» »

SIOL ali AMIS

SIOL ali AMIS

Sonicelo ::

Lep pozdrav!

Odločam se, da bi si vzel paket pri ponudnikih SIOL ali AMIS... ker v našem kraju nimamo možnosti nadgradnje kabelske mi ostaja samo možnost internetne povezave preko telefosnke linije. Torej AMIS ali SIOL. Mi lahko kdo priporoča katera je boljša? Razlike v cenah med konkurenco, ki so ponavadi po par tisočakov me ne zanimajo toliko. Bolj zanima me zanesljivost, koliko je pinga in seveda povezava! Vzel pa bi 10Mbit/s / 768kbit/s.

Ve še mogoče kdo kako je pri SIOLu s tem, ko prekineš naročnino pri Telekomu in imaš telefon preko SIOLa? Je to dobro ali slabo?

miko 55 ::

internet AMIS ( leti s žaga, k se odvije s sekularja ):D
telefon TELEKOM
LP
2 GOOD 2 B 4GOT10
NAJPREPROSTEJŠA RAZLAGA JE NAJVERJETNEJŠA

Elvoo ::

AMIS definitvo

Imam AMIS (4/1)+telefon (dela brez problemov), prej sem imel shitsol pa so pingi enkrat boljsi na amisu,
pa tudi tehnična pomoc je super.
ELvoooooooooooo

blue ::

Prej sem imel Siol in moram rečt, da sm bil zadovoln..
Samo enkrat mi je crknilo ( po moji krivdi - sm se povezal na drugi lokaciji z istim uporabniškim imenom ). Napaka je bila odpravljena v 2 urah.
Paket je bil 1Mb in ping je bil okoli 20ms do gatewaya.

Pri siolu si moraš nabaviti statični ip, če hočeš, da je internet uporaben. Njihova ideja dinamičnega ipja je, da ti na 24ur resetira povezavo ;)

Trenutno imam amis 2Mb ping do gatewaya je okoli 12ms.
Zaenkrat dela zeneslivo..

Ni neke razlike med ponudniki, razen, da je amis cenejši ..

jurre ::

ja lol, sj zato se mu rece dinamicni IP. Pri katerem ponudniku pa je dinamicen stalno povezan?
Jaz imam pri Siolu 12ms ping do DNSov, imam tudi telefonijo prek njih dela vse bp (preko sagema). S telefonijo sem imel tezave samo 1x ali 2x v pol leta, po resetu modema je bilo ok.

alienalien ::

Vse razen Siol-a.

Siol=oderuh

mitja_i ::

@jurre: T-2, volja,... Vsi, katere omrežje temelji na nekem bolj učinkovitem protokolu kot je zastareli pppoe. Lepo bi bilo, da se pozanimaš, preden govoriš neumnosti.

XplaYer ::

Torej AMIS je trenutno "boljši"...

Do konca tega meseca nameravam vzet pri AMISu naročnino. Ve slučajno kdo, če imajo na izbiro več modemov? Če ja... katerega bi priporočali? Do zdaj še nisem poklical na njihovo informacijsko številko. Jutri bom poklical in vprašal ampak bi še bil vesel prej vašega mnenja :) Če majo na izbiro samo enega potem tako ali tako nimam izbire :P

...hvala za odgovore!

blue ::

@jurre pri amisu dobiš nov ip vsakič ko vzpostaviš povezavo (ti ne prekinejo povezave po 24urah - kar zna biti super sitno, če maš kak sip pogovor)

danes itq dinamičn ip nima skoraj nič skupnega z varnostjo..

antares83 ::

Če je možen priklop na amisov dslam pol Amis, če ni možen priklop na njihov dslam pol Siol...

Jaz prisegam na kvaliteto in meni Siol nudi več kot kvalitetno povezavo in sem super zadovoljen... Sosedi imajo Amis in lahko povem, da imajo tedensko sigurno 2-3 izpade... Rajše 2-3 jurje več na mesec in imam povezavo kot se spodobi... :D

Alexius Heristalski ::

Imam AMIS, nisem na njihovem dslamu, pa vseeeno dela hitro in brez izpadov. Zraven tega je še nizka cena, tako da sem zelo zadovoljen, trenutno je AMIS najboljši deal, če iščeš ADSL povezavo. Upam, da bodo kmalu na svojem dslamu, da bom lahko vzel še telefonijo pri njih.

Modem sem dobil Speedtouch 780iWL brez doplačila (je bila akcija), zazdaj nimam nobenih pripomb.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Matheeew ::

Če AMIS nima svojih kolokacij potem je precej vseeno kaj vzameš.

Delovati mora isto ali zelo podobno.

Razlika je v ceni minimalna. + za siol pa je, da hitreje posredujejo ob morebitnih napakah in pa help desk, ki je na amisu v rangu t-2 (po mojih izkušnjah).

norcuron ::

Lahk rečem, da mam skor identično zadevo kot jurre, glih tko SIOL (ping okol 10ms, nobenih izpadov, tulifon pa tut dela čist gut že ene 4 mesece po upgrade-u sagema).
Great are mysteries of the mind ... or not?

Alexius Heristalski kaj pa je to dslam? :\

Zelo poenostavljeno rečeno, to je naprava v telefonski centrali, ki ti omogoča ADSL. Bolj podroben opis in natančnejšo definicijo najdeš tule.

Če AMIS nima svojih kolokacij potem je precej vseeno kaj vzameš.

Ni nujno! V primeru, da AMIS namerava v bodočnosti postaviti svojo kolokacijo, je cena naročnine ista kot da bi bil priklopljen na njihovo opremo, čeprav si v resnici na Telekomovi. Torej razlika je lahko v ceni.

fizolcek ::

mitja_i: kateri novejši protokol pa uporabljajo ostali ponudniki? Pa ne da si padel na govorice o tem da je bridged xDSL inovacija?

V naši vasi žal nimamo kolokacije oziroma dslam :\ Torej mi pri AMIS-ovi internetni povezavi ostane samo povezava v telekomovo omrežje. Pač malo dražje... glavno da bo internet delal tak kot treba! :D

Upam, da mi nebo žal da bom izbral AMIS :P

Jah, naroči, pa boš videl, katero različico pogodbe ti bodo poslali.

A - nižja cena interneta, brez IP telefonije, AMIS vas bo v prihodnosti priklopil na svoje omrežje, do tokrat boste v Telekomovem (zato tudi brez možnosti IP telefonije) ==> to imam jaz
B - višja cena, Telekomovo omrežje
C - nižja cena, AMISovo omrežje, možnost IP telefonije
D - sem že pozabil, kaj je :P

bigone ::

Z AMIS-om imam ZELO slabe izkušnje (pa ne samo jaz), zato ga ne bi mogel priporočati. Sicer ima kar se cen in storitev kar dobro ponudbo, vendar je tehnična pomoč katastrofalna - so prijazni ampak nekompetentni. Ko internet dela je vse OK, ko pa ne dela, pa odprava napake zna trajati zelo dolgo. Jaz sem bi brez interneta tri tedne, kar se mi ne zdi sprejemljivo... ;(
Tehnična pomoč ne zna drugega kot to, kar sem že sam lahko preveril (reset modema, nastavitve na računalniku), ko pa to ne pomaga, pa dajo primer v "reševanje". Da reševanje tega problema traja 3 tedne (in ne dobiš nobenih povratnih informacij, čeprav jih izrecno zahtevaš) pa se mi za današnji čas zdi skrajno nedopustno in neresno, sploh glede na njihov patetični slogan :( "Zanesljivo AMIS" :(
Od nekaterih uporabnikov AMIS-ovega ADSL dostopa sem dobil informacije o pogostem padanju povezave, predvsem med vikendi.

Ko sem po e-mailu (večkrat) zahteval povrnitev stroškov za čas nedelovanja internetne povezave, ki jo moraš seveda plačati vnaprej, pa sploh ne odgovorijo, kljub temu, da jim že več kot dve leti redno plačujem ne ravno najcenejšega paketa...

Čeprav doslej o tem nisem razmišljal, sem se sedaj predvsem zaradi njihove ignorance :| odločil, da ob prvi priliki presedlam na drugega ponudnika. Na srečo je danes alternativ dovolj... :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bigone ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A1 xDSL (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Omrežja in internet
1293162122 (13989) kixs
»

Znižanje stroškov ADSLja (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet