» »

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

««
69 / 79
»»

bluefish ::

aja, ti hočeš nekaj drugega. Nekajkrat klkni na gumb Views aka. Pogled in verjetno ti bo pokazalo želeno.

darix ::

v bistvu je delovalo, to kar ti praviš. hvala btw.

sam ni to to, kar je bilo prej.

ti bom kar prilepil primerjavo

na levi strani je tako kot bi moralo zgledati, na desni strani pa je tako kot zgleda.

a veš morda kako to popraviti?

klikni na datotečni sistem tako, kot je na levi Type.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

sem... ampak še vedno mi ne naredi unih črtic kot so na levi -> Hard disk drives (6) itd.

kateri program pa uporabljaš za spremembo ikon? Morda je fina v tem.

ne ni finta v tem.. v bistvu sem naložil Vista OS X transformation (www.vistaosx.net), pol pa sem spremenil nazaj na default vista style (ker mi pač tist ni deloval kot bi moral), ikone sem pa pusto take kot so bile. Vendar te spremembe niso nastale ob zamenjavi Windows Vista default styla na Vista OS X. To mi je ratal zdaj nekje pred par dnevi... Vista OS X pa mam naloženo že ene 4 mesce. Sem že marsikaj sprobal, da bi zamenjal nazaj kot je bilo, pa mi nikakor ne uspe.

Klemzz ::

Ti morš dat Group->By Type če hočš met tiste črte umes.

lukamarti ::

Pozdravljeni!

Imam vprašanje...
2 dni nazaj sem kupilprenosnik toshiba, 2,1GHz (amd turion...ja vem rajš bi mu intela), 4GB ram (pa pač 32bitni sistem in vem da je to preveč...), Ati Mobility Radeon HD 3650 512 MB,...no sj več že itak ni važn, aja na njem je pa Vista home premium..ocena sitema 4,8 (zaradi proc)

No imam pa sledeči problem...dela zelo počasi...saj meni se zdi...imam tudi kišto, ki pa je amd 3000+ pa se mi zdi da na cajte bolš dela...pa če prov ma tera podatkov na seb in 3gb rama, grafična pa ena nivida 8****? tko da zanima pa me kaj bi anredu da bi se visto pohitril,najrajš bi dal XP gor... Procesov ima okoli 90, poraba fizičnega pomnilnika pa je okolo 50%... Jst sam inštaliru nism še ničesar drugega kot pa winamp, skype in firefox...

Vem da nism napisu nč pamentga sam mal me jezi...k sm msilu da to dela kj hitrejš z dvojedrnmu procesorajm pa to...vrjetn ga tut vista mal mori s svojimi flash dodatki (skos ena pretakanja po mapcah itd,nč noče bit prmir)... Je lahko kriv tudi način delovanja pri bateriji tisto varčevanje? Vglavnem ne vem...prosim za pomoč kaj narest (procese vn zmetat?) al pa da saj poveste da je to nekaj povsem navadnega pri tej visti...ki mi ni preveč všeč :(...

Lep pozdrav

Trod ::

A se keremu sanja, kako rešit ta problem?

"Windows failed to start. A recent hardware or software change might be the cause. To fix the problem:

1. Insert your Windows installation disc and restart your computer.
2. Choose your language settings, and then click "Next".
3. Click "Repair your computer".

If you do not have this disc, contact your system administrator or computer manufacturer for assistance.

File: \Boot\BCD

Status: 0xc000000f

Info: An error occurred while attempting to read the boot configuration data."

Računalnik sm nabavu pred dobrima dvema tednoma, problem pa je nastal takoj po tistmu, ko sm zagnau windows update. Inštalacijskega diska nimam, ker ko sem kupu PC, so winsi že bli naloženi, tko da tisti predlog odpade. Sm probu tud it v safe mode in dat system restore al neki, samo fora je, da mi unega menija za safe mode sploh ne pokaže če stisnem F8.

Ka naj nardim?

Jst ::

darix: Imam zelo podobno težavo. V nekaterih folderjih nastavitve ostanejo, recimo v enem, ki ga imam trenutno na desktopu, pa je vedno, ko ga odprem, nastavljen "Large Icons." Parkrat kliknem na Views, zaprem, in spet! Large Icons. Nekje si pa recimo ne zapomni, da sem izbral, "Name," "Type," "Date,...." Okno sploh ne rabim zapreti, ampak samo skočim drugam, recimo BackSpace in potem naprej, da pridem v isti folder. Nastavitev več ni. To je Feature!!! Ne Bug!
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

--
Je pa po drugi strani tudi res, da ker sem progrmer, sem Vistin kernel, Servise, Explorer in še kaj, verjetno že tolikokrat "posilil," da shit happens. Ko sem se je*al z driverji, mi je umrl F8 na začetku za safe mode. In moram msconfig.msc uporabiti preden hočem v ta način.

Ah ja...

m0LN4r ::

JAZ imam eno ZELO resno vprašanje, ki me ne pusti pri miru že 2 tedna. Tako zelo rad bi igral Red Alert YURI's Revenge in mi igra šteka na VISTI najbolj ko porušim stavbo. Igra mi zašteka tako da nemorem premaknit okna po polju.
Imam orginal red alert in upejtano pa vse .exe zadeve uštimane na compatyble with xp SP 2...

Več ne vem kaj naj delam obupal bom...
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

fajdooo ::

Zdravo!
Problem imam z VISTO in HP prenosnikom. Vem da je zaželjeno da se kupi original vinse, vendar denarnica ne dopušča, in me zanima če je kdo ki ve kako aktivirati visto na HP prenosniku? Hvala za odgovor, če ne drugače pa na SZ. LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fajdooo ()

hvala Klemzz and blueFish. zdaj je spet kot je bilo prej ,)

pijavka ::

Zdravo!
Imel sem sata native mode izklopjen, ko sem namestil visto. Če ga sedaj poskušam vklopiti se vista noče zagnati. Ali ga je mogoče vklopiti, ne da bi moral ponovno nameščati windowse?
LP

V Visti najprej namesti driverje za krmilnik, potem pa v BIOS-u preklopi.

lopov ::

@ Trod : z neta snemi image ustrezne verzije Viste in si naredi svoj DVD (zapečeš image na DVD). Nato slediš navodilom -- zaženeš računalo z DVD in preklikaš do menijev do opcije "repair". Nekaj bo mlelo in bi moralo obnoviti BCD.

Z ustrezno verzijo mislim na verzijo *TVOJE* viste ki je sedaj naložena; jezik ni pomemben, pomebno je če imaš x86 ali x64 in pa da veš, je "release" (6000) ali SP1 (6001).

Fajli so prosto dostopni kot torrenti in kolikor vem jih lahko snameš čisto legalno (niso skrekane oz. na katerikoli način predelane, tudi serijske nimaš priložene). Če ne nejdeš povej in poiščem torrent oz. link, kjer dobiš.

@Jst & darix -- probajta tole:
Default Folder Template.

Deluje tudi z x64.

@ lukamarti -- Po napisanem sodeč ne bi smelo delati takoooo počasi zato memnim, da si kupil laptop z diskom, ki se vrti na 4200 obratih. Preveri kateri disk imaš in njegove specifikacije.

Druga možnost je izklop indeksiranja in pa obvezno preveri, da imaš naložen SP1 (6.0.6001).

@ fajdooo -- ne sprašuješ na pravem forumu :)
Imam pa občutek da boš našel kar sprašuješ zakopano nekje na tem naslovu: www.mydigitallife.info/

Jernej88_ ::

Windows Vista je tak kot če bi nazaj v kameno dobo vstopil :D Razlog: preveč požrešna,...

ja, 486ka res ni več primerna za delovanje.

Keyser Soze ::

Hm, mene pa bolj zanima kje hudiča bi lahko staknil OEM verzijo "poslovne" Viste?

Trenutno imam na laptopu XP SP3, pa me mal rajca "lepa" in "vsestranska" Vista.

Torrente sem že nekaj gledal, a me rahlo skrbi "sterilnost" tam ponujenih verzij. Da ne rečem, da OEM Buisiness Viste nekako nisem našel.

P.S.: Če ne drugega, se da mogoče kje kupit zgolj DVD z omenjeno verzijo (brez licence - ker jo že imam)?
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

imaš dostop do msdna, msdnaa, connecta?

Keyser Soze ::

Nope.
OM, F, G!

PaJo ::

Vsi Vista dvd-ji so isti, na osnovi ključa se samo določi katero verzija se ti bo instalirala, tako da poišči nekoga ki ima OEM dvd in ti ga naj posodi ali pa povprašaj v kakšni trgovini po AnyTime upgrade dvd-ju, kateri je v bistvu full install dvd za Visto.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

m0LN4r ::

A men nebo nihče pomagal? Moram dodat, da se dogaja isto na Visti 32 in 64-bit...
JAZ imam eno ZELO resno vprašanje, ki me ne pusti pri miru že 2 tedna. Tako zelo rad bi igral Red Alert YURI's Revenge in mi igra šteka na VISTI najbolj ko porušim stavbo. Igra mi zašteka tako da nemorem premaknit okna po polju.
Imam orginal red alert in upejtano pa vse .exe zadeve uštimane na compatyble with xp SP 2...

Več ne vem kaj naj delam obupal bom...
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Računalnik pa je? Igraš v winowed mode?

lopov: to moje probleme vseeno ne reši, čeprav je na prvi pogled tako izgledalo in sem že tulil "hura" in ti hotel častiti izlet v Moskvo... zdržalo samo do prvega reseta.

edit: delalo je do prvega reseta vse, razen Folder na namizju.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jst ()

Damn ... Jaz pa že pobral naročila za hektolitre vodke.
Okej, brskamo naprej :)

Edit: A probaš in poveš, kako se obnaša če narediš čisto noveg uporabnika?
Je vse isto al novemu uporabniku deluje OK?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

lopov, hvala za nasvet, a se ne obremenjuj več s to banalnostjo. Ker sem programer s paleto različnih OSov in posiljevanje Windows Kernela mi je skorajda dnevna rutina. Prej ali slej bom moral narediti novo instanco Viste 64bit.

Sicer pa mislim, da sem zje*al kakšen protected file ali pa možno, da sem zje*bal Vistin kernel abbilty, da sistemske fajle, ki ne prenesejo avtentifikacije, ne more več prepisati iz /dllcache. Oziroma bolj verjetno za točno ta problem je, da sem napačno ownal kakšen protected file, zato je read only kadar bi moral zapisati, ker se ob ponovnem zagonu nastavitve magično zmiksajo.

Link sem si pa shranil, ker ne maram že default po inšalaciji nastavitev in to kar si dal, je super zadeva.

--

Bi pa vprašal, kaj vse v Visti nadzoruje port 80 in 443? (Moja tema, kjer opišem, da mi outbound firewall pravila delajo normalno, razen brskalniki)

Jaz sem pomislil na register, sploh če ti je do reseta delovalo. Banalna varianta je zjeban profil trenutnega uporabnika, zato predlog da kreiras novega in se prepricas, da so templejti uporabnikov OK. Druga varianta bi bil backup celotnega registra in namestitev originalnega z DVD, a to bi poskusil le v primeru, ce se nato namenis formatirati sistem. Tko glede registra bi se znal kaj pogruntat, o kernelu pa nimam pojma :)

Glede FW pa nimam pojma, se se nikoli nisem ukvarjal s tem (tudi ne uporabljam kaj drugega).

Srecno!

lukamarti ::

@ lukamarti -- Po napisanem sodeč ne bi smelo delati takoooo počasi zato memnim, da si kupil laptop z diskom, ki se vrti na 4200 obratih. Preveri kateri disk imaš in njegove specifikacije.

Druga možnost je izklop indeksiranja in pa obvezno preveri, da imaš naložen SP1 (6.0.6001).

Disk naj bi bil 320GB, 5400 rpm, SATA.

SP1 je naložen...kako pa naj bi izklopil indeksiranje? Kaj sploh je to?

Indexing se sprehodi po disku in zabeleži vse datoteke. Tako naj bi jih hitreje našel ob uporabi iskanja. V večini primerov pa se ne splača, razen če nekaj dnevno iščeš stvari.
Najhitreje in zanesljivo ga izklopiš Start > services.msc > dvoklik na Windows Search in nastaviš na Disable. Ob naslednjem zagonu stvar ostane izklopljena.

Profilov imam več in je pri vseh enako.

Ampak res hvala za tisti link zgoraj, ga imam sedaj skoraj na vrhu to-do liste. :)

@ lukamarti - če se odločiš in in boš izklopil indeksiranje si lahko namesto tega naložiš "locate" - http://www.locate32.net/

Dobi se v obeh verzijah, x86 in x64, nastaviti je možno kot privzeti iskalnik (klik na F3) in deluje zelooo hitro. Sam sem izklopil sprotno indeksiranje in ga raje poženem "na roke", recimo ko si grem skuhat čaj al pa iskat kaj za grickat :P

---
Če imaš možnost (voljo, čas) si naloži Visto na novo. Imam Acer 5920G s prednaloženo Vista Home x86. Ko sem kupoval novega stacionarca sem pridobil še eno licenco ultimate x64, tako da imam sedaj to verzijo na obeh. Hkrati sem laptop nadgradil na 4Gb spomina ter zamenjal disk za takšnega s 7200 obrati. Razlika je ogromna.

Torej, če imaš možnost naredi svežo instalacijo, zaželjeno na x64. Nekaj strani nazaj je link program in opis, kako si narediš varnostno kopijo certifikata, katerega nato uporabiš pri sveži instalaciji, da aktiviraš sistem. Certifikat je isti za x86 in x64, važna je verzija - če imaš Home Premium, bo tudi x64 te verzije.

Se ena zanimiva stvar - (Hard)Link Shell Extension

Hard in soft linkov sicer ne uporabljam, mi pa pride prav, ker v lastnostih (properties) sedaj vidim, iz katerega "paketa" je določen dll (ne rabim iskati z locate :P) Priporočam!

Seveda dela z x64 :)

grofsi ::

Pozdravljeni,
Prosil bi za pomoč, pri mogoče banalnem problemu.
Ko sem dobil HP - kišto je imela že prednaložene win xp sp2 - downgrade iz viste. Itak, DVD od viste vn in visto gor. Zdej pa sta se mi v explorerju pojavila dva diska. En je sistemski C (tako kot more bit) ter D - "recovery partition" - kater je tudi manjši in... Kako bi disk D skril da ga ne bi bilo več videti v explorerju? Rad bi imel samo viden C disk. :D

hvala na pomoči.

lp,

ne vem točno, vendar poskusi kaj najti v start > run > diskmgmt.msc z desnim klikom na particijo D.

grofsi ::

@blueFish
Bom probal ko bom doma. thx

lp,

Amm, ne vem točno, če obstaja eleganten način, lahko ti pa povem za en dirty hack: Črko pogona mu izbrišeš:

"Computer Management" / "Disk Management:"
Desni klik na particijo: "Change Drive Letter and Path"

Poglej v temu oknu (Disk Man.), če je še kje kakšna opcija. (ker je možno, da se meni kakšena opcija ne prikaže, tebi bi pa se morda bi)

Če ti disk D ne služi (več) kot "recovery", potem ga izbriši in povečaj particijo C čez celoten disk. Pred tem seveda shrani vse potrebne podatke z D na varno mesto. Postopek je enak kot je napisal Jst, le da najprej klik na disk D in "delete volume", nato pa klik na disk C in "extend volume" (klikaš na oznake particij, tisto kar je modro obarvano).

Vista to zna :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

_Medo_ ::

A kdo ve kaj bi bilo to?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _Medo_ ()

blackbfm ::

Prvi zadetek na google vrže
(Intra-Site Automatic Tunnel Addressing Protocol) is an IPv6 transition mechanism meant to transmit IPv6 packets between dual-stack nodes on top of an IPv4 network.

Verjetno je to.

Boomer1911 ::

@_Medo_ : to pomeni da tvoj gonilnik ni popolnoma združljiv z visto. Priporočam Windows Update.
V primeru da nepomaga pa pojdi na spletno stran proizvajalca tvojega prenosnika in si prenesi gonilnik za tvojo omrežno (preveri če je za visto gonilnik).
LPJ
Intel P4 3.0E @ 3.86GHz | 1GB DDR400 | Asus N7600GS | 2x 500GB & 320GB HDD
ASUS K50IN series | Core 2 Duo 2.53GHz | 4GB DDR2 | GeForce G102M | 500GB HDD

Dejancek ::

LP

Nekaj sem se igral po nastavitvah in se mi je zgodilo to, da sem dobil na skoraj vseh ikoncah še končnico.

Kje sedaj to odpravim, da teh končnic ne bo več ?

Najlepša Vam hvala.

Control Panel -> Folder Options -> View -> obkljukate Hide extentions for known file types
samo še OK kliknete in to je to 8-)

Dejancek ::

1Janezek1

Najlepša ti hvala res ;) 0:)

1Janezek1

Najlepša ti hvala res ;) 0:)

ni za kaj, pa še moje uporabniško je na sliki.:))

axee ::

Živjo mam en problem, kje bi dobil kratice za zagon programov (npr taskmgr) itd. Ker sem izgubil nekatere bližnjice do programov (fax and scan) ki jih sedaj nikjer ne najdem. LP
««
69 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
16613208 (9440) Icematxyz
»

Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12314865 (9586) Lawler_
»

Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
10813798 (9276) Tr0n
»

Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
15811000 (7470) ___
»

vista ali xp

Oddelek: Operacijski sistemi
192674 (2259) IVo

Več podobnih tem