Forum » Operacijski sistemi » [ Windows Vista ] Vprašanja in težave
[ Windows Vista ] Vprašanja in težave
strelajasna ::
Lep pozdrav.
Imam težavo povezano z updatom. Vsakič ko hočem updatat računalnik preko Microsoft Update-a, mi napiše Error: 80070422...in potem morem it v administrative tools, v mapo services in tam omogočit windows update in zagnat ta servis. in to naredim 1x in potem naslednjič, ko hočem update-at windowse je isto.
Kako naj to rešim? je postalo že kr moteče...
Imam težavo povezano z updatom. Vsakič ko hočem updatat računalnik preko Microsoft Update-a, mi napiše Error: 80070422...in potem morem it v administrative tools, v mapo services in tam omogočit windows update in zagnat ta servis. in to naredim 1x in potem naslednjič, ko hočem update-at windowse je isto.
Kako naj to rešim? je postalo že kr moteče...
bluefish ::
če se ne motim imaš možnost točnega ogleda informacij o napaki nekje preko linka, ki ti ga poda.
strelajasna ::
Imam možnost sam da me pelje v Help in sem vse tiste trike že poskusil, pa še vedno je isto.
kaj naj naredim?
Mogoče bi lahko rešu z windows repairom, sam ne morem prit do njega. ve kdo, kako naj naredim win repair? direkt s cdja mi ga ne zažene
kaj naj naredim?
Mogoče bi lahko rešu z windows repairom, sam ne morem prit do njega. ve kdo, kako naj naredim win repair? direkt s cdja mi ga ne zažene
milanez ::
Mene pa zanima kako bi si lahko spremenil jezik na Visti Ultimat saj imam naloženo nemško in bi rad imel slovensko visto?
LP
LP
lopov ::
@ strelajasna -- poisci brezplacen proggy "Dial-a-Fix".
Dosedaj je se na vseh Vista/XP racunalih resil ta problem.
@ milanez -- najprej preko WIndows update nalozi jezike, katere zelis uporabljati, nato moras te jezike instalirati in se vklopiti. vse to naredis na istem mestu in sicer:
Start -> Settigs -> Control Panel -> Regional and language options; zavihek "keyboards and languages";
tu imas gumb "install/uninstall languages". Ko je to opravljeno imas tu moznost preklopiti med jeziki.
Jezik si nastavi vsak uporabnik sam, razen ce ni administrator to moznost onemogocil.
Dosedaj je se na vseh Vista/XP racunalih resil ta problem.
@ milanez -- najprej preko WIndows update nalozi jezike, katere zelis uporabljati, nato moras te jezike instalirati in se vklopiti. vse to naredis na istem mestu in sicer:
Start -> Settigs -> Control Panel -> Regional and language options; zavihek "keyboards and languages";
tu imas gumb "install/uninstall languages". Ko je to opravljeno imas tu moznost preklopiti med jeziki.
Jezik si nastavi vsak uporabnik sam, razen ce ni administrator to moznost onemogocil.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lopov ()
lopov ::
Danes sem osvezil verzijo "locate32" in med brskanjem ugotovil, da se sedaj lahko uporablja namesto desktop search. Snel sem ZIP (da samo nadomestim obstojece datoteke) in v direktoriju "regs" nasel zanbelezeno sledece:
In Windows Vista SP1 it's possible to specify default desktop search application using
"Default programs" (Control Panel). Before you can use Locate32 as the default desktop
search application, you need to register Locate32 "search:" protocol. This protocol can
be registered/unregistered using these registry patch files.
To make Locate32 as the default desktop search application, do the following:
1. Open "Search protocol - Register.reg" file to text editor (e.g. Notepad) and check
that Locate32 directory is correct (default is C:\Program Files\Locate).
2. Merge "Search protocol - Register.reg" file by double clicking it
3. Open "Default Programs", choose "Associate a file type or protocol with a program".
Find a protocol "SEARCH" and choose "Change Program" (you can also double click the
protocol). Choose "Locate32".
Note that when Locate32 is the default desktop search application, you don't need to
assign Win+F, F3 and Ctrl+F keys (as keyboard hooks) in Locate32 to open Locate32
dialog using those keys. These keys will open Locate32 dialog even if locate32.exe is
not running.
g. Oden ::
Mene pa zanima, kako naj vem če ima Vista na mojem računalniku nameščen sp1? Kje se da to videt?
moowy123 ::
Prek windows updates gre. Vendar je potrebno prej imeti vse poprejšnje popravke nameščene, da se ti prikaže.
Net-boy ::
Imam eno vprašanje na mojem osebenem računalniku imam visto na očetovem pa xp in ko hočem dati pri sebi priter v share gre ko pa ga hočem na očetovem najti pa hoče imeti uporabniško ime in geslo ???? in tudi če grem v visti pod control panel in netvort and sharng imam možnost printer sharing na on piše raven (password required) kako to odstraniti kaj torit hvala za pmoč že vnaprej
NET-BOY :d
lp jani
simnov ::
To me najbolj živcira imam mapo nori bližnjice do iger (ploščice) in maximizizano okno , ko naslednjič odprem to mapo ni okno maximizirano in ikone so v načinu podrobnosti. isto se dogaja tudi v drugih mapah naprimer mojidokumenti
žal je to nekaj, kar se vleče že od XP-ja ali pa še od prej. Je pa zanimivo, da na Server-ju 2008 s tem nimam težav in si lepo zapomni vse nastavitve pogleda.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
Vlady ::
Meni pa se je pojavila neka nenavadna stvar: namreč, inštaliram nov intelov driver za SATA kontroler (tudi readyBoost driver) in sedaj mi ob vsakem zagonu vpraša za 2 programa, če jima dovolim da se zaženeta. Kje dopovem visti, da sta to driverja in da ju avtomatično hočem da ju zažene, brez vprašanj?
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"
Net-boy ::
Imam eno vprašanje na mojem osebenem računalniku imam visto na očetovem pa xp in ko hočem dati pri sebi priter v share gre ko pa ga hočem na očetovem najti pa hoče imeti uporabniško ime in geslo ???? in tudi če grem v visti pod control panel in netvort and sharng imam možnost printer sharing na on piše raven (password required) kako to odstraniti kaj torit hvala za pmoč že vnaprej
lp jani
Jaz sem v visti dosegel sharing tako, da sem dal najprej vse v isto skupino. Potem sem v network centru omogočil sharing pa discovering. Potem pa sem se preprosto povezal iz mašine (XP) na visto in ko me je vprašal za geslo sem vpisal podatke, ki jih uporabljam kot logon na visti. Up. ime: <ime računalnika>\up.ime, geslo je pa pač geslo... :)
creative ::
jst sm takole nardil:
Pesimist ::
ok nevemrind. Se je ze prechechalo v celih 8Gb. Vista pa je tudi ze na 1.67GB.
Prvo sem mel 1GB je blo like 700Mb, 2Gb like 800-900MB, 4GB 1GB-1.1GB zaj pa je ze na 1.67GB. Se vec lahko zarad mene
Prvo sem mel 1GB je blo like 700Mb, 2Gb like 800-900MB, 4GB 1GB-1.1GB zaj pa je ze na 1.67GB. Se vec lahko zarad mene
Ne fizicnem. Torej ramah. Vista leti tak smooth da je ze smesno .
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
pri meni izkoristi vse, ostane le okoli 5MB (imam 3GB). Nisem pa nastavljal nič ekstra (Server 2008).
To pa res, še posebej 64 verzija s SP1.
creative ::
To pa res, še posebej 64 verzija s SP1.
podpis pod to izjavo, pa mam le 4 gb rama :D
Meni se skoraj celi sistem prechacha v rame. 7037MB
Stvari se odpirajo tak fast
toti Aero glass pa je se dodaten effekt ki ti da obcutek se da je vse 10x bool smooth.
Stvari se odpirajo tak fast
toti Aero glass pa je se dodaten effekt ki ti da obcutek se da je vse 10x bool smooth.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
Ja sej pravim, ne vem kaj nekaterim na visti ni všeč in da trdijo da dela počas. Vse kar je, je to da rabiš spodoben hardware. Če pa olk nima denarja da si kup pošten komp, pa naj raje prizna namesto da nekaj govori kar ni res. Zanimivo je tudi predvsem to, da meni vista dela veliko hitreje kot XP-ji.
luky ::
Ja sej pravim, ne vem kaj nekaterim na visti ni všeč in da trdijo da dela počas. Vse kar je, je to da rabiš spodoben hardware. Če pa olk nima denarja da si kup pošten komp, pa naj raje prizna namesto da nekaj govori kar ni res. Zanimivo je tudi predvsem to, da meni vista dela veliko hitreje kot XP-ji.
Popolnoma se strinjam s teboj. Dober comp in Vista dela 100 na uro....
luky!
c00L3r ::
Zagon in zaustavitev res traja malce dlje na Visti kot na XP-ih. Ko pa dela in so pomembne aplikacije prednaložene v pomnilniku potem pa zadeva res leti. Tudi meni se programi odprejo v 30-50% časa v primerjavi z XP-i.
Ali je tudi možno, da procesor v 64-bitnem načinu dela hitreje kot v 32-bitnem? Zanima me predvsem za Visto. So kje merili?
vres.ales ::
kako zbrišem povezavo na klic, oz. prekinem, da se mi prikazuje nonstop
ker mam to povezavo samo takrat ko grem k sestrični, kar pa je malokrat, doma pa mam kabl pa ne rabim povezave na klic
vendar se mi nonstop odpira in gnjavi
nisem pa nikjer našel kako bi jo zbrisal
ker mam to povezavo samo takrat ko grem k sestrični, kar pa je malokrat, doma pa mam kabl pa ne rabim povezave na klic
vendar se mi nonstop odpira in gnjavi
nisem pa nikjer našel kako bi jo zbrisal
c00L3r ::
Ali je tudi možno, da procesor v 64-bitnem načinu dela hitreje kot v 32-bitnem? Zanima me predvsem za Visto. So kje merili?
Taka je ideja ja. Je pa res da ne bomo dosegli kar dvojne pohitritve. Žal pa še velika večina aplikacij teče na 32bit, tako da sama Vista64 dela hitreje, vendar mora aplikacije poganjat v 32bit načinu.
Mavrik ::
Zakaj pa bi? Skoraj nobena aplikacija ne operira s več kot 32-bitnimi števili tako pogosto, da bi se razlika poznala. Vsaj desktop aplikacije ne.
The truth is rarely pure and never simple.
JernejH ::
Pozdravjeni!
Imam problem pri namestivi SP1. SP1 mi prikaže v Windows Update, potrdim licenčne pogoje in poklikam naprej, nato pa se ustavi na začetku postopka in izvrže napako: 800423F4. Pogoglam in ne najdem nič uporabnega.
Nato sem poskusil ročno instalirat SP1 in tudi neuspešno. Tam spet izvrže napako in me napoti na tole povezavo. Ko sprobam 3. rešitev (preverjanje sistemskih datotek) mi javi naslednje:
Pogledam v log file in ne dobim nič uporabnega.
Med posodobitvijo sem izklopil avast antivirus in onemogočil Comodo Defense+ zaščino.
Kakšna ideja?
Tnx že vnaprej.
Jernej
Imam problem pri namestivi SP1. SP1 mi prikaže v Windows Update, potrdim licenčne pogoje in poklikam naprej, nato pa se ustavi na začetku postopka in izvrže napako: 800423F4. Pogoglam in ne najdem nič uporabnega.
Nato sem poskusil ročno instalirat SP1 in tudi neuspešno. Tam spet izvrže napako in me napoti na tole povezavo. Ko sprobam 3. rešitev (preverjanje sistemskih datotek) mi javi naslednje:
Verification 100% complete.Windows Resource Protection found corrupt files but was unable to fix some of them.
Details are included in the CBS.Log windir\Logs\CBS\CBS.log. For example
C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log
Pogledam v log file in ne dobim nič uporabnega.
Med posodobitvijo sem izklopil avast antivirus in onemogočil Comodo Defense+ zaščino.
Kakšna ideja?
Tnx že vnaprej.
Jernej
Zakaj pa bi? Skoraj nobena aplikacija ne operira s več kot 32-bitnimi števili tako pogosto, da bi se razlika poznala. Vsaj desktop aplikacije ne.
Zato ker imam občutek, da določene operacije delajo veliko hitreje na 64 visti kot na 32 visti. Predvsem gre tu za 64 aplikacije, ki imajo v 32 verziji ekvivalenta (explorer,...).
friki89 ::
Imam problem z povezavo omrežnega tiskalnika z očetovim prenosniku.
Prenosnik: Toshiba Satellite A210-133
Tiskalnik: Konica Minolta 130f GDI
Error: Windows cannot connect to the printer. Operation could not be completed (error 0x0000007a).
Sestra ime tudi prenosnik toshibo (modela nevem) in Visto Home Premium pa ni problema z poveavo in tiskanje na ta tiskalnik.
Lahko kdo pomaga :)!
Pa hvala že v naprej :)!
Prenosnik: Toshiba Satellite A210-133
Tiskalnik: Konica Minolta 130f GDI
Error: Windows cannot connect to the printer. Operation could not be completed (error 0x0000007a).
Sestra ime tudi prenosnik toshibo (modela nevem) in Visto Home Premium pa ni problema z poveavo in tiskanje na ta tiskalnik.
Lahko kdo pomaga :)!
Pa hvala že v naprej :)!
JernejH ::
A j e SP 1 tud za 64-bitno Visto na voljo?
Da. Dobiš ga tukaj.
daj prilepi sem vsebino loga.
Log je velik kar 16MB, zato sem ga naložil sem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JernejH ()
HIP_HOP ::
Včeraj sem si namestil Visto SP1. "Celo" imam samo eno težavico povezano z zvokom.
Matično plošča je Biostar K8T890-A9 z integrirano zvočno kartico Realtek ALC655. Priklopljen imam 5.1 Genius sistem zvočnikov.
Ko testiram zvočnike v Wndowsih ali Realtekovem programu mi vsi zvočniki delujejo pravilno. Ko pa poslušam glasbo oz. gledam film mi ne deluje woofer zvočnik ( preiskusil sem z WMP in BSplayerjem). Problem se da delno rešiti z funkcijo Swap Center to Subwoofer, ampak potem ne igra center zvočnik.
V win xp pa so mi delovali vsi zvočniki v obeh prej omenjenih programih.
Mogoče je povezano tudi to, da ko poslušam glasbo v WMP mi šteka glas ( spreminja se hitrost skladbe). Nameščen imam pa Vista codec pack 4.68.
Hvala za odgovore
Matično plošča je Biostar K8T890-A9 z integrirano zvočno kartico Realtek ALC655. Priklopljen imam 5.1 Genius sistem zvočnikov.
Ko testiram zvočnike v Wndowsih ali Realtekovem programu mi vsi zvočniki delujejo pravilno. Ko pa poslušam glasbo oz. gledam film mi ne deluje woofer zvočnik ( preiskusil sem z WMP in BSplayerjem). Problem se da delno rešiti z funkcijo Swap Center to Subwoofer, ampak potem ne igra center zvočnik.
V win xp pa so mi delovali vsi zvočniki v obeh prej omenjenih programih.
Mogoče je povezano tudi to, da ko poslušam glasbo v WMP mi šteka glas ( spreminja se hitrost skladbe). Nameščen imam pa Vista codec pack 4.68.
Hvala za odgovore
NoXy ::
HIP_HOP jaz sem imel enak problem. Na nadzorno ploščo od zvočne greš pa tam ko lahko nastaviš okolje daš na Room.
Jst ::
Hello vsem uporabnikom Viste.
Imam težavo, očitno (ker postam v to temo). Navada je železna srajca, tako sem po ustaljenem installu windows-ev šel v Folder Options, kjer sem nastavil, da vidim skrite datoteke in končnice:
Vse lepo in prav, BUT, nočem pa na Desktopu gledati dve desktop.ini datoteke, katere sem screenshotiral, da jih prilepim sem, za boljše razumevanje.
Torej, slika:
Je ta, ne težava, ampak nevšečnost, zaradi katere ne bom dobil raka, rešljiva? Moje iskanje na googlu je rezultiralo v razširitvi raznoraznih hackov, tweakov in novega znanja, samo te boge desktop.ini ne morem spraviti izpred oči.
Glede na število odgovorov v temi, sklepam, da je uporabnikov Viste dosti in med njimi je zagotovo kdo, ki noče, da mu operacijski sistem skriva stvari. Zato me zanima, kako ste rešili to nevšečnost.
Hvala za vsak morebitni namig ali celo rešitev težave.
LP,
./M
Imam težavo, očitno (ker postam v to temo). Navada je železna srajca, tako sem po ustaljenem installu windows-ev šel v Folder Options, kjer sem nastavil, da vidim skrite datoteke in končnice:
Vse lepo in prav, BUT, nočem pa na Desktopu gledati dve desktop.ini datoteke, katere sem screenshotiral, da jih prilepim sem, za boljše razumevanje.
Torej, slika:
Je ta, ne težava, ampak nevšečnost, zaradi katere ne bom dobil raka, rešljiva? Moje iskanje na googlu je rezultiralo v razširitvi raznoraznih hackov, tweakov in novega znanja, samo te boge desktop.ini ne morem spraviti izpred oči.
Glede na število odgovorov v temi, sklepam, da je uporabnikov Viste dosti in med njimi je zagotovo kdo, ki noče, da mu operacijski sistem skriva stvari. Zato me zanima, kako ste rešili to nevšečnost.
Hvala za vsak morebitni namig ali celo rešitev težave.
LP,
./M
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: OmegaBlue ()
HIP_HOP ::
Jz sm preprosto obupal z visto. Zvoka nikakor nisem mogel usposobiti ( 5.1 sistem), lahko mi je igral center zvočnik ali Woofer. Ko sem poslušal mp3 glasbo, mi je štekala.
Tako, da sem preprosto namestil nazaj Xp-je, kjer teh problemov ni.
Res pa je, da imam starejši računalnik cca. 2 leti in pol. Tako, da ostalim odsvetujem namestitev viste na starejše rač. sisteme.
Tako, da sem preprosto namestil nazaj Xp-je, kjer teh problemov ni.
Res pa je, da imam starejši računalnik cca. 2 leti in pol. Tako, da ostalim odsvetujem namestitev viste na starejše rač. sisteme.
ni_ideje ::
Pozdravljeni.
Dobil sem nov računalnik oz. komponente posebej in jih sestavil... Ko poskušam inštalirati Windows Vista Ultimate 64x, se pojavi napaka. Pride do tam, ko izberem disk. Piše, da ima disk le 127 GB, ima pa 500 GB. Torej izberem disk in kliknem naj inštalira. Prikaže se namestitveno okno in ko kopira sistemske datoteke, vedno ostane na 0% za ene 2 sekundi in se pojavi okence z napisom: "Windiws setup could not reinitialize the deployment engine. To instal Windows, restart the installation." Po ponovnem zagonu in ponovni inštalaciji se to še vedno zgodi. Poskusil sem tudi odstraniti 2GB rama (imam jih 2x2GB), a še vedno ne deluje.
matična: P5K PRO
napajalnik: Mushkin XP-650AP "Extreme Performance" 650W
rami: Mushkin PC2-6400 "High Performance" KIT 4096 MB (2x2GB)
procesor: Intel ® Core 2 Duo E8400
trdi disk: Seagate 500GB, 7200rpm, 32MB, NCQ, SATAII
Dobil sem nov računalnik oz. komponente posebej in jih sestavil... Ko poskušam inštalirati Windows Vista Ultimate 64x, se pojavi napaka. Pride do tam, ko izberem disk. Piše, da ima disk le 127 GB, ima pa 500 GB. Torej izberem disk in kliknem naj inštalira. Prikaže se namestitveno okno in ko kopira sistemske datoteke, vedno ostane na 0% za ene 2 sekundi in se pojavi okence z napisom: "Windiws setup could not reinitialize the deployment engine. To instal Windows, restart the installation." Po ponovnem zagonu in ponovni inštalaciji se to še vedno zgodi. Poskusil sem tudi odstraniti 2GB rama (imam jih 2x2GB), a še vedno ne deluje.
matična: P5K PRO
napajalnik: Mushkin XP-650AP "Extreme Performance" 650W
rami: Mushkin PC2-6400 "High Performance" KIT 4096 MB (2x2GB)
procesor: Intel ® Core 2 Duo E8400
trdi disk: Seagate 500GB, 7200rpm, 32MB, NCQ, SATAII
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12997 (9229) | Icematxyz |
» | Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 14704 (9425) | Lawler_ |
» | Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 13582 (9060) | Tr0n |
» | Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Operacijski sistemi | 10838 (7308) | ___ |
» | vista ali xpOddelek: Operacijski sistemi | 2627 (2212) | IVo |