» »

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

««
23 / 79
»»

zerdoner ::

Živjo...Mene pa zanima če ima kdo kakšen link za zvočno kartico Creative Live 5.1 za visto seveda...ker samo ti gonilniki me zafrkavajo...
Hvala

cnZz ::

ok kako je pa z gonilniki in raznimi programi
ma kdo izkušnje?
al pa gonilnike za vista 64?
AMD X2 64 5000+@2800 | ASUS M2N-SLI Deluxe |
OCZ XTC Cooler 2gb DDR2 800mhz | ASUS EAX1950Pro 256mb |

AntiFriz ::

Z gonilniki in raznimi programi je tako da je najbolje počakat še pol leta.

darkolord ::

Meni vsi gonilniki delujejo brez problemov

gonilniki za vista 64 isto?

kriko1 ::

Meni vsi gonilniki delujejo brez problemov

Meni pa ne.

krneki0001 ::

Z gonilniki tudi jaz nimam problemov, celo IBMovo diagnostično kartico je prepoznalo in jo zna uporabljat.

korenje_ver2 ::

mene zanima ce obstajajo kaksni custom driverji za visto 64bit za zoltrix genie tv.

Tomay ::

Na žalost nimam nobene 64 bitne mašine, če ne bi sporbal postavit en ca server in poizkusil certificirat driverje za visto 64. Samo ne vem če je dovolj 2003 server ali rabim longhorn server.
Voodoo 4Ever

ja nc probou bom obedve pa vam potem reportam:P

Jani-G ::

Lep pozdrav !

Da ti nahitro odovorim »zerdoner«.

Tole debato imamo na Creative forumu že kar nekaj časa.
Creative ne bo razvil gonilnikov za Creative Live ! 5.1 za visto. (lahko tudi preveriš na njihovi strani).
Možno je da so bo našla kaka alternativa vendar dvomim da bo kompaktibila z EAX,Control Center…itd. Tako, da ne vem kako boš nastavil, da ti bodo delovali vsi zvočniki.
Sicer nekaj zadevščin obstaja na netu, men seveda ni uspelo zalaufat, tisti ki pa jim deluje pa dobijo na zvočnike samo stereo zvok.

Predlagam, da storiš isti kot jaz.
Live ! 5.1. sem dal očetu v PC, kjer mu laufa Win98SE, sam pa sem si naročil
Sound Blaster CREATIVE X-Fi Xtreme.
Seveda bo potrebno tudi za to počakat kak mesec, do izdaje novih gonilnikov, da bo »napolno« zalaufala na Visti.

Lp Jani
Jani-G

Alessio983 ::

zakaj meni ne gre naložit viste ultimate 64 bitne ???? Imam amd 3500+ 64 bitni , in mi napiše naslednje ...

aja gor mam naložene vindowse XP -SP2 , vendar to nebi smela bit ovira saj imam 2 particiji ena je prazna na eni pa mimam XP-je

Zgodovina sprememb…

bluefish ::

iz slike je razvidno, da program želi nek cd z gonilniki za neko stvar.
Namestitve se raje loti izven Win XP.

sid911 ::

Ima kdo kako idejo kako inštalirati geniusovo wbcam look na Vista Business? Nikakor mi je ne uspe usposobit.
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)

pa saj ne moreš naložiti viste drugače kot pa iz boota , iz XP takointako ne gre

lahko jo tudi iz XP, vendar ni ravno priporočljivo.

Hardstyle ::

lexmark končno izdal driverje. In celo delujejo tako kot morajo!

krneki0001 ::

Iz xpjev se da čisto normalno naložit visto, pa iz serverja 2003 tudi, in še mnogo hitreje kopira podatke iz dvd-ja kot pa če bootaš iz cd-ja.

Samo driverje moraš imet za ata133 ali scsi ali sata diske - dovolj so že tisti za win2k ali pa xp - samo pokažešmu system32 direktorij, pa si sam najde pravi inf fajl.

Zoran25 ::

A je mel kdo težave pri instalaciji TIS 2007 ali TIS 2006?
Vista mi ne pusti instalirat v drugi direktorij kot si ga on izbere, če kliknem na
Browse (da zberem drugega) javi installation module error, nekaj takega v glavnem.

Ve kdo kaj o tem ?:)
Thx
Zoran

ne gre naložit 64 bitne vise iz WIN XP , za 32 visto pa nevem

napiše da ni pravilen operacijski sistem naložen , preverjeno X krat ... na X računalnikah

probal sem skoraj vse , nevem zakaj mi ne gre naložiti iz boota , ;(( :(

32 bitno verzijo pa gre normalno

Zgodovina sprememb…

BendeR ::

Seveda da ne moreš upgradeat 32 bitni sistem z 64 bitnim. Za to potrebuješ 64 bitni OS. :\
:=)

Baleno ::

Vista ima instalirano že 14 dni (P4,3GHz; Ram 1GHz, Geforce 7600GS na Foxconn plošči)) in dela boljše kot sem pričakoval, čeprav so tudi problemi:
- Pri zvoku (AC '97 na plošči) ne morem nastaviti občutljivosti mikrofona
- Za scaner Mustek 1200UB ni driverja
- Bitdefender 10+ ne dela (zdaj uporabljam Avast)
- Iz ekrana so mi Izginili gadgeti. Če ročno poženem sidebar se ne zgodi nič. V kontrolni plošči je nastavljeno avtomatsko nalaganje pri zagonu.

To zadnje me trenutno najbolj moti. Če ima kdo kakšno idejo se priporočam
LP

isko ::

Zdravo
sem nov na Visti pa me zanima kako v VISTI nastavi skupno rabo dokumentov.

Shark100 ::

Jaz pa ne vem kje dobiti nod32 za Visto saj mi napiše tole: This program is blocked due to compatibility issues
Shark

mtosev ::

Kje se najbolj poceni dobi Ultimate FPP?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

ok naložu visto
sm prou presenečen
-naloži se mi hitreje kot prejšnji windowsi (mogoče ker mam zdaj 64 bitne prej pa 32)
-nimam problemov z gonilniki (vsaj do zdaj se ne)
-dela vse brez problema

edino nekaj vprašanj:
ikone na namizju...se to da pomanjšat

SpIcA ::

živjo!

Mam enih par uprašanj glede naložbe viste!

Prvo hočem met 32 bitno visto! (torej izberem x86?) Pol se mi pojavi problem ker imam raid 0 polje in mi ne dobi diska kam naj visto inštaliram? Kako odpravim ta problem z raid0!. In še a lahko mam xpje pa visto skupi inštalirano(ker trenutno mam xp gor)
Mam pa P4 2.8 in plato P4P800-E Deluxe
LP hvala za odgovor!
P4 RULZZZ!

32-bitna verzija je res x86.
Za namestitev na RAID polje uporabi disketo ali CD z gonilniki, podobno kot pri XP.
Seveda pa lahko Visto namestiš tudi ob XP.

hm samo še neki
ima kdo mogoče link do pravih nvidia driverjev za vista 64?
pa driverji za razer copperhead če ma kdo? (vista 64 seveda)

Sodck ::

Halo mene pa zanima kaj naj grem v štacuno kupit za moj komp 64 bitno al 32 bitno verzijo viste? Sicer mam pentium4ht 3,00ghz 2mb l2cache, 2gb rama, geforce 7600gt 256mb, 160gb sata2 in nekovo intlovo plato 775lga eatonville. Mi podpira moj komp 64 bitnost al kva je to sploh nevem al je bol 32 al 64. Help help :)

sistem ti ne podpira 64-bitnega delovanja. Če pa se ne motim, tako ali tako v embalaži dobiš obe verziji OS-a (32 in 64-bitno).

mtosev ::

6xx serija P4 je 64bitna.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Sodck ::

Kakšna je pa 6xx ker procesor ni tako star kupil sem ga julija pa je kar zmogljiv pa dal za njega 60tisočakov:)kar je gledano velik preveč sam jebiga kaj sem pa vedel da bodo core2duo vn prišli:D

Hardstyle ::

Blader: za velikost ikon na namizju uporabi ctrl+scroll gumbek na miški :)

svejk ::

evo moje ugotovitve:

Abit NF7-S...

meni je edino na SATA disk uspelo poinštalirat Visto...IDE odpade....
driverje sem uporabil zadnjo verzijo za Nforce2 XP...zadeva deluje edino driverja za mrežno nisem poinštaliral, ker je potem ne najde več...
Upam, da bo komu koristilo...

imam pa težavo z Radeon 9600xt....z abit.amd.com sem potegnil zadnjo verzijo za visto 32bit....piše, da podpira tudi serijo 9600....vendar je slika vseeno samo nekaj na pol...niti filmov v media playerju ni ker javi, da nima kartica več ko 64Mb pomnilnika...tudi v nadzorni plošči je še klicajček na grafi....je imel kdo podobne težave ?

Tomay ::

Meni na abit NF7-S 2.0 deluje vse. Namestitev na IDE disk, gonilnike za naprave, ki jih ni prepoznala vista, pa sem dal posodobit preko spleta in je našlo vse, razen sata raid kontrolerja. Vista z windowsupdate posodablja tudi gonilnike. Seveda če imate ilegalno visto tega raje ne poskušajte, ker vam bo izklopilo aero zraven nekaj dodatnih opomnikov.
Voodoo 4Ever

mare92 ::

Hej!
Instaleru Visto Ultimate Edition, in ugutovu, da mi ne podpera resolucije 1440*900(mam asus pw191 wide monitor). nalozu driverje za graficno(GB7600GT) pa se vedno ni opcije te resolucije. 1280*1024 je najvisja. ma kso ksno idejo kaj narest? hvala!!!

Calligula ::

Ma se kdo tezave z instalacijo updatov na visti?
Najprej mi jih je nekaj instaliralo, treh obveznih pa mi noce. Gre cez cle proces instalacije ampak na koncu niso instalirani.

Avtomatsko in pa, ko sem jih rocno snel z neta in preklikal. Isti rezultat. Ne omenja nobene napake ali kaj samo napise some of the updates were not installed.

ok hvala zaj pa samo se nekaj
imam probleme z 2 goniliniki:
Razer Copperhead Drivers pa Firmware (tisti na razerzone ne primejo in ne morm nastimovat konfiguracijo miske)
Nvidia display drivers za Vista 64 (ko grem v RivaTuner mi napise da ne najde primernih driverjev tko da pomoje niso pravi)

sweeti007 ::

ka ve kdo ce obstaja za visto kaj podobnega kot xp lite da bi odstranil nepotrebno navleko?

kriko1 ::

vLite

sweeti007 ::

ne vlite je naslednik nlite ki ti omogoča da narediš iso po svoji izbiri

xp lite je ko si odstranil svari iz OS-a ko si ze imel namescen OS

a ze obstaja naslednik tega programa?

Urajmal ::

Imam nekaj težav, ki mislim da so povezane (ali pa tudi ne) s preveč navitim procesorjem.

Kar naprej ob zapiranju programov, iger, control pannel oken se mi pojavi okvirček kot ga je že opisal irccar nekaj strani nazaj. In sicer gre za napako APPCRASH, zgodi se pa kako se zljubi winsem. Težava je v tem da ne morem poganjat nobenega softwarea, še posebej kakšnih word, photoshop datotek, zanesljivo:O. Ob kakšnem nameščanju gonilnikov pa se še mi zadeva celo resetne občasno.

če meniš, da imaš preveč navit procesor ga malenkost "odvij" in boš videl, ali to reši problem.

zee ::

Včeraj sem jo inštaliral na svojega novega prenosnika. Pozna se, da je procesor dvojedrni Core Duo, ki se kopa v 2 GB rama.

Zaenkrat mi je zadeva precej všeč. Performance index imam 3.1 (na račun vgrajene Intelove grafike).
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Urajmal ::

Brisal beta gonilnike od nvidie 100.64, zdaj se je zadeva postavla gor in deluje vredu.

DjVirus ::

se opravičujem če je že blo omenjeno, ampak ne najdem...

imam Visto Enterprise, in vsakič ko restartam windowse mi ob start upu ne dela internetna povezava, piše da je limited in morm resetirat modem/router, da začne delat...sm izklopu firewall, zaenkrat nimam antivirusa..povezava je pa t2 vdsl...se komu sanja kaj bi lahko blo narobe?

darkolord ::

IP si nastavi pa bo
««
23 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
16612973 (9205) Icematxyz
»

Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12314681 (9402) Lawler_
»

Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
10813562 (9040) Tr0n
»

Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
15810824 (7294) ___
»

vista ali xp

Oddelek: Operacijski sistemi
192626 (2211) IVo

Več podobnih tem