Forum » Operacijski sistemi » [ Windows Vista ] Vprašanja in težave
[ Windows Vista ] Vprašanja in težave
gpavlo ::
Ker sm DVD verzijo že 2x downloadu, pa zmer ko sm zapeku na DVD pa da bm inštaliru mi je za error javlo, zdj pa ne morem več downloadat DVD verzije, moram dat "Request Re-Install", pa jim kao obrazložit zaka hočem še 1x downloadat.
Real Madrid CF
CWIZO ::
Motorola v547
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...
p4 ::
@Cwizo: a si si installiral tele driverje , ker načeloma dela nx7400 ful lepš na visti s temi driverji kot brez njih...največja razlika je pa po flashanju plate, se res pozna pri pravilnem izklapljanju procesorjev...pred tem sta oba delala skoz na polno, zdaj se pa lepo "ugašata". Pa še, če si installiral driverje, katere si installiral za brezžično kartico?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: p4 ()
Primoz78 ::
A driverje ze Creative X-fi extreme music je kdo nasel?...ker tisti beta meni javijo, da so expired...
Lp Primoz
Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/
Nisem nič inštaliral, ker mi je Vista vse sama namestila in deluje bp. Bom pa mal pogledal, če bi lahko kaj inštaleral.
hancic.info
Spc ::
Ali je možno visto namestit na pc brez ACPI in APIC-a ?
Kajti za beta verzijo si lahko samo upoarbil ACPI HAL sedaj pa če so spreminjali HAL (Hardware abstraction Layer) pa nevem.
N3M3BasaT: Poglej če imaš ACPI / APIC enablean v biosu.
Kajti za beta verzijo si lahko samo upoarbil ACPI HAL sedaj pa če so spreminjali HAL (Hardware abstraction Layer) pa nevem.
N3M3BasaT: Poglej če imaš ACPI / APIC enablean v biosu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spc ()
N3M3BasaT ::
Ahm..ockey!....Ali je moja kishta v pxxxdi ali pa Vista?...namreč ne vem....updejtal sem Bios, ki je bil izdan pred par dnevi,vstavim DVD....loading files....lepo modoro ozdaje + miškin kazalec....in potem...se lahko slikam....a mi lahko kdo pomaga?
Thnx
lp
moja kishta:
CPU: E6400
MB: Asus P5B
RAM: 1GB Patriot 800Mhz
HDD: Seagate 320 Sata2
OP: Sata NEC DVD+-RW
Thnx
lp
moja kishta:
CPU: E6400
MB: Asus P5B
RAM: 1GB Patriot 800Mhz
HDD: Seagate 320 Sata2
OP: Sata NEC DVD+-RW
Mam en problem.
Če zaprem zaslon in ga potem spet odprem, se zaslon noče več prižgat nazaj. Imam pa nastavljeno da se nič ne naredi ko zaprem zaslon.
V XPjih mi to dela normalno.
A morm kak driver inštalerat (HP nx7400)?
Če zaprem zaslon in ga potem spet odprem, se zaslon noče več prižgat nazaj. Imam pa nastavljeno da se nič ne naredi ko zaprem zaslon.
V XPjih mi to dela normalno.
A morm kak driver inštalerat (HP nx7400)?
hancic.info
@Cwizo...isti problem sicer nism probal z novimi driverji še zapret ampak pomoje bi mogl z temi driverji do katerih sm ti dal link delat...sploh pa si installiri ker tisti driverji katere ti je vista namestili so zelo stari! hp pa jihje izdal konec decembra..
A na windows update jih pa še ni ne?
hancic.info
men jih ni installiral..je pa dost ql tud un programčk hp-update k ti sam poišče novejše driverje
kriko1 ::
mam problem: Inštaliral sem visto,
kako ji zbrišem in naložim xp-je?
Daš not cd od xp in greš skozi namestitev (ko te vpraša po particijah, samo formatiraj še enkrat).
kako ji zbrišem in naložim xp-je?
Daš not cd od xp in greš skozi namestitev (ko te vpraša po particijah, samo formatiraj še enkrat).
JoZo_666 ::
sm nov na forumu, sej mogoče ste o tem že pisali pa nisem zasledil
Pri instalaciji windows viste mi javlja EROR CODE: 0X80070241 pa ne vem zakaj???
AMD Semprom™ 3000+ 1.19GHz, 512 Mb of RAM
Pri instalaciji windows viste mi javlja EROR CODE: 0X80070241 pa ne vem zakaj???
AMD Semprom™ 3000+ 1.19GHz, 512 Mb of RAM
Sem updejtal driverje za grafično pa še vedno zaslon mrkne, ko ga zaprem... A bi mogu še kej drugega dat gor?
Sem dal gor tut esential updates (HP update pa pravi da ni nič novega zame, čeprav vem da nimam vseh najnovejših driverjev).
Sem pa tut updejtal bluetooth in zdej lahko brez problema poslušam muziko na bluetooth slušalki (včeri sem se pa drkal 1 uro po netu da bi kako pametno zadevo najdu:))
Sem dal gor tut esential updates (HP update pa pravi da ni nič novega zame, čeprav vem da nimam vseh najnovejših driverjev).
Sem pa tut updejtal bluetooth in zdej lahko brez problema poslušam muziko na bluetooth slušalki (včeri sem se pa drkal 1 uro po netu da bi kako pametno zadevo najdu:))
hancic.info
Ja, pr men tud BT ni delal dokler nism dal driverjev od HPja gor...Se vseeno splača njihove driverje gor dat...Kar se pa tiče screena so pa zgleda driverji še vedno buggasti, bi blo mogoče dobr tm na HP pomoč napisat da popravjo:) ...Upam da bo v nasledni verziji driverjev zadeva rešena. Men recimo tud v BSplayerju ugaša screen (če imam naštiman da mi ga ugasne), in ne upošteva da gledam, tretira kot da sem idle, čeprov dvomim da je to napaka driverjev ker mi recimo v Windows media playerju dela normalno.
roberto1 ::
lp
Eno malce čudno vprašanje! Odkar imam nameščeno Visto in tudi še prej ko sem si dal IE7 na XP-je se mi zdi da
je na monitorju dosti slabša slika (ne toliko jasna). Poskusil sem tudi drugi računalnik in je isto. A je kdo opazil drastično poslabšanje ostrine in jasnosti na display-u v Visti ali na XP-jih z IE7 in ali je to vprašanje kakšnih nastavitev.
Hvala!
lp
Roberto
Eno malce čudno vprašanje! Odkar imam nameščeno Visto in tudi še prej ko sem si dal IE7 na XP-je se mi zdi da
je na monitorju dosti slabša slika (ne toliko jasna). Poskusil sem tudi drugi računalnik in je isto. A je kdo opazil drastično poslabšanje ostrine in jasnosti na display-u v Visti ali na XP-jih z IE7 in ali je to vprašanje kakšnih nastavitev.
Hvala!
lp
Roberto
Someday never comes!
Alessio983 ::
Moje mnenje o visti : SUCKS , prehitr je še da bi sploh imeli to gor naloženo , ni popravkov ,drajverjev , marsi katera orodja , programi ne delajo ; autocad , plateia , ... Imel sem jo naloženo kakšne 2 tedna , pa imam athlon 3500+ , 2 giga rama , in win XP so zakon , kar se performensa in ostalega tiče
Seveda je to moje mnenje , vi se pa sami odločite , kolkr berem imajo vsi neke težave
Seveda je to moje mnenje , vi se pa sami odločite , kolkr berem imajo vsi neke težave
Cokolesnik ::
Finance - članek
Operacijski sistem Windows Vista, ki so ga slovesno predstavili javnosti zadnji dan januarja, naj le ne bi bil tako brezhiben, kot se je sprva domnevalo
Le nekoliko dni potem, ko je bil Microsoftov novi operacijski sistem Windows Vista lansiran na trg, so že zaznali vdore računalniških hekerjev v sistem, poroča hrvaški Večernji list. Na Microsoftu že sestavljajo bolj zanesljiv obrambni sistem za boljšo zaščito, ki bo odpravil odkrite napake.
Bloger uspel neovirano priti v sistemsko okolje preko zvočnega mikrofona
Na eno izmed napak je opozoril bloger George Ou, ki je odprl razpravo, kako naj bi bilo mogoče vdreti v sistem s pomočjo govora. Na Microsoftu ocenjujejo, da škoda zaradi omenjene napake ne bo velika. Microsoft priporoča uporabnikom, ki se želijo zaščititi pred vdorom hekerjev v svoj sistem, naj izključijo mikrofon ali pa sistem za prepoznavanje govora in da izključijo program Windows Media Player, če zaznajo možnost sumljivega programa v območju nahajanja Medie. Takšen program bi lahko prepoznali tako, da bi tuj program poskušal spreminjati administratorjeve ukaze v Media Playerju.
Kako se bo varnost Viste odvijala v prvih tednih/mesecih uporabe, bomo seveda z zanimanjem spremljali. Šef revije Monitor je na TV izjavil, da Vista ne bo (tudi varnostno) nared do SP1. V reviji v članku (februar 2007) pravi tudi o tem, da mu gredo na živce nekatere poporodne težave - Remote Desktop se mu bojda odpira tja do 30 sekund, Outlook 2007 mu nonstop praska po disku, ima težave z gonilniki od Nvidia (končni) in ATI (beta).
Operacijski sistem Windows Vista, ki so ga slovesno predstavili javnosti zadnji dan januarja, naj le ne bi bil tako brezhiben, kot se je sprva domnevalo
Le nekoliko dni potem, ko je bil Microsoftov novi operacijski sistem Windows Vista lansiran na trg, so že zaznali vdore računalniških hekerjev v sistem, poroča hrvaški Večernji list. Na Microsoftu že sestavljajo bolj zanesljiv obrambni sistem za boljšo zaščito, ki bo odpravil odkrite napake.
Bloger uspel neovirano priti v sistemsko okolje preko zvočnega mikrofona
Na eno izmed napak je opozoril bloger George Ou, ki je odprl razpravo, kako naj bi bilo mogoče vdreti v sistem s pomočjo govora. Na Microsoftu ocenjujejo, da škoda zaradi omenjene napake ne bo velika. Microsoft priporoča uporabnikom, ki se želijo zaščititi pred vdorom hekerjev v svoj sistem, naj izključijo mikrofon ali pa sistem za prepoznavanje govora in da izključijo program Windows Media Player, če zaznajo možnost sumljivega programa v območju nahajanja Medie. Takšen program bi lahko prepoznali tako, da bi tuj program poskušal spreminjati administratorjeve ukaze v Media Playerju.
Kako se bo varnost Viste odvijala v prvih tednih/mesecih uporabe, bomo seveda z zanimanjem spremljali. Šef revije Monitor je na TV izjavil, da Vista ne bo (tudi varnostno) nared do SP1. V reviji v članku (februar 2007) pravi tudi o tem, da mu gredo na živce nekatere poporodne težave - Remote Desktop se mu bojda odpira tja do 30 sekund, Outlook 2007 mu nonstop praska po disku, ima težave z gonilniki od Nvidia (končni) in ATI (beta).
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cokolesnik ()
jk ::
Zgleda da ste vsi dobili Visto prek msdnaa. Žal nimamo vsi te sreče torej ostane travnik ali pa nakup. In jaz celo razmišljam o nakupu tle pa se pojavijo težave. Če hočem kupit v Sloveniji Visto imajo na cenikih samo DSP kjer z veseljem napišejo SAMO Z NAKUPOM NOVEGA RAČUNALNIKA!. Ko povprašaš o možnostih različnih licenc in o ceni polne različice pa vse tiho je bilo oz. 'hja tam nekje 300-350 evrov'.
Vi ste še edini, ki bi kaj vedeli o tem zato sprašujem še vas:
- ali je za nekoga, ki bo uporabljal visto izključno na enem računalu edina opcija nakup polne verzije?
- ali je že kdo od vas sploh kupil Visto ali ste večinoma srečneži msdnaa. Kje?
Ali pa naj grem spet na travnike? Sicer bi rad bil celo legalen ampak zgleda, da se trgovine kar tudijo da ne bi bil.
Vi ste še edini, ki bi kaj vedeli o tem zato sprašujem še vas:
- ali je za nekoga, ki bo uporabljal visto izključno na enem računalu edina opcija nakup polne verzije?
- ali je že kdo od vas sploh kupil Visto ali ste večinoma srečneži msdnaa. Kje?
Ali pa naj grem spet na travnike? Sicer bi rad bil celo legalen ampak zgleda, da se trgovine kar tudijo da ne bi bil.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jk ()
Kenpachi ::
Jaz obiskujem FRI in sem jo fasal preko MSDNAA. Ampak sem dobil le ključ tam, ker je bil image corruptan (kaki kekci). Tako, da je nažalost DVD travniški , ključ pa pravi.
Ponovnega downloada pa ne omogoča, ker je treba še prej admine MSDNAA zaprositi za reinstall. Nepošteno glede na to, da so tudi sami vedeli, da je corruptan image na serverju (crc).
Ponovnega downloada pa ne omogoča, ker je treba še prej admine MSDNAA zaprositi za reinstall. Nepošteno glede na to, da so tudi sami vedeli, da je corruptan image na serverju (crc).
Zaraki Kenpachi.
simnov ::
sam res če tele isote ne zapečeš res počasi ob namestitvi napiše eror oziroma namešča sistem 3 ure
M-XXXX ::
Sam sem šel iz xp-jev kar na Visto! Edini problem je ko grem špilat Fear combat dela recimo 10min z 50fps, kar naenkrat pa začne delat z 10! A kdo ve kaj je narobe?
A ati tool dela v visti? (dobro, pravilno dela?)
A ati tool dela v visti? (dobro, pravilno dela?)
Longinus ::
Dečki men pa zanima kako rešit problem z zvokom .Nikakor ne morem zrihtat zvok na visti prek zvočne audigy 1 čeprav mi jo zazna ?
Poskusil sem tudi prek intigrirane zvočne sam je tudi vse tiho .
Kaki predlog bi prišel prav
Lp
Poskusil sem tudi prek intigrirane zvočne sam je tudi vse tiho .
Kaki predlog bi prišel prav
Lp
wir sind die herscher,wir sind die sklaven
wir sind uber all, wir sind nirgends
wir sind die herscher der purpurnen fluse
Tejc ::
Hmm mislim da sem ugotovil tole z licencami in verzijami za x86 in x64. Ce kupim Visto Full version dobim x86 in x64 na ploscku, ce pa kupujem tiste DSP al kako se rece verzije pa dobim samo ali x86 ali x64. To se sedaj prodaja po Sloveniji, saj se nisem zasledil trgovine ki bi prodajala FULL verzijo viste.
ekseR ::
Js mam pa en problem... Ko zaženem računalnik mi zmeraj ko pridem v visto napiše da je datum narobm ampak je praviln. Mam pa Uptime gadget in mi kaže podatke v - in odšteva namesto da bi štev. Kva nj naredim?
i7 920 d0@4,2GHz | Gigabyte EX58-UD3R | Mushkin <m HP 1600MHz 6GB |
Sapphire HD5850@994/1275 | Corsair TX650W | Samsung spinpoint F3 1TB |
Hitachi T7K250 160GB | GMC J-1 | 3D Mark Vantage P20311 3DMarks
Sapphire HD5850@994/1275 | Corsair TX650W | Samsung spinpoint F3 1TB |
Hitachi T7K250 160GB | GMC J-1 | 3D Mark Vantage P20311 3DMarks
Hardstyle ::
Lexmark nas tudi ima za norce, saj sem bil decembra na njihovi spletni strani, kjer je pisalo, da bodo driverji na voljo nekje decembra, ker jih decembra ni bilo sem obiskal njihov live chat help, kjer mi je povedal, da bodo driverji prišli Januarja ob izidu viste, danes pa smo 3. februarja pa piše "Coming in February 2007" iz meseca v mesec prelagajo. Ne vem, kako se lahko takim firmam zgodi, da ne morejo narediti driverjev za izid novega OS?
Zato sem pa jest vesel, da sem HPje kupu. So bli driverji že lansko leto poleti navoljo :)
hancic.info
Zakaj mi pri moji grafi X1950 XT zazna frekvence 500/600 namesto 625/900? Tudi v igrah dela slabše, v 3dmarku05 pa dobim samo 10k točk namesto 14k? Problemi z driverji?
Koliko imate v Everestu prepustnost rama in podobno??
SAM IMAM V POPREČJU 5-6 MANJ!!!
Latence pa iz 50ns na 160ns!!! V čem je fora???
Koliko mate povprečno zasedenost proc v idle?? Meni nikoli ne gre pod 40% kar mi je čudno!
SAM IMAM V POPREČJU 5-6 MANJ!!!
Latence pa iz 50ns na 160ns!!! V čem je fora???
Koliko mate povprečno zasedenost proc v idle?? Meni nikoli ne gre pod 40% kar mi je čudno!
Rokomawh ::
VISTA ali XP?
V službi menjujem Pc. Ker brez OS ne gre, se odločam med
- XP pro 64 bit
- Vista ultimate ali business
cene obeh so približno enake
Kar bom kupil, bom moral imet instalirano do zamenjave PC (to pa zna biti tudi >5 let) - torej ne bom mogel čez pol leta menjavati operacijskega. Kaj mi svetujete?
1. Naj Kupim Visto 32 bit
2. XP 64bit
3. Kupim Visto. Da nebi imel težav, jih pustim neodprte v predalu in instaliram "črne" XP. Živim v strahu pred BSA. Čez par mesecev, ko bo SP1 zunaj pa instaliram uradno Visto (in živela bova srečno do konca PCjevih dni)
4. ???
Lepo prosim za vaša mnenja. V ponedeljek oddam naročilo.
PS
Kišta bi morala ustrezat obema OS (x2 3800+ / ATI X1300 / 2GB RAM)
LP.
V službi menjujem Pc. Ker brez OS ne gre, se odločam med
- XP pro 64 bit
- Vista ultimate ali business
cene obeh so približno enake
Kar bom kupil, bom moral imet instalirano do zamenjave PC (to pa zna biti tudi >5 let) - torej ne bom mogel čez pol leta menjavati operacijskega. Kaj mi svetujete?
1. Naj Kupim Visto 32 bit
2. XP 64bit
3. Kupim Visto. Da nebi imel težav, jih pustim neodprte v predalu in instaliram "črne" XP. Živim v strahu pred BSA. Čez par mesecev, ko bo SP1 zunaj pa instaliram uradno Visto (in živela bova srečno do konca PCjevih dni)
4. ???
Lepo prosim za vaša mnenja. V ponedeljek oddam naročilo.
PS
Kišta bi morala ustrezat obema OS (x2 3800+ / ATI X1300 / 2GB RAM)
LP.
-----------
pa lep dan!
Rokomawh
Kaj ima mogoče kdo kake informacije kako spravit tole SB Live! 16 bit v lauf na Visti 64?
Edina stvar ki sem do sedaj dobil je da uporabim gonilnike od xp 64, toda potrebno je izklopit preverjanje gonilnikov, kar pa v final različici ni več mogoče.
Edina stvar ki sem do sedaj dobil je da uporabim gonilnike od xp 64, toda potrebno je izklopit preverjanje gonilnikov, kar pa v final različici ni več mogoče.
Poskusi te gonilnike
http://de.europe.creative.com/support/d...
Pa bi moralo delat saj meni dela.Edini problem je še 5.1 zvok
Lp
http://de.europe.creative.com/support/d...
Pa bi moralo delat saj meni dela.Edini problem je še 5.1 zvok
Lp
Woofer mi ne dela.
Če pa nastavim na 5.1 zvok pa mi zmrzne media player pa v driverjih se ka samo nazaj na 2.0 nastavi
Zgleda da so to začetne bolzni viste
Lp
Če pa nastavim na 5.1 zvok pa mi zmrzne media player pa v driverjih se ka samo nazaj na 2.0 nastavi
Zgleda da so to začetne bolzni viste
Lp
Ja, gonilnike sprejme, ampak zvoka od nikoder
Kaže da predvaja (eq skače), vendar poslušam tišino.
Si ti še kaj dodatno štimal? Ker sem probal tudi različne konfiuracije zvočnikov, samo ne pomaga.
Kaže da predvaja (eq skače), vendar poslušam tišino.
Si ti še kaj dodatno štimal? Ker sem probal tudi različne konfiuracije zvočnikov, samo ne pomaga.
hm sam instaliral in to je bilo to
Da pa 5.1 ne predvaja pa so verjetno krivi driverji od creativa ki so še za en k.
Lp
Da pa 5.1 ne predvaja pa so verjetno krivi driverji od creativa ki so še za en k.
Lp
Urajmal ::
Rokomawh in kje je bistvo da ne bi posnel Viste takoj? Vidim da nameravaš šele pozneje, ob prihodu SP1. Torej kaj je tako presneto narobe s to izdajo Viste?
Se opravičujem za tiskane črke vendar je nujno!
KO GREM V KATERO KOLI IGRO, MEDIA CENTER,... SLIKA ZGINE IN KOM SE RESETIRA!!!!!
1 dan je delao dobro z nasnetim CCC, potem sem prišel do zgoraj omenjenega problema! uništalam CCC je 1 dan dobro, danes pa imam spet problem brez CCC-ja!! (včasih se barve inakažijo- kot da bi bilo preveč navito (vendar sploh navito ni!!))
TUKAJ JE EN POST Z ENAKIM PROBLEMOM!!!
KO GREM V KATERO KOLI IGRO, MEDIA CENTER,... SLIKA ZGINE IN KOM SE RESETIRA!!!!!
1 dan je delao dobro z nasnetim CCC, potem sem prišel do zgoraj omenjenega problema! uništalam CCC je 1 dan dobro, danes pa imam spet problem brez CCC-ja!! (včasih se barve inakažijo- kot da bi bilo preveč navito (vendar sploh navito ni!!))
TUKAJ JE EN POST Z ENAKIM PROBLEMOM!!!
Fr33man ::
Samo kratko vprašanje. Zanima me če bi vista kokr tok spodobn delala na moji konfiguraciji: AMD Athlon 64 3500+, 1GB ram, grafa integrirana 64MB, 250GB disk?
creative ::
a so še komu, ki ste si z msdnaa cuknili visto busniness poslali mail, da si jo morate ponovno cuknit???
Hardstyle ::
Rokomawh: če misliš, da bo SP1 za Visto prišel čez par mesecev se hudo motiš. SP1 bo nekje 2008. Ultimate in Business se razlikujeta po tem, da slednja nima MediaCentra, DreamScene in ostalih bonbončkov, ki ji bo MS sproti razvijal. Glede nato, da boš imel PC v službi je Business popolnoma dovolj, saj sklepam, da na delu ne potrebuješ teh stvari.
freud: šibka točka tvojega sistema je integrirana grafika in mislim, da Viste sploh nebi moral inštalirati.
freud: šibka točka tvojega sistema je integrirana grafika in mislim, da Viste sploh nebi moral inštalirati.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 13127 (9359) | Icematxyz |
» | Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 14818 (9539) | Lawler_ |
» | Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 13740 (9218) | Tr0n |
» | Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Operacijski sistemi | 10951 (7421) | ___ |
» | vista ali xpOddelek: Operacijski sistemi | 2665 (2250) | IVo |