» »

Irak

Irak

Temo vidijo: vsi
««
30 / 37
»»

donfilipo ::

Thor>>zagovarjam možnost izbire
ameriški volilci nimajo izbire......

Tole je pa zaradi čiste informacije malo huda...a se ti ne zdi? Moje prepričanje dosedaj je bilo, da lahko načeloma (če zbere dovolj podpore) kandidira tako ultralevi kot ultradesni državljan USA. Da ne bo izvoljen, je podobnih vzrokov, kot pri nas ne bi bil izvoljen kdorkoli pri nas, če bi zagovarjal ukinitev kapitalizma, ali recimo ukinitev javnega šolstva in zdravstva. Trenutno je kot vidimo, na spisku kandidatov Obama, ki ima kar nekaj adutov, ki bi ga recimo v Evropi naredilo povsem marginalnega, tam pa resno ogroža predsedniški stolček.... kateri kandidat je bil recimo po tvoje zatrt s strani 'bogatih naci židov', ki obvladajo cel svet?
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

jype ::

Thomas> tako kot je v vseh deželahh, ki so jih doslej uspeli okupirati.

Razen v tistih, ki jih je okupirala trenutna administracija. Nobeni prej še ni uspelo tako temeljito in na celi črti zajebati.

Thomas ::

Tebi je bil zajeb že strmoglavlenje Sadama. Ne moreš prejokat njegove "sekularne države".

Vojna pa traja še naprej, ja. Alkajda in nekateri še niso položili orožja. Suniti so ga pa že.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Thomas> Tebi je bil zajeb že strmoglavlenje Sadama. Ne moreš prejokat njegove "sekularne države".

Seveda. Tista država je bila lahko vzor svojim sosedam. Zdaj pa žal ne more biti več.

Thomas> Vojna pa traja še naprej, ja. Alkajda in nekateri še niso položili orožja. Suniti so ga pa že.

To je seveda tipično neocon sranje od trditve. Orožja "nekateri" sploh imeli niso, dokler jim ga nesposobna ameriška administracija ni servirala na pladnju več, kot so ga lahko nesli. Ampak to tebi nič mar, pomembno je, da "napredujemo", which we don't.

Opanka ::

''Seveda. Tista država je bila lahko vzor svojim sosedam. Zdaj pa žal ne more biti več.''

Prav imaš, dobro so vedeli, kako z notranjimi 'sovražniki'. Plini, mučenja, posilstva, pohabljanja, množična pobijanja ... res lep vzor ... BRAVO

imallears ::

Suniti so ga ja, ampak suniti v iraku niso v času pred US invasion nobenga hotl napast. Tisti k se grejo jihad trenutno v iraku so pa Sadr in njegovi šiiti, ki prej niso mel ama nč orožja in vpliva zdej pa so čudežno polni obojega. Ampak kurc, z nečim se mormo pohvalt ane, pa nej bo to da so suniti orožje položl, some progress...

imallears ::

Prav imaš, dobro so vedeli, kako z notranjimi 'sovražniki'. Plini, mučenja, posilstva, pohabljanja, množična pobijanja ... res lep vzor ... BRAVO


A ti pa še kr vrjameš da je bush napadu irak ker se mu je folk smilu?

Thomas ::

Sej je vseeno zakaj točno. Sadamove vladavine ni bilo več mogoče tolerirati in čakati kaj bo.

Zakaj imaš take probleme s tem?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Thomas> Sej je vseeno zakaj točno. Sadamove vladavine ni bilo več mogoče tolerirati in čakati kaj bo.

Marsičesa "ni več mogoče tolerirati".

"Z dežja pod kap" kar dobro opiše Sadamov režim v odnosu do "demokracije", v kateri so "suniti položili orožje".

Opanka> Prav imaš, dobro so vedeli, kako z notranjimi 'sovražniki'. Plini, mučenja, posilstva, pohabljanja, množična pobijanja ... res lep vzor ... BRAVO

Kaj od naštetega se je v Iraku po odstranitvi Sadamovega režima spremenilo na bolje, razen tega da se zdaj dogaja pogosteje in v večjem obsegu?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Thomas ::

Juretu pade rdeča zavesa solidarnosti z neuvrščenimi Titovimi prjatli na oči. Sadam je bil eden zadnjih in človeku ga je žal. Tako ne razmišlja povsem jasno.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

imallears ::

Mam probleme s tem zato ker enostavno nekateri nočete priznat, da je napad na irak v prvi vrsti bil izveden zaradi nafte in ostalih ekonomskih (iz).koristi. Vse ostalo (nevzdržna diktatura, grožnja svetovnemu miru, itd...) so samo slepila. Sm pa tolk pro Amerika, da bi bil čist happy z ameriško osvoboditvijo iraka, če bi to res bila in če bi bila okupacijska faza narejena profesionalno, ne pa na bushev horuk način.

Marsičesa ni več mogoče tolerirati in čakati kaj bo, pa se vseeno ne urgira, Irak so pa tolk spotenciral pa nategnl vse povrst, da je res zgledal na konc kot da je pred vrati apokalipsa. Pa naj uporabjo to strategijo še za kej bolj pametnga.

jype ::

Žal je bil čisto pragmatično gledano Sadam sposobnejši od celotnega aparata Združenih držav že zato, ker je z manj žrtvami dosegel več, kot je uspelo američanom, pa še v krajšem času.

Neverjetno, kako lahko en lolek tako zjebe demokratično državo s tržnim gospodarstvom in prek četrt miljarde prebivalstva, da se ne more kosati z majhno socialistično diktaturo...

Thomas ::

Tudi če je bil zaradi nafte in ekonomskih koristi, pa kaj potem? Kaj to spremeni? Padec Sadama pomeni konec nekega "neuvrščenega" in "socialističnega" režima. Povsem vseeno je, če bo dober biznis zaradi tega. Oziroma, še toliko bolje bo, če bo dober biznis zaradi tega.

Na žalost kaj posebno dobrega biznisa še ni in ga morebiti nikoli ne bo. Ker sfanatizirani Arabci v milijonih raje pošiljajo svojo gorečo mladino v Irak da se razstreljuje, kot da bi prispevali kaj bolj konstruktivnega.

Divjak ni plemenit, to je.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Ker sfanatizirani Američani v milijonih raje pošiljajo svojo gorečo mladino v Irak da se razstreljuje, kot da bi prispevali kaj bolj konstruktivnega.

Tako pač je.

imallears ::

Ja sej zdej so pa sfanatiziran arabci krivi. Sej če so res tolk sfanatiziran, pol je meu Sadam res bolš aparat za brzdanje tega fanatizma in pol ne vem zakaj je blo treba ta aparat downgradad. Mogoče se je pa tud treba vprašat zakaj so NEKATERI sfanatiziran pa zakaj so NEKATERI postal divjaki. Fanatizem trenutno proizvaja Sadr, ki ni upu niti pisnit prej, za divjake so jih mel pa Ameri, pa njihovi vojaki, katerih pred deploymentom niso dovolj poučil o tamkajšnji kulturi, bontonu in podobnih rečeh. Pol razna posilstva vojakov, pa poboji civilistov, otrok, pa tako naprej tud prispevajo k razvoju divjaštva...

Ti Thomas pa pišeš glih tko kot da je treba eno holy crusade proti vsem neultrakapitalističnim državam izvest, sam da se dela biznis. Ker biznis je pomembnejši od vsega, pa tut če ne prnese nobenga napredka, sam da je biznis ane?

Thomas ::

Jah seveda. Ti ne vidiš nobene razlike med ameriškimi vojaki in alkajdisti. Zato so isti. Sadamova revolucionarna garda je pobrala vse tvoje simpatije.

Res ne moreš preboleti, da:

1 - Sadama ni več

2 - odpor proti okupaciji Iraka vodijo najslabši možni motivi. Da pobijajo po par 10 Iračanov z bombami po tržnicah do "končne zmage"?

Pobijanje je v Iraku bilo. Morda so ga za nekaj časa prekinili Angleži s svojo kolonizacijo slabo stoletje nazaj. Takoj po "osvoboditvi" pa so se Iračani pobijali veselo naprej. Američanom in Britancem jih še ni uspelo pacifirati, a vendarle nekatere Iračane pamet le srečuje.

Ti in podobni, pa prilivate olje na ogenj gorečih "borcev proti okupaciji".
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

imallears ::

Gremo eno državo sesipat, pa jo napol al pa načetrt nanov postavt, pol pa k nč ne bo delal tko kot smo si zamislil naj bojo pa prebivalci krivi... one hell of a strategy

imallears ::

odpor proti okupaciji Iraka vodijo najslabši možni motivi. Da pobijajo po par 10 Iračanov z bombami po tržnicah do "končne zmage"?


Bolj se ne bi mogu strinjat s to izjavo. Prov želim si da se pobije te zahojence k se grejo tak odpor in a quest of an islamic sadr led state. Ampak a je tok težko priznat, da je bush zajebu, ker ni dost dobr splaniru? Zdej je kar je, se čist strinjam da je treba not vojske še več našopat pa skenslat upornike. Ampak bush more pogledat kje je zasral, pa priznat zadevo, pa nardit en ornk plan pa ga izvest, da se stvari zrihta, ne pa še kr špilat na to eno in isto nespremenjeno lajno k še nč pametnga ni zašpilala.

Thomas ::

Kakšno državo? Irak ni bil nobena "država", pač pa utrjena mafijska postojanka. Pa šla Haider in Jelinčič 100 krat tja.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Tako kot Bush, je zajebal tudi FDR. Ker se je klofal z Nemci in Japonci, namesto da bi počakal, da mu v Los Alamosu naredijo atomske bombe in potem ponuka mau naokol in prihrani mnoga življenja ameriških vojakov.

Ampak po bitki je lahko biti general. Pa še "general po bitki" često nima prav.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

imallears ::

Tale primerjava je pa čist off... FDR je kot je blo že parkrat poudarjeno v tej temi že leta 1942 začel z načrtovanjem povojne okupacije in vzpostavljanja sistema v Nemčiji in na Japonskem, medtem ko je Bush preveč filme gledu pa je mislu da bo pršu, skenslu sadama pol bo pa kr biznis začel cvetet pa še heroj bo za iračane.

Thomas ::

Ni šlo gladko niti na Japonskem. Okupacija namreč. 10 let so se borili z lakoto, z vrnitvijo ujetnikov iz SZ, ki bi najraje ustoličili komunizem na Japonskem. Ni bilo lahko. Zdaj pa tudi ni.

Lahko bi marsikaj naredili bolje, najbrž. Ampak kritizirati je precej lahko. Razmere od blizu pa vidi ameriška vojska, ki pa tudi ni iz samih angelov, pač pa predvsem iz navadnih ljudi.

Neuvrščenim je treba povedat, da so tisti časi mimo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

imallears ::

No, se mi zdi da mi ni potrebno več neki oporekat. Bi pa zdej nadaljeval v smeri prihodnosti... kako zatret sadra in milice, kako "prevzgojit" iraško družbo v moderno, sekularno in kapitalistično družbo? Edini pogoj pa bi bil čim manj klanja.

jype ::

Thomas> Res ne moreš preboleti, da:

Moje bolezni s tem seveda nimajo nič opraviti - dejstva govorijo sama zase in kdor jih ni sposoben ovrednotiti in si na njih podlagi ustvariti mnenja, je seveda obsojen na ponavljanje ene in iste fraze v nedogled.

Thomas> Lahko bi marsikaj naredili bolje, najbrž. Ampak kritizirati je precej lahko.

Precej lahko je kritizirati, ker bi lahko _vse_ naredili bolje in ker so vsako napako, ki se jo je dalo narediti, tudi vestno izvedli.

No, niso vsi v tisti bajti tako nesposobni, da bi se jih človek drznil zmerjati. Nemara so ravno zato večino sposobnejših kar zamenjali, recimo Powella in njegovo ekipo.

Thomas> Kakšno državo? Irak ni bil nobena "država", pač pa utrjena mafijska postojanka. Pa šla Haider in Jelinčič 100 krat tja.

Tale utrjena mafijska postojanka je...

- S podporo vlade ZDA, evropskih držav in Rusije oz. prej Sovjetske Zveze na pridno in temeljito grozila sosedom in se z nekaterimi tudi obilno tepla.
- Več kot 80% prebivalcem zagotavljala tekočo vodo, elektriko in hrano.
- Onemogočala klerikalno indoktrinacijo moških in omogočala izobrazbo žensk in na druge načine zagotavljala družbeno enakopravnost ženskam.
- Zagotavljala pravni red mimo srednjeveških vzorcev, ki so sodobni arabski mainstream.
- Vzdrževala in nadgrajevala infrastrukturo, ki je nujno potrebna za normalno delovanje države.

Utrjena mafijska postojanka, ki je tam zdaj, ne izpolnjuje nobene od teh reči, z izjemo prve točke.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Thomas ::

Par fraz ponavljaš. Recimo tisto o "bombardiranju s knjigami" in "Sadamovi sekularni državi, ki je bila za vzgled sosedom". Pa še ono o "bogatitvi prejšnje firme od vice presidenta".

Na te smešnice se zvede vsa tvoja modrost.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Bombardiranje s knjigami še ni nikogar ubilo, po drugi strani pa "bogatenje prejšnje firme od vice presidenta" nima te lastnosti.

Če so to smešnice, hja, pa naj bodo. Dokler niso tako tragične, kot z bedastimi floskulami zastrt um slehernika, ki se mu zdi iraška ekspedicija navzlic vsem dejstvom še kar smiselna, sem lahko zadovoljen.

Thomas ::

Ne smeš biti prehitro zadovoljen, samo si. Tvoj "pacifizem" ima pač to pomankljivost, da ni dosleden. Ko je Irak pod Sadamom delal težave vsem v okolici, takrat pač niste tako zavzeto "svarili", kot potem, ko se je Sadam znašel na listi za odstrel.

Spomnim se mirovnikov pred Prvo Zalivsko vojno. Za božjo voljo, nikar! Pustimo Sadamu Kuvajt! V ta ešalon miroljubnežev je recimo sodil tudi JP2, kakor B16 spada zdaj.

Plus seveda vsa Kominterna in vsa civilizirana levica, skupaj z ultralevico.

Ampak ta svet ni pravljica! V tem svetu je pomembno vojno tudi začeti, ne samo ne začeti.

Tega vas niso učili, vem. A je vseeno tako. Kaj bi bilo, če bi ne začeli nekaterih vojn in vedno pledirali za mir? Vojna nizkega nivoja. Stalna. Še raje - ostali bi v barbarstvu.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Thomas> takrat pač niste tako zavzeto "svarili"

Ali pa samo ti nisi bil dovolj pozoren.

Thomas> Spomnim se mirovnikov pred Prvo Zalivsko vojno.

Jaz pa se spominjam, kako si leta 2003 zapisal, da bosta leta 2006 v Iraku vladala blažen mir in blaginja, zagvišno!

Thomas> Ampak ta svet ni pravljica! V tem svetu je pomembno vojno tudi začeti, ne samo ne začeti.

Seveda. Vendar (Ko tako rad na plano privlečeš Nemčijo in Japonsko v takih primerih - obe sta bili nekaj minut po kapitulaciji trdno pod okupacijsko oblastjo - kje pa je Irak danes, 5 let po padcu Sadamovega režima?) je treba terjati odgovornost od obojih! Tistih, ki vojno začnejo, in jo vodijo slabo, ter tistih, ki je ne začnejo, in se zavoljo tega zgodi masaker.

Žal trenutna ameriška administracija očitno ne bo odgovarjala za nobeno od številnih inkarnacij teh dveh napak. Šefe plavih kacig iz Ruande se da vsaj tožit - kdo bo pa tožil administracijo?

Thomas> Tega vas niso učili, vem.

Moja izobrazba je široka in globoka, tako da ne spadam v skupino, ki jo naslavljaš. Mene so vse to ne le učili, celo naučiti me jim je uspelo.

Thomas ::

Jaz pa se spominjam, kako si leta 2003 zapisal, da bosta leta 2006 v Iraku vladala blažen mir in blaginja, zagvišno!


Seveda. Mislil sem, da je divjak bolj civiliziran in plemenit. Žal ni.Žal mu je do iztrebljanja Sunitov (Šiitpv) in do "osvobodilnega boja" več, kakor do mirnega življenja, ki bi ga lahko imeli.

Pa naj govorijo kar hočejo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Thomas> Seveda. Mislil sem, da je divjak bolj civiliziran in plemenit.

Tako civiliziran in plemenit, kot je bil _pred_ posredovanjem? Najmanj toliko civiliziran in plemenit je zagotovo, vendar ko ga pahneš v kaos, ki ga imenujemo totalna anarhija, mora postati divjak, sicer umre prej. Če bi bil vsaj malo zloben bi ti zaželel, da spoznaš lasten neciviliziran divjaški potencial, pa ti v bistvu ne privoščim.

Thomas> Žal mu je do iztrebljanja Sunitov (Šiitpv) in do "osvobodilnega boja" več, kakor do mirnega življenja, ki bi ga lahko imeli.

Če to zares verjameš, potem je tvoja vera neomajna in je dejstva ne morejo premagati.

imallears ::

ŠE vedno hočeš vso krivdo zvalit na iračane. ŠE vedno nočeš priznat da je treba pomest pred svojim pragom pa priznat napake, pa pokazat en lepši, bolj privlačen obraz iračanom, da ne bodo tekli v naročje sadru in podobnim hujskačem ampak nam oz. demokratični smeri.
Našopat še vojakov v irak (in afganistan) pa totalitarizem nazaj uvest pol pa lepo počas prevzgajat pa rahljat totalitarizem? Ker enostavno če sprejmeš to, da so dol divjaki, jih morš pol tko tut obravnavat in jih s šibo vzgajat. Sam pol si pa spet v dreku ane, ker NISO vsi divjaki in bojo pol še oni prjel za orožje. Tko de mi ti povej kok bi zrihtu zadevo... nuke?,gas?,biological?,chemical?, prevzgojni tabori?,... pol se pa začnejo razlike s sadamom manjšat... Daljša kot je šiba bolj mu bo hiša podobna. Po tvoje nucajo pa iračani zlo dolgo šibo.

Thomas ::

Krivde ni. "Krivda" pa je. Na arabski strani, večinoma. Njihova "krivda" je pač v tem, da ne sprejmejo mirno naših pravil življenske igre, čeprav sta jim Amerika in Evropa sicer obljubljeni deželi. Doma bi se pa šli tradicionalizem.

Simple as that.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

imallears ::

no pol pa povej kolk drugačn bi biu tvoj način prevzgoje divjakov od sadamovega?

noraguta ::

joj tomas sej smo že šli čez to. sadam je vzdrževal "demokracijo". američani je pač ne znajo ob večjih žrtvah evolucije kot jih je pridelal sadam. če pustimo v nemar vse višje cilje gre samo zato da so ameri prekleto neučinkoviti pri vzpostvljanju države.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

donfilipo ::

Afghanistan: The Friendliest Country in the World, Possibly the Universe
kar poglejte če ne verjamete na http://www.afghan-web.com/
Dvignili so proizvodnjo in ceno njihovega rjavega zlata in ni hudič, da ne bodo nek gift za našo kulturo, pod budnim nadzorom civiliziranih sil pogruntali tudi Iračani. Zibelka terorizma zdaj v Iraku? Nee....to bi bilo preveč predvidljivo:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

redo ::

Mam probleme s tem zato ker enostavno nekateri nočete priznat, da je napad na irak v prvi vrsti bil izveden zaradi nafte in ostalih ekonomskih (iz).koristi. Vse ostalo (nevzdržna diktatura, grožnja svetovnemu miru, itd...) so samo slepila.

Jaz niti v to ne verjamem več (da je ta vojna zaradi ekonomskih razlogov). Vedno bolj vidim le eno vojno - versko vojno. Bush govori, kako mu je Bog prišepnil napad, bombardiranja z raketami Hellfire, muslimani govorijo, kako jih čakajo device, ... Že besede, s katerimi obe strani opisujeta to vojno, dajejo to slutiti. V tem pogledu je popolnoma razumljivo, zakaj Američanom sploh ni v interesu po ureditvi razmer v Iraku. Počakati morajo samo dovolj dolgo, da se v državi ne bodo več mogle vzpostaviti normalne razmere. Je tudi razumljivo, zakaj ga bodo sedaj zapustili v razsulu. Morda ekstremna teorija, ampak meni se zdi presenetljivo dobra. Tako kot pravi Thomas:

Njihova "krivda" je pač v tem, da ne sprejmejo mirno naših pravil življenske igre, čeprav sta jim Amerika in Evropa sicer obljubljeni deželi.

In ker naše življenjske igre (ki je lahko zaradi mene ateizem, krščanstvo, ...) ne sprejmejo mirno, umirajo. Kdo je zaradi tega večji divjak, pa si nebi upal reči.

Thomas ::

Umirajo, ker hočejo obdržati dosedanji način življenja. Ki sicer ni dosti vredno z našega stališča. A tudi z njihovega ne, saj bi radi in takoj pribežali k nam. Nam se k njim nič kaj ne hodi, razen na kakšno avanturo.

Tudi mi umiramo, ker nočemo sprejeti njihovega načina življenja.

Ali ZID, ali harmonizacija.

Samo da jest ne mislim sprejeti ENE njihove šege. Tako kot večina nas.

Zdaj pa - kdo bo močnejši? Mi bomo, najverjetneje. Tako ali drugače.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Thomas> Umirajo, ker hočejo obdržati dosedanji način življenja.

Nonsense.

Thomas> Ali ZID, ali harmonizacija.

Zid okoli sedanje ameriške administracije bi bil kar dobrodošel, ja. Bi omilil učinke njihove nesposobnosti.

Seveda se vsi strinjamo da izbire pri tem ali se borimo zoper njihove in njim podobne memeplekse nimamo.

Eni pa hkrati vemo (ker lahko vidimo, kako se je obnesla "rešitev", ki si jo med drugim tudi ti zagovarjal), da preganjanje zobobola s tem da se z macolo tolčeš po prstih ni najbolj učinkovita metoda.

poweroff ::

Eni pa hkrati vemo (ker lahko vidimo, kako se je obnesla "rešitev", ki si jo med drugim tudi ti zagovarjal), da preganjanje zobobola s tem da se z macolo tolčeš po prstih ni najbolj učinkovita metoda.


To kar Bushy WMD počne v Iraku ni preganjanje zobobola s tem da z macolo tolčeš po prstih, pač pa preganjanje zobobola s tem da z macolo tolčeš po zobeh. ;)
sudo poweroff

Thomas ::

V Kurdistanu in med Suniti v Iraku gre na bolje. Dosti bolj počasi kot smo upali, a vendarle se civilizirajo. Kurdi so se začeli takoj, zadaj jim sledijo še Suniti.

Vsak pameten ve, da je to dosti bolje, kot da bi jim še naprej vladal Sadam, mi bi jim pa "pošiljali knjige".

Pameten.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Thomas> V Kurdistanu in med Suniti v Iraku gre na bolje.

Best keep repeating that to yourself.

Thomas> Vsak pameten ve, da je to dosti bolje, kot da bi jim še naprej vladal Sadam, mi bi jim pa "pošiljali knjige".

Škoda, da tisto, kar je dosti bolje, ni tisto, kar se v kateremkoli delu Iraka dogaja. Vsak pameten to seveda ve, tistim, ki to niso, je pa tudi malce težje dopovedat, ko hodi vera dejstvom v napoto.

Opanka ::

'Prav imaš, dobro so vedeli, kako z notranjimi 'sovražniki'. Plini, mučenja, posilstva, pohabljanja, množična pobijanja ... res lep vzor ... BRAVO'


''A ti pa še kr vrjameš da je bush napadu irak ker se mu je folk smilu?''

Iz česa v mojem stavku, pametnjakovič, si ta zaključek potegnil ?
Očitno imaš probleme, tko kot on... Kdor ni z nami, je proti nam...je dejal, hja
Nismo vsi, ki ne podpiramo Sadamovih metod bušisti, desničarji,... ali karkoli že.

SavoKovac ::

Pozablja se, da zahodni politiki igrajo vloge, ki si jih niso napisali sami.
Prosil bi tudi, da se napad na Irak primerja z "napadom" na Kuwait.
Kje je potem problem?
V oceni, da je trdovratnost tistih, ki spodbujajo vrnitev ZDA k izolacionizmu močnejša od težnje po priključitvi k aktualni demokratično-humanitarni iniciativi, kateri so se že pridružile različne države s pretežnim arabskim prebivalstvom.

SavoKovac ::

Še večja pomanjkljivost v aktualnih debatah je neupoštevanje dinamike v spremembah sprememb naihanja parametrov problematike.
Upošteva se (pretežno) anktualno stanje.
Tisti inteligentnejši upoštevajo še trende naraščanja oziroma upadanja, kar pa ni zadovoljivo pri iskanju dolgoročno-stabilnih in ugodnih rešitev.

Zero One ::

Zanimivo, da je bilo v maju 2008 najmanj žrtev (tako na strani koalicije, kot civilistov) od začetka invazije.

http://icasualties.org/oif/

poweroff ::

Maj je mesec ljubezni.
sudo poweroff

Thomas ::

Bolj mesec zmage. Ljubezen še pride.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

jype ::

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/7706872.stm

And they'll dare call it a victory.

T-h-o-r ::

Peter: Ground zero. So this is where the first guy got AIDS.

Brian: No, Peter, this is the site of the 9/11 terrorist attacks!

Peter: Oh, so Saddam Hussein did this?

Brian: No.

Peter: The Iraqi army?

Brian: No.

Peter: Some guys from Iraq?

Brian: No.

Peter: That one lady who visited Iraq that one time?

Brian: NO! Peter, Iraq had nothing to do with this. It was a bunch of Saudi Arabians, Lebanese, and Egyptians financed by a Saudi Arabian guy living in Afghanistan and sheltered by Pakistanies.

Peter: So...you're saying we need to invade Iran?
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
««
30 / 37
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napad ZDA na IRAN (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
27722124 (14720) drvo
»

Mušarafstan

Oddelek: Problemi človeštva
422159 (2080) jype
»

Se Iraq popravlja, mi pa nič nevemo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
615399 (3936) Daedalus
»

Saddam Hussein - OBSOJEN (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
17613276 (8673) jype
»

WMDji iz Iraka so v Siriji končali (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
916179 (4862) poweroff

Več podobnih tem