» »

amis

amis

«
1
2 3

travolta ::

kaj pravite na amis. Doma si bom naročil adsl in sem dobil njihovo ponudbo.
Sicer mam kar od vseh ponudbe. T2 že čakam ...., so mi pa rekli da bodo cene v jeseni kar padle ker bojo baje postavili svoje omrežje in da bo to čisto nekaj novega.

Kaj kdo kaj ve več o tem?

fRiK0 ::

Jaz mam na sihtu amis pa skoz dol pada, sam nevem a je kriv amis, ali slab router...
Hvala

LP Tadej

Tr0n ::

Imam AMIS kabelski internet in lahko samo pohvalim. Hiter in konstanten prenos, skoraj no-downtime (od kar ga imam, kar je skoraj leto, je bil down samo 1x pa se takrat ne po njihovi krivdi).

aleksander ::

Jaz sem januarja letos prešel iz siola na amis in od takrat nimam težav.Brezplačno sem dobil varovalni program kateri je ful vredu.Slišal sem da bo amis ponujal razvezan dostop kmalu in kolko vem se bojo tudi cene znižale zarad tega, upam pa da bo povezava tudi tako kot do zdaj.
lp

travolta ::

Friko kaj ti maš adsl?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: travolta ()

travolta ::

kaj to pomeni razvezan dostop? Ta fora njihova al isto kot t2? Kaj jim bo dalje neslo ?
Jaz sem baje odaljen 900 metrov.
Kaj bojo pa te sploh ponujali?

Fatboyslim ::

Jaz imam amis in sem bil v več kot letu le 1 dan brez neta zaradi poškodbe kabla :) ter ob občasnih motnjah.
Zelo dober costumer help, pa nizki pingi +- 10ms >:D

Pa v MB stane 4/0,5 Mb povezava 6200sit, komaj čakam da pride to še k nam v VE

Zgodovina sprememb…

fRiK0 ::

travolta na sihtu mamo adsl ja... Samo nevem ce je kriva linija ali slab router ampak dans sm padu ene 4x, s tem da 1x za kake 10 min...
Hvala

LP Tadej

travolta ::

jaz bom vzel amis , ker niti slučajno ne grem na Telekom.
Itak pa da bojo cene spustli, pa še rekli so da bom pol lahko telefon odjavo in preko niih klical

BroTheR ::

Jaz sem pred kratkim presaltal iz siola na amis (zato ker so me t-2jevci mesece vlekli za nos).
Iz mojih izkusenj lahko povem, da tehnicno pomoc in organizacijo v podjetju (posiljanje poste, racunov, pogodb, aneksov..) imajo za k*** kot vsi ostali internet ponudniki v slo. Npr: ko sem poslal pogodbo za adsl, so jo izgubili in sem cakal 2 tedna, za tem pa sem po prvih 2 mesecih prejel 2 enaka racuna z zaracunanim vecjim paketom kot ga imam :\
Drugace pa sem zadovoljen. Nikoli ni izpadov, stekanja itd..

aleksander ::

Jaz sem tudi preklopil iz Siola na Amis pred kratkim.Premamila me je predvsem ponudba za varovalni sistem in pa cenejši paket 1mbit/adsl.Ob težavah na siolu sem ponavadi naletel na neprijazne ljudi pri katerih sem imel občutek, da sem nepomemben,mogoče zato, ker sem mesečno zapravil samo 7.200,00 pri njih.Sedaj zapravim manj kot to in sem z njihovo podporo zadovoljen.
Nekdo je omenil razvezan dostop, kolko jaz vem, da to pomeni da imaš lahko internet preko telefonske žice brez naročnine telefona pri telekomu.Takrat bojo itak ponujali IP telefon kateri je baje cenejši od navadnega v vsa omrežja.

drola ::

Jaz imam Amis približno 1 mesec (4096/512) in dela brez problema. Do sedaj je bil le en izpad, pa še to zaradi tega, ker so telekomovci nekaj delali na centrali.

Zaenkrat sem zelo zadovoljen z zadevo.
https://drola.si

Hirkani ::

Iz Siola na Amis februarja. Od takrat naprej zelo zadovoljna. Priklop je bil izveden v dveh dneh, vse dela OK, tehnična podpora je odzivna, računi ... vse stima. Tudi (zastonj) varovalni paket je v redu. Nic spama, moj e-naslov ni vec na crnih listah (siolov je bil pogosto), ko so mi z nekega ameriskega streznika zavrnili kot spam, je Amisov tehnik takoj ukrepal in uredil zadevo ter celo poslal vso dokumentacijo kako je uredil zadevo, pri Siolu me ni nihce sljivil pet posto.
________
http://www.zibelka.si/blog

travolta ::

danes vklopljen. Do zdaj vse vredu

MiranRxx ::

Od Amis-a imam sedaj samo poceni telefoniranje v tujino. Brez tezav, zadovoljen ze 2 leti ali se vec.
Sedaj cakam na njihovo brezicno povezavo z internet TV.
Do takrat pa zadovoljen uporabnik sinfonike.

travolta ::

Kolko so mi povedali bojo pičli Vdsl2+. Kaj ve kdo kaj o tej tehnologiji?

wishmaster ::

Se ni treba bat, da bo to kak bum (da bi ogrozili SIOL). Tako kot volja bodo naredili. Tistih 12 central v Sloveniji bo njihovih,pol bodo pa gonili po radiju reklamo za poceni dostop. Volja ni od začetka tiste fore za ADSL2+ nadgradila oz. zgradila nobene nove centrale.
GIGABYTE GA-K8NXP-SLI,AMD ATHLON 64 X2 4200+,4x1024 RAM (GEIL)
5xWD2000JS(200 GB),Gigabyte Radeon 3870 ...

Zgodovina sprememb…

travolta ::

po moje ne. Zdaj so dobili sveži kapital in se bodo sigurno šli malo več kot Volja. Po moje kar kot t2 al pa več.

Sicer pa zdaj kar na veliko pičijo z reklamo

travolta ::

cena 3900 za 5500 pa še telefonija

chlovechek ::

Uporabnik Amisovega ADSL2+ od maja, zelo zadovoljen ... Trenutno ze 1 mesec vzpostavljena seja (brez prekinitve). Zdaj ko pa se pride razvezan dostop, bo pa se bol zakon :)

Tut tehnicna pomoc je dobra in na nivoju :D

evilset ::

na tvojem mestu nebi tako hitro delal zakljuckov... verjemi, da bo dosti vec central ;)

N-E-O ::

Poizvedbo za svoj kraj ze lahko oddas na njihovi strani, da vidis ce je njihova centrala tudi v tvojem kraju. Upam, da bo kaksen spisek central cimprej objavljen. Zanima me namrec za Velenje, kjer Volja zal nima lastne centrale.
Follow the white rabbit.

Antares22 ::

jaz bom vzel amis , ker niti slučajno ne grem na Telekom.


:D Kaj misliš, da Amisov internet ne laufa preko Telekoma in Telekomovih central....? Vse gre preko Telekoma pa naj bo to Amis, Siol, Volja, Sinfonika ali trenutno tudi še T2... Sicer se na Amisu sedaj trudijo postavit svoje dslame ampak glede na to kako so zjebali Air dvomim, da bo kaj iz tega... Dostop preko Amisa ti nudi še vedno Telekom, Amis ti nudi samo geslo in uporabniško za dostop.. Pa njihov mail lahko imaš....:D
Everything he touches turns to gold....

hailstorm ::

Pri T-2 ne ge nič prek Telekoma, kaj pa govoriš. Tudi pri Volji in Amisu tam kjer imajo/bodo imeli svoje dslame gre preko njihovega lastnega omrežja.
Glede na to da se je Amis prodal tujcem z velik denarja, bi rekel da bodo naredili več kot volja in se bodo trudili konkurirati T-2.
Me pa veseli, da se bo ojačala konkurenca :), bodo cene padale in kakovost storitev naraščala.
Škoda da na portalu od Amisa ni nikjer napisano kako in v kolikšni meri se bodo lotili izgradnje svojega omrežja.

Jan987 ::

Vsi te uporabljajo telekomove parice razen AMIS s svojim AIR-om ki ima do sedaj mislim dacelo dva oddajnika in se še testira in pa T-2 ki je po kranju na gratelovi optiki. Res pa je da imajo v centrali svojo opremo (tam je tudi nižja cena) poleg tega pa tam kjer nimajo svoje opreme t-2 ne ponuja nič, AMIS in pa VOLJA pa ponujata net preko telekomove opreme, samo je potem cena tudi že zelo blizu siolovi.

N-E-O ::

Imam nekaj novih podatkov, ki so mi bili posredovani od Amisovih svetovalcev:

- Amisovo lastno omrežje pokriva trenutno 70% lokacij po Sloveniji. Na ostalih 30% lokacij pa preko klasičnega omrežja lahko ponudijo priključek, po prav tako zelo ugodni ceni.

- Ponudba se glede na lokacijo razlikuje in to je razlog, da potrebujejo nekaj posameznikovih podatkov.

- Spiska central na njihovi spletni strani ne bodo objavili.

- V kolikor ste trenutno pri drugem ponudniku je potrebno izpolniti obrazec za spremembo ponudnika. Priklop je izveden v 30 dneh po podpisu pogodbe.

- Uporabniki dobijo v najem modem]Thompson 706i.

- V primeru da se nočete vezati znašajo stroški priključnine za internet 30.000,00 v primeru lastnega preklopa. Stroški za priključnino interneta in telefonije znašajo 40.000,00 v primeru lastnega priklopa.

- Naročnina za prve 4 mesece je brezplačna v primeru, da je na vaši lokaciji možna njihova nova ponudba.

- Cena prehoda iz višjega paketa na paket z nižjo zmogljivostjo znaša 14.900,00 sit, prehod iz nižjega na višji paket se uredi z aneksom.

- Ugodnosti študentskih paketov lahko uveljavljajo dijaki in študentje, ob predložitvi potrdila o vpisu.

- Cena selitve Amis Adsl interneta znaša 15.000,00 SIT (če naročnik sam izvede priklop) + 7.500,00 (če Amis izvede priklop), selitev priključka internet+telefonija 20.000,00 SIT (če naročnik sam izvede priklop) + 8.500,00 (če Amis izvede priklop).

UPAM, DA SO VAM INFORMACIJE KAJ V POMOČ. LP!
Follow the white rabbit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: N-E-O ()

Jan987 ::

Ja upam da čim prej dobim odgovor.

Sicer pa kolk je studentska cena za telefon + internet če je naadna 4990sit.

Drugač pa krijejo oni tud vse stroške prenosa telefonske linije. Z dvema številkama je, kot mi je rekel svetovalec cena 5490sit.

dolenska ::

jst sm tut poslal poizvedbo in me zanima v kolkem casu me kontaktirajo. upam da cimprej z dobrimi novicami

icek ::

Sicer se na Amisu sedaj trudijo postavit svoje dslame ampak glede na to kako so zjebali Air dvomim, da bo kaj iz tega...



Od kod ti informacija, da so zajebali Air. Zadeva je se vedno v testni fazi, deluje zaenkrat en oddajnik. Zaenkrat deluje zadovoljivo.

Sedeva pa, vse kaj je novo in slovensko je slabo.
Rider of Theli
www.air-tv.net

PaJo ::

Amis AIR ni zajebal (se ne), majo pa nekaj problemov s pridobivanjem licence za ferkvence, kateri postopek se lahko kar malo zavlece, zal;(
Kar se pa tice njihove pokritosti njihovega aDSL-ja, pa je po mojih podatkih v prvi fazi pokritih cca 20 central, v nacrtu pa jih je 120 vsega skupaj, s tem bi naj pokrili okoli 70% prebivalstva, tako da o polni pokritosti ni nobnega govora. Pa verjetno, kjer Telekom se nima lastnih dslamov jih tudi Amis ne bo imel, ker se njemu tudi zagotove ne bo izplacalo.
Tako, da bodimo malo realisticni, ker trenutno se ne ponujao nic novega, dobre cene imajo le v urabnih naseljih, tam pa so tako in tako ze dosegljivi razni Telekom-i, Siol-i, T2-ji, Volje, Telemach-i in ostali ponudniki, torej za folk izven mest zopet nic novega, za njih bo zanimiv le AIR, ampak njegov zagon je pa pogojen z hitrostjo pridobitve vseh dovolenj, ker koliko je meni znano je tehnologija ok, vso zadevo zavira le drzava;(
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

dolenska ::

jebenti spet ne bom zravn prsu spet bo nasa lepa vasica pozabljena. jaoo popenu bom

MiranRxx ::

"midi", kaj bi s tem, da nimas interneta, vazna je idila, taksne osamljene vasice so prav idilicne za pogledat.
Sam sem v malo vecji vasi, pavendar od centrale odaljen 2 km, potem pa nic kajne deluje prevec dobro. Se sreca osnovni internet pa le imam.
Sem pa optimist in racunam, ko se bodo mesta napolnila, da nas le kasen zracni signal ulovi.

T(he) Boss ::

Kar se tice amis air, testne uporabnike priklapljajo, v moji okolici so v zadnjem tednu priklopili 3. Ko bo komercialno delovanje, bodo menjali oddajno frekvenco bazne postaje (jaz pa grem dalje razmisljat, kako se bom resil oreha, ki je na moji zracni liniji do meljskega hriba ;( )

dolenska ::

ha ha ma veš zdj sm v lj pa mam adsl in sm se razvadu. pa mi isdn doma ne zadostuje več..... ja sj pr nas je možn brezžičen adsl vendar dela zlo počas. no če ne bo nobenga žičnga adslja možnga bom šel pa kar na hipkom

icek ::

Prodobivanje frekvenc je pac zapleten postopek. Ni tako, da bi jo dobil v trenutku, ko bi jo potreboval. Pocakat je potrebno na razpis, na katerega se potem prijavis. Predenj se vse odobri pa traja....

the boss, kaj pa ce anteno na oreh postavis? :)
Rider of Theli
www.air-tv.net

dolegar ::

T(he) Boss, jebat ga, ti bo pa vsaj pozim dobr vlekl, ko ne bo gor tone listja >:D

MiranRxx ::

T(he) Boss
Tudi mene nekaj dreves moti. Ni slaba ideja, da bi razmisljal o postavitvi antene kje na strehi.
Moram te dni skociti na streho in pogledati kam se vidi.
najraje bi imel amisov komplet s TV, ker imajo vse TV kanale na razpolago istocasno. Ima kdo izkusnje kaksna je najprimernejsa dolzina nosilne cevi za to anteno. Kako velika antena je, koliko tehta. itn..

T(he) Boss ::

Hja, pri nas niti ni bilo druge moznosti kot na dimniku. Mi pa sploh ni zmontiral, ker more bit vsaj priblizno cista linija. Sem se odlocil, da bom pocakal na pohorski oddajnik, samo takrat vec ne bo testno obdobje in povezava vec ne bo odprta do konca;( . Dobis pa TV v kompletu, zal pa ima samo 18 kanalov. :\

MiranRxx ::

To pa je zame veliko presenecenje, samo enajst kanalov. Verjetno je to samo sedaj v casu testiranja. Upam da potem bo bolsje, ko se zacne komerciala.
Ja tudi jaz cakam na Pohorski odajnik. Za Meljski hrib moram se nekrat preveriti, ker se nisem bil na strehi, tako da ne vem sigurno..
Ja to pa je sedaj problem s temi ferkvencami. Ampak tako pac je, da se mora to urediti. Saj cas dela za nas.

PS kateri programi pa so sedaj na razpolago, nasi LJ, POP, A kanal.
Ali so samo tuji, za tuje mi ni.

T(he) Boss ::

Huh, nimam jaz tega, tako da bi tezko povedal. Seveda je to samo zdaj zacasno, ko bo komercialno delovanje bo vec. Vem da so kanal A, pop tv, pa eurospot, pa al dzazira, ni pa slo 1 in slo 2.

MiranRxx ::

Kaj ni tukaj kaksenga testnega uporabnika, da bi kaj iz prve roke povedal o tem.
Ko mene prikljucijo, vam se isti dan javim.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MiranRxx ()

Jan987 ::

No men so odgovorili, daimajo pokritih 70% central kjer ima telekom tudi v uporabi za adsl, ostale, na katerih je že zdaj možen adsl preko telekomove kolokacije bodo pokrili do konca leta, tv pa bodo začeli tržiti prihodnje leto.


Sicer pa so mi poslali tudi cene telefonije in je za najbl pogoste države 11,9sit. Če pa koga zanima vse pa naj mi na ZS prilepi svoj mail pa mu pošljem.

icek ::

MiranRxx: Jaz lahko povem informacije iz prve roke. :)
Antene so razlicne, odvisno od razdalije. Od najmanjsih, premera 40 cm, pa tudi vecje, 60, 80 cm. Nosilec za anteno je naceloma vseeno kaksen je. Amis poskrbi tudi za to. Je nekje 40x60 cm (zelo priblizno). Bom kdaj naredil sliko za boljso predstavo.
TV programov je zaenkrat res samo 18, vendar to velja samo zdaj za testno obdobje. Ko zadeva zalaufa komercialno se racuna 80-100 programov. Ce vas zanima trenutna programska shema, lahko tudi to napisem.
Rider of Theli
www.air-tv.net

MiranRxx ::

Icek, dovolj natancen odgovor. Kasna slika ob priliki ne bi bila slaba. Saj slika vec kot tisoc besed pove, pravijo.
Bom pocakal, da se vse uredi. Saj ni internet nanjujnejsa stvar na svetu. Neko povezavo pa tako imam.
V casu BBS-ov, smo bili bolj zadovoljni kot sedaj. Vsi tako neucakani, biu vsi takoj optiko imeli. Saj pa niso vsi poslovnezi, podjetniki.
Saj vem da vsako delo svoj cas rabi. Da vsihitijo, da bi cimprej naredili, ker potem se lahko trzi.:))

Ch4N93 ::

jst sm tut poslal poizvedbo in me zanima v kolkem casu me kontaktirajo. upam da cimprej z dobrimi novicami

mene so kontaktirali po 4 dneh od oddaje povpraševanja na internetu.

Ker sem oddaljen cca. 4 km me zanima, če je kak uporabnik s podobno razdaljo, ter kako mu deluje.
SiOL je namreč imel velike probleme, da je zadeve porihtal (bojda težave s portom na centrali).
res pa je, da mi od takrat deluje zanesljivo, zdaj že dobri 2 leti.
Ni nam lahko...

icek ::

Ce si 4 km od meljskega hriba, se nimas kaj bat. Jaz sem vsaj 2x toliko in nimam problemov.

edit: kaj ko bi moderator ta sporocila premaknil v nit AMIS air Triple Play
Rider of Theli
www.air-tv.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: icek ()

Ch4N93 ::

jaz sem spraševal za ADSL preko telefonske parice in ne za AIR Triple Play.
Ni nam lahko...

Gwanaroth ::

mene so kontaktirali po 4 dneh od oddaje povpraševanja na internetu.

Hm zanimivo. Danes mineva moj 10. dan odkar sem oddal povpraševanje po netu, pa še vedno nič.
Lights often keep secret hypnosis..

dolenska ::

na siolu mi niso odgovoril pa sem dal poizvedbo pred tednom in pol. na amisu mi tudi se niso odgovoril. upam da cimprej odgovorijo

Jan987 ::

Danes sem dobil odgovor, da je pri meni priklop možen samo v omrežje nacjonalnega operaterja:(
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A1 xDSL (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Omrežja in internet
1293159483 (11350) kixs
»

SIOL ali AMIS? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11721855 (15626) Tydek
»

Znižanje stroškov ADSLja (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7310663 (9365) Lonsarg
»

T2 vs AMIS

Oddelek: Omrežja in internet
444560 (3352) snoopy20
»

Najcenejši ADSL (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
849778 (6451) pupsi1984

Več podobnih tem