» »

Irak

Irak

Temo vidijo: vsi
««
3 / 37
»»

nevone ::

In zakaj ni že prej prišlo do reform? A so jih Američani mogoče zavirali pri reformah?

Kje so(ste) bili naši intelektualci takrat, ko jim je cvetel komunizem, da bi jim rekli kakšno besedo ali dve, da če mislijo delat socializem, potem naj krepko razmislijo, kako bodo to izvedli in ohranjali, da bosta res tekla smo med in mleko? .... Aja, sej res, mi smo tudi gradili socializem. Sej so komunisti povedal, da kapitalisti so hudi strici, ki samo izkoriščajo delavce.

Pa da ne bo pomote. Tudi kapitalizem je lahko hudičevo naporen. Samo je vsaj kakšen efekt od njega.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

jype ::

nevone> Pa da ne bo pomote. Tudi kapitalizem je lahko hudičevo naporen. Samo je vsaj kakšen efekt od njega.

Zakaj pa ni nobenega efekta od sto let kapitalizma v Južni Ameriki? Zakaj je Argentina imela gospodarski zlom?

Ker moraš imet, ne glede na to a se igraš komunizem, socializem ali pa kapitalizem, nekoga, ki zna računat.

nevone> Kje so(ste) bili naši intelektualci takrat, ko jim je cvetel komunizem

Francozi so jih večino zaprli, tistih, ki jih niso, so jih pa potem komunisti. Jebiga, take so posledice kolonializma.

jype, you constantlly pick up the wrong guy.

o+ nevone

Nope. Ti ne bereš dovolj.

perci ::

Ene par citatov iz ene druge teme bom pripopal sem

Humanitarna katastrofa je že Sadam na oblasti. Njegova odstranitev, edino lahko pomeni konec te katastrofe.

Torej, lahko smo pomirjeni. Humanitarne katastrofe od prihoda američanov NI.
Vsi bi morali mirno spati. Tudi Iračani. Dokler bo ta režim - ne bodo.
No, mislim, da je jasno, da dandanes spijo še veliko slabše.
Ob letu jih bo mrtvih manj, če vojna bo, kot če je ne bo.
A je treba kej pokomentirat?
Tale citat je pa moj
Thomas: Dokaži, da bo zaradi vojne trpljenja manj, kot bi ga bilo brez vojne, pa bom takoj ratal vojni hujskač

Odgovor
Ker imaš pa dokaz, da bi bila ameriška intervencija večje nesreča za Iračane, kot je nadaljevanje Sadamove (Udajeve) diktature - si pa mirovnik. Ane Perci?
Zdej imam ta dokaz. Nekdo je stavil na napačnega konja. Naj sedaj to lepo prizna in ponižno prosi odpuščanja.

Tale mi je še posebej všeč
More: Enjoy the new Iraq, after the short war!
Izrečeno 26.2.2003
> talibani in iračani niso eno in isto Kaj misliš s tem? Da se bodo kaj dlje upirali? Opusti take upe!

Lepa cvetka, ane :\.
Zdaj je čas za Pax Americana. Ne smemo dopustiti barbarom, da ta imperij zrušijo.
Očitno je bolj čas za pax Soprana, če že kaj.
Vsak mrtev civilist (ali vojak) je eden preveč.

Toda če nam je res do človeških življenj, je treba iraški režim strmoglaviti - in ne pustiti "v imenu miru".
Cough, cough.

NO, in za potrditev vsega
Če je že ravno beseda o tem, kdo kaj razume ali ne. Potem seveda povem, da sem pametnejši od vseh teh mirovnikov. Za kar sicer ni treba biti zelo pameten - ampak vendarle sem.
:D

Kdo prvi ugane, čigavi so ti citati? >:D

>Zdej imam ta dokaz. Nekdo je stavil na napačnega konja. Naj sedaj to lepo prizna in ponižno prosi odpuščanja.

Nekateri pa še zdaj ne vedo, kateri konj je glavni favorit, ker dirka še zdaleč ni končana. Sicer jahajo tistega konja, samo očitno se ga malo sramujejo, ker trenutno na nekem majhnem odseku ni v absolutni prednosti. Madona ste zahtevni.

o+ nevone

nevone> Sicer jahajo tistega konja, samo očitno se ga malo sramujejo, ker trenutno na nekem majhnem odseku ni v absolutni prednosti. Madona ste zahtevni.

Ej. Na tleh leži, pa ne diha.

jype: Očitno je tale konj ultramaratonec in ima ravno počitek. Žal ne plava s tokom tako kot Strel in brez dela ne bo prišel na cilj.

Double_J ::

Perci zanimivi citati. Zgleda je imel Thomas predobro mnenje o Arabcih. Koliko si šele ti imel predobrega?8-O

A zdaj so pa Arabci krivi, ker so Američani nesposobni?

Čudno, da še ni prišlo na dan, da so vsega krivi Židje.

Double_J ::

Arabci so krivi, da so Arabci nesposobni.:\

Američani pa za Američane seveda.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Double_J ()

Arabska nesposobnost pa seveda ni odgovorna zahodni civilizaciji, dokler ne sprejme njenih vrednot.

Američani so torej tisti, ki danes najbolj intenzivno rušijo zahodno civilizacijo.

_marko ::

->Američani so torej tisti, ki danes najbolj intenzivno rušijo zahodno civilizacijo.

Američani jo še edini nekako gor držijo. Francozi jo rušijo... sej so to spoznali pred kratkim v Parizu.

edit: mišljeno je na dolgi rok
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _marko ()

Čak mal, kako na dolgi rok?

"We cannot defend freedom abroad by deserting it at home."

Preberi stotisočkrat (to je napisal Američan).

Mimogrede, s temi "pariškimi demonstracijami", ki naj bi bile znak "nevarnosti multikulturalizma" se kažete absurdno nekompetentne razpravljat o političnih vprašanjih.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

jype:
Kaj sploh želiš povedat?

To, da je EU ološ in da je ZDA edino kvalitetno varovalo zahodnega sveta?!
To, da se Evropa nebo spremenila in bodo eskalirale podobne situacije kot v predmestju Pariza, ...

->"We cannot defend freedom abroad by deserting it at home."

Oni nič ne "branijo" svodobe drugje, ker le-te tam žal ni.
In tam kjer ni svobode so zelo težko zagotovljeni osnovni fiziološki pogoji za vsaj ne-nesrečno življenje.

TESKAn ::

Verjetno to, da ste nam pred vojno obljubljali, da bo kratka in da se bosta v nekaj letih v iraku cedila med in mleko...pa ni nič od tega in tudi ne kaže, da bi bilo kaj v bližnji prihodnosti.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

_marko> Kaj sploh želiš povedat?
_marko> To, da je EU ološ in da je ZDA edino kvalitetno varovalo zahodnega sveta?!

ZDA sploh niso sposobne priznat, da so že pol stoletja za časom svetovne politike, kaj šele, da bi se reformirale v sodobno zahodno državo.

_marko> To, da se Evropa nebo spremenila in bodo eskalirale podobne situacije kot v predmestju Pariza, ...

Take, kot je recimo tale?

Preden nadaljujete z nabijanjem o tem, kako "ZDA varujejo zahodni svet" si preberite vsaj njihovo ustavo, pri tem pa ne pozabite, da je njihova ustava eden od temeljev sodobne zahodne civilizacije in da bi ZDA, če bi želele biti "zahodna demokracija", morale svojo ustavo spoštovati.

Pa, da ne pozabim:

_marko> In tam kjer ni svobode so zelo težko zagotovljeni osnovni fiziološki pogoji za vsaj ne-nesrečno življenje.

Kje pa je svoboda? V kateri državi, kjer so se ZDA borile, čeprav zdaj nenadoma praviš, da se niso za svobodo in čeprav oni vztrajno ponavljajo, da se borijo za svobodo (tj. freedom)?

->ZDA sploh niso sposobne priznat, da so že pol stoletja za časom svetovne politike, kaj šele, da bi se reformirale v sodobno zahodno državo.

:)) Zdaj si me pa nasmejal!
To je kot bi Slovenija pot tvoje želela postati Albanija, ker se tebi zdi, da je Slovenija za časom.

->čeprav zdaj nenadoma praviš, da se niso za svobodo
->"We cannot defend freedom abroad by deserting it at home."

Ne ne.. narobe si me razumel. Pravim, da ne morejo braniti tam svobode, kjer je ni. Borijo se pa lahko za njo.
(če se moja replika navezuje na citat, potem to jemlji tudi tako - pa saj je bilo kar jasno napisano)

Tisti citat je bil iz časa korejskega konflikta, kjer se ni branilo svobode (ker je ni bilo), pa je pač mož tako formuliral. Nič strašnega.

_marko> To je kot bi Slovenija pot tvoje želela postati Albanija, ker se tebi zdi, da je Slovenija za časom.

Ko bodo ZDA sposobne sodelovanja v mednarodnih sodiščih (za vojne zločine in za človekove pravice), bodo postale sodobna država. Prej so samo slon v trgovini s porcelanom, kot Rusija in Kitajska.

Se bo pač treba sprijaznit s tem, da se ugled države hitro izgubi, pridobitev ugleda pa traja vsak kakšno generacijo.

Thomas ::

Hja, ni kaj. Thomas je precenil Iračane. Njegova pričakovanja so izpolnili Kurdi, Arabci pač ne.

Thomas ima bistveno slabše mnenje o Arabcih, kot še 10 let nazaj.

Dodaten razlog, da se ne pusti nobenega Sadama pri miru.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

drejc ::

Ampak Thomas, bil sem tudi v ameriki, pa vem, da v ameriki večin živi za en drek (tistih 5% najbogatejših izpustimo, ker sploh ne znajo več živet).

Ma daj, tak si ko oni zadnjič na rekreaciji, ki je vpil da 75% američanov živi v kolibah. Sj ne, da en Američan naredi za 2 evropejca gdpja in da ob 5% brezposelnosti vsak dobi šiht, če le hoče delat in ni invalid, penzič ali kapitalist.

Grow up lefties!
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

drejc> Grow up lefties!

Kako je žalostno, ko to reče tip, ki se mu zdi bolj pametno, da se denar, ki bi lahko tistih 5% brezposelnih spremenil v 5% kapitalistov, raje porabi za delanje škode in novih poslovnih priložnosti v Iraku...

Dobro no, jype:
A se tebi ne zdi idotizem to kar je napisal nebivedu?

Njegovega posto sploh ni težko demantirat, ampak se učitno nobenemu ni dalo.
Za Daedulusa: ni to argument, ampak na vsak idiotizem ne mislimo odgovorjat. Če pa imaš željo pa povej, pa ti iz prve roke od vsaj treh američanov in dveh, ki sta tam živela pa sta se vrnila v Slovnijo povem kako dejansko zgleda.
(to sem napisal zate Deadulus, ker se navadno pikneš v te malenkosti).

drejc ::

Sj to da se ti toži po bivšem sistemu yupe že vsi vemo no. 0:) Amerom se pak ne.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

_marko> A se tebi ne zdi idotizem to kar je napisal nebivedu?

Njegov se mi zdi beyond comment. Zgleda že surrealistično. Sicer pa sam praviš:

_marko> Za Daedulusa: ni to argument, ampak na vsak idiotizem ne mislimo odgovorjat.

Problem ZDA v zunanji politiki ni problem prebivalcev ZDA. Oni ne bodo občutili kakšnih hudih travm, niti jih ne bo materialno prizadelo, da so ZDA z mednarodnimi odnosi v podnu, bo pa to zelo prizadelo tiste liberalne ljudi, ki edini lahko pripomorejo k temu, da se bližnji vzhod, azija in afrika demokratizirajo.

Jaz ne mislim, da se imajo Američani slabo (čeprav moram priznati, da se meni bistveno bolje godi, kot povprečnemu Američanu, kar je pa bržkone povezano tudi z mojim sistemom vrednot), mislim pa, da se imajo slabše, kot bi se lahko imeli, če bi imeli nekoga, ki bi jih navdihnil, da bi dejansko verjeli v svojo državo. Ne govorim o zgornjem srednjem sloju, da ne bo kakšne pomote.

drejc> Sj to da se ti toži po bivšem sistemu yupe že vsi vemo no. 0:) Amerom se pak ne.

Seveda se mi. Takrat sem vsakič, ko smo šli v Avstrijo, dobil lego kocke, danes pa ne dobim nič!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

->(čeprav moram priznati, da se meni bistveno bolje godi, kot povprečnemu Američanu, kar je pa bržkone povezano tudi z mojim sistemom vrednot)

V tvojem sklepanju je logična napaka. Kako lahko sodiš kako živijo drugi na podlagi svojih vrednot, obenem pa priznavaš, da imaš drugačne kot oni.

->Seveda se mi. Takrat sem vsakič, ko smo šli v Avstrijo, dobil lego kocke, danes pa ne dobim nič!

Mogoče jih bodo tudi Iračni čez 5 let :8)
Pri statuso qou izpred 5 let jih ziher nebi...

Balandeque ::

>Seveda ni dobro, a če jih ZDA ne bi pahnile v vojno, bi bili že leta 75 tam, kjer so zdaj. Pri reformah.

Jype, ti ki bojda več bereš, razloži nam malo tole. Namreč, kako so ZDA Vietnam pahnile v vojno?
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

Hja, ni kaj. Thomas je precenil Iračane.
Thomas je predvsem precenil Američane. Busha, če smo natančni.

krneki0001 ::

Marko to kar sem napisal ni idiotizem , ampak realitzem. V srbiji ali bosni te ne bodo oropal, če boš šel po eni zabačeni soseski, v ameriki boš pa ustreljen po hitrem postopku že če boš imel malo boljše obleke na sebi. In večina ljudi živi v takih soseskah(govorim za velika mesta) da si po sončnem zahodu ne upajo ven na cesto - in to naj bi bila demokratična in varna država.

T-h-o-r ::

Pa v US of A lahko celo v šolo varno hodiš... če imaš na sebi neprebojni jopič

Odin ::

Pa male otroke jedo.. Baje da je to splosna praksa tam v barbarski Ameriki.

Iz iraka pa kar naprej lijejo same vzpodbudne novice.

Zdaj že vsaj dve leti ne pomnim dneva, ko ne bi tam eksplodirala bomba in zahtevala smrtne žrtve. Pohabljenih itak nihče niti šteje ne.

Me zanima pri koliko "kolateralnih žrtvah" se neka vojaška intervencija smatra za napako.

Izgleda da je bila ta vojaska intervencija res napaka. Podcenjeval sem prepad med shiiti in suniti in podcenjeval sem fanaticnost islamskih verskih skrajnezev.
Kaj je naslednji korak?
Razkosat je treba Irak na vec delov.
Zapret je treba meje Zahoda.

>Me zanima pri koliko "kolateralnih žrtvah" se neka vojaška intervencija smatra za napako.

Kdo pa je kriv, da so "kolateralne žrtve"? Sej se jim ni treba it vojne. Nej začnejo kej drugega delat, ker za delat bi imeli dovolj.

Ti pa misliš, da je njihova sveta vojna pravična, al kaj? Kaj pa misliš, da je cilj tistih, ki se tako upirajo?

Ne bit no tako naivni ali pa se tako naivne delat.

o+ nevone

nebivedu: sploh se mi ne da odgovarjat, ... živim skupaj že eno leto z tremi američani. Pa se mi enostavno ne da zgubljat živcev z tvojimi primitivnimi pogledi. In ja, pojma nimaš o čem govoriš. :\
Lahko pa Odina še kaj vprašaš, ampak čudno da še je sploh živ ...

->Zapret je treba meje Zahoda.

Hja, nevem če to ni na dolgi rok še manj humana stvar.

A mate levičarji kaj proti izolaciji Zahodnega sveta?
Mislim, da bi kar pustili arabce in še koga naj počnejo kar želijo...
A ne zagovarjate tega? Zid nardimo pa je... potem se bo začel pravi raj na "vzhodni strani".
A ste za zaprtje mej za arabce, dokler nimajo urejene demokracije in dokler ne spoštujejo naših pravil?
(nočem provocirat, da bo jasno)

P.S. Če se v Ameriki enkrat na leto zgodi uboj v šoli z 10 mrtvimi, se ob enaki stopnji kriminala v Sloveniji zgodi enkrat na 150 let.

Luka Percic ::

Me zanima pri koliko "kolateralnih žrtvah" se neka vojaška intervencija smatra za napako.

Heh, mene pa zanima koliko političnih nasprotnikov lahko tiran pobije, preden si smemo dovolit da se preseka vozl. Če negre drugače, tudi vojaško seveda.

TESKAn ::

Ne štekate, a ne? Noben ne pravi, da je slabo, če se diktatorja odstrani. Slabo je, če se to naredi na tako fantastično katastrofalen način, kot so naredile ZDA v Iraku. Ker so imeli vso možnost, da dobijo ljudstvo na svojo stran. Pa so jo kolosalno zaj*****. In kar je še huje, veliko, veliko ljudi je(smo) opozarjali, da bo vojna na tak način, brez pravega načrta, kaj naredit po odstranitvi diktatorja, katastrofa. V odgovor smo dobili blejanje, kako podpiramo teroriste. In kako bo buši že 'poštimal' Irak. Sedaj so minila ŠTIRI leta (za nekaj, kar naj bi bila 'kratka vojna'). In ta štiri leta so pokazala, da s(m)o imeli prav. Ampak nekateri pa še kar naprej tupite, da je ta način bil eden in edini možen in edini pravi. Kako naj človek debatira z ljudmi, ki imajo državo, kjer so vsak dan sveže novice o svežih truplih, bombah, za vojaški uspeh? Ki še vedno zagovarjajo posredovanje, ki ni prineslo, skupno gledano, NIČ dobrega?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Daedalus ::

Kdo pa je kriv, da so "kolateralne žrtve"? Sej se jim ni treba it vojne. Nej začnejo kej drugega delat, ker za delat bi imeli dovolj.

Ti pa misliš, da je njihova sveta vojna pravična, al kaj? Kaj pa misliš, da je cilj tistih, ki se tako upirajo?

Ne bit no tako naivni ali pa se tako naivne delat.

Ja, mi smo naivni. Kot so naivni tisti, ki so Bushu povedali v kaj se spušča in kaj se lahko zgodi, če se bo igračkal z ognjem. Bush naiven? Hudiča, sej tip jim pa ja hoče hoče samo dobro in lepo, le kako, da ne zgruntajo tega, divjaki barbarski! Sami so si krivi, kaj pa se jim je treba vojno it! Ane?

A mate levičarji kaj proti izolaciji Zahodnega sveta?
A ne zagovarjate tega? Zid nardimo pa je... potem se bo začel pravi raj na "vzhodni strani".
A ste za zaprtje mej za arabce, dokler nimajo urejene demokracije in dokler ne spoštujejo naših pravil?

Ja.
Ne.
Ne.
Ne. zaradi političnih beguncev, namreč.

Lej, očitno eni pe kr ne morete iz svojih popreproščeno poenostavljenega binarnega stila razmišljanja. Al pa prekleto slabo berete. Eni že vseskozi tulimo (pa očitno ne dovolj na glas), da obstajajo še načini med "pusti na miru in obzidaj" in "pobij vse, ki se s tabo ne strinjajo." Če tega ne upoštevaš - je to tvoj problem. Poznamo mednardni sistem, ki lahko komot služi kot orodje pritiska na države. Lahko jim ponujaš ugodnosti, kredite, razvojno pomoč v zameno za določene politične spremembe. Se greš propagandno vojno, pretok informacij, ipd... Na tak način je šla legitimnost komunističnega bloka adijo.
Mam pa en odgovor, v bistvu, na tole:

Savdska Arabija, Egipt, Pakistan se grejo marsikaj, kar ni niti pod razno v skladu z nekimi civilizacijskimi normami. Zakaj jim Ameri to dopustijo?

A podpiraš take režime?
A podpiraš Amere, ki jih podpirajo?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

->Ki še vedno zagovarjajo posredovanje, ki ni prineslo, skupno gledano, NIČ dobrega?

Ti si pa ravno druga skranost vsega tega.
IMO noben ne zagovarja te intervencije kot popolen uspeh.
Uspeh pa je to za Kurde, uspeh je da Sadama ni več, uspeh je to, da bo morda čez par let vzpostavljena demokracija(te pa v primeru Sadama itak nebi bilo), uspeh je to, da arabski diktatorji vedo kaj se lahko zgodi z njimi.... itd.
Na drugi strani pa je ogromen polom zaradi vseh žrtev.

Kaj je sploh bila alternativa?
Narediti nič?
Uporabiti minimalno silo? Danes se učitno zdi, da je to najboljša možnost. Sem prepričan, da bodo to storili v primeru Irana.
Čeprav s tem nebi spravili Sadama iz oblasti in nasploh IMO nebi pomagalo. Žrtve bi se pa še naprej nabirale...

->Lahko jim ponujaš ugodnosti, kredite, razvojno pomoč v zameno za določene politične spremembe. Se greš propagandno vojno, pretok informacij, ipd...

Daedalus, učitno ne bereš dovolj natančno.
Jaz se strinjam z vsem tem, ampak KO TO NE DELUJE, kaj boš potem!?
Izčrpal ljudi do smrti!? Ali boš probal odstranit diktatorja?

Tu je razlika!

Kaj narediti, če te predsednik Irana jebe v glavo in razvija jedrsko orožje?
Če lahko vsaka druga država z jedrskim programom dovoli mednarodnim inšpektorjem oglede svojih jedrskih programov, zakaj tega IRAN ne?

Ti se boš jajčkal z njim tako dolgo, da bo človek nardil atomsko ali vodikovo bombo in potem se bo stvar obrnila...
Jaz bi mu pa prej zrušil tovarno za jedrsko orožje...

Zakaj pa US of A lahko majo jedrsko orožje (pred kratkim so napovedali celo posodobitev arzenala), nekateri pa ne smejo imeti niti elektrarne?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: T-h-o-r ()

Kdo ne sme imet elektrarne?! :\

Poldi112 ::

Če lahko vsaka druga država z jedrskim programom dovoli mednarodnim inšpektorjem oglede svojih jedrskih programov, zakaj tega IRAN ne?

Vsaka druga razen izjem, ane?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Ja, Poldi, daj atomsko bombo v roke Iranskemu predsedniku...

ti bom kasneje čestital...

Zakaj? Zato, ker provocirajo Američane...

zakaj pa kak inšpektor ne gre kdaj v US of A?

_marko> Kaj je sploh bila alternativa?

A se hecaš?

Alternativo smo se povsem uspešno igrali, dokler niso ZDA vseh skupaj potegnile za sabo v drek, ki je zdaj Irak.

Ne le, da je bilo pod Sadamom manj mrtvih, kot jih je pod Američani (in ne mi s "saj se jim ni treba jit vojne", ker potem lahko tudi pobijemo administracijo ZDA in opazujemo, kako se kleni Američani "ne bodo šli vojne"), celo hitreje so napredovali. Več žensk je bilo v šolah in v javnem življenju, versko osebje ni imelo desetino toliko vpliva na ljudi, kot ga ima zdaj, skrajneži so pa zelo tenko piskali. Ja, pravzaprav je bil pod Sadamom v Iraku dobesedno raj, če si tisto stanje sploh lahko drznemo primerjati s sedanjim.

To seveda ne pomeni, da je Sadama treba pustiti, da počne kar hoče. Saj tudi Bushu ne pustimo, da počne kar hoče, pa vseeno ne uničimo ZDA samo zato ker je njihov predsednik lutka, za katero se na račun vseh teh izgubljenih življenj v bistvu služi gore denarja.

_marko> Ti se boš jajčkal z njim tako dolgo, da bo človek nardil atomsko ali vodikovo bombo in potem se bo stvar obrnila...
_marko> Jaz bi mu pa prej zrušil tovarno za jedrsko orožje...

Hotel si rečt Aspirin, ane.

Mimogrede, zakaj pa nihče ne gre nad Mugabeja? Nič manj ni krvav, kot Sadam, pa po začetnih reformah, ko so ljudje začeli živeti bolje (jasno da na račun človekovih pravic ene majhne in bogate skupine ljudi), se je tudi njemu sfecljalo, zdaj pa tam vsi živijo še slabše kot so Iračani leta 2002 (pa zoper Zimbabve sploh ni nobenih drastičnih sankcij, čeravno njegovi aparatčiki ne morejo potovati po svetu).

>Zakaj pa US of A lahko majo jedrsko orožje

Zato, ker US of A imajo drugačen sistem vrednost in še zdaleč niso tako nevarni, kot verski fanatiki na Vzhodu.

>Hudiča, sej tip jim pa ja hoče hoče samo dobro in lepo, le kako, da ne zgruntajo tega, divjaki barbarski! Sami so si krivi, kaj pa se jim je treba vojno it! Ane?

Ja samo res. Divjaki barbarski enostavno ne zgruntajo, da jim Bush nič hudega noče. Toliko so divjaški, da ne zapopadejo, ja. Kako, da tebi to ni jasno?

>Eni že vseskozi tulimo (pa očitno ne dovolj na glas), da obstajajo še načini med "pusti na miru in obzidaj" in "pobij vse, ki se s tabo ne strinjajo." Če tega ne upoštevaš - je to tvoj problem. Poznamo mednardni sistem, ki lahko komot služi kot orodje pritiska na države.

Kdo pa misliš, da najbolj trpi, pri takšnih pritiskih? Običajni ljudje, tisti, ki niso pri koritu. Diktator jih pač še naprej zatira, kakor ve in zna. Toliko, da preživi on in nekaj pribočnikov se pa tudi nabere. Premakne se pa zadeva nikamor z mrtve točke. Če se najdejo eni, ki so odločeni za vsako ceno biti glavni, potem tudi mednarodni pritiski ne zaležejo.

>Lahko jim ponujaš ugodnosti, kredite, razvojno pomoč v zameno za določene politične spremembe.

Kot da je tistim manijakom kaj mar za razvoj. Pač imajo tisto nafto, ostalo jih pa niti ne briga prav dosti. Če pa že vznikne kakšna frakcija, ki bi se bila pripravljena pogajat z Zahodom, pa naredijo štalo, kot jo delajo sedaj.

Divjaki in morilci so, ja. Pa če jih ti še tako pomiluješ. Morilci, ker ubijajo tudi v času, ko ni vojne.

o+ nevone

> Zakaj pa US of A lahko majo jedrsko orožje

Zato ker za njih ni obvezno. Preberi si 'Nuclear Non-Proliferation Treaty' da bos bolj seznanjen s tem.
Ceprav sta med tem casom Indija in Pakistan (mozno tudi Izrael) pridobili nuklearno orozje, se to ne pomeni da moramo vreci pusko v koruzo, ko hoce kaka fanaticna drzava kot je Iran ali Severna Koreja naresti A-bombo.
Predstavljaj si da bi Milosevic imel na razpolago A-bombo. Ni dvakrat za rect da je nebi na Ljubljano spustil leta 91.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Odin ()
««
3 / 37
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napad ZDA na IRAN (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
27723125 (15721) drvo
»

Mušarafstan

422311 (2232) jype
»

Se Iraq popravlja, mi pa nič nevemo? (strani: 1 2 )

615690 (4227) Daedalus
»

Saddam Hussein - OBSOJEN (strani: 1 2 3 4 )

17613865 (9262) jype
»

WMDji iz Iraka so v Siriji končali (strani: 1 2 )

916541 (5224) poweroff

Več podobnih tem