sploh) v interesu nemcev kot nacije.

Kot vidiš je tvoja povsem nevmesna primerjava povsem zgrešena.

Tudi če sprejmem tvojo tezo, da je bila Jeklarna na Jesenicah "steber Yu imeprializacije", dasiravno ne vam od kadaj in kako je bila YU iperrialna država (verjetno cikaš na nekaj drugega, kar je sicer tudi zelo vprašljivo, a vendarle), je bila izgradnja jeklarne na Jesenicah (pa še kje) posledica nekih političnih idej in ciljev potem ko je bila oblast že vzpostavljena.
V Hitlerjevem primeru temu ni tako.
Industrijalci so se takrat ubadali z eno najhujših recesij gospodarstva v zgodovini industrijske dobe in kapitalizma (inflacija v Nemčiji je bila za danšnje razmere nepredstavljiva).
Kapital je torej mrzično iskal rešitve in ena od rešitev za zagon gospodarskega ciklusa je bila tudi orjentacija industrije v vojaško industrijo, z vsemi posledicami, ki so sledile.

Bolj kot katerakoli druga okoliščina, je torej Hitlerja na površje porinila potreba kapitala po novem gospodarskem zagonu.

Če si boš/ste knjigo prebrali, vam bvo marsikaj postalo bolj jasno, pa tudi tako nerazumne replike, kot je bila ta (na katero odgovarjam) bodo verjetno bolj redke.


A ti je zdaj kaj bolj jasno?!?

Yohan del Sud ::

Težko je tega osebka jemati nevtralno. Tudi ni dobrega razloga zato. Ampak če lahko malo ukradem temo, zgoraj poteka debata what if WWII scenarijev, nekdo je omenjal tudi civo. Dejansko se lahko določene špile uporabi za what if simulacije WWII. Sam priporočam Hearts of Iron I in II.
www.strancar.com

jeryslo ::

Barakuda1:

Tudi jaz sem že slišal, da je Hitler užival podporo v denarju iz ZDA, toda nikoli od katerih ljudi, podjetij točno. Lahko malo bolj natančno navedeš?

Evil mind ::

Jaz vem le za IBM.

Barakuda1 ::

Tudi jaz sem že slišal, da je Hitler užival podporo v denarju iz ZDA, toda nikoli od katerih ljudi, podjetij točno. Lahko malo bolj natančno navedeš?


V knjigi, ki sem jo predlagal v branje, je sicer opis teh finančnih poti in kapitala nasploh, dokaj na široko opisan.
Ena takšnih najmočnejših korporacij, ki je bila A.H. izjemno naklonjena (predvsem njen prvi mož) je bila družba Ford. Več si preberi v knjigi (je na voljo tudi v slovenščini)

Tudi ni za spregledati, da so bili Nemci že v času, ko so pričeli z vojno v ZDA dokaj dobro sprejeti in so mnogi visoki častniki bili kar redni gostje ZDA.
Pa tudi sicer so imeli vse do vstopa ZDA v vojno, Nemci v ZDA kar solidno število simpatizerjev in podpornikov.

Tako stvari tudi pod razno niso črno-bele, kot se želi včasih prikazati.

A. Smith ::

Saj, kolikor vem, se Amerika na začetku ni vmešala v vojno na evropskih tleh. Popenila je šele, ko se je izvedelo, da želi Hitler nad ZDA naščuvati Mehiko.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Barakuda1 ::

Popenila je šele, ko se je izvedelo, da želi Hitler nad ZDA naščuvati Mehiko.


Tole mi je pa malce manj znano, tako da težko komentiram.
Se pa malce čudim, ker je A.H. imel dokaj resne ideje o zavezništvu z ZDA.

A.H. se namreč ni "videl" v vlogi absolutnega gospodarja sveta. Njegova ideja "Velikega raicha" je segla le na tla Evrope (morda še Afrike), kaj več pa njegove ambicije niso obsegale. Iz tega zornega kota, bi se zato čudil, da bi ščuval Mehiko proti ZDA, ko pa je imel dokaj dobre možnosti, da ima zavezništvo z ZDA, pa še kapitalsko so ga ZDA podpirale (vsaj v začetni fazi)

epicus ::

@A. Smith
Saj, kolikor vem, se Amerika na začetku ni vmešala v vojno na evropskih tleh. Popenila je šele, ko se je izvedelo, da želi Hitler nad ZDA naščuvati Mehiko.


Nevem če so Američani tako zlahka gledali, kako jim Nemški podmorniški wolfpacki uničujejo ladje
Open mind for a different view

LjubimPeezde ::

Ni imel po nekaterih teorijah tudi Churchill nekaj prstov vmes pri "uničevanju" teh ladij (ladje), da bi američani se lažje odločili za vstop v vojno??>:D Nekje sem bral da bi naj šlo za neko potniško ladjo ki je tudi nekaj tovora prenašala in tam bi naj bi nekaj imel prste vmes tudi Churchill ravno iz razloga v prvem stavku. Seveda so okrivili Nemce...
Je pa to že zelo dolgo tako da se slabo spomnim.
Tisto z Mehičani pa prvič slišim. Čeprav dvomim da bi mehičani predstavljali kakšrnokoli nevarnost.>:D

Azrael ::

Če s tem misliš na torperdiranje RMS Lusitania, si se zmotil, takrat (1915) je bil Hitler samo eden od mnogih vojakov v rovih WW1. Je pa ta katastrofa odločilno pripomogla, da so se do takrat dokaj nevtralne ZDA vključile v vojno na strani antante in je vojna tako postala svetovna.

Za WW2 ne vem, če je tudi katastrofa katere ladje pripomogla k temu, saj je VB napovedala vojno Nemčiji že takoj ob napadu na Poljsko 1.9.1939. U-boti pa so potapljali ladje, ne glede na zastavo, ki so bile namenjena v pristanišča v VB.
Nekoč je bil Slo-tech.

Barakuda1 ::

U-boti pa so potapljali ladje, ne glede na zastavo, ki so bile namenjena v pristanišča v VB.


Tako je.

Pri tem je potrebno morda pojasniti, da so napadli le tiste tovorne ladje (neglede na zastavo), ki kot pravi Azrael, plule v Britanska pristanišča, oziroma očitno prevažale vojaški tovor.

Namen te strategije je bil zelo preprost.
Želeli so preprečiti oskrbovanje otoka.

Pri tem pa so vse do vstopa ZDA v vojno, še kako pazili, da ne bi izzvali kakršnega koli incidenta, ki bi lahko predstavljal opravičilo ali razlog za vstop ZDA v vojno.

Morda je tudi v tem iskati razlog, da ZDA formalno vstopijo v vojno tudi z Nemčijo šele s 8.12.1941 (praktično šele 2 leti po tem, ko vojna že krepka divja)

jeryslo ::

ZDA formalno vstopijo v vojno tudi z Nemčijo šele s 8.12.1941


in si s tem zagotovili konec. Meni še zdaj ne gre v glavo zakaj hudiča so šli napadat SZ, če pa so imeli lepo sklenjen pakt? Že tako so imeli težke boje v severni Afriki in z Britanijo potem pa še prodor proti SZ. Se je šlo tukaj predvsem za Ukrajino(njihov prihodnji lebensraum) in nafto ob Kaspijskem jezeru? Pa res vseeno niso mogli/hoteli najprej premagati VB in šele potem napasti SZ?

Lahko kdo razloži kaj je bil tukaj vzrok?

LjubimPeezde ::

Verjetno so se čutili dovolj močne in okrepljene po premnogih zmagah. Zagotovo so mislili da bodo SZ ravno tako na hitro zružili.
Sicer pa je po bitki vsak general.

Azrael ::

ZDA so bile tudi v času bitke za Anglijo formalno nevtralne, vendarr so VB dale v 99 letni najem starejše rušilce. Ena teh ladij je bila HMS Campbeltown.

Baje je presednik Roosvelt takrat nasprotnikom tega načrta rekel nekaj v stilu: "Nove ladje mi lahko zgradimo hitro, v nekaj mesecih, za novega Nemca pa je treba 18 let".
Nekoč je bil Slo-tech.

Pšenični ::

Hitler genij ali norec? To sem se tudi jaz pogosto spraševal.Ustvariti elitno armado in jo nato popeljati v veliko uničenje.Vedno sem se spraševal zakaj se po Avstriji, sudetih ni ustavil, ali vsaj po Poljski.Pa gre še na Rusijo ....Dosti več možnosti bi imel če bi v konflikte vstopal premišljeno, jih končal in nato spet začel.Tudi jaz se strinjam da je odločilnega pomena bil vstop ZDA v vojno, ki so bile v tem konfliktu v veliki pozitivni vlogi, ne tako kot danes.Do poraza Hitlerja je moralo priti, saj bi sicer bile posledice za svet nepredstavljive.Hitlerjev vzpon je bil seveda povezan z kapitalom, kot je danes npr. konflikt v Iraku prav tako.Nemci so bili tudi precej ponižani s pogoji kapitulacije v prvi svetovni vojni.Reparacije ,odvzete vse kolonije.To je povzročilo veliko revščino v Nemčiji v dvajsetih letih prejšnjega stoletja in posledično Hitlerjev vzpon, ki je obljubljal delovna mesta....ponoven vzpon Nemčije.Vzpon se je sicer zgodil, sledilo pa je nepremišleno maščevanje Nemčije, predstavniki Francije so npr. podpisali kapitulacijo l.41 v istem želežniškem vagonu(ne vem kje) kot Nemci leta 18.

Hitlerjeva zgodba , bi lahko bila opozorilo tudi nekaterim državam današnjega sveta, kaj prinese nepremišljena politika ,ki jo podpira kapital.Pri tem mislim na ZDA , ki divjajo v Iraku , vodi jih kapital ki zahteva poceni nafto, velike dobičke.Žalostno samo to lahko rečem.

Azrael ::

@jeryslo:

Kar sem bral so Nemci v bistvu zmagali v bitki za Anglijo. Dotlkli so Angleže. samo ker so se bitke lotili na povsem napačen način, ki je bil najtežji možen in najmanj učinkovit (namesto, da bi najprej uničili radarske opazovalnice in nato zradirali tovarne lovskih letal, so se zapletali v vse ostale nepomembne stvari, kot je uničevanje mest), so izčrpali do konca tudi sebe. Popolno nasprotje bliskovite vojne.

IMHO, ker niso vedeli, da so Angleže dotolkli in bi invazija zelo verjetno uspela, so menili, da jih bodo zmeli kdaj drugič, ko bodo pridobili nova sredstva.

JV Evropa je bila na njihovi strani (razen Grčije), SZ pa je izgledala kot glinen goiob, ki samo čaka, da ga kdo odstreli in pobere nagrado. Noro vabljiva tarča za obupanega agresorja.
Nekoč je bil Slo-tech.

A. Smith ::

Tole z Mehiko je iz prve svetovne vojne.

In January of 1917, British cryptographers deciphered a telegram from German Foreign Minister Arthur Zimmermann to the German Minister to Mexico, von Eckhardt, offering United States territory to Mexico in return for joining the German cause. Zimmermann himself dispelled initial suspicions regarding the telegram's authenticity by giving a speech in which he confirmed its existence.

Malce sem pomešal.

Razlog, da so ZDA vstopile v drugo svetovno vojno je bil napad Japoncev brez kakršnegakoli opozorila ali napovedi na Pearl Harbour. ZDA so napovedale vojno Japonski, Nemčija pa ZDA. Pomorski zapleti z Nenčijo pred tem so bili manj odločilen razlog.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

krneki0001 ::

Malo ljudi ve da je IBM ena izmed največjih firm, ki je celo med vojno prodajala in dobavljala računalnike Hitlerju. Na teh primitivnih mašinah so potem nemci vodili zapiske o pobitih židih.

epicus ::

Rusija je bila izčrpana in skoraj brez sposobnega vojaškega kadra - oboje zaradi stalinovih čistk. Nafta je bila še zelo pomebna dobrina takrat kot je tudi danes, rusija je bia takrat tudi v tretji petletki - vojaški in če bi bila ta dokončana, bi bila še trši oreh, kot je bila.
Sicer sta pa oba (Stalin in Hitler) vedela, da ta non-aggression pakt ne bo trajal, Hitler je pa to še izkoristil s napadom presenečenja.
Open mind for a different view

jan01 ::

Tako kot v igri red alert1: če hitlerja ne bi bilo, bi se komunizem najprej razširil v Nemčiji, potem v Španiji, Franciji,.... Nemčija(oz komunisti) bi še lažje zavzemali države, saj komunizem pač ne zatira ostalih nacij->več podpornikov v zavzetih državah....

Azrael ::

Res, čeprav med nacizmom in komunizmom (tisti Stalinovega tipa ni posebnih razlik):

- oba sistema imata nezmotljivega vodjo
- oba malikujeta neko imaginarno skupino: nacizem arijsko raso, komunizem delavski razred, vodstvo obeh sistemov pa daleč od teh začrtanih idealov
- velika navdušenost nad ikonografijo (svastika, srp in kladivo)
- uničevanje namišljenih sovražnikov sistema (judi v Nemčiji, veleposestniki v SZ)
- militarizacija družbe
itd

V bistvu sta bila Hitler in Mussolini s svojo ekipo neke sorte produkt mišljenja kapitalizna takratnega časa. Nad norca (Stalin) pošlji drugega norca.
Nekoč je bil Slo-tech.

jan01 ::

Na torrentih poiščite: Hitler.and.Stalin.Twin.Tyrants.PDTV.XviD-GORE

opeter ::

Saj IBM je International Business Machines... kar naj bi pmenilo, da so zadeve prodajali tudi zunaj meja ZDA.
No, verjetno Rusom ne, ampak ostali Evropi pa že.

MadMicka ::

Azrael, izrkcanje Nemcev v Angliji ni bilo nikoli mogoče. Namreč, angleška mornarica, ki je bila bistveno in nejkakjrat močnejša od nemške, bi tedaj zmlela vsak tovrsten poskus. Ko so se zavezniki izkrcali v Normandiji, so imeli popolno premoč tako v zraku, kot tudi na morju. Nemci kaj takega leta 41, še manj pa pozneje, niso imeli. Nemci so v začetku v bitki za Anglijo nadvladali RAF, saj so neheno bomardirali letališča in se zapletali v letalske spopade. Potem pa so Nemci začeli bombardirati civilne cilje in tako omogočili RAF-u, da se je reorganiziral.

Kar se pa tiče vojne v Rusiji, pa nekateri menijo, da če bi Japonci dejansko napadli Ruse (vojna napoved je bila dana), bi Nemci lahko zmagali v bitki za Moskvo in tako potisnili Ruse do Urala. Na drugi strani pa bi Japonci držali v rokah pristaniška mesta oz. obalni pas in bi tako skupaj preprečili, da bi Rusi lahko organizirali in namazali vojaški stroj. Namreč, ker Japonci niso napadli Rusov, so le-ti iz Vzhoda premestili na Zahod ogromno maso vojakov, tankov, avionov, brez katerih Nemcev ne bi zadržali oz. premagali.

leinad ::

Japonci in Rusi so 41ega podpisali pakt o nenapadanju. Rusi zaradi Nemcev, Japonci zaradi Američanov.

Širajzl ::

Kašno mnenje imate o nekdanjem nemškem diktatorju Hitlerju? Ali mu mogoče priznavate kakšne dobre lastnosti oz. dobre ideje?

Nemškemu?

Ali ni bil hitler Avstrijec?
http://s2.bitefight.si/c.php?uid=29086

epicus ::

@Širajzl
Diktiral je Nemcem, kaj je bil po narodnosti pa ni važno.
Open mind for a different view

drejc ::

Kašno mnenje imate o nekdanjem nemškem diktatorju Hitlerju?


Tako da takistih rasističnih diktatorjev še vedno kar mrgoli na BV, Aziji, J. Ameriki, Afriki in na Karibih...zaprmej smo jih pregnal sam iz Evrope.

In da se folk ne zaveda, da takoj ko padejo "osovražene" USA, tile barabce nekak nimajo več izgovorov da nas osvojijo.

"The west is the best, or prepeare for inevitable submission."
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

jype ::

drejc> zaprmej smo jih pregnal sam iz Evrope.

Smo jih res? Fancisco Franco je bil kar dolgo z nami, pa nihče ga ni pregnal.

drejc ::

Smo jih res? Fancisco Franco je bil kar dolgo z nami, pa nihče ga ni pregnal.


Tudi Tito je bil.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

jype ::

Titova Jugoslavija ni bila del svobodne evrope - če štejemo vzhodno evropo, imamo nedotakljivih diktatorjev še za cel žakelj.

Zahodu pa ne le smemo, moramo mu zameriti, da so dovolili, da so imeli tako krvavega diktatorja takorekoč v svoji družbi.

Bob Rock ::

Malce sem pomešal.

Razlog, da so ZDA vstopile v drugo svetovno vojno je bil napad Japoncev brez kakršnegakoli opozorila ali napovedi na Pearl Harbour. ZDA so napovedale vojno Japonski, Nemčija pa ZDA. Pomorski zapleti z Nenčijo pred tem so bili manj odločilen razlog.


da so vstopile ZDA v vojno je posredno kriva tudi VB. Napad na Pearl Harbour bi lahko preprecili, saj so Angleži uspeli prebrati kriptirano sporočilo Japoncev, da bodo napadli ("Splezajte na goro Yokohama", ce se ne motim). VB se je ze dolgo casa trudila vmesati ZDA in to je bila popolna priloznost, zato sporocila tudi niso posredovali ZDA.
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Bob Rock ::

("Splezajte na goro Yokohama", ce se ne motim)


malo se pa motim :)

"Niitakayama nonore", (Climb Mount Niitaka)
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Barakuda1 ::

No, zadeva je menda še bolj zapletena.

O tem, da bodo Japonci napadli, je bil menda pravočasno obveščen tudi ameriški predsednik.
Vendar je imel tudi on svoj interes, da se ZDA vpletejo v vojno, a kongres temu nikakor ni bil naklonjen.
Obstojala je torej le ena možnost, da se ZDA vpletejo v vojno dogajanje - neposreden napad na ZDA, ko predsednik ne potrebuje dovoljenja kongresa, za razglasitev vojnega stanja.
Z napadom Japoncev, je imel predsednik v trenutko odvezane roke (ni potreboval več soglasja kogresa) in je v resnici tudi takoj razglasil vojno napoved.

Tudi nekatere druge okoliščine in aktivnosti v tistem območju kažejo na to, da je Amerika vedela, da se pripravlja napad in kdaj se bo zgodil (napr. pravočasen umik letalonosilk iz pristanišča. Te so kasneje odigrale odločilno vlogo v pomorskih bitkah)

SavoKovac ::

Hitler je bil za komuniste vsekakor vodilni politični in ideološki sovražnik, saj načeloma niso verni.

Zgodovina sprememb…

1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dunkirk (2017) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Sedem umetnosti
10120066 (13563) Flitko
»

The Soviet Story (2008) (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
24314582 (8555) Evil mind
»

Arbeit mach frei (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1018869 (6775) MadMicka
»

Tiger vs. T-34 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18310689 (8529) ŽirC

Predsednik za telebane (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
24310867 (8249) TheJack

Več podobnih tem