» »

Prenehanje kajenja

Prenehanje kajenja

MadMicka ::

Jaz sm tud probal s Smokeless, pa sem samo denar skozi okno vrgu. Kupu sem tega sranja cel kup, ampak, kljub temu, da sem ga full pokadu, še zmeri nisem zdržal brez tapravih cigaret. Tako da so mi stroški samo narastl. Odsvetujem! Zdej pa malo manj tapravih cigaret pokadim, pa je. Je čist neki druzga ta prava cigareta, res užitek, tko kot se zagre ;)

solatko ::

Cigareta tudi slučajno ni užitek, je samo smrdeča navada, ki se jo je izredno težko odvadit. Praktično sta oba še vedno kadilca. Ko se bosta dejansko odločila nehat, bosta že našla pot za to. Vsekakor to ni poseganje po drugi ali enaki razvadi z drugačno pakungo.
Nama z ženo je odlično, saj že eno leto in pol, ni prišla na površje nikakršna potreba po cigareti ali nadomestilu.
Delo krepa človeka

Buggy ::

ze dve leti vstarjam pri tem da si cigareto privoscim samo in zgolj ob petkih. Ne prepricujem se, da sem prenehal kaditi, vseeno pa imam se tisto varovalko, ki jo koristim, ce zelim in trenutno mi to zelo dobro uspeva za razliko od kajenja prej kar tako poces in pavsalno skatljico in vec na dan.

Zal pa mi cigaret zelo zapase se posebej ce zraven popijem se kaksen dober orosen pircek :)

Ko se bom navelical se petkov, pa bom morda zmagal...je pa ta zasvojenost nekaj najbolj nagravznega :(

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Buggy ()

WarpedGone ::

Zal pa mi cigaret zelo zapase se posebej ce zraven popijem se kaksen dober orosen pircek :)

Slaba vest je odveč.
Življenje brez užitka je tut brez življenja.
Zbogom in hvala za vse ribe

solatko ::

In v očeh vseh gostov, si izpadel kot nevzgojen balkanec, ki se v zaprtem prostoru ne more odpovedati svoji smrdeči razvadi.
Misliš, da izpadeš frajer, je pa to podobno, kot da bi na tekmi, kjer igrata Koper in Maribor navijal za Olimpijo.
Jaz sem po letu in pol, zelo zadovoljen, ker ne čutim niti malo potrebe, da bi prižgal cigareto ali cmokeles. Daj že prenehaj kaditi, saj v to razvado spadajo tudi ta dejanja, ki jih še vedno izvajaš in namerno izzivaš okolico.
Veš to je tako, kot da bi ata, ki ne more več, še vedno kazal svojo napravo deklicam.
Zelo nekulturno, saj se niti zavedaš ne, kolikim s tem svojim početjem, povečaš željo za cigaretom v tistem trenutku.
Seveda je pa drug in to tvoj problem, če v tem uživaš.
Delo krepa človeka

GregiB ::

V temi je govora o prenehanju kajenja... pre-neha(j)-nju... Govriti o substitutih ni prenehanje, je zgolj zadovoljevanje POTREBE s substitutom... če substitut odvzamemo, ostane spet cigareta... Zato nekaj govoriti o tem, da ne gre za kajenje pri e-cigaretah je lari fari... no, mogoče bi lahko rekli, da gre za e-kajenje..

Prenehati kaditi pomeni opustiti razvado kajenja samega. Osebno sem nehal pred 15 leti, zaradi zdravstvenih razlogov, tudi finančnih in še žena je bila noseča. In se da... kdor trdi, da se ne da (tudi brez substitutov) si tega enostavno ne želi dovolj... Torej, tudi če ste na 3 škatlah na dan, NE BOSTE UMRLI... če prenehate... vas bo pa zvijalo (bolj psihično, kot fizično), to pa...

@nikolajs... s tvojimi prihranki si pa papak... jest prihranim še tvojih 60€ "on top", če je pa stresen mesec, prihranim pa še precej več... :)
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

solatko ::

GregiB - Ti si imel kar nekaj razlogov za prenehanje, ki so tudi zelo ublažili psihične težave, jaz razen preveč zapravljenega denarja, zdravstvenih in drugačnih problemov nisem imel in ob poizkusih prenehanja, so me v parih dneh vsi, skoraj na kolenih prosili, daj nehaj se odvajat, saj je nemogoče sobivat v tvoji družbi.
Vsak, ki se odvaja, rabi neko pomoč, z ženo sva se pač poslužila hipnoze, pri doktorju medicine, nekaterim pomagajo žvečilni in podobni dodatki, ki pa razen e-cigarete, ne nadomestijo tistih podzavestnih gibov, ki najbolj otežkočajo prenehanje.
Si eden redkih, ki jim je to uspelo brez, vendar mi čisto odkrito povej, kolikokrat se ti pojavi želja, ki jo moraš na silo potisnit nazaj. Nekatere moje kolege, to muči tudi po 20 in več letih, po prenehanju, velikokrat celo kajenje sanjajo in se zjutraj zbudijo z glavobolom in rahlo omotico.
Dva od njih, sta se odločila za hipnozo, po tem, ko sta naju videla brez cigaret in nimata nobenih težav več.
Delo krepa človeka

GregiB ::

solatko je izjavil:

vendar mi čisto odkrito povej, kolikokrat se ti pojavi želja, ki jo moraš na silo potisnit nazaj.

Na dvojke... drugi dan, drugi teden, drugi mesec in.... konec. Skadil sem 20-30 cigaret na dan in šel 25.1.1997 na 0 (zero).
Zdravstveni problemi niso bili drastični, da ne bo pomote, imam kilo na želodcu, kot vsak 3., 4. slovenec, pač ni priporočljivo gor kadit, kar tudi za "normalnega" človeka ni...
Vendar pa je obstajala močna protiutež... Počutil sem se občutno bolje, iz dneva v dan, iz tedna v teden. Oblačila so mi nehala smrdeti, hrana je bila okusnejša idr... za to je bilo vredno vstrajati in še vedno sem prepričan, da je prenehanje kajenja ena najboljših odločitev, ki sem jih v življenu naredil... začetek kajenja seveda ena najslabših...
Kar pa se tiče, da vsak rabi pomoč... enostavno ne drži. Poznam OGROMNO bivših kadilcev, ki so nehali brez substitutov ali zunanjih učinkov... Žena, oče (pri 55-ih iz 3 škatlic na nič), bivši sošolci, kolegi... Če dobro premislim, jih poznam precej manj, ki so nehali s pomočjo hipnoze, žvečilk (ok... čigumijev) in NIKOGAR, ki bi nehal s e-cigareto...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

solatko ::

Tudi moja mati je prenehala iz 3+ škatel na dan, po neki malo hujši gripi in ni imela problemov, vendar je takih, ki brez težav nehajo izredno malo, veliko jih zamenja z drugo razvado, ki predvsem vplivajo na njihovo težo.
Sam sem vedno govoril, ko bom prviš zjutraj zakašljal, značilno kadilsko davljenje, takoj neham, vendar nisem nikoli in tudi huda pljučnica me ni prepričala. Brez sem bil samo 3. dni, ko je bilo tako hudo, da se skoraj samega sebe nisem zavedal - vročina krepko preko 40 stopinj, ko pa je penicilin prijel, sem tudi jaz zopet prijel za čik.
Tudi sam menim, da je to, da nehava kaditi, najina najboljša odločitev v življenju. Res je, vse se izboljša, samo tisto, kar si že prej zavohal da smrdi, je sedaj še nekajkrat hujše, vse ostalo je pozitivno.
Predvsem pa se mi je izboljšala telesna kondicija in sem že skoraj na nivoju, kot sem bil v času aktivnega udejstvovanja (čeprav se nisem nikoli čisto zanemaril).
Delo krepa človeka

James Watt ::

koliko ti pa zdrži ena flaška (20ml), oziroma, v kolikšnem času jo porabiš in koliko močno uporabljaš?
I tried being normal once..... I didn't like it!

kmetek ::

kje naročiti smokeless in kaj priporočate za osebo, ki kadi že 30 let med 25-30 cigaret dnevno.

robida ::

kmetek je izjavil:

kje naročiti smokeless in kaj priporočate za osebo, ki kadi že 30 let med 25-30 cigaret dnevno.

Kadil 27 let, najmanj škatlico na dan. Sedaj že štiri mesece ne kadim.
Zame je kajenje smokeless-a ali navadne cigarete eno in isto. Za prenehanje kajenja pa se mora odločiti kadilec sam. Če v glavi vse razčistiš, je prenehanje še kar enostavno. In ja, to govori iz lastne izkušnje.

James Watt ::

kot prvo moraš vedet, če res hočeš prenehati s kajenjem.
Kot že prej omenjeno, nekateri lahko nehajo kar tako, drugi pa s pripomočki (žvečilni, obliži, hipnoza, e-cigareta, ...).
Sam sem bil kadilec 25 let, po 30+ cigaret nadan, tanajmočnejših (mlb red). Saj sem tudi prej poskušal nekako, a ni šlo.
Sem že prej opazil te e-cigarete, a sem si samo mislil "kaj vse bodo še spomnili", vse dokler jo nisem videl v živo v rokah enega znanca, ki mi je dejal, odkar jo ima, ni prižgal niti enega čika.
Ajde, za 14€ ne bom propadel, kupim in probam. Odtakrat tudi jaz nisem več prižgal cigareta. Kar tako, kot stikalo "on-off". Nič vmesnega, nič cincljanja, nič "kaj pa vem...".
Še vedno imam v predalu škatlo in pol Marlbora, haha, a me niti malo ne pritegne. V okolju drugih kadilcev mi dim ne smrdi, me ne moti.
Kar se zdravstvenih sprememb tiče, imam več sape, jutranjega kašlja ni, okus in vonj je boljši, mogoče se mi je tudi nekoliko popravil apetit.
Da je čisto neškodljivo, dvomim, saj še vedno vsebuje nikotin, vendar ne vsebuje več katrana, od katerega se mi pljuča čistijo....in drugih 4000-5000 škodljivih substanc.
Nikotin organizem izloči v nekaj urah, katran se pa nabira in nabira.....
Jaz sem že dozo nikotina razpolovil; prej sem "kadil" 24mg/ml, zdaj že 12, in še ga bom reduciral, me pa zanima, če mi bo uspelo dridit na nulo...
Uparjam pa različne okuse, od začetka razne okuse tobaka, zdaj mi tudi okusi sadja in pijač pašejo.
Pa še ceneje je.....zdaj se smejim, ker država ne dobi niti centa od mene po tej poti.
Navaden cigaret ali e-cigaret ni isto. Ena stvar pa je jasna: nekateri jo sprejmejo, drugi pa imajo predsodke.

Sem imel predsodke, sem jo preizkusil, mi je uspelo postati nekadilec. Nikotin pa vseeno konzumiram, samo na drugačen, nesmrdljiv način
(ne bom rekel na zdravi, ampak na manj škodljivi način).

Aja, še ena razlika je; zdaj tudi lahko zdržim po en cel dan brez e-cigarete, kar prej je bil pri klasiki rekord pol ure do uro!
I tried being normal once..... I didn't like it!

nikolajs ::

Lani septembra sem pričel uporabljati Smokeless cigareto za odvajanje od kajenja. Navkljub mali krizi čisto na začetku sem z lahkoto prešel na zdrav način kajenja. Postopoma sem zniževal stopnjo nikotina. Opazil sem, da sem vedno manj odvisen od Smokeless. Odločil sem se za prenehanje. Izkazalo se je, da bi po kosilu in zvečer prvi, drugi dan pa vseeno morda malo potegnil, a sem bil odločen. Ker nisem imel nobene hude krize, sem se odločil, da tudi Smokeless ne rabim več in sem prenehal uporabljati tudi ta pripomoček.
Sedaj nimam nobene želje več, da bi kadil in sem vesel, da mi je uspelo. Vsakemu, ki želi prenehati kaditi na eleganten in ne preveč stresen način, priporočam Smokeless. Najbolj pomemben je prvi teden, da ob kaki krizi ne pokadiš navadnega čika. Ko je to enkrat za teboj, si na pol zmagal. Dobro je tudi imeti na zalogi kakšno baterijo in atomizator, če prične slabše delovati in seveda ustnike. Potem je le vprašanje časa kdaj prenehaš tudi to uporabljati.
Bil sem strasten kadilec, sedaj ne kadim več.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: thramos ()

cebelar123 ::

Največji problem pri kajenju je psihološki.Primer iz šolskih let recimo: Še enega pokadim pa pride bus, pol pa do šole čik pa sem že tam, tema pogovora ni zanimiva skadim, da nebom stal zraven ko bedak itd... Najhuje pa je ko si sam in si nimaš kaj za početi, skadiš in maš mir za nekaj časa. Seveda se strinjam, da tudi nikotin pripomore k težjemu odvajanju, kar se pozna na živčnosti, prebavi itd... ampak to traja par dni, potem pa se začne pishološki problem potrebe po cigaretih,ki lahko traja tudi leto ali več, z napadi v katerih hočeš skaditi enega vendar je tega zemraj majn. Ponavadi se zgodi, če ti gre kaj narobe v življenju in bi se rad na hitro pomiril. Skratka najboljša stvar za preprečitev teh napadov kajenja je za moje pojme šport.
P.S.
Jaz sem nehal kaditi 2x obakrat uspešno.

kmetek ::

Kaj pa sedaj, ne kadiš nič več? Jaz sem isto imel 2x premor vmes po letu-dve, v tretje pa totalno nehal in zdaj nekadilec 8 let.

cebelar123 ::

Ne kadim že kakih 7 let.

Bananovec ::

IMHO Smokeless pomaga samo tistim, ki se hočejo odvaditi. Je pa pomoje zelo pomembno, da čas, ki si ga namenil za kajenje, nadomestiš s čim drugim. Eni uporabljajo Smokeless, jaz pa sem začel občasno rekreativno teči. Kondicije imam sedaj 3x več kot prej, ko sem kadil all day all night.
Sem pa bolj prešaltal iz rednega kajenja na tisto bolj družabno kajenje, tj. samo na kakšni zabavi.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

kmetek ::

Kaj se svetuje osebi, stari 50+ let, ki kadi 30 let, da ji svetuješ alternativo? Nikolette, obliži, električni cigareti?

cebelar123 ::

kmetek je izjavil:

Kaj se svetuje osebi, stari 50+ let, ki kadi 30 let, da ji svetuješ alternativo? Nikolette, obliži, električni cigareti?


Slikanje pljuč.

kmetek ::

To je že narejeno, stanje ni rožnato.

Mufasa ::

Parkrat na šmarko z njih 30minutni tempo...bo sopihal ko staro kljuse in se zamislil

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Mufasa ()

gzibret ::

Kupi mu električni cigaret. Pa ne smokeless, ker ni dima in je brezveze.
Vse je za neki dobr!

kmetek ::

Kakšen link, da testno kupim? DX?

energetik ::

kmetek je izjavil:

Kaj se svetuje osebi, stari 50+ let, ki kadi 30 let, da ji svetuješ alternativo? Nikolette, obliži, električni cigareti?
Alternativa je, da takoj neha kadit in se spravi laufat 3-4x na teden. Lahko najprej samo hoja.

gzibret ::

Jaz sem imel tegale: http://www.smouchi.com/

Nekadilec, že 9 mesecev. Ko sem tudi tole opustil, sem ga podaril enemu kolegu, ki je bil v začetku sicer navdušen, vendar ga je navdušenje kmalu minilo. Ni vztrajal.

Tako, da čudežna rešitev tudi to ni, je vseeno treba veliko volje.
Vse je za neki dobr!

JohanP ::

kmetek je izjavil:

Kaj se svetuje osebi, stari 50+ let, ki kadi 30 let, da ji svetuješ alternativo? Nikolette, obliži, električni cigareti?


Pomojem bi hipnoza rešila problem prvih treh mesecev. Nadalje pa nek nadomestek v smislu športa...

solatko ::

Vsekakor priporočam hipnozo. Bil sem enak primer z do 3 škatle pokajenih cigaret/dan. Odsvetujem masovno terapijo (Poreč), ker je problem individualen - meni so bili problem gibi rok in ustnic, žena je imela tisto varianto - to še naredim, potem pa en čik (po navadi jih je bilo kar nekaj en za drugim).
http://www.hipnoza-celje.com/prenehanje...
http://www.slohipnoterapija.org/stop_ka...
in najih čudežni rešitelj:
http://www.viva.si/Psihiatrija/1796/Pus...

Želja za cigareto, zabita nekam glooooooooooooboko v podzavest in ji na mislel ne pride, ponovno priti na vrh.

Za poizkus sem se lani na sinovi poroki, prisilil pokadit cigareto - groza, kot, da bi kadil prvič.
Vsi, ki se sami odvajajo cigaret pravijo (večina jih je poizkusila večkrat), da jim je potegnilo, ko so prižgali prvo, meni se je vse skupaj, še bolj zagravžalo.

Seveda hipnoza ne dela čudežev. Moraš sodelovati, bit moraš odločen da je to cigaretam STOP in seveda moraš verjet, da ti to lahko pomaga.
Dobra stvar je v tem, da ne trpijo živci in okolica, da ne potrebuješ nikakršnih nadomestkov (bomboni, smoki, čips, več hrane, čokolade......), s katerimi dobiš višek kil, da ni prav nobene želje po tej razvadi, da sicer zaradi drugačne presnove hrane, vzačetku pridobiš nekaj kil, ki pa hitro zginejo, dobiš zopet vonj in okus, telesna kondicija se popravlja iz dneva v dan, dihanje je drugačno, postaneš bolj umirjen, stanovanje, avto in pisarna ali delavnica nimajo več tistega zoprnega vonja po ugasnjenih čikih, skratka veliko več plusov, kot minusov.
Delo krepa človeka

huelz ::

Jaz resno razmišljam o tem, da bi namesto cigaret redno začel kaditi šišo. Pač, nekajkrat na teden tisto uro dve ... ker po tem me mine, da bi še kadil cigarete.
Kolk je to alternativa, pa presodte sami :D

kmetek ::

Hipnoza kok to stane recimo?

solatko ::

Pred dvemi leti je bila pri Dr.Juriju Kolpakovu 80€, eventualna ponovitev 40€. Za druge ne vem, se pa vse zve, če pošleš mail ali pokličeš.
Delo krepa človeka

flood ::

ve kdo kje dobit knjigo končno nekadilci v papirnati obliki?

lp
Asus A7N8X-X, Athlon xp 2700+, Radeon 9550 Gt, 1Gb ram, 120Gb Hitachi,...
laptop: i3-330m, ati 5650, 4gb ddr3, 500Gb,...

kuglvinkl ::

A sem že rekel, da sem nehal?

No nehal sem, pred ene pol leta. K je blo fcuking breme in hiba.

Nov človk. Čist.

če bom še kdaj? Najbrž. Kolk? tolk, da mi rata slabo pa da se mi mau vrti.

Mi je hudo za "sogovornike", ki se _morajo_ z mano pogovarjat, pa nujno rabjo dozo (v resnici je ne, sam nis(m)o vsi Esmeralde). Včasih jih spustim, včasih ne. K jim to nič ne pomaga.

Zgodovina sprememb…

Malajlo ::

Zdaj zdaj bo devet mesecev, odkar sem nehal kaditi. Dobra škatla na dan, 15 let. Pomagal sem si pa s tabletami Champix. In seveda s precej trdno voljo in uvidevnimi kolegi, ki mi po desetem pivu in pol litra šnopsa nočejo dati cigaret ;((

gzibret ::

Jaz pa imam 1 leto in 2 meseca totalne abstinence. Včasih se mi še vedno zalušta čika. Nazadnje včeraj, ko sem šel že proti večeru ful utrujen in še vedno z obilico dela na glavi za tisti dan mimo enega kafiča, kjer so na veliko kadili. Ko sem zavohal tisti dim (iz ulice), se mi je še vedno milo storilo pri srcu in sem si rekel, kaj bi dal, da bi bil na njihovem mestu ;)
Vse je za neki dobr!

solatko ::

Meni s hipnozo po dveh letih in še malo, ni nič hudega. Želja po cigaretih je po hipnozi crknla, s tem pa tudi potreba po tem smradu. Brez vsakih težav.
Zanimivo je, da sva za sinovo ohcet, lani, pokadila celo škatlo Mallboro, že zjutraj, pa normalno kavica brez cigarete. S tem je bila tudi potrjena lastna hipoteza, da prižgan čik, ne vodi v ponovno odvisnost.

Številko sva za vsak slučaj obdržala v telefonu, pa ni bilo nobene potrebe.

Zato vam še enkrat predlagam, da ne matrate lastnega živčnega sistema in okolice, z odvajanjem na suho. Poslužite se preizkušenih receptov - akapunktura ali hipnoza, kemijo in razne nadomestke, pustite pri miru.
Delo krepa človeka

noraguta ::

gzibret je izjavil:

Jaz pa imam 1 leto in 2 meseca totalne abstinence. Včasih se mi še vedno zalušta čika. Nazadnje včeraj, ko sem šel že proti večeru ful utrujen in še vedno z obilico dela na glavi za tisti dan mimo enega kafiča, kjer so na veliko kadili. Ko sem zavohal tisti dim (iz ulice), se mi je še vedno milo storilo pri srcu in sem si rekel, kaj bi dal, da bi bil na njihovem mestu ;)

ja kot proustove magdalenice. :~) sem pa došivel enekrat da je ena ozdravljena kadilka brez sramu ovohavala, cigaretne škatlice. ko smo jo razkrili sem ji pa navrgel še tobak za pipo kjer se ji je odtrgal, nekje do meje orgazma. ampak prižgala pa ni.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

jype ::

solatko> Poslužite se preizkušenih receptov - akapunktura ali hipnoza, kemijo in razne nadomestke, pustite pri miru.

Svašta. Cigareti _so_ "kemija" in "razni nadomestki".

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

solatko ::

jype - nikorete pa razne druge ete, elektronske cigarete, tega kolikor hočeš, da nadomesti izpad dohodka v tobačni industriji, ko se odločiš za prenehanje.
Boš moral malo počasneje brat, ne samo iz konteksta vlečt zadeve!
Delo krepa človeka

JanK ::

solatko je izjavil:

jype - nikorete pa razne druge ete, elektronske cigarete, tega kolikor hočeš, da nadomesti izpad dohodka v tobačni industriji, ko se odločiš za prenehanje.
Boš moral malo počasneje brat, ne samo iz konteksta vlečt zadeve!


Namerno pa ignoriras dejstvo, da sva ti ze dva povedala, da deluje tudi Champix. Ce je nadomestilo za izpad prihodka, je precej borno, ker sem leto in pol nazaj dal nekaj 10EUR, od takrat pa nic.

In tako, kot ti, zlahka prizgem cigaret kadarkoli, pa me naslednje jutro ne matra. Hipnoza v tableti!
"Think about how stupid the average person is,
then realize that 50% are stupider than that"
-George Carlin

Brane22 ::

Jaz sem že kar nekaj let nazaj neuradno pustu.

Neuradno praim zato, ker nkoli nisem reku "zdaj pa nič več".

V bistvu sem se problema lotil inženirsko in probal zanalizirat kaj na čiku mi tako sede in zakaj ga prižgem.

Potem sem poštekal da pri meni je to tako da _redki_ čiki dejasnjko dosežejo efekt in da jih 99+% prižgem v pričakovanju tistega >1%.

Zato sem si reku da se je brezveze sekirat, ker psihološko nategovanje samo poveča nervozo in se tem potrebo po čikih.

Tako sem se sam s sabo zmenu da bom vedno preden bi sicer prižgal čik pričaral situacijo, kakšno bo ta ustvaril. In če ocenim, da se bo "ulegel", ga tudi prižgem, brez sekirancije.

Tako sedaj redko prižgem. V povprečju verjetno manj kot škatlo na leto. Kakšno leto ali dve zapored najbrž nobenega sploh.

Potem pa pride tista situacija ko ti nekdo položi na mizo pizzo za katero bi umrl in zraven full dober temen pir....takrat pa ga z veseljem prižgem, če mi paše...

kuglvinkl ::

Brane22 je izjavil:




Tako sem se sam s sabo zmenu da bom vedno preden bi sicer prižgal čik pričaral situacijo, kakšno bo ta ustvaril. In če ocenim, da se bo "ulegel", ga tudi prižgem, brez sekirancije.


To je to. S tem, da pri meni še ni prišlo do takšne situacije.

Zgodovina sprememb…

w00tnes ::

Hm, jaz sem nehal kadit in si za tisti denar (dosti manj sicer) kupil iPhona na narocnino. Taka fina motivacija, ker sem si telefon zelo dolgo zelel, vem pa da si cigaret in telefona hkrati ne morem privosciti :D

Pred 3 dnevi minilo 5 mesecev, zaenkrat se nisem imel zelje po cigaretu, sem pa kadil okoli 10 let po skatlo in pol na dan :)

solatko ::

Jaz sem v treh mesecih nabral 900€, pa sem si umislu i7 sistem, samo iz denarja, za cigarete.
Hočem poudarit samo to, da s hipnozo ali akapunkturo, ne trpijo živci, spljoh.
Praktično je tako, kot da nisi nikoli kadil.
Pri vsakem odvajanju so najhujše krize, teh pa pri teh dveh načinih, enostavno ni, ker že od konca terapije, ne rabiš nadomestkov, pa tudi slučajno se ne zgodi, da bi eno razvado, zamenjal z drugo - več hrane, sladkarije....,

To predlagam predvsem ljudem, ki so že imeli težave pri odvajanju, tako kot sem jih imel sam.
Delo krepa človeka

JanK ::

solatko je izjavil:

Hočem poudarit samo to, da s hipnozo ali akapunkturo, ne trpijo živci, spljoh.
Praktično je tako, kot da nisi nikoli kadil.
Pri vsakem odvajanju so najhujše krize, teh pa pri teh dveh načinih, enostavno ni, ker že od konca terapije, ne rabiš nadomestkov, pa tudi slučajno se ne zgodi, da bi eno razvado, zamenjal z drugo - več hrane, sladkarije....,

To predlagam predvsem ljudem, ki so že imeli težave pri odvajanju, tako kot sem jih imel sam.


Isto velja za Champix. Ko sem koncal, sem rekel: tole je bilo pa prelahko!
"Think about how stupid the average person is,
then realize that 50% are stupider than that"
-George Carlin

solatko ::

Nekateri imajo pri tem velike zdravstvene težave, tako vsaj pravijo na Med.over.net.
Delo krepa človeka

thramos ::

Uau, a res? Jih lahko kupim 10?! Mi zrihtaš kej popusta?

Matev ::

zanimivo kako se najdejo posamezniki ki objavijo zgolj en post
in še v tem je vedno ink do nečesa kar se da kupiti
ter seveda velik hvalospev zadeve

ej...

tu na slo-tech folk ni ovca

(se je nanašalo na že zbrisan reklammi post)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matev ()

Neza007 ::

Pozdravljeni,

že kar nekaj časa se odločam, da enkrat moram prenehati kaditi, vendar je težko. Ampak motivacijo mi daje ta želja po otroku, zato bi preden se odločim za ta korak rada prenehala vsaj pol leta do 1 leto prej.

Zanima me ali je kdo od vas že slišal za odvajanje od kajenja z lasersko terapijo ( stimulacijo akupunkturnih točk ) ali s SCIO bioresenanco. Zelo bi bila hvaležna če je kdo med vami, ki je poizkusil eno od teh dveh metod in če je uspešna?

Hvala za odgovor in lep pozdrav,
Neža

energetik ::

Če hočeš zapravljati denar, potem lahko probaš.
Sicer boš pa prenehala takrat, ko boš to res hotela, vse je v glavi. Že zdajle prenehaj in vrži cigarete v smeti in to je to.
Očitno si trenutno še ne želiš dovolj močno.

Moj dedek je kadil ko turk. Ko so mu pri cca. 65 letih (po 50let kajenja) odkrili neke spremembe na pljučih, je še isti dan nehal kadit in ni od takrat pokadil niti ene cigarete več.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katere čike kadite? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
441107847 (41996) Limona
»

Kadilci

Oddelek: Loža
143642 (2934) Aston_11
»

prenehal bom kaditi.. (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
667021 (4439) Ramon dekers
»

Kajenje..... ZAKAJ?!!! (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
19814972 (11144) mali tapravi
»

parodija na cigaretne nalepke (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
505579 (4490) Dr_M

Več podobnih tem