Forum » Pomoč in nasveti » Invalid block adress (težava s pekačem)
Invalid block adress (težava s pekačem)
amicus ::
Pozdravljeni!
Imam težavo z dvd pekačem (Nec DVD-RW ND 3520a). Če hočem speči cd ali dvd mi Nero javi napako ''invalid block adress''. Pred tem mi v nekaj sekundah procent zapečenega skoči na 37%. Peči mi noče niti z windovsovim čarovnikom, ki mi kot vzrok navede star in obrabljen cd (dvd). Poskusil sem z različnimi cdji toda brez uspeha.
Težava se je pojavila ko sem na novo naložil Windovse (ista verzija kot prej), s tem da je prej vse normalno delovalo.
Kljub vsemu pa mi Nec normalno prebere cd, z nerotom pa lahko še vedno izpraznim cd-rw.
Hvala
Imam težavo z dvd pekačem (Nec DVD-RW ND 3520a). Če hočem speči cd ali dvd mi Nero javi napako ''invalid block adress''. Pred tem mi v nekaj sekundah procent zapečenega skoči na 37%. Peči mi noče niti z windovsovim čarovnikom, ki mi kot vzrok navede star in obrabljen cd (dvd). Poskusil sem z različnimi cdji toda brez uspeha.
Težava se je pojavila ko sem na novo naložil Windovse (ista verzija kot prej), s tem da je prej vse normalno delovalo.
Kljub vsemu pa mi Nec normalno prebere cd, z nerotom pa lahko še vedno izpraznim cd-rw.
Hvala
EagerWolf ::
Če se je problem pojavil po tem, ko je bil disk sformatiran, potem je najbolje, da ponovno formatiraš ...
Preveri kako se CPU obnaša ob peki CDjev, kako zasedenost pomnilnika ITD ...
Poiskusi ugasniti vse nepotrebne programe in zapeči CD brez da bi tud kliknu z miško (NITI SREENSAVER!) ... Ker če bo potem zapeku ... je lahko kaj s pekačem ali driverji... poiskusi z neta presneti novejše driverje v vsakem primeru...
Če pa ne bo nič bolš ... potem ti svetujem format in defrag po formatu.
LP
Preveri kako se CPU obnaša ob peki CDjev, kako zasedenost pomnilnika ITD ...
Poiskusi ugasniti vse nepotrebne programe in zapeči CD brez da bi tud kliknu z miško (NITI SREENSAVER!) ... Ker če bo potem zapeku ... je lahko kaj s pekačem ali driverji... poiskusi z neta presneti novejše driverje v vsakem primeru...
Če pa ne bo nič bolš ... potem ti svetujem format in defrag po formatu.
LP
I never eat a pig couse a pig is a cup!
amicus ::
Posodobitev gonilnikov ne pomaga, tako da bo verjetno res potrebno vnovično formatiranje. Sem le upal da tega ne bo potrebno storiti
vseebo hvala
vseebo hvala
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Philips 1640P in BenQ 1620 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Strojna oprema | 28089 (13040) | e-marko |
» | NEC dvd-rw 3500/3520/3540 (strani: 1 2 3 4 … 27 28 29 30 )Oddelek: Strojna oprema | 102950 (27459) | nuclear |
» | Optiarc AD-7173A!! Kaj je res tako zanič? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 8608 (5619) | mtosev |
» | problem z DVD pekačemOddelek: Pomoč in nasveti | 1487 (1374) | Bakfark |
» | Kater Dual DVD zapisovalec od nastetih?Oddelek: Kaj kupiti | 2498 (1859) | Gronder |