» »

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

««
59 / 79
»»

iNooby ::

Ok že vem v čem je problem glede transparentnosti orodne vrstice.Imel sem vklopljeno orodno vrstico za iTunes ko je minimiran,zato je izginila...skos pa itak nemorš met nastavleno da bi se skos vidlo
Haters gonna hate...

the_game ::

Js bom pa neki uprašal! Zdej sem naložu Visto Ultimate 32-bit pa me zanima, ker mam AMD Athlon 64 X2 6000 procesor, če je kaj narobe, ker je pač procesor 64-bitni, glede delovanja programov, igre...V igri, ko pritisnem 3tipke hkrati začne zvočnik, ki je priklopljen na plato oz. disk piskati (nisem 100% ali je tudi prej v Xpjih to delal)
Kje bi lahko našo funkcijo za izklop mirovanja(Hibrinate) imam SLO verzijo Viste.
ASUS M2N-SLI DELUXE|AMD Athlon X2 6000|HD3870 512MB|PATRIOT 2x1GB 800Mhz CL.4|

bluefish ::

Ne, glede procesorja ni nič narobe. Tisto glede treh tipk je običajno in odvisno od tipkovnice.
Za izklop mirovanja pa pojdi v Nadzorno ploščo > Sistem...

creative ::

LP jaz pa mam problem z SB audigy SE zvočno v visti bussiness x64. sej igrajo vsi kanali 5.1 sam woofer pa še kr molči. kaj bi lah blo krivo? pregledal vse nastavitve pa nč. na xp vem da si lah nastavil cutoff frequency za wooper da je pol špilal tu pa ni tega.

ve kdo?

Tilen ::

Jaz res ne razumem par stvari več. Priklopim miško recimo v USB1, "namestim" gonilnike za generično miško ker pač gnjavi in zadeva dela. Potem pa recimo kdaj vklopim isto miš v USB2 in spet hoče driverje. 8-O

Vista Home Premium SP1 - licenčna.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

patron ::

Vsak usb vhod je sam zase. Kot če bi imel dva poršeja pa bi en crknu pa bi se čudu zakaj drugi ni crknu. :)

Vsak usb vhod je sam zase.

Vista only...

AnZo ::

Tilen isto težavo imam jaz.
Od 6 usb priključkov + USB hub (4) mi miška Razer Diamondback dela samo na enem usbju. Takoj ko jo priklopim na kateri drug usb ne gre nič. Kurzor je na ekranu - zmrznjen. Gnjavi za gonilnike, ko pa jih namestim ali javi napako ali pa naredi instalacijo vredu. Ampak miška ostane zmrznjena. Tudi če restrartam ali pa odklopim in priklopim miško.
Torej edino na enem usb priključku deluje normalno. Ampak te težave so sem začele pojavljati po updejtu na SP1. Tako, da mislim, da je to glavni krivec.
lp,
Snowboarding is the best thing you can do with your pants on...

iNDigo_Child ::

Kako se v Visti Ultimate nardi, da ti samodejno poveže net? Namreč, Local Area Network mi samo od sebe, Siol-a mi pa noče oz. ne vem, kje naj nastavim, da mi bo vžgalo ob prihodu v Windows.
Imam pa še eno vprašanje. Local Area Network ima omejeno povezavo (rumen trikotnik). Sicer, ko se povežem na Siol, internet dela, tko da sprašujem, ali je vseeno kaj narobe pri tem in kako se to odpravi.
Svet pripada tistemu, ki ga najbolj ljubi!

imaš nameščen SP1?

iNDigo_Child ::

Jap...pa ne mi rečt, da je ista fora s to Local Area Connection, kot pr Windows XP SP1 :\ In kaj mi je zj narest? A morm kaj prek Windows Update pobrat, in če ja, kaj? Kako pa kaj s samodejno vzpostavitvijo povezave?
Svet pripada tistemu, ki ga najbolj ljubi!

Zgodovina sprememb…

am, ne. Sam sem imel namreč težave z brezžično povezavo, ko mi je nekajkrat kazalo tisti rumeni klicaj. Po namestitvi SP1 pa je problem izginil.
Poskusi morda tole: ko naslednjič opaziš tisti trikotnik z desno klikni na ikonico in izberi Diagonse and Repair oz. nekaj podobnega. Potem pa sledi postopku. Morda bo sistem prišel na plan s čim pametnim.

Mavrik ::

Daj nehite bluzit.

Rumeni klicaj pomeni, da povezava ne dobi naslova od DHCP strežnika. Kar je seveda popolnoma normalno, če imaš DSL modem priključen direktno na računalnik, saj potem na mreži DHCP strežnika ni. Tako se odpravi v lastnosti Local Area povezave in ji ročno določi en IP pa bo klicaj izginil.
The truth is rarely pure and never simple.

No, v njegovem primeru my bad. Je pa pri meni bilo čisto nekaj drugega in ne problem s DHCP.

frenki01 ::

živjo

ima mogoče še kdo težave pri nameščanju certifikatov? problem je pri nameščanju korenskih certifikatov na vist buisnees

napaka ki jo javi pa je: CPGetProvParm(hProv=0x3E2618, dwParam=38, pbData=38, dwDataLen=0, dwFlags= 38) Last error: Navedena je neveljavna vrsta.

Meni deluje Telekomov certifikat bp - Vista Home Premium SP1

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Silver ::

Ve kdo mogoče kako pohitrit prenos file-sharinga preko LAN omrežja?
Imam LAN preko routerja in pa še sukano parico pri dveh računalnikih z gigabitnimi lan karticami, nikjer ne pride hitrost nad 17MBps, včasih je celo samo 2-3MBps. Je res da naj bi to SP1 rešil? Poizkusil sem že z "netsh interface tcp set global autotuninglevel=disabled" a ni spremembe, pravtako disejblan IPv6.

Help?! :D

lopov ::

Absolutno nalozi SP1, kaj cakas :)

Za pohitritev je bilo kar nekaj popravkov, kateri se niso zlistali med "updates", pac pa si moral prebrskati po straneh. morda ti je zao uslo, so pa integrirani v SP1.

Glede certifikatov -- to gre za certifikate v IE in/ali Firefoxu/Operi?

Priporocam prevzem/uvoz v Firefox, potem izvoz in nato uvoz v IE.
Na ta nacin shranjen certifikat dela BP (imam NLB in SIGEN, oce pa od PBS).

nejko8 ::

da še jaz povprašam;
prva možnost:
če kupim tole: LINK, lahko naložim SLO language pack normalno brez komplikacij?

druga možnost:
kupim tole: LINK, mi moram naprimer nekje dobiti slovensko verzijo home premium 64 bitno ali pa visto ultimate 64 bitno slovensko in pri inštalaciji pač izberem "vista home premium" in napišem svoj ključ oziroma kodo?

Obstaja še kakšna druga možnost?

vres.ales ::

update ti ponudi slovenske dodatke za visto, ki jih potem namestiš normalno

ja, ampak obedve verzije ki sem jih jst naštel sta v originalu angleške

maš na mimovrste za isto ceno v slovenščini
http://www.mimovrste.com/artikel/262002...

the_game ::

kok mate kaj ocene strojne opreme oz. povprečno oceno? a je moja 5,5 dobro ali slabo?
ASUS M2N-SLI DELUXE|AMD Athlon X2 6000|HD3870 512MB|PATRIOT 2x1GB 800Mhz CL.4|

odvisno od sistema. Je pa ta rating praktično nepomemben in brezvezen.

maš na mimovrste za isto ceno v slovenščini

mi bojo to prodali brez nakupa računalnika? jaz rabim sam OS.

ja nejko bodo ti
saj vse lepo piše :D

Pesimist ::

Zakaj za vraga mi vsako jutro okrog dveh restarta racunalnik? Motece je ker mam volan prikloplen gor pa se zacne pune kalibrirat vsako jutro. :\

Event Viewer

icemare ::

Pozdravljeni!

Jaz mam en tak problem ne:
Vsakič ko prižgem računalnik mi redno 1x zmrzne, tako da moram restartat, potem pa načeloma dela vredu.

Mam pa windows vista bussiness (licenčno) z SP1

Sistem pa naslednji:
Asus P5K-E, bios zadnja verzija
Intel E8400
8800 GT
4 GB rama

Dobro ne vem če vam to kaj pomaga al ne...

A je mel kdo podobne probleme in kaj je naredil? Oziroma kaj mi je za naredit?
Vem da zadeva ni odvisna od obremenitve...ampak preprosto in enostavno zmrzne.

hvala res komu ki bi odgovoru, ker je zadeva res tečna

Lep dan vsem

tudi tebi, poglej v Event Viewer.

MedusasPath ::

LP jaz pa mam problem z SB audigy SE zvočno v visti bussiness x64. sej igrajo vsi kanali 5.1 sam woofer pa še kr molči. kaj bi lah blo krivo? pregledal vse nastavitve pa nč. na xp vem da si lah nastavil cutoff frequency za wooper da je pol špilal tu pa ni tega.

ve kdo?

Sem mel tud sam podobne težave ko sm mel Visto gor, ampak mi je ratal usposobt.. Uglavnm zloudi si driverje za tvojo zvočno (Vista verzijo), in potem .exe extractaj z Winrarom. Med extractanimi fajli v i386 direktoriju boš najdu ctpanel.exe Zaženi in si spremeni bass redirection (Cutoff frequency) in to je to :D
Lahko si pa pospravš ctpanel.exe nekam na disk, in pač ko boš rabu boš spet zalaufu in spremenu to nastavitev.. LP

luky ::

Glede Viste imam vprašanje in sicer: ali obstaja kakšna nastavitev da UAC ne sprašuje vsaki program če mi dovoli, da se zažene ali. Tu mislim recimo na tisto stalno potrjevanje kot administratorja, da dovoliš start določenega programa, ki ga UAC v startu blokira.

lp.

Control Panel > User Accounts > User Accounts > Turn UAC...

druge možnosti nimaš kot, da ga izklopiš
pol pa ti bo varnostni center težil, da maš izklopljen UAC :D

Ja potem mi izklopi komplet UAC to pa nisem mislil. Se pravi samo za določen program pa ni možno....???

lp.
luky!

druge možnosti nimaš kot, da ga izklopiš
pol pa ti bo varnostni center težil, da maš izklopljen UAC :D

Varnostni center spreminiš nastavitev pa ne teži več....
luky!

Ja potem mi izklopi komplet UAC to pa nisem mislil. Se pravi samo za določen program pa ni možno....???

lp.

Za posamezen program žal ni možno. Lahko pa uporabiš TweakUAC (poišči z Googlom), ki zmanjša aktivnost tega, vendar še zmeraj nudi neko stopnjo varnosti za nerodne uporabnike.

a ti gnajvi tudi, če si administrator?

a ti gnajvi tudi, če si administrator?

Ja tudi... maš rešitev razen komplet izklop...

lp
luky!

glej moj prejšnji post.

glej moj prejšnji post.

Ja BlueFish hvala sem našel en Tweak UAC in je vredu.

lp.
luky!

QueenA ::

Jaz imam tudi eno vprašanje: uporabljala sem Ubuntu OS in zdaj sem z novim laptopom prešla na Visto (ok, ji dam možnost dokler čist ne znorim zraven in grem nazaj na Linux :P). Tam je bila ena zlo uporabna funkcija, in sicer ta, da ko si pisal (ali sem na forum, ali v gmail ali v pidgina oz. v kakršnokoli okno za vnos podatkov katerega koli programa) je čekiralo, če besedo prav napišeš. Zelo rada bi imela to funkcijo v Visti in me zanima, ali je to sploh možno.
Lp

frikec() ::

Je komu uspelo zrihtat delovanje windows update-a preko proxy-ja? Nastavil sem proxy v IE-ju ter v netsh/winhttp/proxy, vendar me še vedno pred iskanjem popravkom ne vpraša za geslo.

Jaz imam tudi eno vprašanje: uporabljala sem Ubuntu OS in zdaj sem z novim laptopom prešla na Visto (ok, ji dam možnost dokler čist ne znorim zraven in grem nazaj na Linux :P). Tam je bila ena zlo uporabna funkcija, in sicer ta, da ko si pisal (ali sem na forum, ali v gmail ali v pidgina oz. v kakršnokoli okno za vnos podatkov katerega koli programa) je čekiralo, če besedo prav napišeš. Zelo rada bi imela to funkcijo v Visti in me zanima, ali je to sploh možno.
Lp

ja firefox ima addon, slovenski jezik, pa ti potem preverja slovnico.

jaz bi tudi mel ta addon
a mogoče veš kako se mu reče, ker je tolko teh extensionov, da sploh neveš kje bi iskal :D

QueenA ::

No super da ma firefox to... Sam a bi to tud za MSN delalo, pa Gtalk? Ali se da to tud kako drgač nardit?
Hvala

mit3k ::

Je že kaka rešitev, v zvezi s pravilnim prikazovanje šumnikov v windows vista mail?

OmegaBlue ::

Get a real client? Ne resno.. tolko je dobrih zastonj (celo slovenski SiMail (al nekaj takega)) klientov, ki povozijo OE/Windows Mail na celi črti vi pa trmasto držite na njem.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Vlady ::

MS office 2007 outlook :)
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"
««
59 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
16612997 (9229) Icematxyz
»

Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12314704 (9425) Lawler_
»

Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
10813582 (9060) Tr0n
»

Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
15810838 (7308) ___
»

vista ali xp

Oddelek: Operacijski sistemi
192627 (2212) IVo

Več podobnih tem