» »

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

««
22 / 79
»»

SuperStipe ::

Enostavna resitev je partition magic program s katerim lahko resizes particijo brez da bi bilo potrebe formatirat.

boklavdi ::

Hudirja,
me mika Vista, a imam problem, ker mi trenutna Grafika GeForce MX/MX400 32MB seveda ni dovolj (poleg Athlona64 3000+, 1 Giga Rama, 40+120G diska).
Kaj mi priporočate, če nisem ravno strasten igralec Quake-ov in podobnih zadev?
Kaj mi priporočate v rangu do 100€?
GeForce 7600GS (100€) ali morda celo raje GeForce6600GT (70€ Ebay).

Aja, da ne pozabim,...omejen sem še z AGP vodilom za grafiko.

Hvala.

Boris.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: boklavdi ()

krneki0001 ::

Ti kr z MX-om probaj. Men na 64Mb dela normalno, pa imam osnovna procesorja orenk slabša od tvojega athlona.

...no in sedaj sem toliko bolj zmeden, ker imam v igro še Ati Radeon 9600XT.

Torej ali GeForce 7600GS(256MB) ali geForce 6600GT(128MB) ali AtiRadeon9600XT.

lpB

mikko ::

GeForce 6600GT

c00L3r ::

7600GS je boljša od 6600GT. Vem, ker imam obe doma :D

kriko1 ::

Vseeno, vzami 6600GT glede na to da ne igraš kaj - meni na 1600x1200 dela aero tekoče.

AlexUS ::

Kater protivirusni program in požarni zid priporočate za Visto?
Modrost ni debelost, debela je norost.

Tomay ::

Trenutno imam beta f-secure in dela v redu, celo boljše kot na xp-jih. Manj se pozna pri hitrosti.

Sicer pa vista ne potrebuje AV >:D
Voodoo 4Ever

mikko ::

Nod32

Upam, da ne smetim, težim, z iskanjem informacij o grafični kartici za Visto?

Torej našel sem tudi tole zadevo na AGP-ju:
Palit/XpertVision GeForce 7600 GT, in sicer tule:
http://www.elektronika.si/product_info....

Seveda me mede, ker ne vem, zakaj je le tako malo dražja od npr. 7600GS:
http://www.mimovrste.com/katalog/produc...

Ali poznate to firmo (Palit/XpertVision? Res se ne bi rad nat..., ker imam namen zadevo imeti zelo dolgo časa.

lpB

Michaelosz ::

Jaz mam pa vprašanje, če še kdo drugi tak slabo črke vidi, al samo jaz, ker se mi zdijo nekam zlo meglene. 8-)

Tejc ::

Izklop Font CClear

Where?

Tejc ::

Nimam trenutn Viste gor ker cakam da jo dobim, tko da na pamet ne vem tocn kje to izklopt, probi tm k so fonti nastavitve al kaj podobnga. Cakam da prpelejo Vista Ultimate ENG FPP. :)

OMG :D

Torej Vista ne potrebuje AV in FW?

BendeR ::

Nobeni winsi jih ne potrebujejo. Pač dobro je, če jih maš. :D
:=)

blblb ::

hmm spet jaz z nekaj vprasanji :)

Ob zagonu Viste se mi v SysTray-u pojavi ikonca za BlueTooth. Jaz ne bi rad da se mi to pojavlja in karkoli naredim > pri naslednjem zagonu je spet tam. Dejansko sem ze disable-al vse BT naprave a se vedno nic.

Pred kaksne 15min se dozivel prvi resno napako do sedaj. Medtem ko je uTorrent prenasal podatke sta mi Firefox in IE cisto odpovedala poslusnost. Kot da ne bi bilo mozno resolve-ati DNS naslova. Problem se je pojavil tudi ce sem hotel dostopati do strani direktno preko IP-ja
edit: poraba rama se je tudi povecala na skoraj 100% in za to sem preprican da je kriv uTorrent oz. vsaj torrent protokol

Problem nastane tudi pri uporabi FoxitReaderja. V Total Commanderju mi poleg .pdf koncnice ne pokaze njegove ikone. To je tisti bel kvadratek levo, poleg imena.
Se slika:

lp, blblb

Zgodovina sprememb…

• spremenil: blblb ()

Aha... Ker pa je ze zaj primeren za Visto?

Tilen ::

Obvezno branje za tiste, ki na slepo prevec opevate [ne]zmogljivosti Viste:

Windows XP vs. Vista: The Benchmark Rundown
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

darkolord ::

Je ŽE blo to

Tilen ::

Potem se oproscam. Temo zaenkrat samo bezno spremljam.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Živijo,

pravkar sem instaliral Visto,...
in moram povedati, da mi je zelo všeč.
Naložil sem jo kar na naslednjo konfiguracijo:
- Athlon 3G
- 40+120Gdisk
- 1GRAM
- !!!GeForce2 MX/400 (32MB)!!!

Dela vse super (no vsaj zaenkrat-nisem sicer še instaliral konkretnih programov), nimam pripomb.
Všeč mi je tudi integriran Windows Mail (nisem prepričan, da bom še naprej uporabljal thunderbirda),...Firefox je pa itak legenda.

Jutri dobim še GeForca 7600GT AGP in to bo potem to.

LP B

Zgodovina sprememb…

• spremenil: boklavdi ()

Kenpachi ::

Yet another happy customer :)
Zaraki Kenpachi.

Fr33man ::

Mal sm gledu po netu, če bi kupu še original visto, k bom glih komp zamenu, pa sm si ogledoval tole izvedbo, sm to je očitno samo cena nadgradnje, kva pa če bi rad mel svoj CD, da čist zase na novo namestiš OS? A pol je cena še višja, al kako majo to zdej nihovo politiko?

mprox ::

Lp
me zanima ali bodo na visti tekle igre dokaj tekoče če bo PC takšen:
C2D e6300
1gb 800mhz ram
geforce 8600gt
200gb sataII

...ali bi se potem splačalo imeta na sistemu še XP-je?

macgajver ::

mprox podnujno več rama če boš meu visto ultimate ti normaln kuri 700-800mb rama prištej igre ki rabjo 1 gb rama potem pa veš kje si kajne. pa če hočeš da ti bo res dobr vse delal poč še en disk notr da imaš winse , programe na enem igre in ostalo šaro na drugem disku . Drugač jest še nevem kako bo s gf 8600gt zaenkrat imajo s 8800gtx in dx10 še resne težave driverji so beta in večina špilovja ne dela vsaj meni ne. Pa še to Če imate kakšne tv kartice ali ne ravno najnovejših printerjev in take stvari ne nalagat viste ker nebo nič delal jest sm se že nategnu je bolš počakat še kšn mesc dva da driverje ostale firme skup vržejo.
tenstan krompir je pa zakon

Zgodovina sprememb…

BendeR ::

mprox podnujno več rama če boš meu visto ultimate ti normaln kuri 700-800mb rama

A biznis pa majn ? ;>

Dečko, idealni OS ti požere tolk pomnilnika, kot ga ima na raspolago. Tudi teh 700-800MB se sprosti (velik del), ko se pojavi potreba po pomnilniku. Moreš malo pojme razčistit.
:=)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BendeR ()

Hardstyle ::

Je komu že uspelo inštalirati WMP na Evropsko verzijo Viste business N? Namreč drugod poročajo, da to nebo mogoče dokler nebo restore packa kateri pa bo čez kak mesec ali dva.
Sicer uporabljam Winamp+bsplayer+vlc ampak pri now playing na msnju kr naeenkrat zahteva wmp. Evropsko sodišče je zahtevalo, da MS ponudi Visto brez WMP očitno pa ni zahtevalo, da potem programi, delujejo bp.

BENDER v vsakem primeru vista in igranje iger 1gb rama premalo pa govori kar hočeš še za xpje ga je bilo zadnje čase 1gb premalo te tanove špile žrejo rama kar ga vidjo

;-) ::

BendeR saj ne da hočem bit nesramen ali kaj, sam zanima me če delaš na microsoftu ali kaj da tok veš o visti?

Calligula ::

No jaz mocno odsvetujem normalno instalacijo.

Najprej s programom Vlite pometat ven vso nesnago iz ISOta, ker je je ogromno in potem v idle porabi manj kot 400 Mb. Lahko tudi 300.

Priporocam, da preko kakega card readerja uporabite se kako spominsko kartico ali pa tudi USB kljuc kot dodatni drive za swapanje.

Sploh tisti z 1 giga RAMa in manj. Sploh ce mate 512 Mb se ogromno pozna sploh pri igrah.

kriko1 ::

Jaz sem si že tudi ogledal tale vlite, samo je beta. A dela v redu? Si že kaj sprobal?

Probal, uporabil, instaliral.

Se vedno sem mnenja, da bi lahko vse kar je v isti novega dali v en service pack za XPje. Ker pa sem jo ze instaliral in mi 90% programov od prej dela tudi na Visti jo bom obdrzal-sploh, ker z Nvidia driverjem za XPje dela in pomeni ,da lahko utisam kurcev zmesan ventilator na Asus graficni kar z Vista driverji se ni mogoce. Se pa s tem odrecem Aeru kar me ne boli prevec pa itak bo to zrihtano, ko Nvidia izda normalne driverje.

Skratka Vista dela tudi ce ji poturis graficni driver za XPje. Mogoce se da komu poigrat, ce je razlika v performancu med XP in vista driverjem na visti? Meni se ne da. Samo toliko ,da veste, da dela. Tudi navijate potem tisti, ki bi radi lahko.

Popravek: Sem opazil, da dobim blue screen, ce z media playerjem 11 odprem film, ce pa z movie player classicom pa ne.
Zgleda da je kak bug pol kje,..

Samo zame, ki se mi ne da k...ventilatorja poslusat bo zaenkrat vseeno XP driver gor.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Calligula ()

Kateri kodek pa imaš, ker divx 6.5 meni tudi mediaplayer in bsplayer v 2003 sesuje, sej nasledn dan je bil žepopravek, tako da zdej dela tako v 2003 kot v visti.

MEN vista SKOZ ENE NAPAKE PRBIJA ko laufam film s wmp11 SAMO DELA PA VSE NORMALNO imam pa samo xvid gor in ac3 pa hd codec mam se gor samo hd fil mi je do zdej ratal odpret samo z vlcjem ima kdo več iskušen na tem področju

Imam Klite codec pack 2.82 se mi zdi.

Daj gor divx 6.5.5. Ta dela brez problemov.

Cokolesnik ::

@nebivedu: kje pa si dobil verzijo divx 6.5.5? Na uradni strani je na voljo 6.5.1.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Zgodovina sprememb…

Kenpachi ::

Calligula, kateri progy uporabljaš za tišanje grafičnega ventilatorja?
Zaraki Kenpachi.

Z mojo Asusko dela samo Asusov smart doctor. Z Leadteki in verjetno vecino ostalih pa lahko to delas t Rivatunerjem.
Tam kjer se navija imas tudi opcijo fan..

Cokolesnik - moja napaka - 6.5.1 bi moral napisat, pa sem prehitro napisal.

Cokolesnik ::

Divx 6.5.1 te ob namestitvi opozori, če imaš Visto, da so lahko določeni problemi. K-lite Codec Pack-i delujejo brez težav (divx, xvid, podnapisi...).
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Sem kar instaliral najnovejsi beta driver za Nvidio in odklopil strom z ventilatorja graficne pa je.

M-XXXX ::

Kje v visti se izklopi GESLO PRI SHAREN DATOTEKAH?

Mam še en problem...
Prijatelj ma laptopa in GeForce 4 MX Go grafo, pa mu je ne zazna. Zaj pa nemore filmov gledat pa nič kaj takega delat.>:D Zaj pa kaj naj naredi, da mu jo bo našlo? Sem gledal že v Device Manager in Add Hardware sem tud že probal.
Any ideas...?
lp

Control Panel\Network and Internet\Network and Sharing Center
Poišči opcijo password protected sharing in daj na off

Meni je potem se vedno jamral da nimam dostopa do datotek ki so v sharu zato sem moral naredit naslednje

desni klik na mapo ki sem jo hotel sherat opcija share... daš tm potem guest add in share potem pa more 100% delat.

cnZz ::

AMD 64 3000+@1800 1500mb RAM 433mhz 7600GT 160GB disk

bi vista dobr delala?
in še zanima me kako je z gonilniki programi itd
sem nekje prebral da lahko narediš da bo program delal kot v XP (nekaj zdruzljivostni način al kaj...?)
AMD X2 64 5000+@2800 | ASUS M2N-SLI Deluxe |
OCZ XTC Cooler 2gb DDR2 800mhz | ASUS EAX1950Pro 256mb |

darkolord ::

Ja, bi
««
22 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
16612942 (9174) Icematxyz
»

Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12314654 (9375) Lawler_
»

Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
10813541 (9019) Tr0n
»

Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
15810805 (7275) ___
»

vista ali xp

Oddelek: Operacijski sistemi
192623 (2208) IVo

Več podobnih tem