» »

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

««
66 / 79
»»

LeXani ::

Imam problem z skupno rabo datotek, in sicer na rač. kjer imam visto ultimate 64 bi rad delil disk, na drug rač. - xp sp2 32. IP-je in dns sem vse lepo nastavil...pa mi nikakor neuspe. "Vista" zazna drug rač. brez problema..sam na tistem rač. mi ne zazna "viste". Imam pa tudi tiskalnik v skupni rabi, in mi deluje normalno.
Kakšna rešitev??
Čas prve prijave 04.11.2005

T-Majo ::

Nekaj vprašanj:

Nabavil sem še 2gb rama. Vista Ultimate 32bit in 4gb rama torej.

V biosu sem naštimal da mi zazna 4gb rama. Vista mi zazna tudi pod moj računalnik. Pod upravitelj naprav pa uporablja 3gb oz. 3.2gb.

To pomeni da mi OS uporablja samo navidezno 3gb in v resnici 4gb ali resnično samo 3gb.

V primeru da mi samo 3gb mislim naložiti 64bit Visto. Sicer me je malo strah kako bojo delal Adobe programi CS2.

Ali je možnost kot reaper pri XPjih nanovo inštalirat Visto samo da z 64biti? Da bi pač vse nastavitve in podatki ostali?

Hvala za odgovore in se opravičujem, ker se mi ni dalo cele teme brat. Je namreč ena izmed daljših =P

bluefish ::

32-bit Vista bo izkoristila in naslavljala le okoli 3,2GB oz. 3,5GB, odvisno od konfiguracije. Torej boš za vseh 4GB potreboval 64-bit verzijo.
Adobe CS2 bo deloval brez problemov.
Ne vem pa, kaj si mislil s tem stavkom:

Ali je možnost kot reaper pri XPjih nanovo inštalirat Visto samo da z 64biti? Da bi pač vse nastavitve in podatki ostali?

Če imaš 32-bit XP, potem prehod na 64-bit ni možen samo z nadgradnjo sistema ampak moraš Visto namestiti popolnoma svežo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

batista bomb ::

Zanima me kje bi se dala kupiti Vista ultimate 64-bit brez kratice DSP?

T-Majo ::

Zanima me še nekaj; imam oem serijsko za Visto premium. To pomeni da serijska velja za x86 in x64?

Vlady ::

Zanima me še nekaj; imam oem serijsko za Visto premium. To pomeni da serijska velja za x86 in x64?

Ne. Kupiti moraš novo box verzijo. To je edina stvar, ki sem jo MS-ju zameril.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vlady ()

Če se ne motim je le pri Ultimate serijska za obe izvedbi.

jamiroq ::

namestil sem oem (hp) business visto tako z x32 kot z x64 medija - z istim kljucem. oboje se je aktiviralo ok (drugic sicer preko telefona :P). what gives?

mimogrede, lahko nekdo na kratko pove, kako poteka stvar preko telefona?

namestil sem oem (hp) business visto tako z x32 kot z x64 medija - z istim kljucem. oboje se je aktiviralo ok (drugic sicer preko telefona :P). what gives?

Prvo kot prvo moraš dobiti OEM verzijo od svojega vendorja (kar je pain in the ass), poleg tega pa še ne dela na vseh verzijah. Iz neta sem potegnu oem verzijo x64 za toshibo, ki mi ni prjela. Imam home preimum.

> mimogrede, lahko nekdo na kratko pove, kako poteka stvar preko telefona?

v delovnem casu (0800-1600?) govoris z operaterjem - njemu poves cifre in on ti aktivira windowse. ponavadi te se pobara kaj je sprozilo ponovno aktivacijo. izven delovnega casa pa aktiviras preko avtomatizirane "tajnice" (v anglescini). v telefon nakucas tiste cifre, "tajnica" pa ti nato prebere aktivacijsko kodo. brez nadleznih vprasanj. in dela tudi ob dveh zjutraj :>.

> Prvo kot prvo moraš dobiti OEM verzijo od svojega vendorja (kar je pain in the ass), poleg tega pa še ne dela na vseh verzijah. Iz neta sem potegnu oem verzijo x64 za toshibo, ki mi ni prjela. Imam home preimum.

aha, pri hpju je potem drugace (vsaj pri nasih sluzbenih masinah :P), namrec vendor-specific je le restore cd (ki ga lahko uporabis ali pa ne). os cd/dvd je bolj kot ne genericen (za verifikacijo sicer zahteva restore cd), vendar lahko z istih medijev, recimo, namestis visto v virtualno masino.

njemu poves cifre

Katere pa? Sem namreč uporabil serijsko iz MSDNAA pa mi zaradi sprememb strojne opreme ne dovoli več namestitve. Je poleg obstoječe serijske potrebno še kaj drugega (verjetno)?

cifre, ki so na tejle sliki oznacene z 1 ... 9. pa sej je vodic za aktivacijo dokaj jasen?

Če kdo ve, kje bi lahko dobil delujočo oem verzijo od toshibe x64 home premium, se priporočam da DVD, pa dam za kak pir ali dva :)

d0rK ::

Oj.

A kdo ve ce se da spremeniti text v Start Meniju. Zelim spremeniti tekst pod glavnima Internet in E-Mail ikonoma.

a

a

Torej, namesto da bi pisalo Microsoft Office Outlook, zelim da bi pisalo samo Outlook.

Hvala.

_pobesneli_ ::

Jaz imam tudi eno malo vprašanje.in scer glede čarovnika za uvoz slik iz fotoaparata
Na Win XP se je odprl čarovnik na katerem si označil kako bos preimenoval slike in katere boš prenesel na PC.
No na visti me vprasa samo kako jih preimenujem ,ne pa tudi katere hočem prenesti.

Se da kje nastavit katere želis prekopirat,razen tega da ročno kopiram?(tega niti nočem ,prav zaradi preimenovanja slik)
Gregor

M-XXXX ::

http://www.oc-lab2.com/forum/viewtopic....

Tole je moj novi test Viste! Veselo branje:D

dean211 ::

Oj. Imam 2 zeloooo moreca problema.

Toshiba p200d 12o in (licencno) Vista home premium 32 bit, posodobljen z sp1.

Kadarkoli hocem na exe datoteko kliknit z desnim miskinim gumbom, mi zamrzne explorer in ga vista restarta. V total commanderju pa recimo normalno brise in premika exe datoteke samo mi ne uspe spreminjat kompatiilnosti itd.

Prosim za kako resitev ce kdo ve... ima pijaco v dobrem...

Oziroma ce ima kdo enak/podoben prenosnik, pa mu gor delajo xp-ji, oziroma FN bliznjice-svetlost ekrana itd.

Drugi problem pa ze znan ultra pocasen prenos datotek v visti. Imam sp1 in je situacija enaka kot pred sp1. Skusal sem namestit nek popravek ki bi naj popravil napako a mi zavrne instalacijo ces da se ne nanasa na moj racunalnik. Znova zadevo skusam premostiti na total commanderju, vendar nekega blaznega izbolsanja ni.
Imam omogocen ntfs privilegije in izklopljen uac.

Sem kaj pozabil...? ....se ena pijaca za resitev problema... :)

PS.: Stric google pa iskanje po slotechu nista obrodila sadov. Ce pa sem kaj spregledal pa se opravicujem.

moowy123 ::

Problem počasnega kopiranja je bil rešen pri SP1, morda je pri tebi problem v kaki drugi stvari ( recimo disk s 5400 obrati ) ?

Disk z 5400rpm res lezi v drobovju prenosnika, a bi upal trditi da so v prejsnjem prenosniku pri disku z enakimi vrtljaji, pod taktirko xp-jev, prenosi minevali bistveno hitreje.

Drugace pa cakam na spremjemljivo ceno ssd, in mi prenosi mogoce niti ne skacejo tako v nos kot poprej opisan problem z exe datotekami.

(...resno razmisljam o ubuntu distribuciji, moti me le moje neznanje pri instaliranju gonilnikov...) Se mogoce da izpeljat dual boot obstojece viste z linux na isti particiji...?

poskusi program wubi, ki ti omogoča namestitev Ubuntu Linuxa znotraj Win.

Hvala bom poskusil. Da vidim ce je tudi v linux porenos tako pocasen.. Ce pa kdo najde resitev na preblem z exe datotekami pa bom zelo hvalezen odgovora...

shadow05 ::

Pozdravljeni!
Pred 14 dnevi sem kupil prenosnik z takimi komponenti:
Procesor : Intel Core 2 Duo T8300 2.4GHz, 800MHz FSB, L2 3MB Cache
Delovni Pomnilnik : 2x 2048 MB, DDR2 RAM 667MHz
Trdi disk : 320 GB, Serial ATA, 5400 rpm
Grafična kartica : NVIDIA® GeForce® 9500M GS, 512MB VRAM,
Namesčen imam operacijski sistem windows vista,ki pa ne deluje prav hitro, saj velikokrat uporaba CPE-ja niha in ostaja pri 100% uporabi.To se dogaja ze pri osnovnih programih, ki nebi smeli tako pocasi delovati (internet,msn,winamp,....)
Kaj bi lahko bilo narobe?
Ali je za to kriv prenosnik?

Upam da bo veliko koristnih odgovorou :)

Serial ::

eno laik vprašanje, kaj pomeni če kupuješ visto in ima zraven kratico dsp?

DSP je namenjena prodaji skupaj z računalnikom oz. vsaj ohišje + matična.

Pozdravljeni!
Pred 14 dnevi sem kupil prenosnik z takimi komponenti:
Procesor : Intel Core 2 Duo T8300 2.4GHz, 800MHz FSB, L2 3MB Cache
Delovni Pomnilnik : 2x 2048 MB, DDR2 RAM 667MHz
Trdi disk : 320 GB, Serial ATA, 5400 rpm
Grafična kartica : NVIDIA® GeForce® 9500M GS, 512MB VRAM,
Namesčen imam operacijski sistem windows vista,ki pa ne deluje prav hitro, saj velikokrat uporaba CPE-ja niha in ostaja pri 100% uporabi.To se dogaja ze pri osnovnih programih, ki nebi smeli tako pocasi delovati (internet,msn,winamp,....)
Kaj bi lahko bilo narobe?
Ali je za to kriv prenosnik?

Upam da bo veliko koristnih odgovorou :)

Imel podoben problem. Najprej nadgradi visto s SP1, in boš videl občutno pohitritev. Potem pa še zamenjaj disk s 7200 obrati. Za tvoj disk jaz nebi bil 100%, da ima 5400 obratov. Jaz sem dobil 300GB 4500. Kupil sem dodatnega 200GB 7200 in lahko rečem, da je kot noč in dan. Starega pa sem vgradil v zunanje ohišje in mi sedaj služi kot zunanji disk.

Če to ne bo pomagalo, je težava drugje. Je pa tudi res, da če imaš počasen disk, se vista zaganja lahko tudi do celih 5 min. Vsaj meni je delovalo tako počasi na začetku in sem pizdil kot nor. Potem pa sem namestil veliko popravkov, SP1, nove gonilnike za grafo, in zamenjal disk. In voila. Prenosnik dela občutno hitreje kot podobni sistemi na XP-jih.

to se pravi če jst kupim prenosnik ki nima zraven o.s. lahko zraven za 180 Eu kupim še visto ki drugače stane 500Eu?

Operacijski sistemi, ki so ponavadi priloženi prenosniku so vezani le nanj.

Nasel sem odgovor za moje pocasne prenose znotraj viste : Hard disk 250 GB (4,200 rpm), Serial ATA :(

lopov ::

Shit, to je pa res pocasno, ma fotr enga Acerja s tko "hitrim" diskom. Cimprej menjaj!

Nasel sem odgovor za moje pocasne prenose znotraj viste : Hard disk 250 GB (4,200 rpm), Serial ATA :(

No to pa dela večina proizvajalcev prenosnih računalnikov danes. To delajo tudi pri dražjih in boljših modelih. Če nisi pozoren oz. ne najdeš podatka je pomoje kar 90% možnost, da je notri počasen disk.

Veron ::

Tisti ki imate Visto pa 4GB rama, ali izklapljate swap file? al kaj je že pagefile?

T-h-o-r ::

mene pa zanima, če lahko visto, ki sem jo dobil zraven PCja inštaliram tudi na laptopa? ali me ne bo spustilo naprej?
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Imam 3GB RAM-a in sem Pagefile izklopil. Do sedaj še ni bilo potrebe po njem. Uporabljam pa Photoshop s precej velikimi datotekami, tudi kakšna igra se najde.
Je pa res, da mnogi pravijo, da imajo težave z določenimi programi, ki se sploh ne zaženejo, če Pagefile ni na voljo. Skratka, stvar osebne izbire.

mene pa zanima, če lahko visto, ki sem jo dobil zraven PCja inštaliram tudi na laptopa? ali me ne bo spustilo naprej?

Namestiš jo lahko, vendar je ne boš mogel aktivirati in posodabljati. Prav tako pa avtomatsko kršiš EULA pogoje.

Zgodovina sprememb…

Pozdravljeni jst mam spet en problem mam visto ultiamte in sem dal gor igrco...ko jo hočem zagnat mi da directx error..sem dav gor directx 9.0c in potem mi je spet vrglo ta error in sem še malo naprej prebrav in je pisalo da je možno da imam disable hardware aceleration v control panelu..in jst ne najdem kje naj bi se to unablalo...
tako da bi rabil pomoč če mi lahko kdo pove kje lahko uneblam hardware aceleration

hvala lp

naredi screenshot tiste napake.
Kar pa se tiče hardware acceleration, je to problem z driverji.

hmm z driverji?
vem samo to da imam 64bitni procesor in visto in zraven sem dubu driverje za 32 bitno visto,sam za do zdej je vse zgledalo da dela super..drugače pa probam zdej dajat gor atijeve driverje za 64bitni sistem in upam da bo to..
drugače pa ne verjamem da ti bo screenshot napake kaj pomagal...napiše samo to da nimam directx novejšega (sam sem dal zdej gor 9c) ali pa da imam preslabo grafično kar ni ker mi je delala igrica na slabšem pcju in ali da imam disable hardware aceleration..

če si na 64-bit operacijski sistem naložil 32-bit driverje, potem je jasno, da se pojavijo napake. Si enako naredil pri gonilnikih za matično, zvok,...? Če ja, potem boš moral za vse namestiti ponovno.
Seveda pa pred namestitvijo novih gonilnikov odstrani stare.

hm ja driverjev 64bitnih za moj prenosik se baje ne dubi čeprav ima 64bitni procesor.
tak da nevem...zvok dela in use povezano z amtično zgelda da tudi sam očitno neki ne štima drugače pa mi še niste rekli kje lahko v control panelu enablam hardware aceleration..

hvala lp

imagodei ::

blueFish,

glede na eno drugo debato, ki ravnokar teče na forumu: kako se ti da odgovarjat ljudem, ki nimajo osnovnih sporazumevalnih manir?
- Hoc est qui sumus -

eh, pozabi, kar sem napisal zgoraj.
Ali imaš 32 ali 64-bitno Visto?
Če je 32-bitna, potem so gonilniki OK.

blueFish,

glede na eno drugo debato, ki ravnokar teče na forumu: kako se ti da odgovarjat ljudem, ki nimajo osnovnih sporazumevalnih manir?

Recimo, da sem na nekatere dneve razpoložen.
Je pa res, da bi največ dosegli, če bi tovrstne poste in teme ignorirali ali pa avtorja le opozorili na neupoštevanje slovničnih pravil. Odgovor na problem pa bi bil podan po kolikor toliko spodobnem popravku.

Zgodovina sprememb…

Zdravo ne imam 64bitno visto...na to da mi tisti lahko nebi dali pravih gonilnikov ali pa da niti ne obstajajo nisem niti pomislil..mi je čudno da jih ni glede na to da je proceosr 64bitni...
Misliš da se ne bi dalo težavo popravit če dam samo driverje od grafične za 64 bitno visto?

Poskusi.

Igi23 ::

Mi lahko prosim kdo pomaga , problem je v tem , da se mi brskalnik kar naenkrat ustavi in noče več odpirat strani , to se dogaja z vsemi brskalniki firefox , chrome, explorer, kot tudi email, povezava pa ostane normalno vspostavljena. Deluje spet normalno ko resetiram računalnik , potem pa se spet čez nekaj časa brskalnik ustavi. Probal sem izključit antivirus požarni zid in izklopil router in priklopil samo na modem pa ne pomaga. Brskal sem po forumih in ugotovil , da jih ima veliko enak problem , samo ne najdem prave rešitve. Ima kdo rešitev glede tega?
igor

lopov ::

@ Serial -- kaj ga biksas :) Sam si pa res kekec ... se zdaj ne stekam katero visto imas ;((

Ce imas 32 bitno visto potem uporabis 32 bitne drajverje -- tiste z oznako x32. Pusti procesor, zdaj so vsi 64 bitni kar samo samo pomeni, da so sposobni poganjati tako x32 kot x64 sisteme.

Glede hardvare acceleracije pa deni klik na namizju -> Personalize -> Display Settings -> Advanced Settings -> zavihek Troubleshoot
Tam das drsnik skrajno desno na Full. Lahko pa da ti pise tako kot meni da trenutni display drajver ne dovoli sprememb. Mam pa x64 ultimate in Radeon 4850 in dela vse OK. Poleg tega mas directx ze poleg viste in ne rabis nic nalagat.

@ Igi23 -- Stisni Ctrl+Shift+Esc da se zazene Task Manager, zavihek Processes, oznaci iexplore/firefox in ga "ubij". Zna biti da bos imel zagnanih vec procesov z istim imenom, tako da se znebi vseh. Sele nato ponovno zazeni brlkjalnik po izbiri in poskusi sreco.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

creative ::

nanaša se na prvi odgovor v prejšnjem postu, če je vista 32 bitna potem iščeš drivere pod oznako x86

edi123 ::

mene pa zanima kak bi računalnik delal na visti oz igre.

asus p5q
intel e8500
4gb rama
ati 4850

proti ista konfiguracija z 2gb rama in xpji?

torej 2gb xp ali 4gb vista?

vsekakor se ti ni potrebno bati upočasnitev. Sicer boš zaradi same viste izgubil nekaj FPS, vendar pa je to opazno le ob merjenju.

blaz277 ::

jst mam en problem... k kliknm stevilko 1 do 9 se mi kr search result udppre kdo ve kako bi to popravil?

daj, malo bolj se potrudi pri opisu problema. Pa še malo slovnice uporabi.
««
66 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
16613197 (9429) Icematxyz
»

Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12314849 (9570) Lawler_
»

Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
10813782 (9260) Tr0n
»

Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
15810992 (7462) ___
»

vista ali xp

Oddelek: Operacijski sistemi
192673 (2258) IVo

Več podobnih tem