Forum » Operacijski sistemi » [ Windows Vista ] Vprašanja in težave
[ Windows Vista ] Vprašanja in težave
blaz277 ::
ok lej....nevem tocn kaj sm delu sam....zdaj ko kliknem eno od stevilk 1-9 se mi odpre search result, ce pa uporabljam internet se mi pa v orodni vrstici za brskanje zacne pisat st. kako naj to odstranim
bluefish ::
ej, če še problema ne znaš opisati, potem bo verjetno res težko vedeti, kaj si sploh počel. Kje klikneš tiste preklete cifre? Kateri program? Kaj ti začne tam pisat? ...
blaz277 ::
omg cifre kot cifre une navadne ne num lock to se mi je zgodil k sm wow igrou tm sm kliknu sam neki za sound pol pa hocm skille activate-at pa me vn vrze pa pise search result....kaj nej ti se opisem??
dej grem jst reinstalerat
reinstalerat visto
lol reinstaleru sm pa se vedno
dej grem jst reinstalerat
reinstalerat visto
lol reinstaleru sm pa se vedno
Zgodovina sprememb…
- spremenil: blaz277 ()
mare1411 ::
lep pozdrav. imam problem z windows visto in ne vem kako odpravit.
Imam prenosnik sony vaio na katerem je naložena licenčna windows vista business. Dogaja se mi da se mi opravilna vrstica neha odzivati. Z Alt+TAB lahko skačem med odprtimi progarmi, z miško pa ne morem nič klikniti. Če zaženem upravitelja naprav (samo zaženem in ga potem ugasnem) pa spet začne delovati. Ali ima kdo izkušnje s tako napako in ali kdo ve kako to odpraviti?
ps: gonilniki so vsi pravilno nameščeni
lpm
hvala
Imam prenosnik sony vaio na katerem je naložena licenčna windows vista business. Dogaja se mi da se mi opravilna vrstica neha odzivati. Z Alt+TAB lahko skačem med odprtimi progarmi, z miško pa ne morem nič klikniti. Če zaženem upravitelja naprav (samo zaženem in ga potem ugasnem) pa spet začne delovati. Ali ima kdo izkušnje s tako napako in ali kdo ve kako to odpraviti?
ps: gonilniki so vsi pravilno nameščeni
lpm
hvala
andro_ ::
Živjo!
V Vista Premium imam težavo z Folderji; Lahko jih na novo ustvarjam, premikam, uporabljam, ne morem pa jih preimenovati. Ne novih ne starih. Napiše mi, da folder ne obstaja. Bi kdo vedel, kaj mi je storiti?
Lp, Andrej
V Vista Premium imam težavo z Folderji; Lahko jih na novo ustvarjam, premikam, uporabljam, ne morem pa jih preimenovati. Ne novih ne starih. Napiše mi, da folder ne obstaja. Bi kdo vedel, kaj mi je storiti?
Lp, Andrej
Boomer1911 ::
I have researched this issue on Windows Vista Forums. A solution to the problem is to Create the parameters key in the following location :HKLM/system/currentcontrolset/services/csc/parameters
Then within the parameters key, create a DWORD Value named
FormatDatabase with a value of 1 (hex) then reboot the machine.
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\CSC\parameters]
"FormatDatabase"=dword:00000001
Vir: Techguy - Windows Vista unable to rename folders
andro, upam da ti pomaga
Intel P4 3.0E @ 3.86GHz | 1GB DDR400 | Asus N7600GS | 2x 500GB & 320GB HDD
ASUS K50IN series | Core 2 Duo 2.53GHz | 4GB DDR2 | GeForce G102M | 500GB HDD
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Boomer1911 ()
Slo-One ::
A bi se dalo kako spremeniti jezik na moji visti, če imam slovensko različico inštaliral pa sem angleško. (brez da bi na novo inštaliral OS)
odvisno od verzije Viste. Načeloma le namestiš jezikovni paket. Lahko pa tudi pogledaš, če je v Control Panel\Clock, Language, and Region kaj uporabnega.
nažalost trenutno samo Vista Ultimate ima podporo za jezikovne pakete, pa še ena verzija,katero sem pozabil.
"Please Upgrade Your Version of Vista"
"Please Upgrade Your Version of Vista"
no, pa mi ga dajte, imam Business, pa da poskusim.
NazgulRR ::
Mam eno vprašanje...kako bi delala Vista na AMD Sempronu 3000 (navit na 2GHZ), 1,5GB Rama pa Radeon 9600 128MB?
Raje ne. Sicer te resuje 1,5GB RAM-a, vendar pa proc ni vec tako dober.
Bi pa verjetno delovalo z nekaterimi stvarmi na off.
Bi pa verjetno delovalo z nekaterimi stvarmi na off.
se strinjam s blueFish-om, procesor je definitivno preslab, neglede na navijanje, vendar mislim da bi visa basic lepo delovala, zaradi manjših zahtev kakor ostale verzije.
sicer pa priporočam da uporabiš Svetovalec za nadgradnjo na sistem Vista, ki ti bo lepo pokazal ali je tvoj računalnik primeren za katero izmed verzij viste.
sicer pa priporočam da uporabiš Svetovalec za nadgradnjo na sistem Vista, ki ti bo lepo pokazal ali je tvoj računalnik primeren za katero izmed verzij viste.
NazgulRR ::
Sem tudi sam mislil, da bo procesor malo bolj počasen. Svetovalec za nadgradnjo mi svetuje Visto Business...bom verjetno enkrat probal.
Zakaj pa bi Vista Basic imela manjše zahteve kto ostale verzije?
Zakaj pa bi Vista Basic imela manjše zahteve kto ostale verzije?
OmegaBlue ::
Ker nima ničesar pametnega razen notepad ;)
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Tukaj piše kaj vsebuje katera vista. Kot boš opazil ima Basic najmanj funkcij, zato ima manjše zahteve kot ostale.
axee ::
Ali vista z vklopljenim aerom sploh kaj izkorišča grafično kartico? Ne igram iger in imam staro pasivno 7600gs, bojo windowsi delali enako gladko kot s kakšno novo požrešno in glasno kartico?
@axee: jaz imam AGP verzijo 7600GS (najbrž enako kakor ti) pa mi Aero deluje gladko brez problemov.
ubistvu, še bolje, ocene ima zelo visoke v MS ocenjevanju, 5,9 točk od sedanjih 5,9 točk za Aero podporo, tako da ni panike.
ubistvu, še bolje, ocene ima zelo visoke v MS ocenjevanju, 5,9 točk od sedanjih 5,9 točk za Aero podporo, tako da ni panike.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Boomer1911 ()
axee ::
Jaz z 7600gs na pci-e vodilu dobim 4,6 Zanima me če bom z boljšo grafično sploh kaj pridobil?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: axee ()
jasno da se pridobi, vendar se bo poznalo samo še v igrah.
Hanzo ::
Zanima me kako isklopim dešifriranje diska v visti ultimate, pa če poznate kako dobro stran za visto ( pomoč in nasveti ).
maXo ::
Zdravo!
Iščem eno informacijo.
Na laptopu Lenovo 3000 C200 imam procesor Intel Centrino Duo in mislim da je ta procesor 64bitni.
Ampak ko želim namestiti Visto mi po bootanju dvdja javi napako da moj procesor ni 64bitni, to drži???
V glavnem zanima me ali je procesor Intel Centrino duo T5500 32bit ali 64bit ??
LP, Sašo!
Iščem eno informacijo.
Na laptopu Lenovo 3000 C200 imam procesor Intel Centrino Duo in mislim da je ta procesor 64bitni.
Ampak ko želim namestiti Visto mi po bootanju dvdja javi napako da moj procesor ni 64bitni, to drži???
LP, Sašo!
Vlady ::
Zdravo!
Iščem eno informacijo.
LP, Sašo!
Bo kar 64-bitni. Malo pobrskaj po netu, kaj je ta napaka.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"
maXo ::
Zraven je bila že prednameščena Vista Home Premium Ang 32bit, bi lahko namestil isto Home Premium vendar 64bit z istim ključem oz serijsko?
Hvala za prejpnji odgovor, LP!
Hvala za prejpnji odgovor, LP!
lopov ::
Ubistvu se da, vendar je potrebno nekaj caranja in potrebujes zunanji program.
Najprej bi rabil USB kljuc in nanj shranil/naredil backup svojega certifikata (shrani kot "backup-cert.xrm-ms"). Le-ta je lasten tvojemu laptopu in ti kasneje v kombinaciji s kljucam omogoci instalacijo in aktivacijo brez da gres na internet + zagotavlja, da je tvoj OS "genuine".
edit: glej spodaj :)
Ko naredis backup vstavis Vista DVD in pozenes instalacijo. Particioniras in formatiras ter ko prides do dela, kjer vneses kljuc pusti prazno in odstranis kljukico pri ""Automatically activate Windows when I'm online". Ker nisi vnesel kljuca dobis izbiro, katero verzijo zelis naloziti -- izberi isto kot ze imas.
Po instalaciji se prijavis v sistem in kot skrbnik pozenes ukazno vrstico (command prompt). Vnesti je treba se par stvari (pri vsakem vnosu lahko melje kar precej casa, tko da kar pocakaj; vsakic se nato pojavi okno kjer pise, ce je "operacija" uspela):
1. ponovno instalirati certifikat, katerega si pred tem shranil na kljuc:
2. se 1x vneses svoj kljuc (kar mas spodaj na laptopu):
3. z ukazom
Sedaj bi moral imeti cisto legalno in aktivirano verzijo Viste za tvoj laptop, seveda brez sare katero se dobi s predinstaliranim sistemom.
Najprej bi rabil USB kljuc in nanj shranil/naredil backup svojega certifikata (shrani kot "backup-cert.xrm-ms"). Le-ta je lasten tvojemu laptopu in ti kasneje v kombinaciji s kljucam omogoci instalacijo in aktivacijo brez da gres na internet + zagotavlja, da je tvoj OS "genuine".
edit: glej spodaj :)
Ko naredis backup vstavis Vista DVD in pozenes instalacijo. Particioniras in formatiras ter ko prides do dela, kjer vneses kljuc pusti prazno in odstranis kljukico pri ""Automatically activate Windows when I'm online". Ker nisi vnesel kljuca dobis izbiro, katero verzijo zelis naloziti -- izberi isto kot ze imas.
Po instalaciji se prijavis v sistem in kot skrbnik pozenes ukazno vrstico (command prompt). Vnesti je treba se par stvari (pri vsakem vnosu lahko melje kar precej casa, tko da kar pocakaj; vsakic se nato pojavi okno kjer pise, ce je "operacija" uspela):
1. ponovno instalirati certifikat, katerega si pred tem shranil na kljuc:
slmgr.vbs -ilc backup-cert.xrm-ms
2. se 1x vneses svoj kljuc (kar mas spodaj na laptopu):
slmgr.vbs -ipk XXXXX-XXXX-XXXXX-XXXXX
3. z ukazom
slmgr.vbs -dlvpreveris, ce je vse skupaj uspelo.
Sedaj bi moral imeti cisto legalno in aktivirano verzijo Viste za tvoj laptop, seveda brez sare katero se dobi s predinstaliranim sistemom.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lopov ()
Ahem, nasel. Poglej ta thread::
http://directedge.us/content/installing...
Tu je sicer napisano kako si se prilagodis instalacijo in podobno.
http://directedge.us/content/abr-activa...
Vseeno preberi vse, da ne bo kaj narobe. Jaz sem s svojim Acerjem naredil tko kot sem ti napisal in deluje :)
http://directedge.us/content/installing...
Tu je sicer napisano kako si se prilagodis instalacijo in podobno.
http://directedge.us/content/abr-activa...
Vseeno preberi vse, da ne bo kaj narobe. Jaz sem s svojim Acerjem naredil tko kot sem ti napisal in deluje :)
Zgodovina sprememb…
Volk| ::
Jaz pa mam probleme z grafiko. Prej sem mel Visto 32 bit in mi je grafika in drajverji za Nvidio geforce 6600 gt fajn delalo,
zdaj sem dal gor Visto 64 bit pa mi po instalaciji drajverjev za grafiko slika zgine(monitor standby, racunalnik dela), brez drajverjev pa slika seveda je.
probal sem ze 3 vrste različnih drajverjev pa isto(seveda 64 bit).
Kaj narobe z grafiko? Povedal bi se to da mi tudi pri 32 bitih prek dvi kabla raculanik občasno gre v reset. na analognem kablu pa ne.
kaj bi lahko bilo narobe?
zdaj sem dal gor Visto 64 bit pa mi po instalaciji drajverjev za grafiko slika zgine(monitor standby, racunalnik dela), brez drajverjev pa slika seveda je.
probal sem ze 3 vrste različnih drajverjev pa isto(seveda 64 bit).
Kaj narobe z grafiko? Povedal bi se to da mi tudi pri 32 bitih prek dvi kabla raculanik občasno gre v reset. na analognem kablu pa ne.
kaj bi lahko bilo narobe?
Čau.
Mene pa zanima, zakaj me Vista ne prepozna kot administratorja, čeprav sem edini user na računalniku? Ko hočem npr. uporabit kakšno funkcijo pri NOD32. Ali ko hočem zagnat daemon tool mi napiše ˝please use local administrator account to run daemon tools for the first time¨.
Ko grem pa v control pannel, mi pa piše da sem administrator.
Hvala za odgovore.
LP
Friksi
Mene pa zanima, zakaj me Vista ne prepozna kot administratorja, čeprav sem edini user na računalniku? Ko hočem npr. uporabit kakšno funkcijo pri NOD32. Ali ko hočem zagnat daemon tool mi napiše ˝please use local administrator account to run daemon tools for the first time¨.
Ko grem pa v control pannel, mi pa piše da sem administrator.
Hvala za odgovore.
LP
Friksi
@ friksi -- ker nisi administrator :)
Tvoj uporabnik je v grupi Administrators, ni pa dejanski administrator. Odvisno od verzije viste je tudi, ce ga lahko "vklopis".
Probaj tole -- v command prompt vtipkas:
To vklopi administratorja, ki pa v tem trenutku (se) nima gesla.
Geslo lahko spremenis na 2 nacina -- gres v users in naredis kot obicajno ali pa vtipkas tole:
s tem, da namesto GESLO vtipkas pravo geslo.
Logoff in zadeva bi ze morala delovati.
-----
Edit: drugace pa imas moznost z desnim klikom na ikoni izbrati moznost "Run as administrator", kar pozene program kot administrator.
Potem imas moznost nastaviti da se program ze po defaultu zaganja kot administrator in sicer desni klik, properties, compatibility. Spodaj dodas kljukico pri "run this program as administrator", ce pa zelis to narediti za vse uporabnike pa klikni spodaj gumb "show settings for all users" in naredis enako. Recimo kaksen program ki zahteva update preko weba ti brez tega ne bo zelel narediti posodobitve.
Tvoj uporabnik je v grupi Administrators, ni pa dejanski administrator. Odvisno od verzije viste je tudi, ce ga lahko "vklopis".
Probaj tole -- v command prompt vtipkas:
Net user Administrator /active:yes
To vklopi administratorja, ki pa v tem trenutku (se) nima gesla.
Geslo lahko spremenis na 2 nacina -- gres v users in naredis kot obicajno ali pa vtipkas tole:
Net user Administrator GESLO
s tem, da namesto GESLO vtipkas pravo geslo.
Logoff in zadeva bi ze morala delovati.
-----
Edit: drugace pa imas moznost z desnim klikom na ikoni izbrati moznost "Run as administrator", kar pozene program kot administrator.
Potem imas moznost nastaviti da se program ze po defaultu zaganja kot administrator in sicer desni klik, properties, compatibility. Spodaj dodas kljukico pri "run this program as administrator", ce pa zelis to narediti za vse uporabnike pa klikni spodaj gumb "show settings for all users" in naredis enako. Recimo kaksen program ki zahteva update preko weba ti brez tega ne bo zelel narediti posodobitve.
Zgodovina sprememb…
Volk| ::
Evo, rešil problem...ce bo komu kdaj isto nagajalo...
Ko sem priklopil racunalnik sem priklopil na monitor in na tv out.
Po izklopu tv out sem lahko instaliral normalno drajverje, nato vklopil tv out in vse normalno dela. Glupa stvar, toda glavno da zdaj dela.
Ko sem priklopil racunalnik sem priklopil na monitor in na tv out.
Po izklopu tv out sem lahko instaliral normalno drajverje, nato vklopil tv out in vse normalno dela. Glupa stvar, toda glavno da zdaj dela.
Lopov hvala za informacijo. Bomo probal. Moram najti tisto funkcijo, da lahko za vse programe to naredim ne vedno samo za posameznega.
Drugače me pa zanima še nekaj drugega. Zakaj mi System information prikazuje sledeče:
Installed physical memory (RAM) 4,00GB
Total physical memory 3,25GB
Available physical memory 1,62GB
Zdi se mi, da je 3,25 zato, ker ni Vista verzija 64, ampak zakaj pa samo 1,62 ????
Hvala.
LP
Drugače me pa zanima še nekaj drugega. Zakaj mi System information prikazuje sledeče:
Installed physical memory (RAM) 4,00GB
Total physical memory 3,25GB
Available physical memory 1,62GB
Zdi se mi, da je 3,25 zato, ker ni Vista verzija 64, ampak zakaj pa samo 1,62 ????
Hvala.
LP
Hanzo ::
lopov : probal sem tvoj nasvet sam mi ne dela, mam pa visto ultimate 64 bit. Drgač sem tut probal dat run this program as a administrator .. sam ne morm vklopit !
xtrEeme ::
Pozdravljeni!
Verjetno je že kdo zastavil podobno ali isto vprašanje v tej temi vendar se mi ne da prebirati vseh strani ker jih je ogromno.
Torej zanima me kako izklopim zadevo (user account control), ki se skos pojavlja ko hočem zagnat določen program in me sprašuje če dovolim da se aplikacija zažene ali ne.
Moj account je prijavljen kot Administrator sistema.
hvala za odgovor
Verjetno je že kdo zastavil podobno ali isto vprašanje v tej temi vendar se mi ne da prebirati vseh strani ker jih je ogromno.
Torej zanima me kako izklopim zadevo (user account control), ki se skos pojavlja ko hočem zagnat določen program in me sprašuje če dovolim da se aplikacija zažene ali ne.
Moj account je prijavljen kot Administrator sistema.
hvala za odgovor
imagodei ::
No, meni se skrajno bebasto zdi, da se ti ne da malo pobrskat po vprašanjih. Še bolj bebasto pa, da na google na znaš vpisat:
"vista user account control disable"
zato od mene odgovora ne boš dobil.
No, če dobro premisliš, si ga že dobil - med vrsticami.
"vista user account control disable"
zato od mene odgovora ne boš dobil.
No, če dobro premisliš, si ga že dobil - med vrsticami.
- Hoc est qui sumus -
M-XXXX ::
Kako hudiča se tole zbriše? Ker mi žre živce- že na ene 2h mestih sem nekaj brisal pa še zdaj ostaja!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: M-XXXX ()
tole tudi mene zanima, ker mi programi delajo preglavice, čeprav imam na modemu da je vedno povezan.
BCSman ::
Živjo,
nabavil sem laptop, pobrisal particijo kjer je bil freedos, ustvaril novo in brez da bi kliknil format sem v namestitvi viste kar next kliknil. Sicer jo je uspešno namestilo, vendar a bo kaj slabše delovalo ker nisem prej formatiral?
nabavil sem laptop, pobrisal particijo kjer je bil freedos, ustvaril novo in brez da bi kliknil format sem v namestitvi viste kar next kliknil. Sicer jo je uspešno namestilo, vendar a bo kaj slabše delovalo ker nisem prej formatiral?
rontajzel ::
Če si izbrisal particijo in jo nato na novo ustvaril, se je le ta avtomatsko formatirala...
~rontajzel~
AMD A64 3800+ X2; ASUS A8N-E ULTRA; ATI RX1600pro;LC600W; DDR 3GB; SATAII 820GB
AMD A64 3800+ X2; ASUS A8N-E ULTRA; ATI RX1600pro;LC600W; DDR 3GB; SATAII 820GB
mrhovina69 ::
malo si bom sposodil temo. imam problem z windows defenderom. vedno mi kaže, da ni update-an. ko ga pa hočem update-at pa mi napiše to:
error found: code 0x80070424
uporabljam visto.
error found: code 0x80070424
uporabljam visto.
moj podpis!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 13208 (9440) | Icematxyz |
» | Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 14865 (9586) | Lawler_ |
» | Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 13798 (9276) | Tr0n |
» | Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Operacijski sistemi | 11000 (7470) | ___ |
» | vista ali xpOddelek: Operacijski sistemi | 2674 (2259) | IVo |