» »

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

««
62 / 79
»»

RuN ::

Dva tedna mi je PC normalno delal, potem sem ga mel za nekaj časa (ca. en teden) čist izklopljenega in včeraj ko sem ga ponovno namontiral (povezal vse kable) mi je po zagonu delal čisto normalno, po ca. 4 minutah pa enostavno zablokira. Miško se da premikati in tudi ikone se odebelijo ko se postaviš na njih, če pa hočeš zagnati kak prpgram, pa se samo prikaže krogec (namesto peščene ure) in zadeva tam obmiruje. Po disku se tudi nič ne dogaja, samo od časa do časa (vsakih ca. 30 s) zablinka dejavnost na disku in to je to.
Ostane samo reset in zadeva se ponavlja.

Računalnik, komponente so star ca. 2 mesca, do zdaj delale kot urca.

550 W napajalnik
Intel E8400
Asus P5K SE
ATI 3870
HDD Maxtor 320 GB

Je kdo že imel podobne težave ?? in v čem je štos ??

Če bi šlo za pregrevanje bi čist zmrzu (temp. kaže okrog 58°C), tak pa še zmer miško lahko premikaš in ikone se tudi odebelijo ko se postaviš na njih.

Gor na Visti SP1 je naložen NOD32 (včeraj posodobljen), Win Defender (včeraj posodobljen).

WTF???

the_game ::

Formatiraj ga pa poročaj!!!!
ASUS M2N-SLI DELUXE|AMD Athlon X2 6000|HD3870 512MB|PATRIOT 2x1GB 800Mhz CL.4|

elToro ::

NOD 3 dela težave na Visti. Vrži dol...

Klemzz ::

Ne samo na Visti, jst sm meu problem tut na XP.

RuN ::

sam do zdaj je delalo vse normalno. Formatiral pa ne bi rad, ko mi slabo pride, ko se sam spomnim kolk zadev moram pol nalagat gor.

amper ::

Pozdravljeni
Kupil sem prenosni računalnik Toshiba na katerem je že slika windows vista home premium oemact toshiba. Vse to se zažene iz diska ko ga priključiš. Samo v vej visti je malo morje nekih programčkov, ki jih ne potrebujem. Do tega 1,5Gb dela diska pa ne morem dostopati. Pa me zanima če se da izluščiti iz tega samo Windowse. Ali pa če lahko iz neta potegnem verzijo , katero bi posnel na DVD in bi delala z mojo original kodo.

LP
Delaj dobro in pusti vrabčkom čivkati !!!

bluefish ::

Da se očistiti praktično vse nesnage v obliki programov. Žal pa je početje precej jalovo, saj bo po tem še vedno ostalo veliko navlake. Tako bo res najbolje, da dobiš nedotaknjen DVD od Viste in uporabiš OEM ključ.

jugato ::

Ker se odločam za nakup prenosnika, imajo "skoraj" vsi novi naloženo Visto Home Premium, vendar pa so vsi v angleški verziji. Sedaj pa vas bi rad vprašal ali si lahko naložiš potem SLO jezik. Ker nisem prav izkušen za te stvari, sem slišal da to ni možno.

Lahko, pri Ultimate verziji. Za ostale pa seveda obstajajo načini, ki so manj všečni Microsoftu (z neta potegneš SLO verzijo od Home Premium in nato uporabiš serijsko, ki jo dobiš ob nakupu; lahko tudi naložiš jezikovni paket,...).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Avantasia ::

Na pomoč!
Že 3 dni se mi NONSTOP izpisujeta obvestili "Raziskovalec ne deluje več" in "Raziskovalec se znova zaganja". Potem izginejo vrstica Start in ikone na namizju in vse se ponavlja v neskončnost! Težava se je pojavila, ko je sestra hotela nekaj dati na USB ključ. Ko je neko stvar zbrisala s ključa in dala nekaj drugega gor, se je pojavilo to obvestilo in komaj ji je uspelo še varno odstranjevanje strojne opreme in ključ je odstranila.
Imam prenosnik HP Compaq 6820s in Visto, ki je prišla zraven. Če potrebujete še podatke o sistemu, se bom poskusila nekako prebiti mimo teh obvestil ;) .
Upam, da mi boste znali pomagati.
LP

wooted ::

tole je spyware al pa trojanc/verus. zalaufi antispyware pa antivirus. take zadeve se znajo tud po klučku prenašat

luky ::

Jaz tud mislim, da si je gor preskočil iz ključka na comp neki MUCEK.....ki ga je potrebno odstraniti pa bo nazaj vse OK.
luky!

No bom poskusila to storiti danes. Hvala za pomoč.

Bolj telebansko vprašanje oz. kar nekaj več le teh. Pri nakupu novega prenosnika HP 6820s je bila prednaložena Vista Home Basic SLO. Ker o njej zelo malo vem se obračam na vas za pomoč in nasvete. Na sistemu je naložen tudi AV Norton in Symantec Live Update. Lahko ta dva izbrišem in naložim AV Bitdefender(uporabnik Siol-a).
Vprašal pa bi še kako je s programi oz z nalaganjem na OS Visto kot so winrar, subtitle workshop, uttorent...
in pa kakšne codeke potegniti za ogled kakšnega filma.
Že v naprej hvala za vašo pomoč.

Lahko brez problema izbrišeš prednameščene programe.

nalaganje teh programov gre normalno kot pri xp-ju.

hvala za odgovore, če bo kakšna težava pa vas bom spet prosil za nasvet.

Antivirusni program ni našel ničesar, še vedno ista pesem...:( Imate še kakšen predlog?

moowy123 ::

Za to usuvanje ni kriv virus ampak microsoft sam ... saj so z novimi updejti stvar oz. usuvanje raziskovalca (kar so zrihtali s SP1) spet usuli :(.

Zdaj se je pojavilo obvestilo COM surrogate ne deluje več in od zdaj naprej se prejšnja obvestila ne ponavljajo več. To se mi je že zgodilo, pred par dnevi. Ob naslednjem vklopu rač. pa so bila spet tista obvestila.

Jst ::

Potegni si z neta verzijo, ki vsebuje sp1 ter vse popravke, nato pa uporabi svojo kodo. Piratstvo? Verjetno, ampak Visto imap pa licenčno....
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

mat3 ::

Glede na težave @Avantasia bi predlagal format in na novo namestitev kot je predlagal @Jst. Bi pa ob tej priliki pristavil še svojo skodelico. Imam Visto Ultimate. Če imam v imenu računalnika šumnike, ne morem dostopati do skupne rabe iz Win XP SP3 Slo. Drugače mreža dela kot mora. Tudi Visto imam Slo. Ali kdo pozna rešitev, hakelc ? Sej vem da ni tako pomembno, ma me vseeno zanima. Hvala.
AMD Ryzen 7 3700X, 32 GB DDR4-3600 MHz G.Skill TridentZ Neo
500GB Samsung Evo Plus, Crucial P2 500GB, GTX 1660 Super, 4x 3TB HDD
http://www.bozic17.blogspot.com

Kot si že sam ugotovil, je stvar irelevantna. Verjetno v povezavi s samo lokalizacijo in regionalnimi nastavitvami. Lahko se sicer zakoplješ v Google, vendar ne verjamem, da boš našel kaj uporabnega, saj je problem verjetno preveč specifičen in vezan na naše območje.
Za finto lahko morda poizkusiš Đ in podobne, da vidiš, če je problem tudi tukaj.

Zgodovina sprememb…

Star nasvet, ki je aktualen še vedno: izogibaj se šumnikov pri imenu računalnika, username-u,...

r5r ::

Pa še en nasvet: za imena datotek uporabljaj 8 ameriških znakov brez presledka in 3 znake za končnico. ;)
And it makes me wonder.

Ziga Dolhar ::

Mal "provokacije" - jaz sem si na AD svoj username iz klasičnega "dolharz" spremenil na - "Žiga Dolhar". Šumnik in presledek FTW! :)

V zadnjih treh mesecih še nisem imel težav, tok tok. Se mi pa vsekakor zdi takšno poimenovanje precej boljše in bolj smiselno od kriptičnih "doej", "doe1" in podobnih ...
https://dolhar.si/

LP!!

Js mam pa zadnje čase težave pa nevem zakaj se pojavljajo, mam Visto Ultimate 32-bit SP1! pa kadar hočem na ikone na namizju ali pa na disku v mapah ali datotekah, večinoma se napaka pojavlja v bližnjicah in .exe datotekah, se pravi kadar kliknem desni klik z miško mi vrže napako: Raziskovalec ne deluje več, pa tisto, da ti pač windows pomaga rešit težavo, pa uno Raziskovalec se ponovno zaganja pa se ne zažene...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: the_game ()

ej, tole si pa tako napisal, da živ človek ne ve, kaj te daje.

k4vz0024 ::

Men se pa dogaja, da namesto ikone vidm prazen kvadrat?;((

oba mata spyware gor xD

Vprašanje: Na prenosniku je Vista home basic Slo in to prednastavljena ali je dobro imeti vklopjeno samodejno posodabljane, ker pri xp-jih je bilo tako da ti je samo smetilo po pc(Govorim za ne originalne)

imagodei ::

Ne vem, od kod ti ideja, da je na XP-jih samodejno posodabljanje smetilo po PC... Tako za originalne, kot za neoriginalne. Če pa misliš s tem, da se ti je naložil Genuine Advantage, je pa druga zadeva.

Načeloma je nujno imeti vklopljeno samodejno posodabljanje. Če te pri tem skrbi dejstvo, da imaš nelegalna polkna, ti ne morem pomagat drugače kot z nasvetom, da si kupi original.
- Hoc est qui sumus -

axee ::

kako prepričati visto da outlook ne uporabljam, ker mi non stop teži z 'pomembnimi' updati, se mi pa zdi brezveze to posodablat. Rabiu bi torej nastaviteu ki bi mi izklučila vse posodobitve outlooka

sm poskusko js z SpyWare Doctor programom pa mi ni nobenga spywara našlo napaka je pa še vedno in je ne gre odpravit ker Vista tko al tko ma Windows defender gor za spyware pa tako nesnago za ostalo pa NOD32 uporabljam!

dzinks63 ::

Probaj še z a-squared Anti-Malware, 30dni full triall, je zelo močan antispyware.

Verjetno se ti je kakšen sistemski fajl koruptal. Ali zaradi nelegale ali imaš pa zaščite pred takšnimi stvarmi izklopljene (UAC je le del tega) in ti je malware "vklopil" ta "feature."

Torej reinstall pomaga, sploh če nadvdju piše Microsoft.

Glodko ::

Imam 4GB zelo brzinskega rama, sicer imam 32bit Visto, samo še vedno ga je na voljo dobrih 3GB. Zanima me, zakaj mi vista v povprečju koristi le 30-33% rama? Se da kaj ukrenit da bi ga zavzela več? Recimo da si stalno rezervira 2GB, 1GB ostane rezerve, predvidevam da bi se to utegnilo poznat na odzivnosti!?

Vklopi Superfetch.

lopov ::

@ Jst

Kot resitev za F8 poskusi tole:
ReadyDriver

Rabis ce imas patchan tcpip.sys in da ne rabis bootat preko F8 8-)
Mam visto x64 ultimate kupljeno z novim racunalom in sem tud najprej mal z belim gledal, dokler nisem nasel tega.

@7ejccc:
tole je bilo ze milijonkrat premleto, pa mas kle enega izmed mnogih linkov na to temo:
Vista PAE

lp,
b.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

Glodko ::

blueFish superfetch imam v registru nastavljeno na 3, kar naj bi pomenil superfetch all, samo vseeno vzame samo 1GB. "lopov" še 1x preberi moj post!

Baaa ... Nasel se eno resitev problema, kateri ni ociten, ce nimas vsaj 2 racunal z Visto v Workgroup -- po defaultu ne mores dostopati do admin sharov z ene viste na drugo (XP-vista, server-vista = OK, vista-vista = no-go).

Resitev se skriva tu: Error message when you try to access an administrative share on a Windows Vista-based computer from another Windows Vista-based computer that is a member of a workgroup: "Logon unsuccessful: Windows is unable to log you on"

ali na kratko, ce prilozim kodo za register:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]
"LocalAccountTokenFilterPolicy"=dword:00000001

Desni klik & "Merge" :)

@7ejccc: v Regedit pojdi v "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters" in tam poglej, če obstajata ključa EnableSuperfetch in EnablePrefetcher (oba naj bi imela nastavljeno vrednost 3).
Če je tukaj vse vredu, odpri services.msc preko Start menija in tam najdi Superfetch, ki naj bi bil nastavljen na Automatic. Po morebitnih spremembah ponovno zaženi računalnik.

Seveda pa je pogoj za popoln izkoristek tega tudi to, da nekajkrat tudi uporabiš aplikacije, da jih stvar zabeleži. Vnose pa lahko vidiš v C:\Windows\Prefetch, kjer imajo končnico .PF

Zgodovina sprememb…

@7ejccc: sorry, vidim da sem z odgovorom cisto falil :|

V Visti 32 imam problem, ko z kurzorjem kliknem na Open->Look in se roll down meni z particijami pokaže nato pa izgine. Kako to popraviti?:(

Tx

V Visti 32 imam problem, ko z kurzorjem kliknem na Open->Look in se roll down meni z particijami pokaže nato pa izgine. Kako to popraviti?:(

V katerem programu to gledas? Explorer al neka aplikacija? Jaz nimam nikjer ukaza "Look".

Npr. V Photoshopu, File -> Open.....

Moj problem -- po dolocenem casu se vsi diski razen sistemskega "ugasnejo". Tega ne zelim, saj je racunalo v mrezi in hrani podatke. Se da to kje nastaviti? Diski so bili pred tem v drugi masini kjer se to ni dogajalo in so bili samo formatirani in vstavljeni v novo racunalo.

Control Panel\Hardware and Sound\Power Options

Thx.

Sicer gre zadeva malo drugace :)
- Control Panel\Power options
- pogledas katera nastavitev je izbrana in kliknes "change plan settings"
- v novem oknu izberes "change advanced plan settings"
- tu so nato opcije za naprave; pri meni je imel plan z imenom "Balanced" nastavljeno, da se disk izklopi po 20 minutah. To sem zmanjsal na min in sedaj je "never".

Hvala za namig, te nastavitve so zelo dobro "zakopali" in sem ze skoraj obupal da bom nasel.
««
62 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
16613128 (9360) Icematxyz
»

Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12314821 (9542) Lawler_
»

Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
10813741 (9219) Tr0n
»

Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
15810951 (7421) ___
»

vista ali xp

Oddelek: Operacijski sistemi
192667 (2252) IVo

Več podobnih tem