Forum » Operacijski sistemi » [ Windows Vista ] Vprašanja in težave
[ Windows Vista ] Vprašanja in težave
misek ::
In potem se ljudje čudijo, da jim računalniki delajo počasi. Nič čudnega, če pa tečejo neuporabni programi v ozadju...
Boomer1911 ::
in kaj pridobimo s Dreamscene? Kako se to vidi?
pridobimo možnost da postavimo svoje najljuše video vsebine za ozadje namizja.
pri tem je tudi možno da se zvok predvaja.
vglavnem lepotni učinek je
Intel P4 3.0E @ 3.86GHz | 1GB DDR400 | Asus N7600GS | 2x 500GB & 320GB HDD
ASUS K50IN series | Core 2 Duo 2.53GHz | 4GB DDR2 | GeForce G102M | 500GB HDD
ASUS K50IN series | Core 2 Duo 2.53GHz | 4GB DDR2 | GeForce G102M | 500GB HDD
opeter ::
Saj piše na koncu: Jing (verjetno od TechSmith - isti, ki dela Camtasio, pa SnagIt).
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Rotaidal ::
Hmm.. jaz pa imam problem z utorrentom v visti. Namreč če ga pustim odprtega dlje časa, ga potem ne gre več zapret. Program še je vedno v upravitelju opravil. Procesa pa ne ne gre zaključit. Rešitev je le ponovni zagon.
To me moti le zato, ker se mi vista potem ugaša oz odjavlja skoraj 5 min. Drugače pa normalno hitro. Kakšna rešitev? Nameščene imam vse popravke.
Imam pa visto business, q9300 in 4 gb ram.
To me moti le zato, ker se mi vista potem ugaša oz odjavlja skoraj 5 min. Drugače pa normalno hitro. Kakšna rešitev? Nameščene imam vse popravke.
Vlady ::
Hmm.. jaz pa imam problem z utorrentom v visti. Namreč če ga pustim odprtega dlje časa, ga potem ne gre več zapret. Program še je vedno v upravitelju opravil. Procesa pa ne ne gre zaključit. Rešitev je le ponovni zagon.
Meni je utorrent delal podobne probleme, pa sem potem nekje prebral, da dela normalno s starejšo verzijo in sedaj imam gor 1.7.7 in dela kot urca.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"
fr!Xy ::
LP!
Znaima me zakaj mi v visti ne predvaja filma samo zvok je
ali so codeki že naloženi v visti?
Znaima me zakaj mi v visti ne predvaja filma samo zvok je
ali so codeki že naloženi v visti?
lopov ::
Nekaj je, nekaj ni.
Naloži Vista codec pack.
Če imaš x64 si naloži še x64 razširitve; povezavo najdeš na strani.
Naloži Vista codec pack.
Če imaš x64 si naloži še x64 razširitve; povezavo najdeš na strani.
jan01 ::
Kako so ljudje tako neumni in snemajo ene bedno pakete kodekov. Če je v imenu vista še ne pomeni,d aje najboljša stvar za visto.....
Najbolj enostavno je, da le zloadaš odličen media player classic home cinema in to je to.
Če hočeš že paket kodekov potem je dober cccp. Posamično pa le haali media splitter in najnovejša verzija ffdshowa.
Najbolj enostavno je, da le zloadaš odličen media player classic home cinema in to je to.
Če hočeš že paket kodekov potem je dober cccp. Posamično pa le haali media splitter in najnovejša verzija ffdshowa.
The_hammer ::
Lp!
Verjetno je ze mel kdo podoben problem, samo je tema res zelo dolga in ce bi kateri lahko pomagal pri tem bi bil zelo vesel.
Moj kolega ma en problem, ima windows visto 64 bitno razlicico. Problem je sledec, da mu zvok v igri normalno dela 5.1, ko pa poslusa muzko pa delujeta samo dva zvocnika (basa ni...)! Kopmonente : Asus-Matična plošča Asus P5Q-E,Intel Core 2 Quad Q6600, 4gb muskini,Grafična kartica Sapphire 4850, Seagate 500GB, LC Power Metatron 750W, updejtano z service packom. Sistem je bil nalozen pred dobrim tednom nazaj. Z visto se nisem delov in se mi sploh ne sanja kaj bi lahko blo, mogoce kaki kodeki, driverji... Za vse informacije povezane s problemom se vam zahvaljujem!
Verjetno je ze mel kdo podoben problem, samo je tema res zelo dolga in ce bi kateri lahko pomagal pri tem bi bil zelo vesel.
Moj kolega ma en problem, ima windows visto 64 bitno razlicico. Problem je sledec, da mu zvok v igri normalno dela 5.1, ko pa poslusa muzko pa delujeta samo dva zvocnika (basa ni...)! Kopmonente : Asus-Matična plošča Asus P5Q-E,Intel Core 2 Quad Q6600, 4gb muskini,Grafična kartica Sapphire 4850, Seagate 500GB, LC Power Metatron 750W, updejtano z service packom. Sistem je bil nalozen pred dobrim tednom nazaj. Z visto se nisem delov in se mi sploh ne sanja kaj bi lahko blo, mogoce kaki kodeki, driverji... Za vse informacije povezane s problemom se vam zahvaljujem!
Intel E6420@2950, 7900 gto, 2gb,seagate baracuda 160,Keyboard G11,
Mouse mx518,Mouse surface Razer eXactMat, Speed link Medusa 5.1,
Enermax liberty 500W
Enermax liberty 500W
Zgodovina sprememb…
- spremenil: The_hammer ()
bluefish ::
vsekakor nastavitev driverjev za zvočno.
Bo pa potrebno vedeti malo več o samih zvočnikih in o tem, kako so priklopljeni.
Bo pa potrebno vedeti malo več o samih zvočnikih in o tem, kako so priklopljeni.
Sem namejnem pravkar do njega okoli pol 3 bom ze imel vec informacij. Vem samo se to, da so priklopljeni na maticno, maticna pa ima dovolj izhodov za 7.1 zvok.
Enermax liberty 500W
Enermax liberty 500W
saj niti nima veze, koliko izhodov ima zvočna. Pomembno je, kako so zvočniki priklopljeni in kako so nastavljeni izhodi.
Jaz imam recimo 2.1 zvočnike (satelita se z enim kablom povežeta na woofer, eden pa gre v zvočno) in zvočno 5.1. Če jih je priklopim, potem bodisi ni zvoka ali pa je prisoten le v filmih. Ko pa se malo poigram z nastavitvami driverjev in določim izhod, potem prične delovati vse.
Jaz imam recimo 2.1 zvočnike (satelita se z enim kablom povežeta na woofer, eden pa gre v zvočno) in zvočno 5.1. Če jih je priklopim, potem bodisi ni zvoka ali pa je prisoten le v filmih. Ko pa se malo poigram z nastavitvami driverjev in določim izhod, potem prične delovati vse.
Zdej smo dali zadevo skoz carovnika, pa delujejo vsi zvocniki, samo ko pa zazene katerokol muzko, spilata samo spredna dva...
Resli zadevo, hvala vsem...
Resli zadevo, hvala vsem...
Enermax liberty 500W
Enermax liberty 500W
Zgodovina sprememb…
- spremenil: The_hammer ()
Jst ::
Danes nisem mogel spati, pa sem takoj, ko so se odprle črpalke, kupil revijo z dvdjem (imam namreč kadar češ most of the time delovni čas). Govorim o filmu na dvdvju, da ne bo nesporazuma. Vedno dvdje gledam z KMPlayerjem, a danes sem za spremembo, iz čiste otroške radovednosti, zadevo pognal z Windows Media Center. Ok zadeva se požene, jo prenesem na TV, ki je sekundarni zaslon, a ko je zadeva Full Screen Play, mi miške ne pusti na primarni monitor. Niti če Alt Tab-am na kakšno okno, ki je odprto na namizju ali na namizje samo.
Je to feature? Kako ga spremeniti v BUG in popraviti?
Je to feature? Kako ga spremeniti v BUG in popraviti?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jst ()
Volk| ::
Jaz pa bi imel eno bedasto vprašanje.
Namestil sem licenčno visto(z msdn) katera je bila pod Vista x64(brez SP1).
Ko jo namestim pa mi je pokazalo da je Vista x64 SP1.
Kako bi preveril, oziroma kake so razlike med Visto z in brez SP1?
Update je bilo 170 Mb. Sem potegnil dol Samo SP1 pa je velik nekaj čez 700 MB, toda nisem se instliral, ce mi pa pise da je ze gor.
Hvaležen bi bil za kak nasvet kako preverim kaj je v resnici gor.
Namestil sem licenčno visto(z msdn) katera je bila pod Vista x64(brez SP1).
Ko jo namestim pa mi je pokazalo da je Vista x64 SP1.
Kako bi preveril, oziroma kake so razlike med Visto z in brez SP1?
Update je bilo 170 Mb. Sem potegnil dol Samo SP1 pa je velik nekaj čez 700 MB, toda nisem se instliral, ce mi pa pise da je ze gor.
Hvaležen bi bil za kak nasvet kako preverim kaj je v resnici gor.
Jap
Version 6.0(built 6001:service pack 1)
Očitno je pol na msndaa bilo narobe.
Hvala
Version 6.0(built 6001:service pack 1)
Očitno je pol na msndaa bilo narobe.
Hvala
Zakaj ne morem vklopiti indexiranja na celi particiji?
Problem: C, D, indexacija vklopljena, E, se pa ne prikaže med možnosti, da bi vključil tudi to.
Na sliki se vidi, da je na Eju indexacija vključena, a to ni res. Niti je ne morem izklopiti in ponovno vklopiti. Karkoli iščem, kar vem, da je na Eju, ne najde. Tudi število indexiranih stvari je premajhno, da bi E bil indexiran.
Komu poznan problem?
Problem: C, D, indexacija vklopljena, E, se pa ne prikaže med možnosti, da bi vključil tudi to.
Na sliki se vidi, da je na Eju indexacija vključena, a to ni res. Niti je ne morem izklopiti in ponovno vklopiti. Karkoli iščem, kar vem, da je na Eju, ne najde. Tudi število indexiranih stvari je premajhno, da bi E bil indexiran.
Komu poznan problem?
Kaj pa če v Computer klikneš z desno na E: disk. Spodaj poglej, če je kljukica pri Index...
BlackCaiman ::
Potrebujem pomoč!!
Na novo delam install OS. Mel sem xp, zdej grem na Visto business 64-bit. Vista je sneta iz MSDNAA in zapečena na dvd z nerotom. Ko dam not dvd in mi zažene postopek inštalacije se mi pojavi moder zalon in javi napako.
Zapekel sem z nero express - image project.
Kašna ideja kaj je narobe?
Na novo delam install OS. Mel sem xp, zdej grem na Visto business 64-bit. Vista je sneta iz MSDNAA in zapečena na dvd z nerotom. Ko dam not dvd in mi zažene postopek inštalacije se mi pojavi moder zalon in javi napako.
>Kaj pa če v Computer klikneš z desno na E: disk. Spodaj poglej, če je kljukica pri Index...
Jep, na Cju je tudi kljukica, pa mi ne išče po celotnem Cju. Pravtako je E označen.
Če pogledam services.msc, "Indexing Service" v Visti SP1 Ultimate ne obstaja, je pa Windows Search, ki je started, s svojimi dependencies skupaj. Strange...
beagle rocks!
Jep, na Cju je tudi kljukica, pa mi ne išče po celotnem Cju. Pravtako je E označen.
Če pogledam services.msc, "Indexing Service" v Visti SP1 Ultimate ne obstaja, je pa Windows Search, ki je started, s svojimi dependencies skupaj. Strange...
beagle rocks!
Potrebujem pomoč!!
Spekel dvd na najmanjši hitrosti pa še kr isto! Ko začne odpakirat pa vrže vn eror.
Pride v install vista, pa disk formatiram pa serijsko vpišem po pa konc!
A more bit kak posebn format diska NTSF? Al je pa komplet iso zanič! Al kaj? :(
tam, kjer izbiraš particijo nastavi uporabi Delete, potem ustvari novo in Format.
Pred tem pa lahko še probaš in v BIOS-u SATA Native mode nastaviš na Disabled.
tam, kjer izbiraš particijo nastavi uporabi Delete, potem ustvari novo in Format.
Particijo zbrisu, novo ustvaru, formatiru - še vedno isto.
Edino če je tole v biosih - sam morem najdet :S
IDE Mode versus SATA Mode, AHCI...
Jaz imam recimo IDE or AHCI na voljo. Seveda imam AHCI! Mi v real application use pomaga! Fajn!
Recimo primer:
Računalo je: poslušalo internet radio (mp3 196, I Think), prenašalo (dl) torrent z 500kb/s. Potem sem pa datoteko, veliko 5GB dal snemati iz ene particije na drugo na istem disku.
Teoretični peak mojega diska, na katerem sem naredil operacijo, je okoli 95MB/s.
IDE: 30 MB/s
AHCI: 42 MB/s
Jaz imam recimo IDE or AHCI na voljo. Seveda imam AHCI! Mi v real application use pomaga! Fajn!
Recimo primer:
Računalo je: poslušalo internet radio (mp3 196, I Think), prenašalo (dl) torrent z 500kb/s. Potem sem pa datoteko, veliko 5GB dal snemati iz ene particije na drugo na istem disku.
Teoretični peak mojega diska, na katerem sem naredil operacijo, je okoli 95MB/s.
IDE: 30 MB/s
AHCI: 42 MB/s
Torej je ACHI lepo pomagal razporediti podatke, da so se iz diskovega predpomnilnika zapisovali po principu najbližjih sektorjev. IDE Mode je pa pač delal, kar mu je po principu FIFO nalagal OS.
+ še Glede moje težave z Indexiranjem:
V Process Explorer sem našel SearchIndexer.exe, pa ima v razdelku I/O premalo podatkov, glede na to, da sem vse izklopil, resetiral, vklopil, dodal C in E drive.
Še vedno mi najde samo tisto, kar je po default: Start Meni, ter UserName direktorij.
V Process Explorer sem našel SearchIndexer.exe, pa ima v razdelku I/O premalo podatkov, glede na to, da sem vse izklopil, resetiral, vklopil, dodal C in E drive.
Še vedno mi najde samo tisto, kar je po default: Start Meni, ter UserName direktorij.
recmajkemi ::
prvo en lep pozdrav, pa kar takoj k poblemu.
Imam laptop z Visto ki je pa nehala poganjati po welcome screenu, ker sem moral na hitro dosopati do podatkov sem naložil drugo verzijo viste, ki pa je prejšno povozila in jo shranila v mapo windows.old. Je kakšna možnost, da izbrišem sedanjo verzijo in prejšno probam popraviti z repair funkcijo na boot cdju? krajše; Kako mapico windows.old naredim botable spet?
sem razmišljal tudi o temu, da bi si naložil XPje, vendar ne zazna diska, kej dobiti driverje oziroma a mi lahko kdo pove ali je sploh mogoče namestiti XPje na Intel - Mobile 965GM/PM ploščo.
Hvala!
Dane
+vprašanje: ali lahko na slovensko inačico Viste ultimate, namestim angleški lengvič pek
Imam laptop z Visto ki je pa nehala poganjati po welcome screenu, ker sem moral na hitro dosopati do podatkov sem naložil drugo verzijo viste, ki pa je prejšno povozila in jo shranila v mapo windows.old. Je kakšna možnost, da izbrišem sedanjo verzijo in prejšno probam popraviti z repair funkcijo na boot cdju? krajše; Kako mapico windows.old naredim botable spet?
sem razmišljal tudi o temu, da bi si naložil XPje, vendar ne zazna diska, kej dobiti driverje oziroma a mi lahko kdo pove ali je sploh mogoče namestiti XPje na Intel - Mobile 965GM/PM ploščo.
Hvala!
Dane
+vprašanje: ali lahko na slovensko inačico Viste ultimate, namestim angleški lengvič pek
Zgodovina sprememb…
- spremenil: recmajkemi ()
>+vprašanje: ali lahko na slovensko inačico Viste ultimate, namestim angleški lengvič pek
Meni se zdi, da gre ravno v obratni smeri: Na Visto Ultimate ENG lahko v Windows Update / Windows Extras namestiš Slo Language pack. Kako naprej, torej, da dobiš default... ne vem, poglej, če se da to odstraniti.
Če se motim, naj se me opomne, da ne bom širil dezinformacij.
edit:
>sem razmišljal tudi o temu, da bi si naložil XPje, vendar ne zazna diska,
Ravno prej smo debatirali o IDE vs AHCI. V BIOSu imaš verjetno nastavljen AHCI in če boš spremenil v IDE, se dobo XPji bp naložili. Vendar ti tega ne priporočam, ker zgubiš (to je odvisno glede samega diska) v real world use, kar nekaj hitrosti, ki jo dejansko opaziš med delom, ne v sintetičnih testih. (Glej moje odgovore zgoraj)
Kako pa namestiti XPje z AHCI? Najdi driver za XPje, posnemi na "disketo" in ko se inštalacija XPjev začne, pritisni tisto tipko, da ji hočeš dati driverje. Druga možnost je pa, da v inštalacijo z nLite integriraš te driverje.
Ker ko imaš enkrat inštalirane XPje na IDE, boš s spremembo na AHCI dobil verjetno BSOD, ali pša se sploh ne bo nič zgodilo med zagonom. Obstaja sicer način, kako vseeno to narediti, vendar jaz ne priporočam, ker sem imel potem same probleme: predvsem s tem, da mi je dvd burner zaje**val in je samo vsak tretji dvd/cd bil berljiv.
Meni se zdi, da gre ravno v obratni smeri: Na Visto Ultimate ENG lahko v Windows Update / Windows Extras namestiš Slo Language pack. Kako naprej, torej, da dobiš default... ne vem, poglej, če se da to odstraniti.
Če se motim, naj se me opomne, da ne bom širil dezinformacij.
edit:
>sem razmišljal tudi o temu, da bi si naložil XPje, vendar ne zazna diska,
Ravno prej smo debatirali o IDE vs AHCI. V BIOSu imaš verjetno nastavljen AHCI in če boš spremenil v IDE, se dobo XPji bp naložili. Vendar ti tega ne priporočam, ker zgubiš (to je odvisno glede samega diska) v real world use, kar nekaj hitrosti, ki jo dejansko opaziš med delom, ne v sintetičnih testih. (Glej moje odgovore zgoraj)
Kako pa namestiti XPje z AHCI? Najdi driver za XPje, posnemi na "disketo" in ko se inštalacija XPjev začne, pritisni tisto tipko, da ji hočeš dati driverje. Druga možnost je pa, da v inštalacijo z nLite integriraš te driverje.
Ker ko imaš enkrat inštalirane XPje na IDE, boš s spremembo na AHCI dobil verjetno BSOD, ali pša se sploh ne bo nič zgodilo med zagonom. Obstaja sicer način, kako vseeno to narediti, vendar jaz ne priporočam, ker sem imel potem same probleme: predvsem s tem, da mi je dvd burner zaje**val in je samo vsak tretji dvd/cd bil berljiv.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jst ()
20sdfj093f ::
Ali obstaja kakšen preverjen način, kako pohitriti zagon Viste? Gre za Athlon64 3000+ (2GHz), 1.5GB DDR, 7200rpm ATA disk.
Vista se zboota zelo hitro do logon screena. ko se prijavim pa traja celo večnost, da se normalizira.
Izklopljeni so odvečni servicei, prav tako je popucan seznam z MSConfigom.
Ko pa sistem teče nekaj minut, deluje zelo lepo. Programi se nalagajo hitro, sistem je odziven.
Težava je v tem, da ponavadi človek rabi računalnik takoj, ko se prižge. Standby-ju in hibernaciji pa se raje izogibam.
Hvala za pomoč
LPd.
Vista se zboota zelo hitro do logon screena. ko se prijavim pa traja celo večnost, da se normalizira.
Izklopljeni so odvečni servicei, prav tako je popucan seznam z MSConfigom.
Ko pa sistem teče nekaj minut, deluje zelo lepo. Programi se nalagajo hitro, sistem je odziven.
Težava je v tem, da ponavadi človek rabi računalnik takoj, ko se prižge. Standby-ju in hibernaciji pa se raje izogibam.
Hvala za pomoč
LPd.
Zakaj pa potem ugašaš računalnik? Prenosnik v standbyju (vsaj moja starina) ne porabi nič.
20sdfj093f ::
Iz istega razloga, zakaj ugašam luč na stopnišču, ko na stopnišču ni nikogar (gre za stacionarni PC).
LP D.
LP D.
Meni pa toliko naprav deluje, da nisem pozoren na entertainment computer, soba, kjer imam tv.
Prenosnik pa kolikor kdaj. Ima malo brado, ampak ga uporabljam za nekakšno mešanico mid (mobile internet device) in testing (ter seveda funkcija, po kateri je poimenovan - prenosnik). Sploh, ko so sedaj USB ključi 8GB nekaj za 20EUR ter so virtualizacijo tako lepo poštimali v predstavitvi nove tehnologije, da prenosnik tudi za to uporabljam, da na usb ključ posnamem virtual OS in ga lahko poženem na računalniku kjerkoli. In ta prenosnik mi tudi prav pride. Je majhen/droben dell, ki sem ga kupil, ko je prišel conroe.
Prenosnik pa kolikor kdaj. Ima malo brado, ampak ga uporabljam za nekakšno mešanico mid (mobile internet device) in testing (ter seveda funkcija, po kateri je poimenovan - prenosnik). Sploh, ko so sedaj USB ključi 8GB nekaj za 20EUR ter so virtualizacijo tako lepo poštimali v predstavitvi nove tehnologije, da prenosnik tudi za to uporabljam, da na usb ključ posnamem virtual OS in ga lahko poženem na računalniku kjerkoli. In ta prenosnik mi tudi prav pride. Je majhen/droben dell, ki sem ga kupil, ko je prišel conroe.
aiko ::
Eno hitro vprašanje...ok..2 :) Zamenjal sem pc in na novo naložu Visto.
1. Sedaj opažam, da mi občasno po nevem kateri logiki (cca.4-5 krat na uro) potipa oz. zažene DVD enoto, čeprav je ne rabim ali je prazna.. DVD je sata..
lp
Isto se dogaja tudi meni, če ima kdo rešitev se priporočam. (A ima morda kako vezo z nastavitvami v power settings? "turn disk off after...xyz)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 13224 (9456) | Icematxyz |
» | Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 14872 (9593) | Lawler_ |
» | Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 13807 (9285) | Tr0n |
» | Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Operacijski sistemi | 11010 (7480) | ___ |
» | vista ali xpOddelek: Operacijski sistemi | 2681 (2266) | IVo |