» »

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

««
68 / 79
»»

Boomer1911 ::

pomojem bo z naslednjim windows upadte šlo stran :) san update pokriva tudi defenderja :D

@blueFish: kaj pa, če je res? :)), eni so pač malo bolj lene narave, pač se zgodi 8-)
Intel P4 3.0E @ 3.86GHz | 1GB DDR400 | Asus N7600GS | 2x 500GB & 320GB HDD
ASUS K50IN series | Core 2 Duo 2.53GHz | 4GB DDR2 | GeForce G102M | 500GB HDD

kdo ve kak se to reši? za vsako stran mi teži ;(
pa četudi se povežem mi nadaljuje to politiko :'(
podobno se dogaja v WLM-ju, Chrome, Opera, IE...:8)
internet imam pa že na modemu naštimano da je vedno vklopljen, imam pa SiOL ADLS Trio :|
prosim za rešitev :O

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: OmegaBlue ()

bluefish ::

je že nekje nekdo spraševal, malo poišči po forumu.

odem81 ::

V Internet explorerju izbereš orodja -> internetne možnosti -> povezave, potem pa obkljukaš nikoli ne vzpostavljaj povezave.

Najlepsa ti hvala odem81

IVo ::

Uporablja mogoče kdo VISTAGLAZZ ki omogoča transparency ko so okna maximizirana? Sam sem ga probal namestiti na Vista ultimate 64bit SP1 in mi je uničilo OS. Na netu sem bral da beta verzija odpravi problem z 32bitnimi... Kaj pa z 64bitnimi sistemi? Mogoče kdo pozna rešitev?

mrhovina69 ::

in Google je težak za uporabo?

hvala za nasvet. tega prej nisem vedel.
moj podpis!

@IVo: da, menda nova verzija bolje deluje na 64-bit Visti. Seveda pa ni 100%.

in Google je težak za uporabo?

hvala za nasvet. tega prej nisem vedel.

Tudi funkcije vprašaja ne poznaš?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

rapz0r ::

Mam Visto x64, izklopil sem Indexing in Superfetch pa zadeva še zmeraj veselo šari po disku, tudi po 15minut skupaj. Dogaja se tudi, da se obinštalaciji kakšne večje zadeve (~5GB) ram zafila na ~100% in tam ostane do reboota, tudi ko je že vse končano, med tem pa sistem dela kot 386.

Kaj bi lahko blo narobe, oz. kaj se sploh da naredit?

c00L3r ::

Mam Visto x64, izklopil sem Indexing in Superfetch pa zadeva še zmeraj veselo šari po disku, tudi po 15minut skupaj. Dogaja se tudi, da se obinštalaciji kakšne večje zadeve (~5GB) ram zafila na ~100% in tam ostane do reboota, tudi ko je že vse končano, med tem pa sistem dela kot 386.

Kaj bi lahko blo narobe, oz. kaj se sploh da naredit?

Pojdi v Task manager, zavihek Performance. Tukaj boš videl kateri proces ti zabija procesor in kateri proces ti zaseda rame. Spodaj še lahko klikneš Resource Monitor. Tukaj pa boš videl kateri proces ti melje po disku.

Superfetch in indexiranje pa le vklopi ;) Ravno zaradi teh dveh stvari Vista deluje hitro.

SuperFetch in Indexing sta neuporabna in mi sistem ne dela nič hitreje če sta vklopljena, samo še bolj šari po disku.

Procesorja mi noben proces na nabija in tudi nisem napisal da mi ga. Zadeva ki uporablja disk pa je C:\System Volume Inf.\blablanekaxštevilka kar mi pa tudi ne pove nič.

Ce si imel superfetch vklopljen le dan ali dva, potem itak ni efekta.

Kakorkoli, moj problem je da brska po disku, torej rešitev?

pustiš da Indexira in SuperFetch-a do konca,;)
kot je že omenjeno zaradi tega je vista hitra:), mogoče zdaj neboš opazil, boš pa kasneje ko se bo nabralo robe (iz lastnih iskušenj)
iz mojih iskušenj mi je šaralo po disku prve 3 zagone, potem pa normalno.8-)
in lepo bi blo da tisto blablabla številko tudi prepišeš, tebi mogoče nepove nič drugim pa lahko mrasikaj.
mogoče je pa le napaka v tvoji verziji viste.;)

No, ker sem sit poslušanja o Superfetchu in indexingu pravkar gledate dva screenshota.

No pa da še podrobneje opišem mojo težavo, pa prosim nehajte o SF in I.

Dam instalirat pač neko x zadevo, recimo en špil velik 7GB in kaj se zgodi, ram iz 30-40% uporabljenega kolikor je normalno počasi raste in raste in raste in naraste do 100%. In ko enkrat doseže teh 100 ali pa 95% se zadeva instalira noro počasi, če je prej prišla do dveh tretjin v treh minutah, jih sedaj rabi 10 za zadnjo tretjino. Sistem pa zraven dela noro počasi, karkoli klikneš se odpera dve minuti, ker pač zmanjka rama (WTF 4GB?!?) + še ko se instalacija zaključi se ram sploh ne sprosti in sistem še vedno dela slabo, ne sicer tako kot med instalacijo ampak še vedno precej slabše od normale. Ram je še vedno na 90%+.

Torej kaj me zaje... ee.. heca?

In to se ti pojavlja pri vseh namestitvah ali samo pri C&C?

Pri vseh večjih, pri par MB velikih programih ni problema.

simnov ::

disk je pri meni ves čas na 100% tudi ko sem samo v namizju in ne delam nič.

nevem zakaj na moji predpotopni škatlci tako lepo dela.:|

roni125 ::

Ima kdo dodatek za Visto Home Edition da se iz Nemškega jezika prevede v Slovenščino. Računalnik sem dobil z original Windowsi iz Nemčije za darilo. Prosim za pomoč. Hvala

@roni125: tukaj je Vistalizator, s katerim lahko spremeniš v katerikoli jezik.
LPJ

dukenukem ::

a prosim eden pove ,kje se uno sklopi da vista ne teži skoz glede fajlov pa vsega,k kolega me kliče, kje to sklop, pa nevem točno, k ne uporabljam viste :|

UAC

Control Panel\User Accounts\User Accounts > Turn User Account Control On or Off > kljukica stran

thx :)sm mu povedal

maXo ::

No, ker sem sit poslušanja o Superfetchu in indexingu pravkar gledate dva screenshota.

No pa da še podrobneje opišem mojo težavo, pa prosim nehajte o SF in I.

Dam instalirat pač neko x zadevo, recimo en špil velik 7GB in kaj se zgodi, ram iz 30-40% uporabljenega kolikor je normalno počasi raste in raste in raste in naraste do 100%. In ko enkrat doseže teh 100 ali pa 95% se zadeva instalira noro počasi, če je prej prišla do dveh tretjin v treh minutah, jih sedaj rabi 10 za zadnjo tretjino. Sistem pa zraven dela noro počasi, karkoli klikneš se odpera dve minuti, ker pač zmanjka rama (WTF 4GB?!?) + še ko se instalacija zaključi se ram sploh ne sprosti in sistem še vedno dela slabo, ne sicer tako kot med instalacijo ampak še vedno precej slabše od normale. Ram je še vedno na 90%+.

Torej kaj me zaje... ee.. heca?

Če se dobro spomnim se je to meni dogajalo takrat, ko sem nek špil ali kak zahtevnejši program, inštaliral tako da sem sliko mountal iz dvdja, se pravi da nisem imel slike programa na disku.
Ko sem unmountal sliko je zasedenost pomnilnika padla na normalno porabo (okoli 40%).

Mogoče ti bo kaj pomagalo, LP!

Jaz sem sliko mountal iz diska, mi je pa kolega namignil da je možno da se emulator ne razume dobro z visto. Čez vikend bo več časa pa bom sprobal par načinov.

Vseeno hvala, bom probal, pa poročam.

LP

dolgcas ::

imam visto 64bitno pa ne morem vzpostaviti povezave z internetom mrežno kartico mam pa posebej ali bi biu lahko to vzrok da kartica ni prava za visto??? na xp-jih mi je delovalo normalno

hvala za odgovor

prjatu nemore inštalirat novih catalystov na visti 32bit,napiše ko začne inštalirat- catalyst install manager has stopped working, sm googlal kaj bi blo in piše nekaj v zvezi, da vse pobrišeš z drivercleaner in pobrišeš še C++ 2005, k neki mede ,vse to je pobrisal in se neda inštalirat gonilnikov,ali obstaja rešitev, al bo mogu formatirat

kot prvo se nauči pisati.
Naj pred namestitvijo gonilnikov naloži Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable in najnovejši Framework. Seveda pa bi bilo fino tudi vedeti, kaj natančno mu pokaže.
Seveda upam, da namešča prave driverje za ta sistem in grafično.

Zgodovina sprememb…

mene pa samo zanima mnenje, če so tanovi driverji od nvidije krivi da mi ob vsakem zagonu vržejo na 640*480 in da sedaj nemorem uporabljati dualview?
nekaj jih sumim, pa bi se samo prej prepričal.

OmegaM ::

Pozdravljeni.

Imam eno tezavo, skusam namestit win vista ultimate a mi ne gre, plata je in procesor

Asrock dual sata 2, socket 939,

procesor AMD 4200 x2 sock. 939

4 GB RAM-a

Finta je da mi ze na zacetku noce nadaljeat z instalacijo in tisti okvircek samo stojim, takrat v tem primeru imam priklopljeno na SATA II portu, ce pa dam disk priklopit na "stari" SATA 1 se, ali 1. ali 2. pa mi hoce normalno namestit.

Ne razumem kje je finta in kako naj to resim.

Sem izklopil SATA 1 pa se kar, aja disk je SATA II

Hvala
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: OmegaM ()

Ej, tudi jaz (pa verjetno še kdo) ne razumem, kaj si sploh napisa in o kakem okvirčku govoriš in kaj 1. in 2. in ...

Torej se enkrat ...

Imam eno tezavo, skusam namestit win vista ultimate a mi ne gre,konfugiracija je sledeca:

Asrock dual sata 2, socket 939,
procesor AMD 4200 x2 sock. 939
4 GB RAM-a
Disk HITACHI 160 GB SATA II
Grafika x1950XT

Finta je da mi ze na zacetku noce nadaljevat z instalacijo in tisti okvircek(tam na samem zacetku ko pise Microsoft Corparation) samo tu obstane, zeleni kvadratek pa samo leti, oprostite ampak ne vem kako se naj tu izrazim.

To se mi dogaja takrat ko imam priklopljeno na SATA II prikljucek, ko pa priklopim na stari SATA I (1. ali drugi prikljucek) pa mi hoce namestit normalno.

V biosu sem ze izklopil SATA I pa se kar.

Ne razumem kje je finta in kako naj to resim.

Hvala

Ne vem, zakaj kompliciraš. Enostavno namesti ob priklopljenem disku na SATA1 in potem po končani namestitvi in po prvem zagonu priklopi na SATA2. Potem pa se bo videlo, v čem je problem.

Sedaj sem naredil v biosu da SATA II deluje kot IDE pa gre normalno skozi.

Bom se poizkusil tako kot si mi tu napisal

LP

Potem ga morda nekaj serje z gonilniki za čip. Če bo po namestitvi vse delovalo OK,...

lopov ::

Ziv!

Sem eden izmed tistih ki imajo vklopljen UAC. Zadeva me ne moti in edini problem je s programi, ki se zaženjo ob začetku in zahtevajo dovoljenje. Eden takšnih je PowerStrip.

Včeraj sem končno našel rešitev :)

Prvi pogoj je, da je uporabnik v skupini Administrators. Kolikor vem je to že privzeto, a je vseeno fino preveriti.

- pognati je treba Task Scheduler, ki se nahaja med administrativnimi programi; UAC zahteva potrditev
- klik na "Create Task" (in ne "Create Basic Task")
- zapolni se ime
- pod "Securiti options" je potrebno izbrati uporabnika
- določi da se zažene le ko je uporabnik prijavljen
- spodaj da kljukico "Run with highest privileges"

- zavihek Triggers, spodaj se klikne "New"
- iz drop-don menija se izbere "at logon"
- določi "any user"
- in spodaj kljukica "enabled"

- zavihek Actions --> izbereš "Start a program"
- klik na gumb in poklikaš do programa
- v polje "Add arguments" se vtipka "/Startup" (brez narekovajev)

- to imam na laptopu, zato sem uporabil zavihek "Conditions"
- spodaj pri Power sem odstranil klukico pri "start only if on AC power"

- zavihek Settings
- kljukica pri "Run task as soon as possible after a scheduled start is missed"
- ostranjena klukica pri "Stop the task if it runs longer than"

Logoff & logon in zadeva bi morala delovati!

Če imate UAC izklopljen lahko zgoraj napisano popolnoma ignorirate :)

Pozdravljeni.

Tako, visto mi je uspelo, ampak mi noce laufat preko SATA II porta, drugace laufa nad pricakovanji, zelo in moram trenutno potrdit da lepse celo od XP-jev, tega pa sploh nisem pricakoval, bom sedaj videl kaj mi bo prinesel cas.

LP

Pozdravljeni.

Trenutno se vedno vse lepo laufa nad pricakovanji.

Kar pa me muci so gonilniki za zvocno ALC850, midi mi ne nalozi, pa se vedno ne dela, a slucajno ima kdo resitev za ta problem

Plata je asrock 939Dual sata2.

Hvala

Jst ::

Na routerju sem vklopil SNMP in me zanima, če obstaja kakšen Sidebar gadget, da bi spremljal Traffic Graph?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Dejan99 ::

Jaz pa imam eno vprašanje glede licence za visto.
Sm študent fri in imam dostop so msdnaa. Zdej me pa neki zanima. Koliko časa velja ena licenca oz. tista serijska številka, ki ti
je dodeljena?

Ali je možno da velja samo eno leto, in nato je spet potrebno generirati novo serijsko številko, če seveda še imaš dostop do msdnaa
(oz. po domače si še študent na tej fakulteti)

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dejan99 ()

Jaz nisem student in se mi kar velja, ne vem kako je to narejeno.

LP

Dejan99 ::

A če greš pod "computer->properties - windows activation" mogoče piše mogoče koliko dni je do izteka ali pa kaj podobnega?
Koliko časa nazaj pa si aktiviral visto?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dejan99 ()

safet ::

rabim pomoč...inštaliral sem windows visto,pred tem sem imel xp home edition...sedaj se pa ne morem povezati z internetom.poleg gonilnika za internet paimam klicajček.

Na podlagi napisanega je težko reči, kaj je lahko narobe. Malo bolj se potrudi z opisom načina priklopa, dostopanja do povezave, ponudnika,...

ta_pravi ::

Pozdravljeni,
imam sledeč problem:

ko surfam po internetu in poslušam glasbo naprimem mp3je mi muzika šteka... Imam vindows visto in prenosnik HP Compaq. Probal sem že ponovno namestiti driverje...
kaj morda kdo ve kja bi blo?

LP
ta_pravi

Jst ::

Hehe, Ta Pravi, jaz, če poslušam glasbo prek Octoshape (maxxima radio; drugače pa tudi rtvslo.si uporablja octoshape za live streaming) z Windows Media Player, mi Nero snema z manjšo hitrostjo. Ne doseže več kot 4.5x.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

darix ::

živjo!

jaz pa mam kar eno tko bv težavico.. nevem kaj sem počel, da mi je to nastalo ampak vseeno.

V windows Vista kadar grem v "Računalnik" mi več ne prikaže iste postavitve ikon kot mi jih je prej (torej podrobnosti o free disc space itd.)

poiskušal sem že vse.. od spremembe teme, do postavitve... nič od tega ni delovalo. a ve kdo, kje lahko to popravim nazaj na prejšnjo stanje?

rad bi, da zadeva izgleda tako:

hvala!

lp!

klikni na (prevajaj sproti, ker nimam SLO variante) Orodja > Folder Options > View, označi Remember each folder's view settings.

Zgodovina sprememb…

darix ::

ni pomagalo...

««
68 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
16613208 (9440) Icematxyz
»

Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12314865 (9586) Lawler_
»

Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
10813798 (9276) Tr0n
»

Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
15811000 (7470) ___
»

vista ali xp

Oddelek: Operacijski sistemi
192674 (2259) IVo

Več podobnih tem