» »

Radeon TV-OUT problem!!!

Radeon TV-OUT problem!!!

paglavec ::

Zivjo

Imam en problemček, ki ga rešujem že kar nekaj časa in ker mi ravno ne uspeva najbolje sem se odločil, da vam pišem. Gre namreč za problem s sliko na TV-ju, ki prihaja iz tv-out izhoda grafične kartice ATi radeon 8500 od firme Transcend. Štos je namreč v tem, da slika na S-vhs vhodu Tv-ja je, ampak je rahlo utripajoča, dostikrat pa se pojavi še okoli 2cm pas, kjer je slika malo zamaknjena. Ta pas se pojavlja tako na vrhu kot na ostalih delih slike na Tv-ju. Glede na to, da je tv nov in, da je slika na primer iz prenosnika na njem čudovita, brez migetanj ali nekih čudnih pasov, me zanima če ste že kdaj naleteli na podoben problem oz. ste ga že reševali. Sam sem že poskusil menjati gonilnike - original Ati, omega drivers, a žal brez uspeha. Tudi po spletu ni kaj dosti govora o tem. Ljudje sicer javljajo problem a prave rešitve ni. Eni predlagajo ozemljevanje računalnika oz. komponent, drugi priklop na vtičnico, ki je ločena od tiste na kateri je TV... kar je z elektrotehniškega stališča zelo logično, ni pa sprejemljivo iz enega razloga. Zakaj lahko neka integrirana (intel) grafična kartica na prenosniku zagotovi signal, ki da odlično sliko na Tv-ju. Radeon, ki pa takrat niti ni bil poceni (30kSit) pa tega ne zmore. Če imate kakšnen pameten nasvet, bi vam bil zelo hvaležen, da odgovorite! Hvala že vnaprej in lep pozdrav.

Dejan

Vajenc ::

Mogoče, če naštimaš drugačno resolucijo za sekundarni monitor.

Sem že sprobu vse možno in nemožno

5er--> ::

Pri tv-outu je naštimano na Signal format: B/PAL?
"Flicker removal" popravi kaj?

Vajenc ::

Jaz imam sicer povezano na TV preko scart vtičnice in nimam nobenih problemov (ATi 9600 pro), ti pa imaš preko Svideo, če sem te prav zastopil.

AndrejS ::

Kvaliteta kabla lahko tudi zelo vpliva

Ja nastavitve so pal/b,.... sej to vse vem... pa tud povezava je iz kartice s-video na scart
..... glavni štos je, da je slika pri istih kablih in istem TV-ju preko laptopa za intelovo integrirano kartico čudovita! ko pa priklopim svojo kišto z ati-jem vred pa stvar ni lepa!!!
Evo in zdle sm si sposodu grafično od frenda Radeon 9200SE in stvar je isti k*****. A je komu slučajno kej jasn, ker men več ni...

....kdo bi si mislu...
vzrok težav! ....kabelska televizija... izklopu sm anteno in.... vse lepo in čisto.... groza....
hvala vseeno za pomoč... vsem...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1962585489 (24818) Dominator
»

PC NA TV

Oddelek: Strojna oprema
458529 (7924) opeter
»

tv out= čb slika

253308 (2841) romario
»

uporabljate tv-out na vaši grafični@NVIDIA? (strani: 1 2 )

506229 (5134) bbobst
»

Grafična karica in televizija

Oddelek: Strojna oprema
181276 (941) ||_^_||

Več podobnih tem