» »

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

««
20 / 79
»»

miha22 ::

SP1 za visto je bil napovedan za drugo polovico tega leta (2007).

ank ::

Važno je kdaj je na voljo in ne kdaj je napovedan.

Urajmal ::

Mene pa zanima, za vse ki ste namestili Visto, ali zahteva OS na particiji, na katerega ga namestiš, 40GB prostora, ali ne potrebuješ toliko. Recimo bo dovolj 25GB?

creative: FERI ali FRI ali nič od tega ?

ank ::

Tad3j bo dovolj. Jaz jo imam na 10Gb particiji od tega je 8,5 zasedeno.

mikko ::

Ali je že uzuni Vista X64 ali je še vse na 32?
Se sploh splača dajat Visto na PC ?
Pa malo offtopica...Je kdo se zadnje cajte ukvarjal z OSX na PC gor dajat ? Me zanima če sedaj že gre na nForce 4 chipset in sata disk ..

Lp, mikko

krneki0001 ::

Evo še mojih 5 minut. Vista registrirana na moje ime, DL-jana iz MSDNAA.

Računalnik IBM Z-PRO 6865-550
2X XEON 550MHZ
4X512Mb - 2Gb IBM ECC registered IBM SDRAM PC100
scsi 2940U2W in 1X 18Gb SCSI HDD - sistem
SIL680 ata 133 kontroler in 4X 200Gb WD ata133 - podatki
dodatni 4 portni kontroler NEC USB 2.0
geforce4 MX 64Mb
zvočna creative PCI128
DVD nec 4551

Do sedaj sem imel server 2003 enterprise inštaliran na 4.4Gb velikem c disku(zarad image kopije, ker jo je potem najlažje samo iz dvd-ja prekopirat in zadeva se postavi nazaj v parih minutah), za poskušino sem naredil 12Gb particijo na scsi disku in inštaliral visto busines.
Inštaliral sem jo iz 2003, ker hitreje prenaša podatke če so vsi driverji naloženi. Problem je nastal pri scsi kontrolerju in ata133 kontrolerju. Ni imel driverjev. To sem popravil s tem da sem dal driverje za win2000 in jih je sistem lepo sprejel ter delal z njimi. Zadeva se je postavla v dobri uri(kar je mnogo hitreje kot 2003 ali XP) in lahko sem jo začel uporabljat. No delno, ker je zadeva delala počasi z vsemi temami in vsemi bedarijami vklopljenimi. Po izklopu vseh animacij je zadeva postala hitrejša. Odziv je resnično hiter in za sedaj na tej konfiguraciji delujejo filmi čisto tekoče brez zatikanja, pisarniške aplikacije se zaganjajo hitreje kot v 2003, kompajliranje in ostale zadeve za programiranje v visual studiu 6.0 pa delujejo enako hitro kot na server 2003. Iger ne igram, tako da tega nisem sprobal.
Samega delovnega spomina zaseda sedaj okoli 380Mb takoj ko se štarta in se tudi z vklopom na net in v mrežo to nič ne spremeni.

Tako da sedaj vista ostane na mašini, ker očitno deluje normalno tudi na starih mašinah.

creative ::

nič od tega. hodim na fakulteto za strojništvo v mariboru, samo predvidevam da je isi strežnik kot za feri mb...

Silikon ::

Visto ultimate sem imel nameščeno v 25 min (p4 3.00Ghz. 512 Ram, 200 GB disk sata,raeon 5550). Po zagonui vzame cca 350 mb rama, zaenkrat deluje tekoče, iger še nisem igral.

Na tej povezavi pa si lahko potegnete dol več kot 30 koristnih programčkov in gadgetov za visto!
Vsi programi so Freeware!

Vista toolkit
P5B, INTEL E8400 3Ghz, 2GB RAM, VGA GTX260 CORE 216 - 896 RAM, 550W

creative poskusi se prijavit na naslovu: http://www.feri.uni-mb.si/vista/.

Frgazor ::

Hardstyle: vista dela s katerokoli vga grafično kartico, tudi z integrirano. Na moji integrirani recimo deluje tudi aero.

Hardstyle ::

Frgazor lahko prilepiš screenshot z vklopljenim aerotom na 64MB integrirani grafični kartici prosim?

Je že komu uspelu najti kak patch, preko katerega bi se dalo Ultimate extras inštalirati na Business verzijo? Predvsem me zanima DreamScene :)

Zgodovina sprememb…

Morfejus1 ::

Eno vprašanje. Imam RTM verzijo Viste. A lahko z njo upgredam XP-je in jo potem po določenem času odinštaliram dol ne da bi izgubil XP-je?

bluefish ::

ni možno, saj Vista prepiše veliko stvari.

@Hardstyle: aero deluje na integrirani grafični kartici intel 950 (shared memory 224 MB). če rabiš kak dokaz ti pošljem screenshot.

Kaj pa a se da Visto namestiti tako, da je gor skupaj z XP-ji?

to pa ja. Vista ustvari Boot menu preko katerega izbiraš, kateri OS boš zagnal.

zakaj pa na R9200 ne deluje?

DreamScene se že da dobit na travniku, kar nekaj časa.

Hardstyle, najprej si trdil, da se viste na računalnik s 64mb integrirano grafiko sploh ne da inštalirat, zdaj pa bi rad potrdilo, če dela aero na integrirani s 64mb. Nimam pojma, če dela aero na taki grafični. Pri beta verzijah viste so bili reporti, da dela ponekod tud na 64mb integriranih. Verjetno je za kakšno nižjo ločljivost dovolj. Na moji s 128mb dela 1400x1050 b.p.. Radeon 9200 pa ni directx 9 kompatibilen, zato nič aera na taki grafični. Delat pa mora s starim vmesnikom. Meni je 9000, ki je ista pašta, delal.

krneki0001 ::

Pri meni aero ne deluje na 64mb grafični, samo jst imam tut procesroja slaba, tako da je možno da je tut tukaj omejitev.

Pa bi delal Dreamscene na verzijah viste ki ni ultimate ??

Pri menia aero deluje na 32MB grafični.

ekseR ::

Živjo mama uptime gadget pa mi kaže uptime v minusu in sem najdu rešitev kako to popravt, samo ne znam. Tole so navodikla:

Here's the fix for the WMIDateStringToDate function in the core.framework.vbs located under \core. Function WMIDateStringToDate(dtmBootup) WMIDateStringToDate = CDate(Mid(dtmBootup, 7, 2) & "/" & _ Mid(dtmBootup, 5, 2) & "/" & Left(dtmBootup, 4) _ & " " & Mid (dtmBootup, 9, 2) & ":" & _ Mid(dtmBootup, 11, 2) & ":" & Mid(dtmBootup,13, 2)) End Function

Evo to je moja rešitev zna kdo to bolj po domač povedat?
i7 920 d0@4,2GHz | Gigabyte EX58-UD3R | Mushkin <m HP 1600MHz 6GB |
Sapphire HD5850@994/1275 | Corsair TX650W | Samsung spinpoint F3 1TB |
Hitachi T7K250 160GB | GMC J-1 | 3D Mark Vantage P20311 3DMarks

Mnei s epa zdi, da je pisava v Visti nasplošno nekam slabo vidna. Se da to kako popravit?

darkolord ::

A imaš CRT monitor?

Zgodovina sprememb…

Ne. LCD, pa se mi zdi, da črke niso preveč ostre.

vklopi Clear Type

OldSkul ::

Bi prej rekel, da ga naj izklopi. Ker če jst to vklopim, črke postanejo neostre.

Kje se pa vklopi clear type?

Sem probal inštalirati na Buisiness pa ne dela-žal.

frgazor: ja seveda sem skeptičen, če deluje na integrirani 64MB ali ne in bi rad da te trditve nekdo potrdi z screenshotom ali kaj podobnega in pa napiše kako je vista odzivna, če imajo aero vklopljen/izklopljen.

Zgodovina sprememb…

alum ::

Klik

Windows Mobile Device končno RTM.

Matty ::

za test sem instaliral visto in to na cisto svez disk (disk z xp sem med instalacijo izkljucil, po dokaj slabi izkusnji zadnjic, ko sem si za foro instaliral OS X). No in zdej imam problem z dual bootom, ker seveda vistin boot loader XPja ne najde...

Mogoce kdo ve kako v bcdedit-u nastimat se WinXP, oz. pre-legacy sistem?

Drugace pa... po prvem testu, po Vista se pocakala v "predalu" kaksno leto, do nabave novega hardwareja... Sej je mi je vsec, tudi aero je zanimiv, samo RAM me matra... in v rac, ki je ze malo zastarel ne mislim dajati dodatnega DDR rama...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matty ()

Sba ::

Zopet se pojavlja problem iz RC1. Vista (tokrat Busines) se (pre)počasi zaganja. Prvo se za par _minut_ ustavi pri delu, kjer letajo zelene črtice čez enkran. Pri tem pa nič ne melje po disku, mleti začne šele pri naslednjem koraku (pozdravno okno).

Zgleda, da bo potrebno uporabljati hibernacijo, kjer zagon poteka malo bolj normalno.

Pri XPjih teh problemov ni bilo, in so se naložili veliko hitreje kot Vista.

Processor: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.60GHz: Ocena 3,9
Memory (RAM): 1,00 GB: Ocena 4,4
Graphics: NVIDIA GeForce FX 5600 (Microsoft Corporation - WDDM): Ocena 3,4
Gaming graphics: 383 MB Total available graphics memory: Ocena 3,0
Primary hard disk: 7GB Free (18GB Total): Ocena 5,2

Matty: Malo pobrskaj po tej temi, je bil nekje omenjen nek program, ki je reševal težavo z Boot-om. (Če pa je to bcdedit, ki ga omenjaš, potem pa ne vem.) Pri meni sicer ni delal, oz. ga nisem znal usposobiti.
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!

ja, ta program je vistabootpro (http://www.vistabootpro.org/). Ki se cisto vredu instalira in dela. Samo ko tam izberem, da se doda nov operacijski sistem (legacy - WinXP), ga sicer izbere, naredi dual boot meni, ampak... ko resetiram in ce izberem ta tistem se racunalnik samo se resetira...

Ce pa v biosu zamenjam boot disk na WinXP, pa je vse v najlepsem redu...

OK, a se je komu zgodilo (tisti ki imate aktivirano z RC2) da se vam je po neki časa izklopil Aero ? Namreč meni se je to zgodilo danes, medtem ko sem zagnal en špil, ki ni bil kompatibilen z aerotom. Iz Windows update nisem inštaliral updejtov. Zdj zahteva genuine.

Hardstyle: načeloma dela vista na vsaki vga grafični. za aero boš rabil pa nekaj boljšega, kar ima hardversko directx 9 podporo. baje dela tudi s samo 64mb v nižjih ločljivostih, recimo 1024x768. sem ti mislim da zdajle že vsaj drugič to napisal.

macgajver ::

LP a kdo mogoče ve kako v visti zalaufam hd film imam visto ultimate z vsemi updati naložen x264 codec in vp6 decoder imam tudi blaze hdtv player noče delat končnica fajla je mkv nevem več kako zalaufat probou sem tudi z vlc playerjem pa je slika samo črna zvok pa je prosim ima kdo kakšno idejo.
tenstan krompir je pa zakon

Meni ne dela surround..
Prvo mi sploh zvok ni delal.Grem potem v DeviceManager in kliknem naj mi najde driverje, ok, mi jih najde pa
installa in začne delat zvok..Ampak samo FL FR .. Ostali mi ne delajo. Pa sem nastavil da imam 5.1 system.
Kje je problem ? Uporabljam pa onboard od Gigabyte GA-Kn8f-9..

jk ::

Jonathan Hatchuel wrote:
Evening Folks

My name is Jonathan and I am the Business Group Executive for Windows Vista, amongst other products at Microsoft South Africa.

WOW! I'm blown away by the enthusiasm on this thread. I'd like to open by thanking each of you for your interest in our products.

Right, down to business. There are a few different questions coming through here, so I am going to tray and summarize the under these headings:

- Full FPP (Full Packaged Product - i.e. Retail Box)
- Upgrade FPP (implies that you have a legal license of Windows already)
- DSP (or what we also call COEM) product
- x64 Gotchas
- Piracy and Product Activation

Here goes:
- Full FPP (Full Packaged Product - i.e. Retail Box)

The full retail versions of Windows Vista, with the exception of Windows Vista Home Basic, all have licenses for BOTH x86 and x64 editions included in the box. The DVD that ships in the box is the x86 version and for those of you who want the x64 package, there is a voucher that you redeem online and we then ship you the x64 bits.

One doesn't pay extra for the x64 disk, but it is not included in the box.

The Full FPP license does not need an existing legal license and will perform both a clean install (i.e. re-partition, re-format and install) and an in-lace upgrade from a previous version of Windows.

In addition, the Full FPP license is transferrable between PCs, but only one installation is allowed. In simple terms, this means that you can remove it from an old PC and install it on a new PC, but you can't run a single license on two PCs.

It must be said, given the audience, that this is not necessarily the most cost effective way to purchase Windows and you should evaluate all purchasing options before making a decision.

- Upgrade FPP (implies that you have a legal license of Windows already)

The Upgrade FPP versions are designed to allow you to upgrade from what you have today, to an equivalent version of Windows Vista. So if you have an x64 license today, you can upgrade to the corresponding x64 version of Windows Vista. (Same goes for x86 Windows XP to x86 Windows Vista).

Your existing license will be your guide to the relevant license of Windows Vista.

These retail upgrade packages do NOT have both licenses in the box.

Finally, you can perform a clean install using upgrade media, but you will have to produce your original disk and product IS to complete installation.

- DSP (or what we also call COEM) product

DSP is an offering for System Builders, to preinstall on new or upgraded PCs. The DSP license is tied to the specific computer that it is installed on and the license lives and dies with the PC.

In other words, you may not transfer this license to any other PC.

In addition, you can only do a clean install from the DSP media. You cannot do an in-place upgrade using DSP media.

On the question of replacing components, our licensing terms do allow for replacing or changing components. Windows Vista allows you to change up to 5 non-peripheral components, after which the PC is deemed to be "new". In other words you can upgrade your MB, Processor, RAM, Hard Drive and Graphics Card, without needing a license purchase. Every hardware change will necessitate a reactivation, however.

Once you have replaced more than 5 non-peripheral components, you will need to purchase a new DSP license / pack.

Non-peripheral components are those components that are required to make the PC work, such as mainboard, RAM, Processor, Hard Drive and Graphics Card.

- x64 Gotchas

The x64 versions of any OS (Windows XP, Windows Vista or others) should be viewed as early adoption software. If you're an early adopter, like most of us are here, you will expect some pain for the rewards that it brings.

My example is that I have an x64 PC at home, that I use extensively for video editing. My biggest challenge is not applications, but drivers for my capture card. My DV is fire-wire, so no worries there, but my analog capture card's vendor is not planning to release an x64 driver.

So your biggest challenge is likely to be drivers and not applications. The WOW64 rocks! You need to see it in action to believe it, but it's useless if your drivers aren't working.

The other big gotcha for x64 is Anti-Virus software. If your AV is not built for the x64 platform, it is likely to be an unreasonable resource hog and not very effective in doing its job. Several vendors have released AV software for the x64 platform, so check with your favorite vendor to see if they have one.

- Piracy and Product Activation

I think that I have covered license transfers and activation in the sections above, but it is important to note a couple of things:

- Product activation is built into our products to protect you, the legitimate user, from being an unsuspecting victim and we've made it significantly harder to pirate Windows Vista than is the case today.
- I would encourage you to read the End User License Agreement for the product that you purchase. You have to accept it before using the product and we all read them, right?
- If you have an issue and believe that you are the victim of piracy, visit http://www.genuine.co.za to check and get help directly from us, to get legal.

Any further information that you need, should be available on either www.microsoft.com/windowsvista, www.windowsvista.com or www.seewindowsvista.com, but feel free to call us for clarifications again.

I hope that I have answered all of your questions, but if you need more info, I'll check back here late tomorrow again, so post away.

We're working hard to ensure that the product launch goes smoothly and you will see the product in-store (or on-line as the case may be Smile) from Tuesday, January 30th.

Firestar, you should be able to place orders on your distributors already (as of Monday this week), to ensure that you can ship 1st thing on Tuesday morning.

Cheers folks
Enjoy Windows Vista!
Jonathan

Toliko o licencah. Še vedno pa ne vem kaj je z našimi trgovinami? Nihče še nima navadne (box) viste.

OK, surround mi je čudežno začel delati..
Sedaj imam pa težave z inštalacijo Halcoma (NetStik za banko Sparkasse) - tako kot Klik pri NLB ..
Čitalec mi zazna, ga installam , a potem mi ne zazna kartice v čitalcu.
Kot da je ta Vista še bolj defektna kot sem mislil. Je že komu ratalo vse to brez problema ?

Ja, tale Vista je res malo cudna... ravno ko sem vse postimal z dual bootom mi je zastrajkala (ko sem instaliral Kaspersky Antivirus, ki naj bi bil namenjen za Visto - ni mi vec hotlo odpreti control panel... ??!!!??)

Cokolesnik ::

Antivirusnik nod32 2.70.23 za Visto deluje brezhibno v Visti.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Yohan del Sud ::

Se opravičujem, če sem slučajno spregledal, ampak kako najbolj elegentno odinštaliram Visto, ki je v double bootu z winxp?
www.strancar.com

M-XXXX ::

Kdaj pridejo novi ATI DRIVERJI?????

greš v XP, Start > Run > diskmgmt.msc in formatiraš tisti disk, kjer je Vista. Nato ponovno zaženeš računalnik, vstaviš CD od Win XP, vstopiš v Repair Mode in vneseš fixmbr.

Kenpachi ::

Ampak! POZOR. Zgornji postopek deluje LE in SAMO na x86!

Da ne deluje za x64 (XP in Vista), sem zelo boleče in brez vazelina občutil na svoji koži.
Zaraki Kenpachi.

jk ::

Vir za moj prejšnji post o licencah je: Vista Licensing - unofficial

Še nekaj kar me zelo moti.
MSN + Vista : ob prejemu novega sporočila okna nič več ne zaflaširajo in tako ne vem več kdaj sem prejel kakšen message , ker imam zvoke izklopljene ker imam neznosno alergijo na te microsoft zvoke:8)

M-XXXX ::

Še enkrat vprašam KDAJ PRIDEJO NOVI ATI DRIVERJI????

Še en problemček

Kje se nastavi da nimaš gesla za shared?
««
20 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
16613126 (9358) Icematxyz
»

Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12314813 (9534) Lawler_
»

Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
10813733 (9211) Tr0n
»

Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
15810938 (7408) ___
»

vista ali xp

Oddelek: Operacijski sistemi
192665 (2250) IVo

Več podobnih tem