» »

modanje miške

modanje miške

;-) ::

ju3 grem kupit eno poceni miško, ker bi raje na enem "poskusnem zajčku probal" kak se obnese če daš not modro namest rdeče diodice.

ker nekega prevelikega znanja o diodah nimam, me zanima sam kako naj kupim-rad bi da sveti modro in čim bolj!!! če je seveda to tehnično izvedljivo. Zdajle sem odprl svojo miško in videl da zgleda zelo enostavno!dioda ven dioda not pa mal zlotam...

ma kdo kake izkušnje??? mogoče kako slikco???

Trololololo1 ::

Ma nevem kje je tukaj kak problem. Edin problem bi bil, če bi imela led dioda, ki jo boš dal notr kakšne drugačne karakteristike.

muzičar ::

Z iskanjem najdeš tudi kaj že obsoteječega klik. Drugače pa pazi da bo večja svetilnost kot pri tej ki jo imaš. Če se le da vzami največjo svetilnost -> tako ne moreš zgrešiti.

;-) ::

kak pa naj grem v trgovino pa rečem da rabim diodo??
kak mu naj povem kako rabim?
kake karakteristike?

Trololololo1 ::

Ma staro neseš zravn. NIsm zdej nek strokovnjak sam kake kontrolne ledice ne bojo ql. Verjetno mora bit navadna viokosvetleča. Sam tud te majo različno svetilnost itd. Najbolje, da neseš zraven staro ledico in obrazložiš problem in upaš da prodajalec ne bo kak mizar.

Matek ::

Bistvena podatka pri nakupu sta svetilnost in pa velikost. V miškah so ponavadi 5 milimetrske diode, kar se pa tiče svetilnosti, potrebuješ čimvišjo. Senzor v miški je namreč manj občutljiv na modro kot na rdečo svetlobo, kar moraš s kompenzirati s toliko večjo svetilnostjo. Lahko se ti zgodi, da se bo miška malce slabše odzivala po modifikaciji.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

muzičar ::

Vzemi tisto, ki ima največjo svetilnost ker modre čim je manj obupno delajo. Sem sam po tisti starejši temi potem eksperimentiral -> IR se obnese zelo dobro medtem ko modra se ne (vzel sem srednje svetlečo -> napaka). Tako da res pazi.

5er--> ::

Ja pa glej še kakšno napetost rabi dioda za tisto svetilnost... sem imel eno oh in sploh diodo, ki pa je za tiste candele (cd) rabila večjo napetost, kot je bila v miški originalno predvidena.
(Miška je z diodo, ki je imela manjšo svetilnost boljše delala.)

pinx ::

Miška je stara nekje 5 let, od tega že več kot tri leta BP deluje s supersvetlo modro diodo. Kupil sem jo v HTE Elektroniki v MB; stala pa je nekje 400 SIT.
Manj kot 10 min dela.

SodVina ::

Tale miska + tale LED gresta skupaj in delujeta v redu.

lp,
SodVina

;-) ::

to miško z linka mam doma, diod pa v Slov.bistrci ni za dobit, tak da morm u MB


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Miška z ir diodo

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
121776 (1520) jest10
»

Modra LED v miški

Oddelek: Pomoč in nasveti
8996 (853) die_hart
»

Zamenjava Led diode v mišaku (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
644807 (3714) profii
»

modra dioda na miski

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
201576 (1139) pro2c
»

MouseMan mod

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
371768 (1361) burekar

Več podobnih tem