» »

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

««
72 / 79
»»

BlackCaiman ::

Potrebujem pomoč!!

Na novo delam install OS. Mel sem xp, zdej grem na Visto business 64-bit. Vista je sneta iz MSDNAA in zapečena na dvd z nerotom. Ko dam not dvd in mi zažene postopek inštalacije se mi pojavi moder zalon in javi napako.

Problem

Problem

Zapekel sem z nero express - image project.

Kašna ideja kaj je narobe?

ZADEVA REŠENA!!

Za vse moje težave in preglavice je bil KRIV ram;(( Sm bil pr enmu k mal compe servisira in reku da je to ena od možnosti. V rač. imam 4GB kit (2x 2GB) in sem vzel vn eno ploščico in Visto instaliru brez problema! Kdo bi si mislu! Js pa delu akrobacije in salte, probaval vse možno, potem pa tole! HEHE Zanimivo kaj čmo! Sam da je rešeno!

HVALA VSEM ZA POMOČ

Mam pa že naslednje vprašanje. Sem pač nov v Visti - jebiga;)

A ma vista ''sidebar'' tak k se pripelje recimo od zgorej pri xp vista temi?

Mam pa visto business 64-bit.

''sidebar''

''sidebar''

bluefish ::

Tisto ni del Viste ampak je Dock. Priporočam RocketDock ali ObjectDock.

Boomer1911 ::

@blueFish: sem probal oboje, pa sploh ju nisem našel tako uporabna kot vistin.:8)
kje maš na rocketu ali objectu vreme, mobitelov monitor, cpu in ram meter pa tudi kak radijski gadget in ostale koliko-toliko uporabne zadevice :P
drugače za bližnice mamo stvar imenovano Ikona in je na namizju, ali pa če premakneš roko na ustrezen del tipkovnice s tipko z bližnjico.:))
samo povem svoje mnenje ;)

Popravek: skoraj sem pozabil rahlo Off-Topic
Intel P4 3.0E @ 3.86GHz | 1GB DDR400 | Asus N7600GS | 2x 500GB & 320GB HDD
ASUS K50IN series | Core 2 Duo 2.53GHz | 4GB DDR2 | GeForce G102M | 500GB HDD

Zgodovina sprememb…

simnov ::

Ne moram dostopati do madzorne plošče imam Visto Sp1 X64. Napiše ta operacija je bila preklicana zaradi omejitev , ki veljajo za ta računalnik obrnite se na skrbnika sistema.

Problem pri zvočni v Visti!
Naložena je prov, naštiman je 5.1 a zvočniki ne delajo tko k treba. Mam realtek zvočno 5.1 in logitech x-530 zvočnike. Pri poslušanju v winamp-u delata samo prednja dva in woofer neki ''brenka''. Pri igrah ista zadeva. V nastavitvah zvočne mi delajo vsi zvičniki lepo, samo woofer je zelo tih. Gonilnike sem dvojne probu in pri obeh isto. Ko pa treba muziko zašpilat al pa igro pa zgleda da je 2.1 ;((

V xpjih ni blo problema z zvočno. Vse delalo brez problema.

krneki0001 ::

dl-jaj najnovejše driverje za tvojo zvočno. Pomoje nimaš pravih driverjev, ker meni zadeva deluje 5+1 odlično, imam pa driverje od oktobra 2008 (ampak za mojo zvočno ki je onboard na biostarovi plati), s prejšnjimi driverji pa tudi ni delalo dobro - je mešalo zvoke.

Do zdej sem probal 4 driverje pa noben ne dela tko k treba.
Mam pa drugo vprašanje:
V raziskovalcu v Visti - a se da naštimat tko da ti z enim klikom na folder odpre subfolderje, tko k v xp-jih?

@blueFish: sem probal oboje, pa sploh ju nisem našel tako uporabna kot vistin.:8)
kje maš na rocketu ali objectu vreme, mobitelov monitor, cpu in ram meter pa tudi kak radijski gadget in ostale koliko-toliko uporabne zadevice :P

Gre se za jabolka in hruške. Sidebar in dock sta nekaj popolnoma drugega in vsak ima svoj namen.

tilinho20 ::

Tudi sam imam en problem pri Visti. Zloudal sem si mns 9.0. In ok, se hočem vpisat pa mi javi napako 80040154. Vprašam Googla kaj moram narediti, da odpravim napako. Nredim vse ko je trea, a še vedno ne dela. Ista napaka. Hočem inštalirat starejšo verzijo msn-ja, pa mi piše da mam novejšo in če hočem zbrisat to, ki jo imam naloženo (9.0), grem tja pod Remve programs. In ga ni na seznamu. Potem tam kliknem pod vprašaj in piše da program mogoče ni spisan za Visto. Halo?...
No ok, hočem zbrisat z TuneUp-om in Advanced Uninstaller. In tudi tam ga ni. Ima kdo kakšno idejo kako bi zbrisal program oz. zrihtal msn?
Edit: Problem rešen z inštalacijo Msn Plus-a. >:D

Zgodovina sprememb…

Jst ::

Hehe, ravno, ko sem odprl to temo iz GMaila (imam namreč Poštar in v GMailu filter, da mi novice, odgovore, filtrira in posortira in se ne prikažejo v Inboxu ampak v Labels), mi je v systrayu javilo: "Graphics Driver has just recovered..." Hecno naklučje.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Koliko vam Vistin Sidebar kaj porabi?

Jaz imam Uro (iClock), Uptime (System Uptime), Cpu usage (All CPU Meter, network meter (Wired Network Meter, RRS (Hermes), ki bere rola Google news in rtvslo.si.

Uptime je sedaj 4 dni, 2 ure.

In Sidebar.exe mi je porabil CPU Time 3 ure in pol, s tem, da procesor obremeni tudi do 21%. Na sliki:

Sidebar Performance

Sidebar Performance

Zanima me, če uporabljate Sidebar, koliko vam porabi? Meni se zdi to nenormalno veliko. Sliko sem naredil pol ure prej, preden sem začel pisati ta post. Sedaj je poraba CPU Time točno dve uri več od Opere, v kateri imam v povprečju več kot 15 odprtih tabov.

Ali vam Sidebar (če ga uporabljate) tudi tako grdo kuri CPU?

lopov ::

@ mihastopar -- katero zvocno imas (Realtej ja, ampak kateri cip, 850, 885 ...)? Se zmeraj mislim da je problem v tvojih nastavitvah.

In kaj mislis s tem "a se da naštimat tko da ti z enim klikom na folder odpre subfolderje, tko k v xp-jih?" Kako se je to naredilo v XP, namreč ne poznam. Me boš še kaj novega naučil :P

@Jst -- meni se drajver "sesuje" vsaj 1x na 3 dni. Radeon 4850 in 8.12 na x64. Ne vem zakaj, ker se dogaja cisto random. Zanimivo mi pa je, da se mi to še nikoli ni zgodilo pri delu s kakšno 3D aplikacijo (Cinema, Allplan) ampak vedno kaj obskurnega, MPCHC, Firefox, Outlook ... Bi rekel da imam problem s kakšnimi filtri ali plugini, ampak dokler se mi sistem ne usuje in dobivam samo opozorila se ne sekiram :)

Spet, Vista Sidebar, sedaj screenshot z Saidebar-om samim:
 Sidebar

Sidebar

Uptime: 5dni, 16ur, 25min, 8sek.
Torej, Uptime za quad (x4) je:
136h 25m 8s | *4
545h 40m 32s
V tem času je procesor idlal:
487h 29m 27s
Sidebar je pa takoj za "System Idle Process" z
14h 55m 05s

Odstotkovno gledano zelo malo, ampak meni se vseeno to zdi OGROMNO. Takoj za Sidebarom je namreč Diskeeper, ki je premetal (I/O) mnogo mnogo več podatkov po disku in ima komaj malo več kot 2 ure. (Škoda, da sem ga zablural.) Opera, ki je bila ves ta čas odprta (s 15+ tabi) je šele daleč spodaj na lestvici (iz screenshota se vidi, da je razvrščeno po "CPU Time").

Kar mi je čudno je to, da Sidebar.exe vseskozi uporablja CPU. Ne bi rekel, da nekaj premelje po CPUji vsako peto sekundo, ampak vedno?

Kdor uporablja Sidebar, ali lahko potrdi moje ugotovitve?

krneki0001 ::

Sam sidebar ima bolj malo s tem, problem so nekateri zelo slabo napisani gadgeti. Izločaj enega po enega, pa bpš videl, kateri serje. Tut jaz sem že nabasal na tak gadget, pa sem ga potem ven vrgel in je zadeva spet delovala normalno.

Še najboljša varianta pa je bila, ko sem sidebar izklopil, saj ga u bistvu ne rabim.

Jaz ga tudi povečini ne potrebujem. Ampak včasih se mi sam zažene. Nisem še našel kakšne vzorčne zveze, da bi kakšen program zagnal sidebar, tako, kot je outlook express v XPjih zagnal messenger.

Mi je pa sidebar všeč, kadar ne delam, brskam po internetu,... ampak pri kakšnem urejanju kakšnih datotek, razvrščanju, iskanju, urejanju, glasbe, fotografij, filmov, in še pri nekaterih stvareh, je sidebar pri 16:10 monitorju lahko koristen. Če si pogledal screenshot, se mi rolajo novice iz googla in rtvslo.si. In všasih mi teh nekaj gadgetov, ki jih imam v sidebaru, pridejo zelo prav.

Drugače pa ja, v 97% ga ne uporabljam in mi je neuporaben.

Zanima me samo, če komu Sidebar tudi tako kuri procesor kot meni?

k4vz0024 ::

I je kdo naletel na problem, da se s sidebar-om zažene še install od kakega programa? Men se to dogaja z Ulead X2.:(

Lp

Preveri Sidebar.exe.
Vista 64-bit sp1;
C:\Program Files\Windows Sidebar\sidebar.exe;
Size folderja je pri meni: 6.865.124 (sliko kaj imam zagnano, je zgoraj);
sidebar.exe ima MD5: 5213eb5405a886a9b4fed6724c392c07.

Če boš skinil z neta .exe pazi na hash! (Za MD5 je zelo dobra zadevca winMd5Sum, ki sem potegnil za moj USB toolsov iz portableapps.exe.)

V
C:\Program Files (x86)\Windows Sidebar\
ima sidebar.exe MD5:
fd278e51a7d6f52d22fce6c67e037ad6

Tudi Vista 64-bit sp1 (up-to-date).

gerksica ::

Imam problem z visto. Namreč na prenosniku imam instalirano licenčno visto na eni particiji diska. Na drugo particijo sem instaliral win xp. Sedaj pa ne morem več zagnati viste. Mislil sem da bom lahko zaganjal oba sistema pa mi tega ne dovoli. A je kašna rešitev da se popravi boot ali pa bo treba visto še enkrat

Jst> Preveri Sidebar.exe.

Komu sploh odgovarjaš?8-)

k4vz0024: Tebi!

edit:

Da te citiram:

>I je kdo naletel na problem, da se s sidebar-om zažene še install od
>kakega programa? Men se to dogaja z Ulead X2.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jst ()

Imam problem z visto. Namreč na prenosniku imam instalirano licenčno visto na eni particiji diska. Na drugo particijo sem instaliral win xp. Sedaj pa ne morem več zagnati viste. Mislil sem da bom lahko zaganjal oba sistema pa mi tega ne dovoli. A je kašna rešitev da se popravi boot ali pa bo treba visto še enkrat

Namesti na XP program VistaBootPRO in uredi zagonski meni. Če pa si vešč ročnega urejanja pa uredi datoteko boot.ini, ki je skrita v C:.

Jaz ima 32 bitno Visto.

In kaj ima hash veze s tem?

Blue: kolikor vem, Vista nima več .ini, kot so imeli XPji, da si na izi uredil. BCDEdit se sedaj uporablja. Verjetno je dosegljev v Repair Mode.

A Vista ima repair mode, kot so imeli XPji?

k4vz0024: Vprašal si, če se komu dogaja, da se mu z zagonom Sidebara zažene še kakšen program oziroma install programa:

k4vz0024 :: včeraj, 17:22:19
I je kdo naletel na problem, da se s sidebar-om zažene še install od kakega programa? Men se to dogaja z Ulead X2.

in kaj naj bi s tem dosegel?:)

Blue: kolikor vem, Vista nima več .ini, kot so imeli XPji, da si na izi uredil. BCDEdit se sedaj uporablja. Verjetno je dosegljev v Repair Mode.

A Vista ima repair mode, kot so imeli XPji?

Ja, tisti program, ki sem ga omenil lahko ureja Vistin zagonski sektor tudi znotraj XP. In imaš prav, boot.ini ni več aktualen.

k4vz0024: ammm, preveril, če ti ni kakšen program (virus, spyware, ... malware v glavnem) spremenil sidebar.exe in se ti v tvojem primeru zato, ko odpreš sidebar, požene tudi install Ulead X2.

--

Blue: A mogoče veš, ima Vista tudi Repair Mode, podoben/enak/nadgrajen, kot XPji, ki te lepo vržejo v command prompt? Z Visto bi potem lahko v temu repairu z bcdedit popravil boot loader. Bcdedit, se mi zdi, da lahko tudi linux doda v izbiro v bootloaderju. Itak ti Bcdedit vrne veliko uporabnih informacij (in z njim urejaš vse parametre bootloaderja, kot tudi parametre, s katerimi naj se vista zažene), če le delaš s tipkovnico in ne z miško. :)

Verjetno ne, ker sem skeniral z 3 antivirusnimi programi, pa nič.

Blue: A mogoče veš, ima Vista tudi Repair Mode, podoben/enak/nadgrajen, kot XPji, ki te lepo vržejo v command prompt? Z Visto bi potem lahko v temu repairu z bcdedit popravil boot loader. Bcdedit, se mi zdi, da lahko tudi linux doda v izbiro v bootloaderju. Itak ti Bcdedit vrne veliko uporabnih informacij (in z njim urejaš vse parametre bootloaderja, kot tudi parametre, s katerimi naj se vista zažene), če le delaš s tipkovnico in ne z miško. :)

Verjetno misliš na Recovery Console?
Ko vstaviš in zaženeš namestitveni dvd od viste je nekje pri dnu okna možnost repair oz. nekaj sličnega. Potem pa po parih klikih padeš v staro konzolo.

lopov ::

@k4vz0024 -- če si fasal "pameten" virus ti skeniranje s tremi AV programi ni ne pomaga. Upam, da nimaš nameščene vse tri hkrati :)
Jst ti je dal dobro idejo -- najlažje preveriš hash, da imaš v uporabi originalni sidebar.exe.

Vista DVD je fajn stvar, treba je le paziti, da uporabiš pravo verzijo (če imaš naložen SP1 se pač ne lotiš dela z "release" DVD ampak uporabiš DVD z integriranim SP; prav tako rabiš x86 ali x64, odvisno od sistema). Tako zbujen sistem zna brati/pisati z USB ključev in SD/CF/MMC kartic, načeloma ni problemov z drajverji (ni treba prestavljati diska iz AHCI v biosu), lahko poženeš več konzol, notepad ali kak zunanji program s ključa. Uporabno tudi za reševanje Win XP s sesutim registrom :)

lopov: k4vz0024 očitno sploh pojma nima, kaj je vprašal in očitno, da tudi ne bere. Ali pa nima znanja, da bi vedel, kaj MD5 ali beseda HASH sploh pomeni. To je eden izmed očitnih microsoft nurturing-ov.

Škoda, da nima slo-tech ocenjevanja bralcev, ampak ne po vzorcu zvezdic, ampak dva podatka. Mesečni/tedenski in dnevni. +/- zraven vsakega posta.

Uporabil sem winMd5Sum.exe in v compare vstavil navedn checksum. Vsota je identična. Torej je sidebar originalen.

Še to: to se ponavadi zgodi, ko se pojavi BSOD in se ponovno zažene sistem.

Drži pa da še nisem videl takega virusa, ki bi zamenjal sidebar oz ga tako deformiral.

Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: k4vz0024 ()

A mogoče uporabljaš kakšen čuden gadget v sidebaru?

Veliko BSODjev dobivaš? Če da, potem uporabi "chkdsk /f". Da ti malo preveri, kakšno je stanje na disku.

Da, sm opazil, da chdsk pomaga. Hvala za nasvete.

Ni panike, glavno, da sva se potem razumela.

Ker so v tej temi takšna vprašanja in podvprašanja, da si človek misli, da mu lahko pomagaš samo tako, da ga za rokco držiš in mu govoriš tudi baby-steps korake, kaj naj naredi. Prvo sem mislil, da tudi ti spadaš mednje, zato sem verjetno napisal kakšen hostile odgovor. Se ti opravičujem, če sem to res storil. Očitno je bila kriva mis-komunikacija.

m0LN4r ::

Kako pa je možno namestit visto, da ko se samodejno prijavim rač, sem dejansko administrator? Namreč jaz mam svoj račun, ker če pri instalaciji pustim przno me ne pusti dalje. Zdaj pa moram vedno dat stvari, kot run as administrator, pa ko spreminjam kaki fajl da je namestno readonly izkljukam etc... mi izpiše da nimam vseh pravic ?
Sem pa pogledal po user accounts pa piše da sem skrbnik rčunalnika.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

nejko8 ::

Eno hitro vprašanje:
- HW konfiguracija v podpisu, Vista ultimate box

Namen imam zamenjati trenutni cpu (c2d) za quada pa me zanima, če mi bo vista sama zaznala vsa 4 jedra ali bom moral na novo inštalirati visto oziroma jo ponovno "registrirati" (in če da, kako za vraga se to naredi?!?!? :)

Hvala za odgovore, upam da ni bilo to vprašanje postavljeno že 1000x....

Če Xp zazna, pol tud Vista...

nejko: no bo problema.

m0LN4r: Desni klik na exe in v lastnostih lahko obkljukaš run as admin in ti bo vedno zagnal kot admin. Drugi način je izklop UAC.

Pdove05 ::

Jaz mam en problem! Imam Win Vista Ultimate 64bit pa so se mi po 3 dneh delovanja pojavle namestno onih ikon na skrajni desni strani (ura pa to) take barvne majhne pikice da se 0 neda razbrat. )= Pa tud ko recimo dam scan pc od Microsoftovega antivirusa ko je gor tam tud vsa barva pomesana pa nevem kaj je narobe samo je zelo motece. Nisem pa opazil kaksne upocasnitve sistema. Lahko kdo pomaga al bo treba Visto nanovo nalozit?

svetetko ::

eno vprašanje: iz firbca bi inštaliral visto na komp pa ne vem če bo delovala, ker je računalnik zelo star.
athlon 1333 mhz, nvidia 6200 128 mb, 1,5 gb rama. na netu sm najdu zahteve za visto in nej bi delovalo ampak vseeno vprašam če je kdo v praksi to sprobou? bi pa recimo home basic k je najmn požrešna :)

lahko namestiš, vendar ti početje odsvetujem. Tudi če izklopiš Aero in še nekatere malenkosti bo sistem strašno neodziven in počasen.

svetetko ::

ah pol pa ne bom :P bom itak nov računalnik nabavu pa bo :)
hvala za odgovor

Zgodovina sprememb…

• spremenil: svetetko ()

Pozdravljeni.
Imam Visto 32-bit, na kateri mam 80 in 40 ata diska. zdaj sem dodam 320GB SATA1 disk in gor nanovo nasnel visto business. vendar pa imam problem pri formatiranju 80gb diska, saj je gor ostal Win7 beta in nekako ga ni izbrisalo pri instalaciji (vsi trije naj bi bili formatirani). Vistin Format nepomaga ker jevi error.
Ima kdo še kakšen način da sformatiram, sam navadno brisanje ni učinkovito.
Na naslednji sliki je prikazano česa nemorem izbrisati, ter osnovne lastnosti:

Če pa ATA diska odklopim pa enostavno noče boot-at oz je sistem nestablen.
Hvala vnaprej.

problem je verjetno v tem, da je na disku, ki ga želiš formatirati, tudi informacija o zagonu sistema. Najbolje bo, da oba ATA diska odklopiš, uporabiš Vistin DVD in poženeš Recovery Console, kamor vneseš ukaza fixboot in fixmbr, potem pa bo formatiranje verjetno šlo. Pazi tudi, da boš po ponovnem vklopu ATA diskov v Bios-u nastavil, da se prvi zažene novi SATA disk.

aha. u biosu pa nisem spreten :8) no se bom zdaj potrudil po najboljših močeh, reultat pa napišem po operaciji pacijenta :P

nekje v biosu ima opcijo, da nastaviš vrstni red diskov. Ne mešaj pa tega z nastavljanjem zaporedja zagona dvd-roma in drugih reči.
««
72 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
16613227 (9459) Icematxyz
»

Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12314876 (9597) Lawler_
»

Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
10813809 (9287) Tr0n
»

Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
15811010 (7480) ___
»

vista ali xp

Oddelek: Operacijski sistemi
192682 (2267) IVo

Več podobnih tem