» »

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

««
18 / 79
»»

Tic ::

Noup. Na žalost XPji ne znajo prepoznat Viste. Obratno pa gre. Vista prepozna XPje. (Sej govoriš o dual boot, ali se motim?)

Ja govorim o Dual Boot, kaj pa če bi kak drug boot 'manager' uporabu... a to obstaja :)
persona civitas ;>

Kenpachi ::

Obstaja. GRUB je najboljši, kar se tiče tega.

OBELIKS ::

Povejte mi nekaj, ima kdo skener CanonScan 4200F in Visto? Znata sodelovati? Z gonilniki za WINXP?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OBELIKS ()

Kekec ::

Jaz imam in XP-je in Visto backapirane z Acronisom in jih po želji restoram in ni problemov.

aljaz-selmer ::

A komu dela Microsoft Flight Simulator X?

miha22 ::

Kake izkušnje imate kaj s prenosniki na Visti. Predvsem me zanima speedstep tehnologija. A imate kaj težav s tem???

c00L3r ::

Meni dela Vista na prenosniku brez problema. Me pa nekaj zanima, če ve kdo to nastavit.

Ko kliknem start je tam oni gumbek za "off". Ko je prenosnik vklopljen v elektriko se izklopi ko pritisnem ta gumb. Ko pa napajam iz baterije pa gre v hybernate ko to kliknem. Jaz bi rad da se vedno izklopi. Ve kdo kje to nastavit?

_Matej_ ::

Ima še kdo probleme z windows photo gallery? Vse slike prikaže v pink barvi 8-O

@c00L3r: pa ti speed-step tehnologija deluje tako kot na win xp ???

Mavrik ::

The truth is rarely pure and never simple.

bili_39 ::

Ko kliknem start je tam oni gumbek za "off". Ko je prenosnik vklopljen v elektriko se izklopi ko pritisnem ta gumb. Ko pa napajam iz baterije pa gre v hybernate ko to kliknem. Jaz bi rad da se vedno izklopi. Ve kdo kje to nastavit?

Tam kot ostala strategija varčevanja z energijo. Poti do tja je več: z desno tipko na ekran in "personalize" nato pod power settting ali nekaj takega. Lahko tudi neposredno iz control panel, ali pa tam kjer nastavljaš screen saver.

BendeR ::

Kaj boš iskal na roke. Uporabi start search. Power options. ;)
:=)

mtosev ::

Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

simnov ::

Če je to zate samo ko bodo realne cene bom kupil prej pa ne

To se meni ne zdi realna cena->to kar bo pa v Sloveniji pa bo realna cena.... >:D

Kenpachi ::

Sej ni nujno, da kupiš v Sloveniji... Nismo več "third world country". Švabe kar lepo dostavljajo sem. Tudi britanci bodo počasi.
Zaraki Kenpachi.

Kaj pa Live Messenger vam dobro dela na Visti? Meni delajo vsi programi razen Messengerja :( Ko ga poženem in se hočem vpisat javi da mu Požarni zid preprečuje dostop. Če požarni zid izklopim, potem pa "zašteka" med prijavljanjem. In to tak "zašteka" da ga niti s Task Managerjem ne morem končat. Vsi ostali prgrami delujejp brez problema. Ima kdo kakšno idejo?

Meni deluje bp, drugace pa pobrskaj po njihovem blogu mislim da so neki govorili o preblemu z vpisovanjem

Primoz78 ::

Pisal sem na Trend4PC glede te Viste in sicer to je DSP verzija, pozanimal sem se pri MS.SI in so rekli, da je to sedaj na voljo brez nakupa racunalnika in je tudi prenos na drug racunalnik brez omejitev...prej je blo 1x preko telefona pa se 3x preko ineterneta...danes klicem spet gor pa mi operaterka rece, da DSP je vezana na hardware in ne morem namestit na drug sistem...retail verzijo (cca. 400€ vreden OS) pa lahko samo 2x preneses na drugo strojno opremo...mislim WTF?...

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

Primoz78 ::

Evo se odgovor iz Trend4PC ko sem jim povedal kaj so rekli...

it`s more or less "bull" from MS Slovenia, as there are at least 3 versions of the SB/DSP Versions around.

The Vista that is "locked" on the Hardware - but that´s the vlk style version big system builders get (not gonna make it to retail anyway, as it has no real s/n etc. ...).
From the other versions we have not heard that "probs" so far, and we sold a lot already - so there should be some feedback already. As - our customers are overclockers and they change hardware ever 1 or 2 days :-)

Normally there should be only a "call MS Support" is you do a "dramatic" change in the system, but there will be no "lock" or whatsoever. It will just the "need to tell MS what H/W you use now" story ...

...komu za verjet?

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

CheapShit ::

Jaz bi pa samo vprašal, če je to normalno, da opažam znatno upočasnitev delovanja računalnika v Visti napram Xpjem, še posebej pri igrah?
Primer: HalfLife2 mi v Windows Xp dela na istih nastavitvah povsem igralno, medtem, ko se na Visti upočasni tudi za polovico pri fps, loading time-i so daljši, itd...
Moj sistem:
Core 2 Duo E6400
ASUS p5b
Geforce 7300gt
Patriot 1gb 800mhz ram
Raptor 74gb disk za sistem

Sem že poskušal z raznimi driverji za grafično in ni razlik (trenutno imam nameščeno najnovejšo verzijo uradnih Nvdiinih).

Hvala za odgovore!

Lp!

OmegaBlue ::

Klikity

Ni ravno raj za grafične aplikacije.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Zgodovina sprememb…

mtosev ::

8-O 8-O No comment!!!
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

kriko1 ::

Kaj potem quake 4 ter doom 3 delata porazno, glede na to da sta opengl aplikaciji.

ali ti novi catalyst 7.1 če pospešujejo vistino namizje , ker do sedaj je procesor ves čas imel nekaj dela

EvilDare ::

Če so že bile kakšne Slo € cene objavljene ne vem. Tukaj imajo cenik, tudi s cenami nadgradenj: FMC - Operacijski sistemi

če bi kupil oziroma če bom kupil bom najdražjo verzijo Microsoft Windows Vista Ultimate SLO

Cena: 480,00 € z DDV

sam kako tukaj prodajajo slo če naj bi slovenski prišel že čez 2 meseca

bluefish ::

morda prednaročilo, čeprav nič ne piše.

p4 ::

ok, vem da sem ta problem že enkrat v tej temi omenil, vendar ga bom ponovil, ker še vedno ni rešitve, vita userjev nas je pa že kar nekaj. problem ja pa sldeč: med gledanjem filma v recimo bsplayer 2.12 ali MPC 6.4.9.0 mi ugasne monitor po določenem času (po tistem času katerega mam navedenega na power managementu..) medtem ko mi v windows media playerju tega ne naredi(torej ignorira izklop monitorja, kot je to pravilno)...uporabljam ffdshow.
pa še eno vprašanje...kater player uporabljate vi? jst sm do zdej praktično skoz bsplayerja ampak je zdej s tem save! zlo nadležen...zato uporabljam MPC...a so še kšni omembe vredni playerji

hvala

bluefish ::

to prehajanje v sleep lahko preprečiš v nastavitvah playerja. Trenutno ga nimam nameščenega - malo pobrskaj. Drugače pa uporabljam KMPlayer, ki podpira vse video formate (nekatere predvaja tudi brez nameščenih kodekov) in odlično predvaja HD.

p4 ::

JA, to funkcijo sm že iskal..vendar pa sem 100% da je primarno ta funkcija že vklopljena, saj brez dodatnih nastavitev dela na xpjih BP. Mislim da enostavno ignorira oz. tretira računalnik kot idle

Veron ::

Kako narediti, da sharam določeno mapo po celi mreži, kjer so winxp, da ne zahteva nekega gesla, katerega niti nevem kje nastavim?

Tejc ::

Ali je nakup Viste Ultimate omejen na posamezne verzije. Tu mislim x86 in x64 verzije. Se pravi kupm skatlo z OS Vista in lahko nalozm sam x86, ko pa po nekaj mesecih posodobim PC pa ne morem nalozit x64? Hvala za pojasnila

Izi ::

Kolikor je meni znano ti kupiš VEDNO obe verziji (na eni plošči sta x86 in x64) in naložiš kakerokoli. Isti ključ velja za obe verziji.
Pomoje lahko kasneje brez problema zbrišeš naloženo x86 verzijo in naložiš x64 verzijo, vendar moraš potem spet ponovno aktivirati Visto.

Moje mnenje glede prehoda iz XP na Visto:
Kot se je na mnogih testih že iskazalo je na starih enoprocesorskih računalnikih nesmiseln prehod na Visto, ker ti bo vse delalo počasneje med 10 do 20%.
Na prenosnikih je poleg tega, da je počasnejša še precej bolj požrešna in tako še bolj nesmiselna.
Za hude domače večprocesorske mašine pa zna biti prehod smiseln. (če seveda odmislimo vse omejitve, ki jih Vista prinaša)

Recimo moj DVD player, ki je regijsko nezaščiten, noče predvajati DVD filmov. Vista ZAHTEVA regijsko zaščiten player ;((
Driverji še vsaj leto dni ne bodo tako dobri kot na XP.....

Frgazor ::

meni regijsko odščiten dvd normalno dela.

Hja moja masinca dela na Athlon 64 X2 4800+ z 2Gb rama zato resno razmisljam glede prehoda na VISTO. Mogoce kaksno mnenje od bralcev foruma .
:\

Tr0n ::

Zakaj bi rad presel na Visto?

darkolord ::

Moji razlogi:

Bolj varna, Sleep, ReadyBoost, boljši device redirection, večja odzivnost, shadow copies,..

Veron ::

Z Visto x64 imam kar nekaj zadev, katere se moram še močno potrudit najti rešitve, kar se tiče x86 verzije pa ni problemov. Usaj jst jih nisem najdu...

moja mašina X2 2.5ghz, 2gb, 7600gt

PS: pc rating v x64 verziji je kar dost bolši...

Sam sem imel sledeč problem:
Kaj pa Live Messenger vam dobro dela na Visti? Meni delajo vsi programi razen Messengerja :( Ko ga poženem in se hočem vpisat javi da mu Požarni zid preprečuje dostop. Če požarni zid izklopim, potem pa "zašteka" med prijavljanjem. In to tak "zašteka" da ga niti s Task Managerjem ne morem končat. Vsi ostali prgrami delujejp brez problema. Ima kdo kakšno idejo?

Krivec za težavo je bila web camera vgrajena v prenosnik. Vista je našla "primerne" gonilnike, ampak kamera ni delovala. Gre za Acer OrbiCam/BisonCam kamero za katero pa še ni pravih gonilnikov za Visto. Zdaj sem jo disable-al v Device Manager-ju in Messenger dela brez problemov. Če bo kdo imel kakšne težave, bo mu mogoče to kaj pomagalo 8-) Tista sporočila o požarnem zidu pa si je Vista kot kaže kar izmislila. Če kaj ne dela -> obtoži požarni zid :)

Tole sem dobil dans kao odgovor...
" Pozdrav;

Pri nakupu je potrebno dopisati pod opombe, katero verzijo želite. Torej, če nič ne dopišete se to smatra kot nakup 32-bitne, če pa pod opombe dopisete, da želite 64-bitno verzijo boste dobili 64-bitno. Se pravi, da je za vsako potreben drugačen medij in torej tudi licenca

Lp, ..."

Zdej pa kaj verjeti :\

Urajmal ::

darkolord kaj ma tu veze Sleep ??? In kaj so shadowscopies ?

CWIZO ::

Imam en zanimiv problem. Zdele sem si ravnokar na novo naložil Visto (z MSDNAA).
No in sedaj ne morem dodati bluetooth miške. Fora je pa v tem, da sem imel Visto že nameščeno (isto verzijo) mi ni bilo treba nič extra delat in je Vista sama dojela da imam bluetooth adapter in mi namestila driverje pa vse.

Imam pa HP nx7400. Skratka kam morm jt da bom omogočil tisti built-in software, da bom lahko priklopil miško in mobitel?
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

gpavlo ::

Jst mam pa en problem pri inštalaciji Viste Bussiness, potegnu sm si jo iz MSDN-AA svojega faksa, v CD verziji, vse 4 CD-je, ki so gor.
Potem pa mi pri sami inštalaciji napiše da moram vstavit CD 5, ki pa ga ni na MSDN-AA, zdj pa me zanima al je Vista Bussiness res na 5 CD-jih pa da zadnjega ni MSDN-AA oz. da je to kakšna napaka.

Hvala!
Real Madrid CF

Na msdnaa-ju je 5 cd-jev viste

gpavlo ::

Si zihr, ker jst potegnu to z MSDN-AA od Mariborske fakultete in sem zasledil samo CD1 do CD4.

MSDN-AA
Real Madrid CF

OmegaBlue ::

FRI MSDNAA ima 5CD-jev in DVD izdajo.. vaš admin je izgleda pozabil dodat en cd :)
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Urajmal ::

Na FERI-jevem MSDNAA imajo res samo 4CDje. Zakaj zaboga si šou pipat CD cerzijo?

EDIT: tule si lahko še stegneš dvd različico (prijaviš se s svojim uporabniškim imenom od ferija) http://www.feri.uni-mb.si/vista/

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Urajmal ()

CWIZO ::

OK problem rešen. Mogu sem iti v XPje in tam omogočit bluetooth preko HP wierless asistant. Potem pa je vista zaznala:\

Zdej rabim samo še en pameten file browser za po telefonu brskat.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...
««
18 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
16613127 (9359) Icematxyz
»

Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12314819 (9540) Lawler_
»

Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
10813741 (9219) Tr0n
»

Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
15810951 (7421) ___
»

vista ali xp

Oddelek: Operacijski sistemi
192666 (2251) IVo

Več podobnih tem