Forum » Operacijski sistemi » [ Windows Vista ] Vprašanja in težave
[ Windows Vista ] Vprašanja in težave
dukenukem ::
sm na hitro inštaliral visto,640 gb disk, naredu sam 1 particijo 400gb nato inštaliral,sedaj mam samo c particijo 400gb ,ostalo ne zazna ker nisem naredil particije ,a sedaj lahko bootam z cdja in naredim še eno particijo ,ali bo spet hotlo inštalirat vinse, pa kaj medlo ??
aiko ::
Eno hitro vprašanje...ok..2 :) Zamenjal sem pc in na novo naložu Visto.
1. Sedaj opažam, da mi občasno po nevem kateri logiki (cca.4-5 krat na uro) potipa oz. zažene DVD enoto, čeprav je ne rabim ali je prazna.. DVD je sata..
2. Zanima me kak divx player uporabljate. Namreč moj priljubljen v Visti ne deluje (zmrzne, ko odprem podnapis).
lp
1. Sedaj opažam, da mi občasno po nevem kateri logiki (cca.4-5 krat na uro) potipa oz. zažene DVD enoto, čeprav je ne rabim ali je prazna.. DVD je sata..
2. Zanima me kak divx player uporabljate. Namreč moj priljubljen v Visti ne deluje (zmrzne, ko odprem podnapis).
lp
k4vz0024 ::
Zakaj Vista sprva deluje hitro, včasih pa že po nekaj urah intenzivnih preračunavanj odzivnost pade. Je to problem premalo pomnilnika al česa?
bluefish ::
Pri meni tudi po večji obremenitvi deluje brez težav. Morda pa aplikacija ne izprazni pomnilnika? Za kaj točno pa se gre?
Že cel dan preračunavam v Excelu in Statistiki 8 pa je šlo tko počas, da sem moral znova startati Visto.
Prenašam polja iz Excella 2003 v Statistiko. Polja so 3000 x 10. Lufa pa firewll, Bitdefender.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: k4vz0024 ()
z3ro ::
men zanima kje nastavit...sa se ti npr. ko odpreš raziskovalca...odpre čez cel ekran (maximizirano). Ker se mi vedno odpre manjše okno in morm vedno povečat čez cel ekran.hvala.
Lp
Lp
odpri ga, povečaj in ga takoj zapri. Nato bi si moral zapomniti velikost. Večina namreč dela napako in okno poveča/nastavi velikost, nato pa se začne sprehajati po mapah.
mlakar ::
Prvič slišim za kaj takega.
Malo poglej po zvočni shemi in odstrani zvok za to.
sem pregleda v zvočni shemi, pa ni nikjer opozoril ob polni uri... še kumu piska ob polni uri?
lopov ::
Prvič slišim za kaj takega.
Malo poglej po zvočni shemi in odstrani zvok za to.
sem pregleda v zvočni shemi, pa ni nikjer opozoril ob polni uri... še kumu piska ob polni uri?
Poglej v taskbaru kateri programi ti tečejo. IIRC vista nima vgrajenega "pripomočka" ki bi ob uri kaj zašpilal :)
Al se ti je kdo igral in nastavil v "task scheduler" takšno opravilo?
Schranzman ::
msconfig odpri pa poglej pod startup
Asus M3A32-mvp deluxe,Phenom II x3-720be@3.4ghz,HD 4850,4gb HyperX/1066mhz
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Schranzman ()
st0jko ::
Na frišno inštalirani Visti mi ne dela internet. Pravkar se je končala inštalacija, driveji so vsi gor, omrežje mi zazna kot unidentified network, LAN dela(druge računalnike najde) internet pa ne. Vse mam povezano prek switcha.
kakšna ideja?
edit: na drugih računalnikih dela internet BP.
kakšna ideja?
edit: na drugih računalnikih dela internet BP.
keks?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: st0jko ()
Schranzman ::
Pozdrav vsem
iščem, guglam, surfam, pa na najdem nikjer ;D
zanima me, kako za vraga naštimam domače omrežje na Visti, doma imamo 5 računalnikov, na vseh so XP-ji gor, in so med seboj povezani preko ruterja vsi imajo skupno rabo, vse deluje kot mora. Na mojem računalniku, ki imam na novo inštalirano windows visto ultimate pa mi nikakor ne uspe najti drugega domačega računalnika. MSHOME) je naštiman na vseh. Ko kliknem "omrežje na namizju" se mi samo moj računalnik izpiše ostalih 5 pa ne pokaže...
Tudi če nastavim IP na samodejno ali ročno mi ne uspe.
V skupni rabi imam naštiman moj zunanji disk 500gb.
Prilagam sliko "središče za omrežje in skupno rabo"
Na guglu sem našel tudi da morm odpreti neke porte in sem jih odprl.
Sprobal sem že vse mogoče, tudi nastaviti na workgroup na vseh kompih, ima to kaj veze ker nimam gesla za vstop v winse,...
Mi lahko kdo kako pomaga :D
Lp, David.
iščem, guglam, surfam, pa na najdem nikjer ;D
zanima me, kako za vraga naštimam domače omrežje na Visti, doma imamo 5 računalnikov, na vseh so XP-ji gor, in so med seboj povezani preko ruterja vsi imajo skupno rabo, vse deluje kot mora. Na mojem računalniku, ki imam na novo inštalirano windows visto ultimate pa mi nikakor ne uspe najti drugega domačega računalnika. MSHOME) je naštiman na vseh. Ko kliknem "omrežje na namizju" se mi samo moj računalnik izpiše ostalih 5 pa ne pokaže...
Tudi če nastavim IP na samodejno ali ročno mi ne uspe.
V skupni rabi imam naštiman moj zunanji disk 500gb.
Prilagam sliko "središče za omrežje in skupno rabo"
Na guglu sem našel tudi da morm odpreti neke porte in sem jih odprl.
Sprobal sem že vse mogoče, tudi nastaviti na workgroup na vseh kompih, ima to kaj veze ker nimam gesla za vstop v winse,...
Mi lahko kdo kako pomaga :D
Lp, David.
Asus M3A32-mvp deluxe,Phenom II x3-720be@3.4ghz,HD 4850,4gb HyperX/1066mhz
nindza22 ::
Pozdravljeni!
Imam tezavo, za katero upam, da sploh obstaja resitev.
Namrec, ko me ni bilo doma, je moj racunalnik (HP Compaq 6710s) uporabljal moj oce. V casu zaganjanja je pritisnil F11 oz. System Recovery. Zdaj ni od mojih podatkov ostalo nic, windowsi so se vrnili v stanje ob nakupu.
Zanima me, ce obstaja kaksen nacin, da podatke dobim nazaj? Pred kaksnim mesecem sem ustvarila dva CDja (recovery partition je biu poln, vsaj tako mi je povedal računalnik), pa dejansko ne vem, cemu sluzita; mislila sem, da so gor shranjeni vsi prejsnji podatki, pa temu ocitno ni tako. (?)
Lepo prosim za pomoc, ker sem imela na racunalniku nekaj neprecenljivih spominov.
LP,
Nina
Imam tezavo, za katero upam, da sploh obstaja resitev.
Namrec, ko me ni bilo doma, je moj racunalnik (HP Compaq 6710s) uporabljal moj oce. V casu zaganjanja je pritisnil F11 oz. System Recovery. Zdaj ni od mojih podatkov ostalo nic, windowsi so se vrnili v stanje ob nakupu.
Zanima me, ce obstaja kaksen nacin, da podatke dobim nazaj? Pred kaksnim mesecem sem ustvarila dva CDja (recovery partition je biu poln, vsaj tako mi je povedal računalnik), pa dejansko ne vem, cemu sluzita; mislila sem, da so gor shranjeni vsi prejsnji podatki, pa temu ocitno ni tako. (?)
Lepo prosim za pomoc, ker sem imela na racunalniku nekaj neprecenljivih spominov.
LP,
Nina
@stojko88 -- računalo ti ne pridobi pravih DNS serverjev; kako pridobiš IP naslov, avtomatično (DCHP) ali ročno? Preveri nastavivne mrežne kartice in popravi/dodaj IP naslov(e) DNS serverjev.
@ Schranzman -- ostali računalniki imajo XP Home ali Pro? Je razlika, ravno pri mrežnih sredstvih. Odloči se, boš imel računalnike v MSHOME ali v WORKGROUP in navstavi povsod enako. Dodeli geslo uporabniku, drugače moraš vklopiti "guest" račun ki je na Visti skoraj zagotovo privzeto onemogočen. SP1 je naložen?
@ nindza22 -- podatki so pobrisani; recovery DVD ki si jih ustvarila ti v tem primeru ne pomagajo. Taka "domača rešitev" bi bila da računala ne uporabljaš in najdeš nekoga, ki ima program za obnavljanje podatkov. Rabiš še en disk na katerega se najdene stvari shranijo. Kaj dobiš nazaj je teško napovedati.
@ Schranzman -- ostali računalniki imajo XP Home ali Pro? Je razlika, ravno pri mrežnih sredstvih. Odloči se, boš imel računalnike v MSHOME ali v WORKGROUP in navstavi povsod enako. Dodeli geslo uporabniku, drugače moraš vklopiti "guest" račun ki je na Visti skoraj zagotovo privzeto onemogočen. SP1 je naložen?
@ nindza22 -- podatki so pobrisani; recovery DVD ki si jih ustvarila ti v tem primeru ne pomagajo. Taka "domača rešitev" bi bila da računala ne uporabljaš in najdeš nekoga, ki ima program za obnavljanje podatkov. Rabiš še en disk na katerega se najdene stvari shranijo. Kaj dobiš nazaj je teško napovedati.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lopov ()
@ axee -- fax and scan se zažene z "wfs".
Za večino zadev ugotoviš ime z denim klikom na link (bližnjico), izberes lastnosti (properties) in pogledas, na kaj je narejena povezava.
"Windows Fax and Scan" kaže na naslov %SystemRoot%\system32\WFS.exe.
V kolikor uporabljaš novi start meni lahko v iskalno polje vtipkaš kar samo "fax" in ti zlista kar najde, med drugim tudi WFS.
Za večino zadev ugotoviš ime z denim klikom na link (bližnjico), izberes lastnosti (properties) in pogledas, na kaj je narejena povezava.
"Windows Fax and Scan" kaže na naslov %SystemRoot%\system32\WFS.exe.
V kolikor uporabljaš novi start meni lahko v iskalno polje vtipkaš kar samo "fax" in ti zlista kar najde, med drugim tudi WFS.
imagodei ::
Če ni, ti na dnu piše "Še x dni do samodejne aktivacije" al nekaj takega.
- Hoc est qui sumus -
edey ::
aha, hvala vama za pomoč , sem si mislil nekja takega samo nisem bil prepričan pa sem raje vprašal
Lep dan še naprej.
Lep dan še naprej.
Odvisno od tega, katere teme. Tiste najbolj enostavne in tudi najmanj zahtevne lahko s pomočjo spremenjene uxtheme.dll za Visto (malo uporabi Google), za kaj več pa boš moral uporabiti WindowsBlinds in podobne programe, ki pa lahko požrejo kar nekaj RAM-a.
Ej, če ti pa prvi del napisan tukaj ni jasen, potem pa bolje, da se s tem sploh ne ukvarjaš.
Boomer1911 ::
LP,
mene zanima kje bi dobil Dreamscene za visto business.
vem da je normalno lahko samo na Ultimate, tako da iščem malo bolj piratsko rešitev (to izključuje nadgradnjo na visto, ker imam licenčno).
Hvala
mene zanima kje bi dobil Dreamscene za visto business.
vem da je normalno lahko samo na Ultimate, tako da iščem malo bolj piratsko rešitev (to izključuje nadgradnjo na visto, ker imam licenčno).
Hvala
Intel P4 3.0E @ 3.86GHz | 1GB DDR400 | Asus N7600GS | 2x 500GB & 320GB HDD
ASUS K50IN series | Core 2 Duo 2.53GHz | 4GB DDR2 | GeForce G102M | 500GB HDD
Boomer1911 ::
oprosti, hvala
Intel P4 3.0E @ 3.86GHz | 1GB DDR400 | Asus N7600GS | 2x 500GB & 320GB HDD
misek ::
Mene pa zanima če ima kdo praktične z vklopljeno funkcijo "Enable Advanced Performance" za disk na prenosniku? Koliko pohitri branje in pisanje? Glede na to, da ima notebook baterijo, pri uporabi diska ne bo zmanjkalo elektrike.
maXo ::
Pozdravljeni!
Pojavil se mi je en problem pri visti, oz. tega prej nisem opazil. Na spodnjem linku si prosim odprite sliko, katera pove vse.
[url]http://www.datoteka.si/file/524/Brez-na...
In sicer, lepša, svetlejša slika (leva) je odprta v internetnem brskalniku druga rumenkasta (desna) je shranjena iz interneta na rač.
Kaj bi lahko bil vzrok za takšno spremembo kontrasta ali kaj je to??
Prosim za pomoč, LP Sašo!
Pojavil se mi je en problem pri visti, oz. tega prej nisem opazil. Na spodnjem linku si prosim odprite sliko, katera pove vse.
[url]http://www.datoteka.si/file/524/Brez-na...
In sicer, lepša, svetlejša slika (leva) je odprta v internetnem brskalniku druga rumenkasta (desna) je shranjena iz interneta na rač.
Kaj bi lahko bil vzrok za takšno spremembo kontrasta ali kaj je to??
Prosim za pomoč, LP Sašo!
maXo ::
Težava odpravljena, hvala bogu sem našel na spletu kar sem potreboval:
Q: Why do my photos have an odd color cast in the Photo Gallery (but look fine in the XP Picture and Fax Viewer and IE)?
The photo viewer in Photo Gallery is a color managed environment (it can use a color profile to render a color-accurate representation of your photo). The XP Viewer and IE (and many other applications) are not color managed. Color management can be a complex topic. It's possible that there is an incorrect color profile embedded in the photo, or perhaps you have an incorrect color profile applied to your display device. Following these instructions may fix the problem:
1. Control Panel->Hardware and Sound->Color Management
2. Select your display device
3. Check the box “Use my setting for this device”
4. Click Add
5. Choose “sRGB IEC61966-2.1” (this is the color profile that IE is using)
6. Set it as default.
Q: Can I save (or share) the slideshows from Windows Vista?
Unfortunately, no. But it's a frequent request from our users that we're looking into for future releases.
http://support.microsoft.com/kb/939395/...
Hvala vseeno, LP Sašo!
Q: Why do my photos have an odd color cast in the Photo Gallery (but look fine in the XP Picture and Fax Viewer and IE)?
The photo viewer in Photo Gallery is a color managed environment (it can use a color profile to render a color-accurate representation of your photo). The XP Viewer and IE (and many other applications) are not color managed. Color management can be a complex topic. It's possible that there is an incorrect color profile embedded in the photo, or perhaps you have an incorrect color profile applied to your display device. Following these instructions may fix the problem:
1. Control Panel->Hardware and Sound->Color Management
2. Select your display device
3. Check the box “Use my setting for this device”
4. Click Add
5. Choose “sRGB IEC61966-2.1” (this is the color profile that IE is using)
6. Set it as default.
Q: Can I save (or share) the slideshows from Windows Vista?
Unfortunately, no. But it's a frequent request from our users that we're looking into for future releases.
http://support.microsoft.com/kb/939395/...
Hvala vseeno, LP Sašo!
Firefox 3 je tudi "color managed" program :)
about:config, nato pa poiščeš "gfx.color_management.enabled" --> true
about:config, nato pa poiščeš "gfx.color_management.enabled" --> true
@ k4vz0024 -- sanjska scena ti omogoča za ozadje nastaviti video; namesto statične slike se rola film.
Brezzveze :)
http://www.shrani.si/f/1c/M7/1lmKfVNr/2...
Brezzveze :)
http://www.shrani.si/f/1c/M7/1lmKfVNr/2...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lopov ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 13208 (9440) | Icematxyz |
» | Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 14865 (9586) | Lawler_ |
» | Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 13798 (9276) | Tr0n |
» | Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Operacijski sistemi | 11000 (7470) | ___ |
» | vista ali xpOddelek: Operacijski sistemi | 2674 (2259) | IVo |