Forum » Operacijski sistemi » [ Windows Vista ] Vprašanja in težave
[ Windows Vista ] Vprašanja in težave
bluefish ::
v BIOS-u izklopi SATA Native Mode oz. nekaj podobnega. Možnost se nahaja nekje tam, kjer nastavljaš zaporedje zagona diskov in podobno.
Vlady ::
Tole mi diši po 127GB barieri BIOS-a :) Meni tudi na XP SP1 ni hotelo potegniti 400GB diska, pa sem moral na koncu dati gor verzijo z integriranim SP2. Čeprav kolikor vem, bi Vista to morala podpirat, torej je lahko da v BIOS-u kaj narobe. Poguglaj na temo: vista see only 127GB.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"
ni_ideje ::
Hvala obema. Sem pa opazil, da se je to zgodilo večinoma na diskih Seagate. Sem se pa zmotil in prikaže 137GB. Na strani Seagate je tudi opisana rešitev tega pa bom sprobal če bo delovalo. Če ima še kdo tak problem: http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?l...
Rotaidal ::
Včeraj sem namestil sp 1 za visto. Danes sem opazil, da mi "zazna" 4gb ram, prej 3.5... Imam pa 32 bit visto, je to ok, ali je kakšen bug?
Hvala LP
Hvala LP
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: OmegaBlue ()
OmegaBlue ::
Nič ne "zazna" samo napiše da ga imaš tolko notri, uporablja ga še vedno čisto enako količino kot pred SP1.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Včeraj sem namestil sp 1 za visto. Danes sem opazil, da mi "zazna" 4gb ram, prej 3.5... Imam pa 32 bit visto, je to ok, ali je kakšen bug?
Hvala LP
Odpri task manager in poglej koliko imaš tam pomnilnika na voljo (total). Tam ti piše, koliko ga dejansko uporablja.
Jst ::
Torej bom moral gledati desktop.ini in to dvakrat na mojem desktopu???? Groza!
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
Ziga Dolhar ::
Jst - ni rešitev, pa vendar. A res moraš imeti prikazane skrite datoteke? ;-).
Jaz jih imam v explorerju kr lepo izklopljene. Le v Total Commanderju so vklopljene. Pa v bistvu po svoje res ne vem, če jih potrebujem.
Jaz jih imam v explorerju kr lepo izklopljene. Le v Total Commanderju so vklopljene. Pa v bistvu po svoje res ne vem, če jih potrebujem.
https://dolhar.si/
PINki ::
A tisto kar sem ti jaz zgoraj rekel da naredi, ne dela? Na XPjih dela za Visto pa nevem, sam mislim da bi moralo biti isto.
Jaz *nočem* da mi OS karkoli skriva!!!!! Obenem bi pa pričakoval, da mu lahko rečeš "Z isto funkcijo, s katero si mi skrival stvari pred mano, mi sedaj skrij ti dve je*eni nepotrebni datoteki!" Sploh pa, ker obstaja v Folder options ena zadevca, ki pravi nekako takole "Remember each folder settings." (V XPjih je veljala samo za kakršni View si si izbral; kolikor sem opazil v tem 7/8 letih uporabe.)
Ga uporabljam (opensuse na prenosniku), prav tako dve *bsd razlicice.
Spet jaz, drug računalnik, tokrat Vista x64 sp1.
Inštaliral KMPlayer in seveda ne dela. Ko grem v nastavitve, kjer nastavim asociacije, ni ikon in ko dam apply to system, seveda tega ne naredi. Potem sem se spomnil, da bi ga zagnal kot admin. To je sicer pomagalo, ampak datoteke, ki jih imam na disku, ki se odpirajo z KMPlayerjem nimajo ustreznih ikon. Samo bel-list-papirja ikona.
Inštaliral KMPlayer in seveda ne dela. Ko grem v nastavitve, kjer nastavim asociacije, ni ikon in ko dam apply to system, seveda tega ne naredi. Potem sem se spomnil, da bi ga zagnal kot admin. To je sicer pomagalo, ampak datoteke, ki jih imam na disku, ki se odpirajo z KMPlayerjem nimajo ustreznih ikon. Samo bel-list-papirja ikona.
bluefish ::
kaj pa, če na datoteko klikneš z desno in izbereš Open With... potem pa določiš KMP in daš kljukico pri možnosti, da ta program odpira ta tip datotek.
Sej sedaj, ko sem startal exe kot admin ter apply to system, mi izbrane končnice odpira, vendar ni pravih ikon. >Samo bel-list-papirja ikona.
And another bug.
V Visti x86 tega ni!
V x64, torej 64bitni Ultimate, SP1, kadar kakšen program potrebuje UAC potrditev, se UAC okno ne prikaže v ospredju, ampak lepo ostane za vsemi okni. Šele ko kliknem v taskbaru, se zaslon posivi, ter tako prikaže vprašanje, če sem jaz to hotel.
Zelo nerodno, ker sem, preden sem to ugotovil, kar nekajkrat čakal in čakal in ker se ni nič zgodilo (recimo pri inštalaciji nečesa ali pri kakšni spremembi v Control Panelu), sem misil, da se je zadeva usula.
Pozna kdo rešitev?
V Visti x86 tega ni!
V x64, torej 64bitni Ultimate, SP1, kadar kakšen program potrebuje UAC potrditev, se UAC okno ne prikaže v ospredju, ampak lepo ostane za vsemi okni. Šele ko kliknem v taskbaru, se zaslon posivi, ter tako prikaže vprašanje, če sem jaz to hotel.
Zelo nerodno, ker sem, preden sem to ugotovil, kar nekajkrat čakal in čakal in ker se ni nič zgodilo (recimo pri inštalaciji nečesa ali pri kakšni spremembi v Control Panelu), sem misil, da se je zadeva usula.
Pozna kdo rešitev?
Karlos ::
Ali mogoče kdo ve zakaj mi je začelo v orodni vrstici prikazovati tole sporočilo, ki pravi da mi preostane še X dni do konca delovanje Viste?
Izpisuje mi pa na obeh vistah, ena je preko MSDNAA druga pa je original, ki sem jo dobil ob nakupu prenosnika.
Na obeh pa imam inštalirano SP1 RC.
Izpisuje mi pa na obeh vistah, ena je preko MSDNAA druga pa je original, ki sem jo dobil ob nakupu prenosnika.
Na obeh pa imam inštalirano SP1 RC.
Sai Baba: "Dam vam to, kar hočete, da boste hoteli to, kar vam želim dati."
F8 ob bootu mi več ne dela. Se je kdo kdaj srečal s to težavo?
Matr, ubuntu sux tema, kjer so opisane razne težave... pa se mi ne zdijo niti približno tolikšne, kolikor jih imam jaz. Pa sem kupil zadevo za 177 eur.
GROZA!!!
Matr, ubuntu sux tema, kjer so opisane razne težave... pa se mi ne zdijo niti približno tolikšne, kolikor jih imam jaz. Pa sem kupil zadevo za 177 eur.
GROZA!!!
A obstaja kakšen repair boot loader ali kaj podobnega? f8 mi je delal just until recently, potreboval sem ga pa za disable driver enforcement...
Karlos ::
Sem odstranil SP1 RC in namestil "final" SP1 in zgleda da je sedaj ok.
Sai Baba: "Dam vam to, kar hočete, da boste hoteli to, kar vam želim dati."
Torej enako kot v XPjih.
Samo boot meni lepo dela, samo do F8 opcij ne morem. fixmbr očitno dela, saj pridem v Visto bp, fixboot je pa možnost...
Kako pa pridem v Visti do recovery console? Na enak način, kot v xpjih?
Samo boot meni lepo dela, samo do F8 opcij ne morem. fixmbr očitno dela, saj pridem v Visto bp, fixboot je pa možnost...
Kako pa pridem v Visti do recovery console? Na enak način, kot v xpjih?
Kaj pa direkt iz Viste bcdedit? Kakšna takšna komanda? Sem iz msja dobil reference za bcdedit, vendar je docx, ki ga ne morem odpreti. OpenOffice me vpraša, kateri file je to...
Kaj pa direkt iz Viste bcdedit? Kakšna takšna komanda? Sem iz msja dobil reference za bcdedit, vendar je docx, ki ga ne morem odpreti. OpenOffice me vpraša, kateri file je to...
Ta je pa dobra :) Potegni si dol MS word reader, ali pa preprosto zamenjaj openoffice. Zgleda ni vse kar je zastonj zlato...
Aha, ko bi ti pa jaz v *nix temi rekel klikni na console in napiši "sudo karhocempac" bi bila pa to krivda linuxa, a ne vlady??
noraguta ::
ker bootloader pa uporabljaš? mam tud jaz ubuntu in loada se res hitro.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
Aha, ko bi ti pa jaz v *nix temi rekel klikni na console in napiši "sudo karhocempac" bi bila pa to krivda linuxa, a ne vlady??
Vsi vneti zagovorniki, ki veselo uporabljajo linux, na koncu pa na skrivaj furajo visto, ker pač linux ne zadovolji vsega :) Ja ni vse kar se sveti zlato... še posebej če je zastonj
Če si v CPU-related vodah in moraš šariti po kernelu večih operacijskih sistemov... Ali pa rišeš spletne aplikacije oziroma klikaš v kakšnemu rad okolju,... ma, kar zavidam nekaterim. Sploh se je z Visto težko zmeniti, da je bolje, če obdrži dva threada na paru jeder, je*emu Intel quad arhitekturo, kot pa da laufa na 0 in 2. En primer, kjer se bo vista lepo strinjala, še povedala ti bo, da se ti zahvaljuje za dodaten boost, kar se pa v resnici dogaja, pa vidiš, ko visti vsiliš virtualni procesor z 2/4/8/16 core in jih imaš tako v kontroliranem okolju.
Najbolj očiten primer: Crysis. Spremljaš cpu usage, in če vidiš, da laufa večina na 0/1 ali 2/3 bo malenkost bolje, lepše, hitrje delalo, kot pa če je obremenjen prvi in zadnji core. Je*emu intelovo quad arhitekturo!
Zakaj je tako pomemben driver signing enforcement? Moraš imeti visto v test ali še huje v debug mode-u, ko kaj delaš z driverji. Čisto nepotrebno in WDF (Windows Driver Fundation), ki naj bi nam, devom, ponujal takšne super možnosti, je en sam piece of crap. Da pa pride driver pod certifikat, pa te stane 10.000$ min. Recimo da sam potweakaš miš ali pa spletno kamero in želiš nove možnosti, ki jih sedaj ta hardware ponuja, deliti z ostalimi. Nope, jok brate. Plačaj prvo. Vista me spominja na novodobno konzolo in iluzijo svodobe. Še en korak naprej v takšni miselnosti, pa smo iz Windows VIsta na XBOX2015.
--
noraguta: Boot loader je od viste. (vsaj na tem računalniku, heh :| ) F8 sem moral vseskozi klofati, ker sem šaril tam, kjer microsoft noče da šariš. V Advanced menuju sem moral vedno izklopiti driver signing enforcement, razen, če bi hotel visto laufati v test/debug mode. To ti je alternativa. bcdedit namesto boot.ini, lollollol. Kakšno oteženo delo za malware pisce, jao...
--
Me pa veseli, da so z sp1 končno rešili tisto foro, ko si recimo laufal tor/utorrent, pa ti je znižalo hitrost mreže, čeprav je bilo mišljeno samo za media player in povezavo z xboxom, da pri streamanju ne bi prišlo do zastojev. DObra ideja, slaba implementacija. Če se grejo advanced networking naj posežejo po *bsd, jim je tudi licenca prijazna. Hehe, Saj mogoče so, pa so pipes pa queing hoteli toliko spremeniti, da kdo z opazovanjem ne bi videl direktnega kopiranja, pa se jim je nekje zalomilo.
Najbolj očiten primer: Crysis. Spremljaš cpu usage, in če vidiš, da laufa večina na 0/1 ali 2/3 bo malenkost bolje, lepše, hitrje delalo, kot pa če je obremenjen prvi in zadnji core. Je*emu intelovo quad arhitekturo!
Zakaj je tako pomemben driver signing enforcement? Moraš imeti visto v test ali še huje v debug mode-u, ko kaj delaš z driverji. Čisto nepotrebno in WDF (Windows Driver Fundation), ki naj bi nam, devom, ponujal takšne super možnosti, je en sam piece of crap. Da pa pride driver pod certifikat, pa te stane 10.000$ min. Recimo da sam potweakaš miš ali pa spletno kamero in želiš nove možnosti, ki jih sedaj ta hardware ponuja, deliti z ostalimi. Nope, jok brate. Plačaj prvo. Vista me spominja na novodobno konzolo in iluzijo svodobe. Še en korak naprej v takšni miselnosti, pa smo iz Windows VIsta na XBOX2015.
--
noraguta: Boot loader je od viste. (vsaj na tem računalniku, heh :| ) F8 sem moral vseskozi klofati, ker sem šaril tam, kjer microsoft noče da šariš. V Advanced menuju sem moral vedno izklopiti driver signing enforcement, razen, če bi hotel visto laufati v test/debug mode. To ti je alternativa. bcdedit namesto boot.ini, lollollol. Kakšno oteženo delo za malware pisce, jao...
--
Me pa veseli, da so z sp1 končno rešili tisto foro, ko si recimo laufal tor/utorrent, pa ti je znižalo hitrost mreže, čeprav je bilo mišljeno samo za media player in povezavo z xboxom, da pri streamanju ne bi prišlo do zastojev. DObra ideja, slaba implementacija. Če se grejo advanced networking naj posežejo po *bsd, jim je tudi licenca prijazna. Hehe, Saj mogoče so, pa so pipes pa queing hoteli toliko spremeniti, da kdo z opazovanjem ne bi videl direktnega kopiranja, pa se jim je nekje zalomilo.
_n00b_ ::
Hellow. Imam en manjši (Manjši??! MANJŠI?!) problem...
Moj prijatelj je dobil Toshibin laptop z že inštalirano in aktiviranim Windows Vista home premium. Uporabljal ga je dobro leto, nakar mu začne vista gnjavit češ da je na novo potrebna aktivacija. Vse kulj, ko pa grem vohljat po računalniku pa trdi, da je vista že aktivirana.
WTF??!
Moj prijatelj je dobil Toshibin laptop z že inštalirano in aktiviranim Windows Vista home premium. Uporabljal ga je dobro leto, nakar mu začne vista gnjavit češ da je na novo potrebna aktivacija. Vse kulj, ko pa grem vohljat po računalniku pa trdi, da je vista že aktivirana.
WTF??!
>Najbolj očiten primer: Crysis. Spremljaš cpu
>usage, in če vidiš, da laufa večina na 0/1 ali
>2/3 bo malenkost bolje, lepše, hitrje delalo,
>kot pa če je obremenjen prvi in zadnji core.
>Je*emu intelovo quad arhitekturo!
Zato imajo verjetno nvidini driverji threaded optimization opcijo, by the way.
>usage, in če vidiš, da laufa večina na 0/1 ali
>2/3 bo malenkost bolje, lepše, hitrje delalo,
>kot pa če je obremenjen prvi in zadnji core.
>Je*emu intelovo quad arhitekturo!
Zato imajo verjetno nvidini driverji threaded optimization opcijo, by the way.
axee ::
jamiroq ::
ravno pred kakšno uro sem rešil popolnoma enak problem :>. v registru v hkcu\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\user shell folders imaš lokacije teh folderjev.
tule so še podrobna navodila. meni jih na default lokaciji sicer ni ponovno ustvarilo (ko sem v registru spremenil lokacijo na %userprofile%\*), so pa bljižnice začele delovati, ko sem za tem nastavil pravilno pot do folderjev.
tule so še podrobna navodila. meni jih na default lokaciji sicer ni ponovno ustvarilo (ko sem v registru spremenil lokacijo na %userprofile%\*), so pa bljižnice začele delovati, ko sem za tem nastavil pravilno pot do folderjev.
prilen ::
če je bla tema že načeta, lahko kdo kar da link...
pri instalaciji viste se mi po namestitvi in razsiritvi filov prikaže error: machine_check_exception ...
če jo hočem instalirat direkt z dvd-ja, pol mi pokaže to, takoj ko prenese fajle, če pa hočem iz xp-jev, mi to rata po prvem restartu...
po netu sem gledal, da bi lahko ble težave s spominom, sam jst prej nisem mel nobenih težav, pa tudi pregledal sem spomin s programom ob visti ...
možno se mi zdi tudi, da bi bil problem v driverjih za matično (ga k8n51gmf-9) al pa kak chipset?pa tega ne vem kako rešit...
glede viste še ... rad bi delal z adobe cs3 kompletom, pa mam 2g rama. verjetno se mi glede tega bolj splača delat v xp, ker mi bojo win sami manj požrli rama?
pri instalaciji viste se mi po namestitvi in razsiritvi filov prikaže error: machine_check_exception ...
če jo hočem instalirat direkt z dvd-ja, pol mi pokaže to, takoj ko prenese fajle, če pa hočem iz xp-jev, mi to rata po prvem restartu...
po netu sem gledal, da bi lahko ble težave s spominom, sam jst prej nisem mel nobenih težav, pa tudi pregledal sem spomin s programom ob visti ...
možno se mi zdi tudi, da bi bil problem v driverjih za matično (ga k8n51gmf-9) al pa kak chipset?pa tega ne vem kako rešit...
glede viste še ... rad bi delal z adobe cs3 kompletom, pa mam 2g rama. verjetno se mi glede tega bolj splača delat v xp, ker mi bojo win sami manj požrli rama?
opeter ::
Ne. Vista ti bo RAM sprostila po potrebi. Bi pa bilo seveda boljše, če bi imel še več RAM pomnilnika (za same programe Adobe CS3, ker so dosti bolj požrešni kot starejša generacija), ne glede na verzijo Windowsa.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
prilen ::
opeter tnx za odgovor.
še vedno iščem odgovor na problem viste..
se komu sanja glede problema: bsod machine_check_exception??, ob instalaciji viste
še vedno iščem odgovor na problem viste..
se komu sanja glede problema: bsod machine_check_exception??, ob instalaciji viste
c00L3r ::
prilen machine_check_exception pomeni da je nekaj narobe z strojno opremo. Imaš srečo da ti v XP-in ne meče ven. Na PC-u od moje sestre (WIN XP) je začelo prejšnji teden ta error ven metat, ampak še nisem imel časa naredit test vseh komponent.
BladE_ ::
Zamnima me samo kako veliko particijo naj naredim za Visto? Na tej particiji bo samo Vista in se nekaj programckov.
LP, Marko
LP, Marko
blackbfm ::
Adobe CS3 dela ok na Visti z 2 Gb rama.
BladE_ minimalno 30gb, drugače pa priporočam vsaj 50gb.
BladE_ minimalno 30gb, drugače pa priporočam vsaj 50gb.
k4vz0024 ::
Imam težave z twain gonilnikom za Visto 32. Za SCSI kontroler se je gonilnik inštaliral brez problemov. Ko pa poženem twain gonilnik ta ne najde skenarja., čeprav javi, da je skener pripravljen za uporabo. A mogoče obstaja kak univerzalni twain gonilnik?
opeter ::
Poskusi z VueScan... seveda odvisno če bo ta tvoj skener podpiral.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
k4vz0024 ::
A pod Visto obstaja z nVidea kartice kaka možnost, da nastavimo da je okno vedno na vrhu, kot imajo to nVidea urjeno v Xp?
Tx
Tx
Torej za F8, ki mi je nehal delovati, nobeden ne pozna rešitve? Teh 177eur, se mi zdi, kot da bi dal nekomu, da me zaje*ava...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12998 (9230) | Icematxyz |
» | Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 14704 (9425) | Lawler_ |
» | Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 13583 (9061) | Tr0n |
» | Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Operacijski sistemi | 10838 (7308) | ___ |
» | vista ali xpOddelek: Operacijski sistemi | 2627 (2212) | IVo |