» »

Big Typhoon CPU hladilnik

Big Typhoon CPU hladilnik

IČA ::

Odločil sem se za na nakup omenjenega hladilnika, zanima me pa kakšen padec temperature je za pričakovati napram stock hladilniku na Athlonu 64 3200+. Seveda, če ima kdo tovrstne izkušnje.
Nadalje pa me zanima, kakšna je najmanjša širina ohišja v katero še lepo paše in ima neoviran pretok zraka.

Za odgovore se zahvaljujem.

Lp
IČA
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.

Porkadrek ::

Evo, jst sem menjal iz BOX coolerja na Big Typhoona (ista pasta, od Geila zlata) . Razlike so.

- procesor, prej 50° (Super Pi 32M), zdaj redko čez 40°
- pri igrah prevsem pa poskoči tudi do 44°, samo imam 1, 5V zgleda, vsaj cpu-z tako kaže, čeprav imam v biosu nastavljeno na 1,45V (sumim tudi, da sem nanesel preveč paste...)
- northbridge, prej 41° zdaj okoli 35° (pasivno hlajen, pa čez vent od BT piha)
- za rame ne vem, itak pa vent pihlja tudi po njih

Je pa tajfun ogromna stvar, zajebana za našrafat. Meni je vse skupaj vzelo en dooolg dan.

LP!

Hvala,
kar lep padec temeratur, čeprav sam ne pričakujem tako velikega, zadovoljen bi bil s kakimi 5°C, ker imam že zdaj cca. 40-42° pri loadu na 1.4V. Planiram pa še mod za dvig voltaže na 1.55V.
Imaš pa Asrockovo plato, če prav vidim, teža ni problematična?
Kaj pa teh impresivnih 16dB, se kaj pozna?
Vem, da me čaka kar naporen vikend za menjavo, sem ga sicer samo enkrat videl v živo in vem, da ko ga dobim me bo njegova velikost zopet presenetila.;)

Dejancek ::

Joj no, iz miši delate slona res.

Da sem ta kuler jaz sam namontiral pri men je trajal celih 15min, nevem od kje vam da boste rabli cel dan :\

Dejancek ::

OFFTOPIC :

Porkadrek kaj si kupu od Sharka grafo al kaj ?

Ja no, jaz bom še volt mod delal in še par drugih stvari, tako da bo verjetno kar lep kos dneva šel.;)

Porkadrek ::

Ja, jst sm jo.

Pa glede tajfuna: meni je vzelo en dan (kake 3, 4 ure, da nov kdo res mislu, da sm res cel dan to delu:D ) - problem je bil v namestitvenem sistemu, na konc sem naredil čisto nekaj po svoje, kar sploh ni bilo v priloženi knjigici. Zgleda imajo asus in asrock podoben sistem, z enimi plastikami, ipd. V glavnem jast sem ga pritrdil s 4 dolgimi šraufi, da orenk drži, čeprav bi kao moral dati gor samo 2. Po je bil pa še problem ko sem imel plato na stolu, pa sem moral točno na sredo jedra z pasto zadet, vmes pa še tiste 4 matice od spodaj zategnit... Moraš met pomagača:)) , vsaj pri meni je bilo tako.

LP!

SepoX ::

Še pred montažo si kupi krilate matice M3 - jih majo v Merkurju, samo ko sm jst rekel prodajalcu je odgovoril, da jih nimajo, pa sem jih po 5 minutah sam našel - proizvajalec Marinetech Edelstahl

tiborrr ::

Ja, se boljse pa je kupiti M4 vijake s pripadajocimi krilatimi maticami. Tile M3 so bolj ubogi.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

Aha, hvala za nasvete, bom pogledal kako se bom lotil montaže (plata Asrock dual) in kaj bom še potreboval od vijakov.

tiborrr ::

Na ASRock dual lahko montiras na Pentium4 S478 izvritne (4) namesto na AMDjeve 2 luknji. Priporocam! To je res dobra stran te plosca, da uporablja tudi P4 S478 bracket.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

No, zdaj ga imam, tako da bom lahko lažje preštudiral pritrditev, hvala za nasvet še enkrat.

GaS ::

Da ne bom odpiral nove teme..Imam Opterona (dva:)), in se mi s tem Typhoonom greje stvar kar krepko cez 40, tudi na 50 prileze z 1.5+V. Tako da me zanima, koliko ste kej sami prilezli s temperaturami, ker to se mi zdi malo veliko. Poleg tega je kista odprta iz obeh strani, in 'preluftana' z ventilatorji. Dvakrat sem ze razlicno namazal pasto gor (enkrat s kartico nanesel fino plast, drugic le kapljo na sredino čipa - brez heatspreaderja), zategnil typhoona enkrat malo, drugic bistveno bolje, nikoli pa ni razlik v temperaturah. Nisem sicer nikoli probal s stock coolerjem, ker ga nimam, tako da ne morem primerjati..Mislim pa, da je stvar vseeno malo presvoh. Poleg tega sem hladilno dno lepo na fino zbrusil, da je ravno in brez razpokic. Je sicer res, da se zdej poleti zaradi visje temperature v sobi stvar malo bolje greje, vendar tudi pozimi ni bilo dosti bolje..Tako da ne vem v cem je fora. Je mozno da je slab stik med bakreno ploščico in heatpipe-i? Sicer vem da se tudi ostalim te pipce ne grejejo nevemkok, sam vseeno..Ce mi proc prileze na recimo 52 stopinj, bi se to moralo malo poznati na samih 'cevkah'.

igor0203 ::

Hm...verjetno se potem sam čip toliko greje, ker eni se dost bolj grejejo kot pa drugi. Znano je, da se CBBBE dosti manj greje kot npr. CBB1E. Čisto možno pa je tudi, da je slab stik med dnom hladilnik ain jedrom ali pa da je slab stik IHSja in jedra.

Hmm ja..Kot sem omenil, imam 2 Opterona:) In oba sta potem huda 'grelca'..Pa oba sta brez HSja. Tako da odpade slab stik med HSjem in jedrom. S tem da kolegu dela isti proc, na enaki plati in z enakim coolerjem, na skoraj 10 stopinj manj. To sem prej pozabil omeniti. Pritrjeno je pa vse enako na obeh stvareh. Tako da bi samo moral sprobati se njegov Typhoon, ce je slucajno kaksna tovarniska napaka hladilnika(kar je zelo malo verjetno), oz. je nekaj drugega. Rame imava tudi oba BH5 bazirane, tako da proc laufa na istem dividerju za rame, na istem biosu, in sploh in oh. Edina 'mickena' razlika je -10 stopinj njemu v prid;)

igor0203 ::

Ja potem je pa lahko to, da ti senzor narobe kaže oz. da ti kaže preveč. Ali pa njemu kaže premalo. :D

kixs ::

Ma js sem ga nedavno tega nabavil se za Socket-A procesor. Prvic mi je ratal tako dobro gor dat, da se je po nekaj urah cisto razstelal. Po prvem navdusenju, ko se je temperatura iz dobrih 60stC spustila na 49, je prislo razocaranje, ker mi je zacela mashina stekat, resetirat in podobno. Po kaksnem dnevu sem potem ugotovil, da se je hladilnik razstelal, saj so bile temperature kar naenkrat spet okol 60stC.

Sledila je spet demontaza maticne in zategovanje vijakov. Zdej je vse tako kot mora bit. Temperature pa se motajo okol 47stC. :D

Glede hrupa je pa zdaj drugi problem. Zamenjal sem tudi dodatne ventilatorje s pocasnjesimi in tisjimi (vrtijo se pod 2000 obrati). Zdej pa hrup prihaja iz CRT monitorja - slisi se namrec visokonapetostni transformator :( Bom moral se monitor za LCD zamenjat :P

Ma ne kaze prevec oz. premalo, ker se tudi slabse navija, kar je pa posledica visje temperature..Bedno uglavnem..:\

bosstjann ::

mogoče slabše prevetreno ohišje?

Mah ne..Chipset se mi greje na 39, x850xt na 40..Ni tuki nobene napake..Vse kar je je med jedrom in hladilnikom. Pasta je res lepo enakomerno namazana, hladilnik pa pritegnjen do konca gor..Vec bi ze jedro pocilo:D Pac se greje stvar, ceprav ne vem zakaj toliko..Bi mogel si sposoditi drugega typhoona za foro..

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Zračno hlajenje] Kateri hladilnik za s939/754? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
10625151 (21048) svetetko
»

navijanje Quad procesorja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Navijanje
37324781 (19471) Jst
»

am2 3600+ vs 3800+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Navijanje
33322311 (13461) DJ MartiNi
»

Test TT BigTyphoon na SPCRju

201466 (1046) Cingular
»

Opteron 165 brez IHS-ja - višje temperature? (strani: 1 2 )

554514 (3401) gfighter

Več podobnih tem