Forum » Šola » štetje živali
štetje živali
goldfish ::
Pozdravljeni!
Sem dijakinja 2. letnika splošne gimnazije. Za domačno nalogo sem dobila, da poiščem 3 različne populacije in jim pripišem metodo po kateri ugotavljajo/bi lahko ugotavljali število populacije. Pa sem se znašla u težavi. Že cel dan tuhtam, pa mi nič pametnega ne pade na pamet.
Prepričana sem, da mnogi izmed vas ne vedo kako v Sloveniji preštevajo npr. medvede, lisice in ostale živali, zato bi lepo prosila kogarkoli ki ve usaj nekaj o tem, da prosim posreduje informacije.
Tema se mi zdi zelo zanimiva. Kajti še zdaj mi ni jasno, kako se mi lahko v šoli učimo neke št. različnih osebkov, ki jih najdemo v npr. nekem gozdu..kako sploh pridejo do teh številk??!
Hvala za pomoč in lp
Sem dijakinja 2. letnika splošne gimnazije. Za domačno nalogo sem dobila, da poiščem 3 različne populacije in jim pripišem metodo po kateri ugotavljajo/bi lahko ugotavljali število populacije. Pa sem se znašla u težavi. Že cel dan tuhtam, pa mi nič pametnega ne pade na pamet.
Prepričana sem, da mnogi izmed vas ne vedo kako v Sloveniji preštevajo npr. medvede, lisice in ostale živali, zato bi lepo prosila kogarkoli ki ve usaj nekaj o tem, da prosim posreduje informacije.
Tema se mi zdi zelo zanimiva. Kajti še zdaj mi ni jasno, kako se mi lahko v šoli učimo neke št. različnih osebkov, ki jih najdemo v npr. nekem gozdu..kako sploh pridejo do teh številk??!
Hvala za pomoč in lp
hamax ::
pregledajo 1 hektar gozda in najdejo 2 medveda. iz tega sklepajo, da je na stotih hektarjev 200 medvedou :D
tako nekak verjetno, samo da z veliko več spremenljivkami.
tako nekak verjetno, samo da z veliko več spremenljivkami.
goldfish ::
heh hvala. ja sej drugače bi bilo zelo zelo težko.
kaj pa ti misliš..kako bi jih lahko še prešteli, da bi bila ta njihova številka čim bolj realna in blizu pravi?
sm imela v mislim helikopter..samo je gozd, težko bi kaj vidli, še težje pa prešteli.
kaj pa ti misliš..kako bi jih lahko še prešteli, da bi bila ta njihova številka čim bolj realna in blizu pravi?
sm imela v mislim helikopter..samo je gozd, težko bi kaj vidli, še težje pa prešteli.
BigWhale ::
Z oznacevanjem bi jih precej hitreje lahko steli in presteli. Vsakega medveda oznacit in potem te primerke spremljati in jim slediti. Tako lahko v vsakem trenutku dobis sliko kje so medvedi in priblizno ves kaj delajo.
Drugace se pa za to uporablja sampling. Tako kot je ze hamax povedal. Na dolocenem ozemlju prestejes populacijo in potem iz tega sklepas koliko je je. Te stevilke so potem zgolj priblizki, ki so lahko bolj ali manj tocni.
Drugace se pa za to uporablja sampling. Tako kot je ze hamax povedal. Na dolocenem ozemlju prestejes populacijo in potem iz tega sklepas koliko je je. Te stevilke so potem zgolj priblizki, ki so lahko bolj ali manj tocni.
Gaby ::
Tukaj lahko najdes ljudi, ki se ukvarjajo tocno s tem. Predlagam ti, da pises g.Hubertu ali g.Kosu. Mislim, da ti bodo z veseljem posredovali kaksno informacijo.
Katedra na Ekologijo zivali na BF
Katedra na Ekologijo zivali na BF
Nature lover.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | medvedi in srnjad (strani: 1 2 3 4 … 11 12 13 14 )Oddelek: Loža | 77131 (50934) | HappyPills |
» | Obramba pred živalmi (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 36192 (32279) | FrRoSt |
» | Neokrnjena narava (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Problemi človeštva | 11882 (9314) | Karaya 52 |
» | Ogrožene živalske vrste (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 8760 (7097) | Pyr0Beast |
» | Top predators (strani: 1 2 3 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 9129 (7744) | Airskull |