» »

Tiger vs. T-34

Tiger vs. T-34

1 2 3
4
»

ŽirC ::

Priznali bi, da Sovjetskemu vodstvu za navadne vojake ni bilo prida mar.

če ima kdo kaj casa naj malo pogugla in nej pogleda koliko sovjetskih vojakov je kar tako umrlo med zadno ofenzivo na berlin, le zato ker se je stricku stalinu in konjevu, mudilo zavzeti prestolnico nacizma, seveda brez ustrezne taktike jih je kar nekaj za brez veze umrlo, mislim da okoli 100.000. Potem pa da ne omenjam kako so rusi ociscevali nemska minska polja, poslali so svoje tako imenovane kazenske bataljone, cezenj in za njimi tanki, bili so ''pravi kanonen futer'', se nemci so se zgrozevali nad takimi pocetji.


Lp, ZirC

Nico ::

Sem mislil, da je že zdavnaj bilo razjasnjeno kateri tank je dober in zakaj.
Everybody banana on your head!

ŽirC ::

Tocno, med srednjimi Panther, med tezkimi Tiger, jasno kot soncen dan.:)


Lp, ZirC

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ŽirC ()

Nico ::

ZirC: sovjetska oz. ruska (po)žrtvovalnost je obstajala že pred komunajzerji. Že car je imel tajno policijo, v takratnih vojnah so bile ruske izgube vedno desetkrat večje....
Everybody banana on your head!

ŽirC ::

Samo v carjevih casih niso imeli takih taktik, s dobro taktiko bi si izgube lahko se vedno prikrajsali za veliko zivljenj. Samo rusov je bilo kot mravelj, in seveda niso cenili pehote vec kolikor pa navadnega zapornika, le to me zgraza.


Lp, ZirC

Nico ::

Tocno, med srednjimi Panther, med tezkimi Tiger, jasno kot soncen dan

točno, zato so nacisti zavzeli Moskvo.
Everybody banana on your head!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Nico ()

ŽirC ::

Tocno tocno, moja napaka, ze leta 41' so nemci imeli tezke bataljone tiger, in osnovne tanke Panther, mogoce so se z njimi bojevali tudi mausi, in da so z V-4 z A-bombo na njej ciljali washington d.c., in z bombikom BV 222 bombardirali New York.
Lepa dejstva, ko bi bila le res, pa niso!


Lp, ZirC

ŽirC ::

khm, Khm sam res, se bomo popravl, ce se bo dal!


Lp, ZirC



Now Back To Tanks!

TheJack ::

Najdite mi eno samo (kolikor-toliko strokovno, po možnosti) stran, kjer piše, da je bil T-34 zanič tank. Eno samo. Jaz jih namreč v petih minutah najdem vsaj deset, ki pravijo nasprotno. Le v Google napišem ''T-34 tank'', pa jih imam.:D

Ker kolikor vpliva sta Stalin in Berija nekoč imela (čeprav na von Kleista in ostale nemške generale tudi takrat prav nič), sta oba že zdavnaj mrtva.

Mimogrede, med ono debato in tole sedajle sem dobil Discovery Chanel. Ni slabo si kdaj pa kdaj ogledati kake oddaje na to temo....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

ŽirC ::

ThaJack kdaj sem pa jz reku da je T-34 slab tank, seveda ni slab, samo nemski sovrstniki se mi zdijo in so bolsi.


Lp, ZirC

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ŽirC ()

ŽirC ::

Ce je kdo opazil, smo mi govorili le za tanke po T-34, kar je tudi bistvo te teme, lahko bi pa tudi rekli kaj o tankih pred T-34 in Tigrom?, ali pa tudi tanke brez kupule v katerih so nemci zelo blesteli, zelo lep primer je Stug III, ki mu tudi T-34 kdaj pa kdaj ni imel sanse da ga eliminira.


Lp, ZirC

MadMicka ::

ZirC, najbolj da odspilas game steel panther, bos vidu, ker tank je bil kok dobr :D

Stug III - se jih ni splacal kupovat :)

ŽirC ::

No, da videm ce mas res, ze ves vesel dol vlecem in pricakujem rezultate, od rusov in od nemcev.


Lp, ZirC

MadMicka ::

Hm, tista z neta men nekak ni bla všeč, kokr vem gre za steel phanter II. Preveč enih enot, pa ne vem no, nism se glih znajdu. Zakon je enka, k je bil narjen tm v začetku 90 let, če se ne motm.

ŽirC ::

Lih zdele gledam na Discovery-u, bitko za Berlin, v kateri so govoril o vasem mogocnem tanku stalinu 2, ki so povedali sledece, citiram: imel je top kalibera 122 mm, kar je bil enkavredno, nemskim 75 in 88 topom. Imel pa je izredno dober oklep in bil najbolje ucinkovit proti mehkim tarcam (misleno pehote) in imel le za 28 kosov granat, niso pa povedali kao je bil ucinkovit proti nemskim Tigrom I. in II., Pantherjem, saj naj bi bil tezki bojni tank.

Se to, skoraj 50% vasih vsemogocnih T-34/76 inT-34/85, se do leta 1945 ni imelo radia v tankih in so se sporazumevali z zastavicami, kot mali taborniki. Toliko o tehnologiji sovjetov.

Direktno iz discoveriya: Nemski srednji bojni tank Panther G, je bil najbolsi srednji tanke te vojne.

Lp, ZirC

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ŽirC ()

MadMicka ::

No lepo, mirne duše pritrdim trditvi, da je bil Panter G boljši od T 34/76. Oba tanka sta pač v istem razredu, tako da je primerjava povsem na mestu.

Kar pa se JS 2 tiče, pa mislm da njegov top proti oklepu Tigra ni bil učinkovit, saj je bil kot si reku namenjen uničevanju žive sile. Za uničevanje tankov, tudi Tigrov, je bil bolj primeren top na T 34/85. Pa ne dam roke v ogenj, tako po spominu tole pišem.

ŽirC ::

Sej mas prov T-34/85 je bil res bolj primeren ta top, samo se vedno od strani in od zadaj kjer so bili vsi tanki najbolj ravnljivi, ne samo Tiger. Sam kot ste pa spet omenjal pa ne moremo primerjat Tigra in T-34/85 ker sta sredni in tezek tank!


Lp, ZirC

ordan ::

ja to mas kr prov. lahko bi primerjal tigraII in Stalina

ŽirC ::

Ja pa tud ce ma Stalin 122 mm top, ga tiger poje z njegovmu 88, za sale male.


LP, ZirC

ordan ::

ja sam to je samo zaradi zacetne hitrosti izstrelka pri 88mm topu, ce bi stalin imel taksen top kot so ga imeli tigri 2 bi rusija pri kursku izgubila 1/3 manj tankov

ŽirC ::

Tocno, sam je bila nemska tehnologija cez celo vojno naprdnejsa od sovjetske.


Lp, ZirC

ordan ::

lej sovjetski mozgani so bili v judih. vendar je staljin pred in med 2 sv vojno zacel dportirati jude iz drzave. med prvimi cistkami v sovjetsko vojno je bilo veliko usmrcenih izkusenih castnikov (veliko iz tankvskih divizij) ki so si izkusnje pridobili med vojno z japonsko.
ce pogledas na primer ruska glavna strojnica med drzugo svetovno vojno je bila narejena iz odpadnega zeleza med obleganjem lenijngrada. med tem ko so nemci v krupsu imeli vse pogoje za nacrtovanje in izdelavo orozja.


Lp

sebastjan v ::

Zirc-tudi sam večkrat gledam oddaje o 2WW na discovery-u:

-v večih oddajah so proglasili za najboljši tank 2.sv.vojne prav T-34 in sicer zaradi:

!.množične proizvodnje-cca 40000 kom
2.bil je prvi tank, ki je bil zasnovan na ta način, ko je bil zgled za novejše modele tankov
3.robustna zasnova, izjemna mobilnost in hitrost, zanesljivost, dovolj široke gosenice, enostavni in hitri servisi, hitra in poceni proizvodnja, odličen, močan in zanesljiv motor ter menjalnik - medtem, ko razni nemški tanki novejše generacije niso ustrezali niti eni četrtini dejstev, naštetih v tretji točki, čeprav so bili nemški tanki-tiger,panther... tehnološko superiornejši in jih je bilo zdaleč premalo, da bi obrnili tok vojne

O tanku t-45 Stalin je bilo tudi na disc.:v Berlinu so, ko se je tam pojavil ta tank naokoli letele kupole od tigrov, pantherjev in jagdpantherjev....

ordan ::

Nemci so v ww2 delali za moje pojme veliko preveilke tanke. ki so porabili prevec nafte ki jo nemcija ni imela. Edino kar jih je resevalo je bil ta 88 mm top. saj ce pogledate v S afriki zavezniki z angleskimi matildami niso imeli sanse proti nemskim tankom vse dokler ni prisel sherman. Samo je skoda da rusi niso dobili 88mm tope na T34, ce bi se to zgodillo bi verjamem ta tank modificiran bil v uporabi.

sebastjan v ::

Nemce je najbolj reševalo to, da so imeli najboljšo disciplino, red in večinoma zelo sposobne voditelje, častnike, generale razen redkih izjem-Hitlerja
Pa tudi na T-34 so kasneje dali top večjega kalibra, vendar ni bil tako natančen kot nemški 88mm

ordan ::

V mislih sem imel nesmki top 88 mm

ŽirC ::

Je sej so res porabel mal prevec nafte, sam velki so bili pa zato, ker je njihova ideologija temeljija na tem da so najvecji in najmocnejsi, sej ce nebi bila nmska ind. pod tako mocnim bombrdiranjem od zaveznikom bi lahko nemci proizvajali orozje in tanke v podobnem malo manjsem stevilu kakor sovjeti, in celo bol superiorne kot so tudi bili, verjame da so se tigri 1, pantherji in jagtigri razletavali pred JS topovi, samo JS so se pa pred Tigrovimi II, in JagdTigri in tudi pred malo smednimiMausi.


Lp, ZirC

ordan ::

mas prav ce rusi ne bi zdrzali pri staljin gradu bi nemcija zagotovo z kavkazom dobila vojno. samo nemci so v tem času pri staljin gradu imeli se neviden arsenal orozja do takrat. uporablajli so celo 600mm topove ki so jih uporabil pri sevastopolju. rusi so takrat v boj posiljali T34 brez kupole z namontiranimi mitraljezi pa so vse eno dobili bitko.

ŽirC ::

Dobili so jo pa zato ker je stricek hitler poslal armadno skupino 6. najprej na jug (kavkaze) in nato v Don-Stalingrad, kar je naredil prepozno in zato tudi ker je bil Paulus malo manj kot nesposoben, sicer pa je domoljubje sovjetov pokazalo da so tudi skorajda brez orozja, strasnim cistkam tudi kos nasprotniku bolje organiziranemu in poveljujocemu, a pomagalo jim je tudi skorajda naponihen vir rezerv in industrije za uralom.


Lp, ZirC

ordan ::

rusi so od leta 1942 uporablajali bolj ucinkovite formacije. na vsake 3 linije vojakov je od ozadih stala linija KGB-ja ki je postrelila umikajajoce se vojake. saj so se v prvih fazah blitzkriga rusi razbezali ko ovce po fronti.

ŽirC ::

In to naj bi bila formacija, streljanje svojih vojakov, khm khm se nemci se niso posluzili tega, le v skrajnih SKRAJNIH situacijah, sovjeti so si pa lahko, ker so imeli ljudi ko dre*a.


Lp, ZirC

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ŽirC ()

ordan ::

lej staljin je rekel:"smrt enega cloveka je tragedija, 1 miljon mrtvih je pa le statistika".
to je za ruse bilo edino uporabno , drugace jih niso mogli spraviti k redu.


Lp

ŽirC ::

A potem pa nej tako upravicujejo take pokole ki so se dogajal na vzhodni fronti?

Sicer je pa topic Tiger vs. T-34, ne pa pokoli in sovjetsko razmisljanje!



Lp, ZirC

ŽirC ::

>rusi so od leta 1942 uporablajali bolj ucinkovite formacije. na vsake 3 linije vojakov je od ozadih stala linija KGB-ja ki je postrelila umikajajoce se vojake. saj so se v prvih fazah blitzkriga rusi razbezali ko ovce po fronti.


Niso zbezal, le zmedeni so bli zaradi hitre nemske obkolitve in ukazov stalina drzati vasko ped zemlje za vsako ceno in to je tudi na koncu pokopalo hitlerja.


Lp, ZirC
1 2 3
4
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spet makete (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19413232 (9564) ŽirC
»

Bluzenje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
1849539 (7642) Thomas
»

Wittman vs. Tiger

Oddelek: Loža
5946 (876) freejack
»

Makete

Oddelek: Loža
212744 (2367) ŽirC

Predsednik za telebane (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
24310803 (8185) TheJack

Več podobnih tem