Forum » Operacijski sistemi » [ Windows Vista ] Vprašanja in težave
[ Windows Vista ] Vprašanja in težave
mat3 ::
Je kdo zasledil kje oz. kako se bi spremenilo prikaz sličic (thumbnails) za mape s slikami v Vistinem explorerju. V XP-jih so bile sličice lepo na ozadju mape (po 4), v Visti pa so 3D in izgledajo, kot da so zatlačene v pol odprti mapi, tako da platnice mape skoraj vse zakrijejo. Se da kako preklopit na XP predogled map s sličicami al kako drugače rešiti zadevo na bolj uporabno ?
Še fotki kaj mislim:
Še fotki kaj mislim:
AMD Ryzen 7 3700X, 32 GB DDR4-3600 MHz G.Skill TridentZ Neo
500GB Samsung Evo Plus, Crucial P2 500GB, GTX 1660 Super, 4x 3TB HDD
http://www.bozic17.blogspot.com
500GB Samsung Evo Plus, Crucial P2 500GB, GTX 1660 Super, 4x 3TB HDD
http://www.bozic17.blogspot.com
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mat3 ()
Jst ::
Mislim, da če izklopiš AERO in preklopiš na Windows Classics, da so potem tudi te mape enake, kot v XPjih.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
lopov je razlagal o Power Options. Če imate prenosnika, potem morate, seveda če hočete daljšo avtonomijo, On Battery izklopiti indexiranje.
Jaz sicer na prenosniku uporabljam opensuse, ampak sem probal tudi Visto. Prej je bila avtonomija nekako takole: 2h15min na opensuse. 2h na XPjih. V Visti je bilo to okoli 1h30min, po izklopu indexiraja On Battery pa 1h40min.
Jaz sicer na prenosniku uporabljam opensuse, ampak sem probal tudi Visto. Prej je bila avtonomija nekako takole: 2h15min na opensuse. 2h na XPjih. V Visti je bilo to okoli 1h30min, po izklopu indexiraja On Battery pa 1h40min.
Moj point prejšnega posta: Vista ne zna šparati z baterijo.
fitipaldi ::
Pozdravleni
Mene pa zanima ,če je mogoča sprememba jezika samih windows-ov.Imam slo verzijo home premium,pa bi rad spremenil v angleško.
hvala za odgovor
Mene pa zanima ,če je mogoča sprememba jezika samih windows-ov.Imam slo verzijo home premium,pa bi rad spremenil v angleško.
hvala za odgovor
bluefish ::
možna je le pri Ultimate verziji. Sicer na netu obstaja vodič, ki razloži potek pri Home Premium. Ena rešitev pa je tudi, da si iz MDSNA ali katerega drugega vira potegneš angleško verzijo Viste Home Premium in potem uporabiš serijsko, ki jo imaš sedaj.
lopov ::
http://www.mydigitallife.info/2008/03/0...
Tu so navodila kako pripraviti ne-Ultimate verzije do delovanja z drugimi jeziki. Malo je treba pobrskati za dodatnimi linki na MUI datoteke.
Tu so navodila kako pripraviti ne-Ultimate verzije do delovanja z drugimi jeziki. Malo je treba pobrskati za dodatnimi linki na MUI datoteke.
4_ZeKo_4 ::
Imam eno vprašanje.
Kako bi vzpostavil omrežje med dvema računalnikoma preko routera na internet. A računalnik ima inštalirano windows visto home premium in bi se rad preko routera povezal na internet in na drugi računalnik ki ima inštaliran windows XP sp2.
Prosim za odgovore.
LP, ZeKo.
Kako bi vzpostavil omrežje med dvema računalnikoma preko routera na internet. A računalnik ima inštalirano windows visto home premium in bi se rad preko routera povezal na internet in na drugi računalnik ki ima inštaliran windows XP sp2.
Prosim za odgovore.
LP, ZeKo.
To je bolj vprasanje konfiguracije ruterja, kaj bi rad delil na racunalu, ki je na ruterju. Ce ne rabis nobene zascite das taksno racunalo na ruterju v DMZ in vse kar moras vedeti sta sedaj IP stevilki obeh racunal. Bos moral se kaj vec povedati, a je bolje ce odpres svojo temo oz. prebrskas kaj je o tem ze napisanega.
4_ZeKo_4 ::
Že imam..vseeno hvala..bili so krivi driveri za mrežno kartico..sem jih sedaj petič že inštaliral ampak mi je sedaj komaj zaznalo internet
axee ::
a pozna gdo rešitev za sidebar: klik na exe ikono se ne odziva, med servisih jo tudi ne najdem, je njen servis povezan s kakšnim ki sem ga pomotoma disablu? ali je problem kje druge
Poskusi takole -- pozeni cmd.exe in vnesi kar z narekovaji:
"%ProgramFiles%\Windows Sidebar\sidebar.exe"
Naceloma bi moralo javiti ce je onemogocen kaksen potreben servis in vprasa, ce ga zazene.
Sidebar ima nastavite v Control Panel (Windows Sidebar Properties) in ga onemogocis kar tam, ne rabis preko servisov (gres v lastnosti in cisto na vrhu je kljukica, katero odstranis ce ne zelis zagona skupaj z Windows).
"%ProgramFiles%\Windows Sidebar\sidebar.exe"
Naceloma bi moralo javiti ce je onemogocen kaksen potreben servis in vprasa, ce ga zazene.
Sidebar ima nastavite v Control Panel (Windows Sidebar Properties) in ga onemogocis kar tam, ne rabis preko servisov (gres v lastnosti in cisto na vrhu je kljukica, katero odstranis ce ne zelis zagona skupaj z Windows).
axee ::
Zgodi se čisto nič, kot da je operacija zaključena, nastavitev da se zažene z windowsi je vključena. Kaj sedaj? alternative mi ne ležijo najbolj saj ne omogočajo gadgetov narejenih za windows sidebar
Zgodovina sprememb…
- spremenil: axee ()
Tilen ::
A je ze kaksna univerzalna resitev za to, da se na 5 razlicnih lokacijah brez nepotrebnih pizdarij normalno prijavim v te super Windows Vista in s 5 razlicnimi miskami na ISTEM usb vhodu dela brez problema?
p.s. zdaj je potrebno ob tem, ko se prikljuci druga miska na isti usb vhod gosnilnike od stare odstranit pa od nove namestit. ZA POPIZDIT. Generična miška še zdaj ne dela ko jo takoj not vtakneš.
Če ima kdo možnost naj vzame 5 generičnih mišk pa eno za drugo vtika v isti USB na Visti. Prva bo delala, druge 4 pa samo ce bos od prve [ GENERICNE!! ] odstranil "gonilnike". Pa se takrat bo delala samo druga. Tretja spet ne.
p.s. zdaj je potrebno ob tem, ko se prikljuci druga miska na isti usb vhod gosnilnike od stare odstranit pa od nove namestit. ZA POPIZDIT. Generična miška še zdaj ne dela ko jo takoj not vtakneš.
Če ima kdo možnost naj vzame 5 generičnih mišk pa eno za drugo vtika v isti USB na Visti. Prva bo delala, druge 4 pa samo ce bos od prve [ GENERICNE!! ] odstranil "gonilnike". Pa se takrat bo delala samo druga. Tretja spet ne.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Bu? To pa ni res. Na laptopu uporabljam razlicne modele in proizvajalce misk (ce nimam svoje s seboj si ce je le moznost sposodim, da ne uporabljam touchpad). Skusam priskljuciti na isti port, a ce ne gre dam tudi drugam. Nimam instaliranih nobenih posebnih drajverjev, pac kar nalozi vista ko zazna novo opremo in vse miske dosedaj delajo brez problema.
Dumber ::
Imam en čuden problem z omenjenim OS-om. Ko odperem kateri koli brskalnik IE, FF mi ne prikaže nobene spletne strani sploh ne proba brskat ampak ostane na beli strani (blank). Ko pa zaperem kateri koli brskalnik pa mi javi napako. Firefox has stopped working.....
in za firefox isto brskalnik še lahko odprem n× in vedno ko ga bom zapr bo javo to napako.
Pingam lahko www.google.com.... torej povezava internetna dela...
Ve kdo kaj bi lahko to bili ? spet kakšen bug od viste ? na ostalih pcjih mi dela net brez problema.
lp
in za firefox isto brskalnik še lahko odprem n× in vedno ko ga bom zapr bo javo to napako.
Pingam lahko www.google.com.... torej povezava internetna dela...
Ve kdo kaj bi lahko to bili ? spet kakšen bug od viste ? na ostalih pcjih mi dela net brez problema.
lp
the_game ::
Na mrežni kartici lahk nastavljaš: IP potem IP privzetega prehoda, masko podmrežja, DNS naslove-če jih nimaš vpisanih od svojega internetnega ponudnika jih vpiši!
ASUS M2N-SLI DELUXE|AMD Athlon X2 6000|HD3870 512MB|PATRIOT 2x1GB 800Mhz CL.4|
liee ::
Kupujem prenosnik in zato me zanima katera različica Viste bi bila za povprečnega uporabnika najbolj primerna: Home Basic, Home Premium, Business, Ultimate? A so sploh velike razlike med vsemi temi različicami? Kaj uporablja večina?
Prenosnik bom uporabljala za internet, word, in podobne pisarniške programe. Namenjen bo tudi sprostitvi: downloudanje in gledanje filmov, glasbe.
Prenosnik bom uporabljala za internet, word, in podobne pisarniške programe. Namenjen bo tudi sprostitvi: downloudanje in gledanje filmov, glasbe.
moowy123 ::
Mene pa zanima če se da nastaviti v visti, da bi mi obdržala nastavitve za zunanji monitor, ki ga imam priključenega na laptop. Nastavil sem da je samo zunanji monitor aktiven (display na laptopu je ugasnjen) in ko stvar resetiram se mi ta nastavitev resetira in preide spet na clone način.
Pozna kdo kako rešitev ?
Pozna kdo kako rešitev ?
@liee -- pri prenosnikih imas ponavadi ze prilozeno Vista Home Premium, ni kaj izbirat. Drugace so pa Basic in Home verzije po "zmogljivostih" podobne XP Home, Bussiness in Ultimate pa XP Pro.
Razlika je predvsem pri mrezi in "finih" nastavitvah. Vecina na laptopih uporabja tisto kar dobi skupaj z racunalom, to pa sta Home Premium ali Bussiness, ostalega ni tako veliko.
Razlika je predvsem pri mrezi in "finih" nastavitvah. Vecina na laptopih uporabja tisto kar dobi skupaj z racunalom, to pa sta Home Premium ali Bussiness, ostalega ni tako veliko.
c00L3r ::
Za domačega uporabnika je najboljša Home Premium. Business je tudi načeloma vredu, vendar ji manjka Media Center (če ga potrebuješ). Home Basic je bedarija, saj nima niti Aero vmesnika. Če pa moraš imeti vse potem pa je najboljši Ultimate. Vista različice
toganega ::
Imam Visto Ultimate, pa mi noče naložiti slovenskega jezika. Ko updatam windowse, mi začne nalagat jezik in napiše instalation complete, vendar mi pri windows update javi napako. Ob ponovnem zagonu mi jezik ostane isto na angleščini. Prosim za pomoč.
toganega
KTr1sk ::
Vista 64bit sp1 že uporabljam več mesecev in dela prav lepo, razen mogoče je kdo opazil da v Total Commanderju ne dela na miški srednja tipka (ponavadi sem pritisnil na kolešček in se je pojavila puščica gor dol in sem lahko premikal "scrool-al")..no a pri vam dela to me zanima!
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
japke ::
v kratkem bon namestil visto in sem v dilemi katero verzijo. Verjetno bo Ultimate. 32bit
Zanima pa me, ali se pozna na obremenitvi Pcja med izvedenkami Viste? Torej, če Ultimate opazno bolj obremenjuje PC kot npr. business itd..
Zanima pa me, ali se pozna na obremenitvi Pcja med izvedenkami Viste? Torej, če Ultimate opazno bolj obremenjuje PC kot npr. business itd..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: japke ()
Naj ne bi. Ima pa Ultimate več dodatnih orodij in tako posledično tudi več servisov, ki delujejo v ozadju. Sicer pa je za povprečnega uporabnika čisto dovolj Home Premium.
luky ::
Tako je blueFish, za domačega uporabnika popolnoma zadostuje Vista Home Premium.
luky!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: luky ()
je pa c00L3r nekaj postov više objavil link na MS stran, kjer je izvedena preprosta primerjava v tabeli med posameznimi verzijami.
To bi si praktično moral ogledati vsak, ki kani namestiti Visto. Je seveda jasno, da veliko ljudi stvar potegne iz travnika in se potem ni čuditi, če je Ultimate potem za nekatere skorajda očitna izbira.
http://www.microsoft.com/windows/window...
To bi si praktično moral ogledati vsak, ki kani namestiti Visto. Je seveda jasno, da veliko ljudi stvar potegne iz travnika in se potem ni čuditi, če je Ultimate potem za nekatere skorajda očitna izbira.
http://www.microsoft.com/windows/window...
SuZaNcA ::
Lep pozdrav
Ne vem če je moj problemček povezan ravno z operacijskim sistemom Vista, ampak vseeno vprašam. Pojavlja se mi sledeča težava: v kolikor kliknem na katerikoli link (ko mi ga kdo pošlje po e-mailu, MSNju,...), se mi noče odpreti internetno okno Mozille. Ali mogoče kdo ve, kaj bi lahko bilo narobe? Sama nisem ravno največji strokovnjak na področju računalništva, vendar bi to nadlogo vseeno rada odpravila.
Hvala lepa za odgovor
Suzi
Ne vem če je moj problemček povezan ravno z operacijskim sistemom Vista, ampak vseeno vprašam. Pojavlja se mi sledeča težava: v kolikor kliknem na katerikoli link (ko mi ga kdo pošlje po e-mailu, MSNju,...), se mi noče odpreti internetno okno Mozille. Ali mogoče kdo ve, kaj bi lahko bilo narobe? Sama nisem ravno največji strokovnjak na področju računalništva, vendar bi to nadlogo vseeno rada odpravila.
Hvala lepa za odgovor
Suzi
imaš za privzeti brskalnik nastavljen Firefox?
Lahko poskusiš, da v Start v Search polje vneseš Default in izbereš Default Programs. Tam pa potem nastaviš privzete programe.
Lahko poskusiš, da v Start v Search polje vneseš Default in izbereš Default Programs. Tam pa potem nastaviš privzete programe.
UAC - User Access Control.
Verjetno veliko ali celo mogoče večino to smatra za nadležnost in jo izklopi tako rutinsko, kot smo po inštalaciji XPjev z rundll ukazom vrgli dol Windows Messenger.
Ker pa sem prepričan, da iz stališča varnosti to ni dobra ideja in sem Censent-a vajen iz linux sveta, ga pač uporabljam. BI bil pa vesel, če bi obstajal kakšen način, kako UACju dopovedati, da ko štartam HWMonitor ali FRAPS, bom to vedno dovolil.
Torej, ali je kakšen način, kjer bi programe, ki jih vedno dovolim, dal na listo in me ne bi vsakič spraševal po dovoljenju?
Verjetno veliko ali celo mogoče večino to smatra za nadležnost in jo izklopi tako rutinsko, kot smo po inštalaciji XPjev z rundll ukazom vrgli dol Windows Messenger.
Ker pa sem prepričan, da iz stališča varnosti to ni dobra ideja in sem Censent-a vajen iz linux sveta, ga pač uporabljam. BI bil pa vesel, če bi obstajal kakšen način, kako UACju dopovedati, da ko štartam HWMonitor ali FRAPS, bom to vedno dovolil.
Torej, ali je kakšen način, kjer bi programe, ki jih vedno dovolim, dal na listo in me ne bi vsakič spraševal po dovoljenju?
Truth be told, ker sem programer, bi lahko censent.exe zownal in ga zamenjal z nečim, kar bi si sam sprogramiral. Proof of concept na visti 32 dela, na 64bitni ne. Očitno dodatni varnostni mehanizmi.
Ampak tega ne bi delal, niti izklopil UAC.
Vprašanje torej ostaja; če se je že kdo ukvarjal s tem, bi bil vesel odgovora.
Ampak tega ne bi delal, niti izklopil UAC.
Vprašanje torej ostaja; če se je že kdo ukvarjal s tem, bi bil vesel odgovora.
A da programu nastavis da se zaganja kot administrator ne pomaga?
Ce poganjas preko shortcuta, nastavis se tam.
EDIT: mam x64 pa bom poiskal fraps in se poigral, pravzaprav tudi mene zanima, a kaj, ko sem se za navadil da pac potrdim ko me UAC opozori :)
Ce poganjas preko shortcuta, nastavis se tam.
EDIT: mam x64 pa bom poiskal fraps in se poigral, pravzaprav tudi mene zanima, a kaj, ko sem se za navadil da pac potrdim ko me UAC opozori :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lopov ()
pozdravljeni
men pa ob zagonu pc-ja skoz teži:error loading windows/system32/cbXPhhHa.dll-the specifed module could not be found.Kako bi to zbrisal oz.kje bi našel ta file?
hvala za odgovor
men pa ob zagonu pc-ja skoz teži:error loading windows/system32/cbXPhhHa.dll-the specifed module could not be found.Kako bi to zbrisal oz.kje bi našel ta file?
hvala za odgovor
To se gre za nek malware pri tvojem primeru.
Kje točno ti to zateži. Ko prideš v desktop, ali med zaganjanjem (blue screen)?
Kje točno ti to zateži. Ko prideš v desktop, ali med zaganjanjem (blue screen)?
MKC00 ::
imam dve vprašanji(pa če bi lahko prosim povedali kako nastaviš naslednje):
-za zaslon sem našel kje štimati čez koliko časa naj bi se zaslon ugasnil(samostojno) a nikakor mi ne uspe, da bi to dejansko delovalo. Vedno namreč(tudi če eno uro pustim vse pri miru) deluje le ohranjevalnik zaslona, rad pa bi da se zaslon izklopi
-in kako nastaviš v pogledu "podrobnosti", da imaš stalno prikazano(in lahko razvrstiš vsebino mape) kdaj se je določen mp3 ali katerikoli File v mapi naložil na racunalnik(uspelo mi je nastaviti za tisti trenutek ko sem bil v mapi nato pa se je ob zaprtju vse restiralo)
Hvala in Lp
-za zaslon sem našel kje štimati čez koliko časa naj bi se zaslon ugasnil(samostojno) a nikakor mi ne uspe, da bi to dejansko delovalo. Vedno namreč(tudi če eno uro pustim vse pri miru) deluje le ohranjevalnik zaslona, rad pa bi da se zaslon izklopi
-in kako nastaviš v pogledu "podrobnosti", da imaš stalno prikazano(in lahko razvrstiš vsebino mape) kdaj se je določen mp3 ali katerikoli File v mapi naložil na racunalnik(uspelo mi je nastaviti za tisti trenutek ko sem bil v mapi nato pa se je ob zaprtju vse restiralo)
Hvala in Lp
fitipaldi:
Uporabi program Autoruns od sysinternals: http://technet.microsoft.com/en-us/sysi...
Poglej, kaj se ti vse zaganja. Registy, servisi,...
Tale dll zihr pripada nekemu malware-u, google ga ne najde, pa tudi ime je tudi takšno - čudno, sumljivo. Malware-i radi svoje dllje dinamično preimenujejo (tudi spreminjajo - metamorfoza) ob vsaki priložnosti, da so ja pain in the ass za odstranjevanje.
Uporabi program Autoruns od sysinternals: http://technet.microsoft.com/en-us/sysi...
Poglej, kaj se ti vse zaganja. Registy, servisi,...
Tale dll zihr pripada nekemu malware-u, google ga ne najde, pa tudi ime je tudi takšno - čudno, sumljivo. Malware-i radi svoje dllje dinamično preimenujejo (tudi spreminjajo - metamorfoza) ob vsaki priložnosti, da so ja pain in the ass za odstranjevanje.
MKC00: Control Panel - Power Options. "Choose when to turn off the display." Ko to odpreš, se ti prikažejo opcije za baterijo ter on power, imaš pa tudi opcijo "Advanced Power Settings." Dobro si tole poglej.
edit: drugo vprašanje pa sploh ne razumem.
edit: drugo vprašanje pa sploh ne razumem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jst ()
@MKC00 -- nastavljas lahko za vsako mapo posebej ali za vse naenkrat.
Par stvari moras upostevat:
Ime, cas spremembe, tip in velikost (name, date modified, type, size) so vedno prikazani v pogledu s podrobnostmi (details). Ta pogled lahko nastavis za vsako mapo posebaj z desnim klikom na mapi, izberes lastnosti (properties), zadnji zavihek "customize" in tu nastavis prvo moznost "all items" s tem, da das spodaj se kljukico "also apply this template to all subfolders" da poddirektoriji v mapi podedujejo to nastavitev.
Pomembno je tudi, da imas v splosnih nastavitvah nastavljeno, da si zapomni pogled mape. V kolikor nimas vkljucenih menijev (kjer najdes v tools-> options) imas v explorerju zgoraj levo "organize" in izberes "folder and search options", nato pa zavihek "view". Tu poisces "remember each folder view settings" in moras imeti kljukico.
Jaz to naceloma nastavim kar na diskih, ko imam odprt "my computer" --> nastavim detajlni pogled, nato pa te "folder and search options", view, poklikam kar rabim, apply in nato stisnem gumb na vrhu "apply to all folders". Se zmeraj pa se dogaja da direktorij s filmi, glazbo in slikami vista prepozna kot "multimedijski" in prilagodi pogled -- vcasih je to OK, vcasih ni, tako da nato nastavljam individualno za vsak direktorij posebej.
Par stvari moras upostevat:
Ime, cas spremembe, tip in velikost (name, date modified, type, size) so vedno prikazani v pogledu s podrobnostmi (details). Ta pogled lahko nastavis za vsako mapo posebaj z desnim klikom na mapi, izberes lastnosti (properties), zadnji zavihek "customize" in tu nastavis prvo moznost "all items" s tem, da das spodaj se kljukico "also apply this template to all subfolders" da poddirektoriji v mapi podedujejo to nastavitev.
Pomembno je tudi, da imas v splosnih nastavitvah nastavljeno, da si zapomni pogled mape. V kolikor nimas vkljucenih menijev (kjer najdes v tools-> options) imas v explorerju zgoraj levo "organize" in izberes "folder and search options", nato pa zavihek "view". Tu poisces "remember each folder view settings" in moras imeti kljukico.
Jaz to naceloma nastavim kar na diskih, ko imam odprt "my computer" --> nastavim detajlni pogled, nato pa te "folder and search options", view, poklikam kar rabim, apply in nato stisnem gumb na vrhu "apply to all folders". Se zmeraj pa se dogaja da direktorij s filmi, glazbo in slikami vista prepozna kot "multimedijski" in prilagodi pogled -- vcasih je to OK, vcasih ni, tako da nato nastavljam individualno za vsak direktorij posebej.
Bu? To pa ni res. Na laptopu uporabljam razlicne modele in proizvajalce misk (ce nimam svoje s seboj si ce je le moznost sposodim, da ne uporabljam touchpad). Skusam priskljuciti na isti port, a ce ne gre dam tudi drugam. Nimam instaliranih nobenih posebnih drajverjev, pac kar nalozi vista ko zazna novo opremo in vse miske dosedaj delajo brez problema.
Isti port. Obvezno. In ne dela.
Enako npr, ce dam USB bluetooth adapter v USB1 in nalozim gonilnike ter ga dam v USB2 - napise, da naj spet gonilnike nalozim. Ce ga pa dam v USB1 nazaj zacne takoj delat.
Isti port. Obvezno. In ne dela.
Enako npr, ce dam USB bluetooth adapter v USB1 in nalozim gonilnike ter ga dam v USB2 - napise, da naj spet gonilnike nalozim. Ce ga pa dam v USB1 nazaj zacne takoj delat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
Jest
Z programom Autoruns sem našel kje je ta file.MSSserver -file not find c/windows/system32/cbXPhhHa.dll.Zdej sm tuki odklukal im mi ne teži več.Ali bi moral storiti kej drugega,ali je ta server pomemben?
HVALA
Z programom Autoruns sem našel kje je ta file.MSSserver -file not find c/windows/system32/cbXPhhHa.dll.Zdej sm tuki odklukal im mi ne teži več.Ali bi moral storiti kej drugega,ali je ta server pomemben?
HVALA
@Tilen -- da nalaga drajverje ko prvic prikljucis napravo v port, kjer se ni bila se zgodi tudi meni, a samo prvic.
Problem velja za vse porte ki jih imas ali le za tega?
Zgodovina sprememb…
Jaz takšnih problemov, ki jih Tilen opisuje nimam. Vista 32/64 sp1. (Sem dev in moram imeti dostop do večih OSov in sem na obeh vistah to z bluetoothom ravnokar probal, pa ni težav. Prvič mi je z neta potegnilo driverje, potem pa lahko vklapljam usb blutooth dongle kamor čem.)
Testiral sem dva, ki se tako obnasata. Bom jutri se druga dva.
Testiral sem dva, ki se tako obnasata. Bom jutri se druga dva.
Dejan99 ::
Em, jst mam tut neke probleme z visto. Niso neki kritični, me pa spravljajo ob živce
Gre se pa glede ikon. Vedno se mi spremnijajo pogledi v določenih mapah (mislim uno: views->details,..itd). Jaz določim 'medium icons' pa še mal si jih razporedim zaradi preglednosti,.. in še isti dan, po nekaj min do urah uporabe dobim abecedni red in pogledi se mi na random spremenijo.
Zdej pa nevem kaj bi blo narobe, včasih mi je tut to naredilo, zdaj mi pa vsak dan.
Sm probal že Folder 'options->view(folder views)->reset folders/apply to folders' in nekako ne deluje.
Hvala pa pomoč.
LP
Gre se pa glede ikon. Vedno se mi spremnijajo pogledi v določenih mapah (mislim uno: views->details,..itd). Jaz določim 'medium icons' pa še mal si jih razporedim zaradi preglednosti,.. in še isti dan, po nekaj min do urah uporabe dobim abecedni red in pogledi se mi na random spremenijo.
Zdej pa nevem kaj bi blo narobe, včasih mi je tut to naredilo, zdaj mi pa vsak dan.
Sm probal že Folder 'options->view(folder views)->reset folders/apply to folders' in nekako ne deluje.
Hvala pa pomoč.
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dejan99 ()
Rešitev: Izbris vseh templatov - to, kar predstavlja, recimo mp3 folder, movioes folder, ki jih vista avtomatsko zazna in prilagodi pogled. Dirty rešitev. Kako se pa to naredi, pa ne vem, sem na enem forumu bral o tem...
@Dejan99 -- ko si v direktoriju in si nastavis svoj pogled, stisni desni klik in izberi "customize this folder". Preklopi na "all items" in to je to. Ce imas nastavljeno da si shrani pogled za vsak direktorij, se bo nastavitev ohranila.
V kolikor moras to nastaviti na vecih direktorijih, poklikaj navzgor v "parent" direktorij, nastavi in daj kljukico da se nastavitev deduje (also apply this template to all subfolders).
@Tilen -- berem na nekem forumu, da probaj racunalo cisto ugasniti da zresetira USB kontroler. Ce imas laptop to pomeni da odstranis baterijo, izkljucis napajanje in vklopis racunalo da sprazni kondenzatorje. Menda se kontroler zacikla in ga obicajno ugasanje ne sresetira, pa pol ne prepozna naprav. Ce mas stacionarca, odklopi z elektrike in vzgi. Meni obicajno zavrti ventilatorje preden cisto sprazne kondenzatorje.
V kolikor moras to nastaviti na vecih direktorijih, poklikaj navzgor v "parent" direktorij, nastavi in daj kljukico da se nastavitev deduje (also apply this template to all subfolders).
@Tilen -- berem na nekem forumu, da probaj racunalo cisto ugasniti da zresetira USB kontroler. Ce imas laptop to pomeni da odstranis baterijo, izkljucis napajanje in vklopis racunalo da sprazni kondenzatorje. Menda se kontroler zacikla in ga obicajno ugasanje ne sresetira, pa pol ne prepozna naprav. Ce mas stacionarca, odklopi z elektrike in vzgi. Meni obicajno zavrti ventilatorje preden cisto sprazne kondenzatorje.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 13128 (9360) | Icematxyz |
» | Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 14821 (9542) | Lawler_ |
» | Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 13741 (9219) | Tr0n |
» | Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Operacijski sistemi | 10951 (7421) | ___ |
» | vista ali xpOddelek: Operacijski sistemi | 2667 (2252) | IVo |