» »

Irak

Irak

Temo vidijo: vsi
««
4 / 37
»»

T-h-o-r ::

A Izrael pa ni fanatična država? Pa Pakistan tudi ni?

nevone ::

Sej je Hitler tudi skrbel za svoje državljane. Pa malo je hotel povečat svoj teritorij. Zakaj je bila pa vojna proti njemu legitimna potem? Sej v glavnem je samo Žide pobijal. Ostali, ki se mu niso upirali jih je kolikortoliko pustil pri miru.

Zj..an sistem vrednot imate, to je. Pa ne da ste sami nemoralni. To ne. V bistvu ste čisto ok. Samo ko pljuvate po Ameriki in pomilujete tiste ta divje Arabce, se pa človeku želodec obrača.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Odin ::

Izreal ni.
Pakistan pa je, ampak se gre skozi dokler imajo Musharrafa na oblast.
In brez skrbi bodi, da ima Pakistan se vedno sankcije zaradi tega.

Aja oni diktator v Pakistanu ima ameriško protekcijo...

Zakaj pa tja ne grejo demokracije razvažat? Zato, ker jim Mušaraf leze v rit? A če bi jim Saddam lezel v rit, bi tudi Irak pustili na miru?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: T-h-o-r ()

> A če bi jim Saddam lezel v rit, bi tudi Irak pustili na miru?

Pod pogojem, da ne bi bilo pod Sadamom mnozicnih pobojev in njegovih preteklih pohodov na sosednje drzave.

>Zakaj pa tja ne grejo demokracije razvažat? Zato, ker jim Mušaraf leze v rit? A če bi jim Saddam lezel v rit, bi tudi Irak pustili na miru?

Poglej. Kot smo že ugotovili, imajo tudi Američani omejene kapacitete, in ne skačejo brezglavo kar na vsakega, ki jim ni všeč.

Ko že tako opozarjate, da so drugje po svetu tudi problemi, kako to, da ne opozarjate na tamkajšnje režime, na NOSILCE tistih režimov. Zakaj ne pljuvate po njih? Se jih bojite? Očitno. Amerikancev se ne, zato se pa usajate vanje.

o+ nevone

Ampak saj, ko je začel pohod na Iran je tudi izvajal množične poboje, uporabljal je celo kemično orožje, obenem pa se je rokoval z Rumsfeldom...

Torej, če lezeš amerosom v rit, si lahko tudi diktator, ni nujno, da je demokracija.... samo v Iraku mora pa bit demokracija

Kima se zagotovo bolj bojim, kot sem se pa Saddama.... tam pa dejansko imajo jedrsko orožje, ga celo preizkušajo, amerosi pa se samo "pogovarjajo"

jype ::

nevone> Poglej. Kot smo že ugotovili, imajo tudi Američani omejene kapacitete, in ne skačejo brezglavo kar na vsakega, ki jim ni všeč.

Ne. Samo tja gredo, kjer se par "diktatorskih pribočnikov" lahko okoristi. Sicer za to nekateri Američani plačajo z življenji, ampak ker na televiziji ves čas ponavljajo, da se borijo za svobodo in demokracijo, se jim ne zdi nič tragičnega. Psihoza pač, podobno kot verski skrajneži.

nevone> Ko že tako opozarjate, da so drugje po svetu tudi problemi, kako to, da ne opozarjate na tamkajšnje režime, na NOSILCE tistih režimov. Zakaj ne pljuvate po njih? Se jih bojite? Očitno. Amerikancev se ne, zato se pa usajate vanje.

Usajamo se vanje predvsem zato, ker so sposobni reči obrnit na bolje, pa jih obračajo na slabše. Od Mugabeja (videti je, da si namenoma spregledala, da sem ga omenil) ne pričakujem, da bo preprečil humanitarno katastrofo v Darfurju, od ZDA pa bi, če ne bi imeli hujših tepcev na oblasti, kot jih imamo mi.

> Ampak saj, ko je začel pohod na Iran je tudi izvajal
> množične poboje, uporabljal je celo kemično orožje

Tocno tako! Eden od razlogov zakaj so ga odstranili. Meni je tudi zal, da ga ni ze Bush starjesi.

> Torej, če lezeš amerosom v rit, si lahko tudi
> diktator, ni nujno, da je demokracija

Ja na zalost US of A se ni dovolj mocna, da bi odstranila vse diktatorje. Pocakaj se par (deset)let.

> obenem pa se je rokoval z Rumsfeldom

Ja pa kaj. Bill Clinton se je tudi s Castrotom rokoval pa to se ne pomeni, da sta best frenda.

T-h-o-r> Torej, če lezeš amerosom v rit, si lahko tudi
T-h-o-r> diktator, ni nujno, da je demokracija
Odin> Ja na zalost US of A se ni dovolj mocna, da bi odstranila vse diktatorje. Pocakaj se par (deset)let.

Smešno. Čakamo že skoraj petdeset let, pa ZDA še kar podpirajo Savdijce. Pa je v Savdski Arabiji skoraj več ameriških vojakov, kot prebivalstva!

A ste mogoče po župi prplaval, al kaj vam nenadoma razmišljanje dela take težave?

_marko ::

->Alternativo smo se povsem uspešno igrali, dokler niso ZDA vseh skupaj potegnile za sabo v drek, ki je zdaj Irak.

Ma daj jype, ti bi vse pustil kot je bilo. Nobene realne možnosti za izboljšavo. Skrata, konstantno bi se dogajale hude krivice. Zdaj se bodo morda čez par let vsaj nehale...

Ne morem verjet, da maš tolko za povedat o amerih, obenem pa pustiš Sadama, da množično pobija Iračane.

Še enkrat, nimaš realne alternative! Pa čeprav ponavljaš in ponavljaš eno in isto.
Pustiti Sadama še naprej, da zatira ljudi ni alternativa. To si že enkrat vbij v glavo. (sankcije prizadanejo ljudi, ne diktatorja)
Pa ne rabiš zdaj spet povdarjat koliko škode je naredila vojna - o tem se nekako strinjamo. Vendar zdaj vsaj obstaja možnost normalizacije v roku par let, ko se bodo ameri spokali iz Iraka. Trenutno to seveda ni možno.

Strinjamo se pa ne, da ti sploh nebi začel razvijat medicine, ker bi zaradi tega lahko v postopku nekdo umrl.
Raje bi počasi pustil večino umirat in na daljši rok naredil še dosti več slabega.

->Ne. Samo tja gredo, kjer se par "diktatorskih pribočnikov" lahko okoristi.

Ja bravo jype, hvala bogu, da vsaj nekaj poskušajo zrihtat. Če imajo na lestivi 20 držav, kjer lahko posredujejo, kapaciteto pa le za 1 je logično da zberejo tisto, ki se jim bo najbolj splačala. Pa upam, da vsaj ti veš koliko je dejansko tista nafta vredna, da nebo spet meli zlajnane polemike.

->Usajamo se vanje predvsem zato, ker so sposobni reči obrnit na bolje, pa jih obračajo na slabše.

Daj se ti malo usajaj še na Evropo, pa Mathaija povabi, da gresta protestirat pred Bruselj, ker EU samo čaka in posledino dela samo škodo na dolgi rok. Pa sej te ne mislim gnjavit, da moraš it res protestirat, ampak to je taktika Mathaija.

Nič, se slišimo zvečer...
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

> pa ZDA še kar podpirajo Savdijce

Kot smo ugotovili je Arabija bolj v k.... kot smo si mislili. Kritizirat Irasko situacijo in hkrati pricakovat, da bo Amerika napadla se Savdsko Arabijo pa je rahlo cudno.
Korak po koraku.. vprasanje sicer, ce bo do drugega koraka sploh prislo, ker na zalost zgleda, da Arabcem ni pomoci.

_marko> Ma daj jype, ti bi vse pustil kot je bilo.

Ma daj, ti bi vse znukal.

Al pa samo jaz narobe sklepam, da če praviš, da je treba Sadama odstranit, potem je treba uničit vse vzhodno od Greenwicha, vsaj do datumske meje.

_marko> Še enkrat, nimaš realne alternative! Pa čeprav ponavljaš in ponavljaš eno in isto.

Realne? Realnost, ki jo imamo, vsekakor ni niti realna, niti alternativa. Imenuješ jo lahko samo "popoln neuspeh". Če bi karkoli bilo dobrega od tega, kar je "koalicija voljnih" naredila, pa ni bilo, bi še vedno vse skupaj zasenčilo dejstvo, da zdaj Irak ni več država, ampak skrpucalo, da je zdaj tam _manj_ spoštovanja človekovih pravic, _manj_ treznih glav in _manj_ možnosti za normalno življenje, ki je seveda temeljni pogoj za kakršnokoli normalno demokratično ureditev.

In zdaj pridete in trabunjate o razkosanju Iraka, ker da se Suniti pa Šiiti ne marajo. Dokler jih ni z ognjenim mečem prišel reševat križar s smešno pričesko (Bush, op. av.) sploh vedeli niso, katere vere so, ker je bilo itak pomembno samo to, da niso Kurdi. Smešno je, da si sploh še drznete nakladat o tem kako so zdaj Kurdi na boljšem, če danes bežijo v Evropo hitreje kot preostali Iračani, verjetno pač zato, ker imajo bližje mejo.

_marko> Ja bravo jype, hvala bogu, da vsaj nekaj poskušajo zrihtat.

Torej če Janković zdaj pobere mestu vse kar se pobrat da in ga pusti da dobesedno crkne od proračunskega primanjkljaja, bo "hvala bogu, da vsaj nekaj poskuša zrihtat" ? I didn't think so.

_marko> Daj se ti malo usajaj še na Evropo

No, sinko moj mali, ko boš enkrat stopil v Evropo tudi ti, boš pa tam srečal še mene, vsajajočega se geeka, ki je dve leti vsak dan delal več kot 4 ure zgolj zato, da je pri glasovanju o zelo pomembni gospodarski temi dosegel rekordno preglasovanje evropske komisije v evropskem parlamentu. Morda se takrat srečava pri oblikovanju evropske ustave, ki jo Slovenceljni tako odlično poznate, da vas ne bo nihče niti vprašal, če se vam zdi smiselna.

Izolacionizem v dobi globalizacije ne obstaja, fantek moj. Brez protestiranja (ni nujno, da stojiš pred nekimi posh vhodnimi vrati, so precej učinkovitejši načini) svet spreminjajo ljudje, ki jim zate ni mar.

Odin> Kot smo ugotovili je Arabija bolj v k.... kot smo si mislili. Kritizirat Irasko situacijo in hkrati pricakovat, da bo Amerika napadla se Savdsko Arabijo pa je rahlo cudno.

A maš težave? Saj ZDA so že tam!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

jype:
Glede na to, da sem dokaj fer do tebe na tem forumu in da si moderator je to podtikanje o nukanju in o razrezanju države in ljukovalna imena itd... malo neprimerno.

- kaj ma veze kaj si ti delal 4 ure na dan-
- če je ta vojna neuspeh še ne pomeni da status qou ni neuspeh
...

več kasneje...

TESKAn ::

Pa upam, da vsaj ti veš koliko je dejansko tista nafta vredna, da nebo spet meli zlajnane polemike.

Če hočeš dobiček od nafte razdelit na vse američane, se prav gotovo ne splača. Če pa dobiček razdeliš med nekaj 'zaslužnih prijateljev', pa daš zraven še dobiček od prodanega orožja taistih 'zaslužnih prijateljev', je pa povsem druga situacija. Sej upam, da vam je to jasno, da naftne (ali katerekoli druge) družbe ne razdajajo dobička med ljudstvo, ampak gre v žepe lastnikov...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

_marko> Glede na to, da sem dokaj fer do tebe na tem forumu in da si moderator je to podtikanje o nukanju in o razrezanju države in ljukovalna imena itd... malo neprimerno.

Naj še enkrat narišem:

_marko> Ma daj jype, ti bi vse pustil kot je bilo. Nobene realne možnosti za izboljšavo. Skrata, konstantno bi se dogajale hude krivice. Zdaj se bodo morda čez par let vsaj nehale...
jype> Ma daj, ti bi vse znukal.
jype> Al pa samo jaz narobe sklepam, da če praviš, da je treba Sadama odstranit, potem je treba uničit vse vzhodno od Greenwicha, vsaj do datumske meje.

Ne moreš mi podtikat, da bi jaz vse pustil, kot je bilo, če ti že tri dni tupimo, da pri Iraku nista samo dve izključni možnosti. Že če bi ZDA počakale, da bi se oblikoval mednarodni konsenz (ja, dolgo bi čakali, vmes bi pa ZDA imele čas pospravit še diktaturo v Savdski Arabiji) bi bil neuspeh bistveno manjši. Upam si celo trditi, da bi bil v tem primeru zdaj v Iraku relativen mir, ker Iran in Sirija nimata težav pri pogajanjih z Evropo, medtem ko se z ZDA le stežka kaj zmenita (jasno, zaradi Izraela), Evropa pa zdaj v Iraku nima še ničesar, razen štale z begunci.

_marko> Pa upam, da vsaj ti veš koliko je dejansko tista nafta vredna, da nebo spet meli zlajnane polemike.

Koga pa briga nafta? Zaslužilo se je direkt od ameriških davkoplačevalcev in zaslužilo se je _ogromno_. Da se bo Irak še dolgo zidal in podiral pa tudi ni nič slabega za biznis, ki je tam zdaj za stalno, malo je sicer nerodno, če vsak teden kakega delavca umorijo ali ugrabijo, ampak saj bo mednarodna skupnost zbrala denar za pomoč in obnovo Iraka, da jo bodo lahko Haliburton in klapa pospravili v žepe, ane.

_marko> - kaj ma veze kaj si ti delal 4 ure na dan-

Težko mi očitaš, da Evrope ne kritiziram, glede na to da sem pri svoji kritiki celo izmerljivo konstruktiven.

_marko> - če je ta vojna neuspeh še ne pomeni da status qou ni neuspeh

Mi spet hočeš podtakniti kakšno zoprno trditev?

Aja, pa... Opravičujem se za pokroviteljski odnos, samo nesramno se mi je zdelo, da mi očitaš pasivnost oziroma celo nekritičen odnos do Evrope, glede na to da si sam toliko pasiven, da pravzaprav sploh ne veš, kako Evropa deluje. Vem, da je običajno, da se ljudje pritožujejo, pa ničesar ne ukrenejo, ampak jaz nisem eden tistih, pa očitno tudi puške v koruzo ne vržem tako zlahka.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

->Ne moreš mi podtikat, da bi jaz vse pustil, kot je bilo, če ti že tri dni tupimo, da pri Iraku nista samo dve izključni možnosti.

Ja, jype...
To vašo možnost smatram jaz kot izčrpanje prebivalstva in je kot taka nesprejemljiva. Kar sem vsaj 3x omenil.
Pa tud nevone mislim, da je... Čakat 20 let na morebitno spremebno je huje kot 5 let vojne.

->Težko mi očitaš, da Evrope ne kritiziram, glede na to da sem pri svoji kritiki celo izmerljivo konstruktiven.

Nevem kaj si delal, ampak rekel si nekaj v zvezi z gospodarstvom.
Ker pa si to delal, ti jaz nesmem učitat, da ne nasprotuješ Evropskemu "nezanimanju" za konkretno reševanje kriznih problemov po svetu!?
wtf?! :\

->Mi spet hočeš podtakniti kakšno zoprno trditev?

Ne, je pa res da se nisva razumela glede statusa qou. Jaz trdim, da je ta vaša teorija o reševanju problemov praktično status qou k rešitivi problema. Pri Sadamu je bolj malo delovalo (razen malenkost pred napadom).
Pri Iranu bolj bogo deluje...

->samo nesramno se mi je zdelo, da mi očitaš pasivnost oziroma celo nekritičen odnos do Evrope

Jaz sem ti očital, da ne izraziš na forumu nestrinjanja z Evropsko politiko za reševanje problemov. Zakaj ne gredo Evropejci v ogromno držav, kjer je potrebna pomoč? Obenem kurcaš ZDA od kar te poznam, EU pa je še hujša v tem pogledu...

Kje je meja čakanja ob mednarodnih sankcijah, ki nimajo efekta na diktatorja? (efekt je samo ubobožanje večinskega prebivalstva.)

Koliko časa naj čakamo?

Koliko mrtvih naj počakamo preden bo kdo kaj naredil?

Kakšne sankcije bi vi dali S.Koreji!? Pa sej ne morte ukinit pomoči v hrani!

jype: Ti bi očitno čakal večno, ker praviš da nobena vojna ni legitimna. A se motim? (da nebom česa podtikal)

poweroff ::

Enkrat sem že spraševal če mi lahko kdo postreže s kakšnim konkretnim podatkom o tem, da hoče Iran izdelati jedrsko bombo in ne zgraditi jedrske elektrarne in da ne spusti inšpektorjev v svojo državo.

Žal odgovora nisem dobil. Sem pa šel sam brskat po internetu in našel tole: "These allegations prompted an investigation last year by the IAEA which found no evidence of a nuclear weapons programme, although the level of co-operation by the Iranians was strongly criticised.[39][40] Traces of enriched uranium and plutonium have been found recently in Iran – although a senior UN official cautioned against reading too much into the new finds, as they could be produced by peaceful nuclear activities.[41]"

Kot rečeno - o zadevi vem absolutno premalo, vendar zaenkrat od salonskih desničarjev nisem dobil še nobenega konkretnega podatka, da Iran ne spusti inšpektorjev v svojo državo in da razvija jedrsko orožje (razna namigovanja v stilu "sadam ima orožje za množično uničevanje" ne štejejo). Šer enkrat - tak podatek lahko je, le jaz ga od salonskih deničarjev še nisem dobil na temle forumu.

nevone: Ko že tako opozarjate, da so drugje po svetu tudi problemi, kako to, da ne opozarjate na tamkajšnje režime, na NOSILCE tistih režimov. Zakaj ne pljuvate po njih? Se jih bojite? Očitno. Amerikancev se ne, zato se pa usajate vanje.
To NI RES. Nekateri smo ponosni člani Amnesty International in se bunimo proti takim režimom. Če se pa prav spomnim, je pa Thomas pred časom hudo zaničljivo govoril o AI...

marko:Koliko časa naj čakamo?
Koliko mrtvih naj počakamo preden bo kdo kaj naredil?

Točno. To se tudi jaz sprašujem. Koliko časa naj še čakamo in gledamo "rihtanje" ZDA v Iraku? Koliko mrtvih naj še počakamo, da se bo ugotovilo, da je bil Irak napaka.

Pa še primer iz realnega življenja. Pride k meni finančni svetovalec in mi proda nek finančni produkt. Žal tip nima pojma in me nategne - ter izgubim svoj denar. Po parih letih finančne agonije finančni svetovalec končno prizna svojo napako. Ampak potem se ponudi, da mi bo svetoval še enkrat.

Vprašanje: bom rekel, ja, fino, spet se bom pustil nategnit, ali ga bom sunil čez prag in mu rekel da je on že dovolj zasr**l zadeve???
sudo poweroff

Thomas ::

> Enkrat sem že spraševal če mi lahko kdo postreže s kakšnim konkretnim podatkom o tem, da hoče Iran izdelati jedrsko bombo in ne zgraditi jedrske elektrarne in da ne spusti inšpektorjev v svojo državo.

V vseh poročilih takorekoč je, da Iran ne spušča jedrskih inšpektorjev. To ti dobro veš, vendar se sprenevedaš, mulam na ljubo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas: v vseh poročilih je bilo, da ima Saddam WMD. Pa ga je imel? Ne.

Prosim torej za podatke: KDAJ točno so inšpektorji želeli priti v Iran in jim Iran tega ni dovolil.

saj teh datumov in poročil verjetno ni težko izbrskat, kaj?
sudo poweroff

krneki0001 ::

19 septembra leta 2004 je Iran zavrnil inšpektorje Združenih narodov.

This demand is illegal and does not put any obligation on Iran - the IAEA board of governors has no right to make such a suspension obligatory for any country

Hassan Rohani
Iran chief nuclear negotiator

1.marec 2005 - iran spet zavrnil pregled vojaške baze.

26 marec 2007 - iran še vedno zavrača vse inšpektorje.

perci ::

Ali so trenutno v Iranu inšpektorji UN? Ali so v zadnjem mesecu kaj tarnali, da jim Iran ne dovoljuje opravljati njihovega dela? Ne vem - sprašujem.

Ne vem, no. Tale link dokazuje, da so bili injšpektorji tam še v začetku leta 2006:
http://www.iaea.org/Publications/Docume...

Imaš ti kakšne druge linke?
sudo poweroff

_marko> Jaz sem ti očital, da ne izraziš na forumu nestrinjanja z Evropsko politiko za reševanje problemov.

We don't even have one. Do we?

Seveda ne izrazim nestrinjanja, ampak "evropska politika" v Iraku ne pobije 100 ljudi na dan. Morda je prej ubila enega na dan, pa potem ko so bile uvedene sankcije 10 na dan, ziher pa manj, kot je mrtvih zdaj. Glede na to da fiasko traja že več kot tri leta, je pravzaprav nenormalno, da kdorkoli še zagovarja take polovičarske (ma, dvajsetinske) rešitve za "nedemokratične režime", ker je to "boljše, kot da ne bi storili nič". Sliši se pač enako, kot "če izvedemo eno konkretno termonuklearno eksplozijo nekje nad perzijskim zalivom, bo vsega konec v nekaj sekundah, potem bo pa zavladali sreča, veselje in demokracija", le da vam je očitno všeč sadistično podaljševanje agonije prebivalstva neke države, ki je prej bila stabilna.

Se pa vsekakor z evropsko politiko do Rusije, bližnjega vzhoda in ZDA ne strinjam. Upam, da se zdaj bolje počutiš.

_marko> jype: Ti bi očitno čakal večno, ker praviš da nobena vojna ni legitimna. A se motim? (da nebom česa podtikal)

Ne. Ne bi se lotil vojne. Saj Mosadek tudi ni bil odstranjen z vojno. Če bi ZDA takrat poskrbele in promptno odstranile še Šaha, bi morda danes Iran bil sekularna država. Zagotovo še vedno zoprna do zahoda, ampak ne toliko zajebana, kot je zdaj.

Sankcije so sploh praviloma zelo neučinkovite in jaz bi najraje videl, da so omejene izključno na surovine in izdelke, ki jih prebivalstvo ne potrebuje za preživetje.

Naravnost bedasto se mi zdi zagovarjat rešitev, ki ni delovala za Irak (od leta 1990 stalno bombardiranje, no-fly območja in sankcije, potem pa okupacija) , še za Iran ali celo Severno Korejo.

Ne bo šlo. Ni me toliko strah tega, da imajo verski skrajneži jedrsko orožje (saj največji arzenal itak v rokah drži neartikulirani katolik, ki se zelo pogosto javno zlaže) kot tega, da nekdo na počasnem ognju peče verske skrajneže regije, ki je dobesedno na našem pragu, potem se pa nekega dne enostavno pobere, mi bomo pa potem poskušali zdravit tradicijo samomorilskih napadalcev.

Nisem navdušen nad Iranom, ampak od njih pač ne pričakujem niti tega, da se bodo vdali pritisku (ker pač verjamejo, da je njihov bog na njihovi strani), niti tega, da bodo trezno premislili o posledicah svojih norih idej o svetih vojnah in se jim eventuelno odpovedali. Razumem, da bi se radi po robu postavili Izraelu, ki je ilegalno pridobil jedrsko orožje.

Po drugi strani pa ne razumem, zakaj je tako enostavno vržt 200 miljard dolarjev za mrcvarjenje Iraka, 200 miljard dolarjev za to da Iranu podariš 20 tlačnovodnih reaktorjev in zalogo goriva za 50 let, je pa praktično nemogoče. Mislite, da Iranci "sovražijo ZDA" ? Če ja, potem nimate pojma o Iranu.

Iračani pa zdaj že imajo zelo dober razlog, da jih ne marajo preveč. Če se vam zdi, da so butasti, ker se še naprej streljajo (v glavnem med sabo) nimate pojma niti o Iraku. Še enkrat: kaj bi se zgodilo z ZDA, če bi odstranili državo? V času hipijev bi morda pomrlo samo tričetrt ljudi, danes pa ne verjamem da bi jih preživelo več kot 10%.

Daedalus ::

Kdo pa misliš, da najbolj trpi, pri takšnih pritiskih? Običajni ljudje, tisti, ki niso pri koritu. Diktator jih pač še naprej zatira, kakor ve in zna. Toliko, da preživi on in nekaj pribočnikov se pa tudi nabere. Premakne se pa zadeva nikamor z mrtve točke. Če se najdejo eni, ki so odločeni za vsako ceno biti glavni, potem tudi mednarodni pritiski ne zaležejo.

Kdo pa misliš, da najbolj trpi pri fucked up vojaških posegih v te države?

Kot da je tistim manijakom kaj mar za razvoj. Pač imajo tisto nafto, ostalo jih pa niti ne briga prav dosti. Če pa že vznikne kakšna frakcija, ki bi se bila pripravljena pogajat z Zahodom, pa naredijo štalo, kot jo delajo sedaj.

Tisti manijaki sploh niso taki manijaki. Imajo svoje politične cilje, ki jih zasledujejo. In če jih vnaprej okarakteriziraš za manijake, s katerimi se ne gremo pogajat - si s tem zapreš možnost reševanja spora po drugi poti, kot z bombanjem.

Ja samo res. Divjaki barbarski enostavno ne zgruntajo, da jim Bush nič hudega noče. Toliko so divjaški, da ne zapopadejo, ja. Kako, da tebi to ni jasno?

Tebi ni jasno, da mejiš na rasizem. In da s takimi "prispevki" sebi sesuvaš kredibilnost. Bah.

Še vedno pa čakam na odgovor naših USA podpornikov - kaj je s Savdsko Arabijo in podobnimi? A onim pa se dopušča license to kill, ker so kao zavezniki? Oni pa niso:

Divjaki in morilci so, ja. Pa če jih ti še tako pomiluješ. Morilci, ker ubijajo tudi v času, ko ni vojne.

Kaj narediti, če te predsednik Irana jebe v glavo in razvija jedrsko orožje?
Če lahko vsaka druga država z jedrskim programom dovoli mednarodnim inšpektorjem oglede svojih jedrskih programov, zakaj tega IRAN ne?

Najprej si morš biti na jasnem, da nimaš pred sabo iraškega WMD. Pol pa bomo debatirali naprej. In ker vemo, kaka je kredibilnost ZDA pri teh zadevah - jim pač ne verjamem več. Pa nisem edini okoli tega.

Ko že tako opozarjate, da so drugje po svetu tudi problemi, kako to, da ne opozarjate na tamkajšnje režime, na NOSILCE tistih režimov. Zakaj ne pljuvate po njih? Se jih bojite? Očitno. Amerikancev se ne, zato se pa usajate vanje.

Jaz lepo skozi članstvo v AI težim tistim režimom. In z rednimi finančnimi prispevki soomogočam delovanje AI, da lahko teži SA, če jim že pravičniki iz Zahoda nočejo. Smej se kolko češ, samo zadeva je vsaj delno uspešna. Kaj pa ti delaš, če smem vprašat?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

>Jaz lepo skozi članstvo v AI težim tistim režimom. In z rednimi finančnimi prispevki soomogočam delovanje AI, da lahko teži SA, če jim že pravičniki iz Zahoda nočejo. Smej se kolko češ, samo zadeva je vsaj delno uspešna. Kaj pa ti delaš, če smem vprašat?

Vsak po svojih močeh.

Jest sem pač sita tega, da se Amerikance predstavlja kot bad guys. Pač kažem s prstom na prave bad guys, pa če me še 100 krat označiš za rasista, pa če mi rating pade na 0-lo. Nisem noben politik, da bi se morala držati vseh uzanc, ki se jih morajo politiki. Sem samo del civilne družbe, ki prispeva svoj del k razčiščevanju celotne slike.

Nobeden od naju ne naredi prav veliko, to morava priznati. Oba pač pridigava svoje mantre. Če znajo ljudje izluščit iz vsega skupaj tisto, kar je pozitivno, potem smo na dobri poti.

o+ nevone

nevone> Jest sem pač sita tega, da se Amerikance predstavlja kot bad guys.

Morda bi pomagalo, če bi se Američani nehali obnašati kot bad guys. Tvoje jamranje okoli tega pač ne bo imelo učinka.

>Tvoje jamranje okoli tega pač ne bo imelo učinka.

You wish.

o+ nevone

Že odkar sodelujeva na forumu imaš isto stališče (ti gre na jetra, da imamo Američane za negativiste).

To se ni spremenilo, ne glede na tvoje javno malikovanje ZDA in njihove modrosti.

Jaz pa vem, da so Američani bad guys. Ker, če bi se ravnali po svojih šegah in postavah, bi bili good guys, ampak je očitno, da se ne.

>Jaz pa vem, da so Američani bad guys. Ker, če bi se ravnali po svojih šegah in postavah, bi bili good guys, ampak je očitno, da se ne.

Očitno stojiva na nasprotnih bregovih. Tud prav.

o+ nevone

Daedalus, tale slikca je zate, pa za jypeta.

edit: Amnesty International Sections 2005
o+ nevone

Zgodovina sprememb…

• spremenila: nevone ()

Ja, všeč mi je. Ko bo vse rdeče, mi bo še bolj.

Red alert, mogoče?

Daedalus ::

Jest sem pač sita tega, da se Amerikance predstavlja kot bad guys. Pač kažem s prstom na prave bad guys, pa če me še 100 krat označiš za rasista, pa če mi rating pade na 0-lo. Nisem noben politik, da bi se morala držati vseh uzanc, ki se jih morajo politiki. Sem samo del civilne družbe, ki prispeva svoj del k razčiščevanju celotne slike.

Nobeden od naju ne naredi prav veliko, to morava priznati. Oba pač pridigava svoje mantre. Če znajo ljudje izluščit iz vsega skupaj tisto, kar je pozitivno, potem smo na dobri poti.

Ne označujem te za rasista, pravim samo, da te kdaj precej zanese. In ne trdim (al sem mogoče kje?), da so Ameri bad guys. Je pa jasno, da so vsaj v enem primeru grdo brcnili v temo in da sem prepričan, da je možno spore z Iranom rešit kako drugače, če pa ne bi šlo - se pa ne sme solirat, kot se je v primeru Iraka. Mi je jasno, da ne moreš neposredno obtoževat Američanov za samomorilske napade v Iraku. So pa z nekaj strateškimi napakami pripomogli, da se je situacija razvila do te točke in odgovorni niso upoštevali opozoril in kritik. So soodgovorni, IMO. Z ostalim se pa strinjam.

Kar se pa tiče AI slikce - tisti zemljevid ne pomeni, da drugje AI ni prisoten. Je, samo v manjši meri.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Daedalus> Je pa jasno, da so vsaj v enem primeru grdo brcnili v temo

Jaz se "živo spominjam" Gvatemale, Nikaragve, Čila, Paname, Kube, Vietnama, Laosa, Kambodže, Somalije, Iraka (dvakrat) in, morda najbolj zoprne napake, napada na Kanado (takrat še Združeno Kraljestvo) leta 1812.

Nekam veliko brcajo v temo, da bi jim lahko nalepil karkoli drugega kot "bad guys". Vsaj zaenkrat, morda se kdaj spremenijo v good guys, ta vloga jim vsekakor bolje pristoji in jo praviloma lepše odigrajo.

Na koncu pa ste še vedno prišli samo do tega, ali smo z Američani ali pa smo kar negativci, ali kako?

Seveda si negativec, če si nastrojen proti epicentru znanosti, tehnologije, medicine. Jasno da si negativec, če navijaš za totalne barbare.

Tebi to mogoče še ni jasno, ampak se ti zna posvitat.

Thomas> Seveda si negativec, če si nastrojen proti epicentru znanosti, tehnologije, medicine. Jasno da si negativec, če navijaš za totalne barbare.

Ti imaš neznansko srečo, da so tvoji (morda stari) starši bili negativci. Če bi zmagal "epicenter znanosti, tehnologije, die-beste-nemačka-medicina-je-najbolja-na-svetu" se sploh roditi ne bi imel komu...

Da bi se ti posvetilo, smo pa itak že obupali.

> Če bi zmagal "epicenter znanosti, tehnologije, die-beste-nemačka-medicina-je-najbolja-na-svetu" se sploh roditi ne bi imel komu...

To je tvoja silly interpretacija. Nemci so svojo (židovsko) elito pobili, če jim niso ušli. Takorekoč, obglavili so se. Naciji in danšnje Mule so si ideološko zelo sorodni, njihovi simpatizerji pa tudi.

Epicenter znanosti, tehnologije in medicine je v Ameriki že 100 let. In civilizacije sploh.

Seveda si negativec, če si nastrojen proti epicentru znanosti, tehnologije, medicine. Jasno da si negativec, če navijaš za totalne barbare.

Dej ne nakladej. Mam kr nekaj kolegov, ki imajo doktorate,
-ki hodijo iz slovenije predavat na univerze v ameriko,
-ki hodijo iz slovenije predavat med ameriške doktorje,
-ki hodijo delat operacije v ameriko
-ki so slovenski državljani in nočejo bit američani, a delajo v ameriki

Uglavnem sami američani bi že zdavnaj pocrkal, če nebi tok in tok znanstvenikov in doktorjev hodilo k njim delat in jim predajat znanje.

Sej ni čudn, da živijo na svoji celini.

Luka Percic ::

Uglavnem sami američani bi že zdavnaj pocrkal, če nebi tok in tok znanstvenikov in doktorjev hodilo k njim delat in jim predajat znanje.

Ni ti jasno ane?
Da ljudje v glavnem hodijo k njim predavat ne obratno?

Tebi se zdi to slabo, da sprejmejo tuja znanja?
Spet en velik plus za njih, ki ga ti tolmačiš kot minus.
Narobe svet.

Seveda si negativec, če si nastrojen proti epicentru znanosti, tehnologije, medicine.

Zato še ne rabijo delat zdrah po celem svetu

> Zato še ne rabijo [ZDA] delat zdrah po celem svetu

Pripisovanje vseh pozitivnih in negativnih pojavov ZDA, je pa tudi skrajno pretirano. Tega ne počnejo niti njihovi haupt patrioti toliko, kot njihovi nasprotniki.

ZDA ni treba da se sploh kakorkoli angažirajo, zdrahe še prerade nastanejo same. Potem jih gasijo ali pa ne, kakor kdaj in kje. Če jih gasijo, so nazadnje oni vsega krivi, če jih ne gasijo, so spet vsega oni krivi.

Jaz bi rad, da se tale idolatrija ZDA neha. Oni so samo največja svetovna sila in najbolje organizirana družba. NISO pa noben bog in noben hudič.

Meni je to povsem jasno, da so ZDA pač tisto, kar je bil včasih Rim. Neidelna družba, pa še vedno daleč boljša od ostalih pretendentov za ta položaj.

Poglejte na stvari realno, ne iz neke idealne točke zretja, ki je sama iluzija.

Ja so kot Rim, ampak v tistem obdobju, ko mu je Nero vladal, ki je zato, da bi spesnil nekaj gnilega dal požgat pol rima, da bi dobil navdih.

No, tolk daleč, kot gre nebivedu, jaz ne grem. Jasno je, da napake v njihovi družbi izvirajo iz njihove nekonsistentnosti.

Ideje, na katerih temelji njihova država, so premišljene in zdrave. Nobenega "raka zahodne družbe" ni v njih.

Delajo pa kar naprej ene in iste napake, ker se te napake izplačajo in ker ultimativno zanje nihče ne odgovarja.

Zato so pač bad guys. Če bi bili good guys, bi Tucu pustili dve vreči dolarjev, ne pa da ga pustijo mrtvega.

> Ja so kot Rim, ampak v tistem obdobju, ko mu je Nero vladal, ki je zato, da bi spesnil nekaj gnilega dal požgat pol rima, da bi dobil navdih.

Nero je vladal takrat, ko je bil širom imperija mir in prosperiteta. Pravljice o požigu Rima nam pa prihrani.

Thomas, malo zgodovine si preberi. Nero je dal požgati del rima samo zato, da bi se mu dvignu.
««
4 / 37
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napad ZDA na IRAN (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
27723125 (15721) drvo
»

Mušarafstan

422311 (2232) jype
»

Se Iraq popravlja, mi pa nič nevemo? (strani: 1 2 )

615690 (4227) Daedalus
»

Saddam Hussein - OBSOJEN (strani: 1 2 3 4 )

17613870 (9267) jype
»

WMDji iz Iraka so v Siriji končali (strani: 1 2 )

916541 (5224) poweroff

Več podobnih tem