» »

Kater Dual DVD zapisovalec od nastetih?

Kater Dual DVD zapisovalec od nastetih?

Racunalnik ::

Ker ima firma pri kateri lahko kupim robo samo take modele,me zanima kaj je najbolje kupiti.Zanima me tudi kateri so to modeli od TEACA da so drazji od modela 3500.
KUPUJEM DUAL DVD-RW pekac.

DVD PEKAČI
TEAC DVD+/-RW 8X DV-58G BULK 12.100
TEAC DVD+/-RW 12X DV-512GK BULK 12.940
TEAC DVD+/-RW DL 16X DV-516G BULK 14.650
TEAC DVD+/-RW DL 16X DV-516G BULK - ČRN 15.160
TEAC DVD+/-RW DL 16X DV-516G-PUK KIT USB2.0 28.300
TEAC DVD+/-RW DL 16X DV-516GK KIT 16.730
SONY DVD+/-RW DWD22A10 DL 2.4×16×8×24×48 BULK 12.820
SONY DVD+/-RW DWD22A10 DL 2.4×16×8×24×48 BULK - ČRN 13.080
SAMSUNG DVD+/-RW DL 16X BULK 13.950
SAMSUNG DVD+/-RW DL 16X BULK - ČRN 14.100
SAMSUNG DVD+/-RW DL 16X KIT 14.970

Lime ::

SONY DVD+/-RW DWD22A10 vzami in ga s firmwareom nadgradi v Liteona 1653S.

To so verjetno cene brez DDV?

Racunalnik ::

Cene so brez ddvja.

Jest osebno bi zelo rad imel teac 3500 dual,ampak ker so tukaj za isto ceno kr ene druge cidre,me zanima ce je to isto ali slabse ali boljse,ker ce so za isto ceno pa dual,mi ni vec jasno.Izbiram pa lahko samo od nastetih.

Glavn je pa da je dvdr DUAL ali pa kar je pac najnovejse in da podpira vse kar uni 3500 teac ali pa se vec.

Kupujem ta pekac potem pa ker rabim bom kupil se da imam cim manj robe v sistemu,se cdrw navaden za cdje pect in seveda za branje cdjev.Zato me pa se zanima ce tak dvd pekac tudi predvaja dvdje ali pa navadne cdje?

Najbolj me pa zanimajo tele teac cifre k so z aisti kes kot 3500 ali pa celo se drazje.Zanima me predvsem ali so te cifre starejse ali novejse?
Ali pa ce kdo tudi ve kaj dobis zraven tistega teac dual pekaca ki je neki KIT komplet
TEAC DVD+/-RW DL 16X DV-516G-PUK KIT USB2.0 28.300
TEAC DVD+/-RW DL 16X DV-516GK KIT 16.730

A ta sony naj bi bil dober?Kolk je to dober?

boštjan ::

ma kupi NECa in basta
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

schurda ::

Prvič: dej malo bolj bodi pozoren, ko pišeš, da ne bo toliko napak. :|
Drugič: izhaja iz prvega: Ni TEAC 3500, pač pa NEC 3500. 8-O
Tretjič: Dual layer, ne pa dual DVD! :(
Četrtič: S TEAC-i ni vse tako kot bi moralo biti. Zato glej zgoraj. NEC 3500 je okrog 20000 SIT z DDV-jem. :D (Ne vem v čem je finta teh cen z DDV, brez DDV, samo nategnit te hočejo. DDV se plača in konec!) >:D
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: schurda ()

Racunalnik ::

Hvala in problem ni v ddvju ali nevem cem ampak o tem da me matra Nec 3500 za isti denar kot sta tu sony in teac.Pac imam moznost samo izbire med soniyem in teacom,tako da me zanima ali je ker model za priblizno isti denar kot je nec 3500 vsaj tolk dober nakup ali pa se boljsi.

Quikee ::

Sony je preoblecen LiteOn.. to ni gut.. za Teac-a pa ne vem keri je.. kolko vem ne delajo oni svojih DVD pekacv...
Teac KIT je ze zunanji DVD pekac... brezveze...
In z vsakim novejsim DVD pekacom gre pisat na CD in DVD in brat iz CD-ja in DVD-ja...
Ne vem ce je keri od teh res boljsi od NEC-a ;)

Racunalnik ::

Ok potem sony/liteon ni gut,bom pa potem na teacu pristal.

TEAC DVD+/-RW DL 16X DV-516G BULK - ČRN 15.160

Kaj pa pomeni BULK?
Na izbiro imam tudi samsung pekace,ampak mislim da je teac najboljsa izbira.
In pa a ce snemas dual 8gb,a tak cd ti potem vsak navaden dvd player/komponenta prebere?Ok navadnega vem da ga prebere amapk posnetega v dual nacinu?

Meamoto ::

BULK pomeni, da ga ne dobiš v škatli z priloženimi kabli, navodili, etc, etc, ampak da ga dobiš v navadni plastični vrečki.

Kar pa se tiče kompaktibilnosti DL medijev z ostalimi playerji, pa je malo vprašljiva. In dokler je cena DL medijev tako visoka (cca. 2500SIT/kom), je niti ne mislim sprobavat... :D

Quikee ::

Hm... prakticno kolko sem zdaj prebral je Teac DV-W516G tudi LiteOn... tak da tak vseeno ce kupis Sony-ja al Teac-a... Res ne bi rajsi kupo Nec 3500 nekje drugje ?
In ne.. tak DL DVD ti ne prebere vsaka DVD komponenta in vsak DVD predvajalnik kakrsne koli vrste... Ce nastavis bitsetting na DVD-ROM je moznost dosti vecja sicer da ti ga bo prepoznal.. odvisno tudi od pekaca. Sicer pa se ne sekiraj za DL DVD-je... ker ne vrjamem da se jih bo tak hitro splacalo kupit... en medij namrec stane 2 jurja.. mogoce malo manj... za taki denar dobis najmanj 10 DVD SL diskov.. odvisno katere kupis..

Odkod ti ta cenik sploh ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Quikee ()

schurda ::

CD writerji od TEAC-a so bili špica. Ampak DVD pa niso. So preoblečeni Liteoni. Kolega mi je zapekel s tem pekačem DVD, ki je poln napak in tudi ima probleme z branjem. Prej sem bil navdušen nad TEAC-om sedaj pa sem proti.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Quikee ::

schurda: Teac ma tudi Pioneer-e not.... recimo Teac DV-W516D je tak... mesdtek ko je Teac DV-W516G LiteOn...

Han ::

Da razčistimo glede Teaca: če ima zapisovalec na koncu oznake črko G (DV-W516G), je izdelovalec LiteOn, če je na koncu D (DV-W516D), je proizvajalec Pioneer.

Vedno se splača kupit izdelek od proizvajalca, saj je zagotovljena boljša podpora - novejši firmware je prej na voljo, v programih za snemanje je pečka prej podprta...

KIT pri Teacu pomeni, da dobiš pogon zapakiran v originalni embalaži (v škatli) z vsemi pripadajočimi dodatki (navodili, vijaki, kabli, ploščami...). Ponavadi je tudi garancija pri 'KIT izvedbi' dve leti, medtem ko za OEM dobiš le eno leto.

Osebno bi se odločil za Pioneerja DVR-108D, ki zagotavlja odlično kompatibilnost posnetih plošč - tudi DVD+R9 bere večina komponent brez težav.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

Racunalnik ::

No pa sem spet nikjer drugje kot na zacetku.Kaj ta liteon pa ni gut al kako?
Pa ce je sony tudi liteon mi ostane samo se samsung sam tega pa res en mislim kupovati.

SONY DVD+/-RW DWD22A10 DL 2.4×16×8×24×48 BULK - ČRN

Je ta sony kej drugacen model dwd22a10 dl ali so vsi liteon?

Dans je pa res ranje nekaj kupovat,sploh do nicesar se nisem prisel.

Cenik je pac od ene firme ki prodaja na veliko.Pa sej sploh niso tolk cenejse zadeve.Procesorji isto stanejo kot pri mlacomu.

Han ::

A moraš zadevo kupit ravno pri tej firmi?? Ne, LiteOn ni v redu. Trenutno sta najboljša Pioneer DVR-108D in NEC ND-3500A. Razlika v ceni je 2 jurja.

Quikee ::

Han: heh.. da se splaca vedno kupit od proizvajalca ni res.. V Teaca bi komot lahko dal firmware od LiteOn-a pa ne bi blo nic narobe.. in tudi podpora za pekaca v programih za pecenje sploh ni pomembna..razen za bitsetting.

Za KIT sem zabluzo ker sem pogledo prvi KIT.. ko je bil USB 2.0.. torej zunanji zapisovalec..

Tudi za Pionner-ja 108 se ne bi strinjal.. to je za moje pojme le okrnjen NEC.. saj uporabljata isti Necov chipset.. s tem da Pioneer ne omogoca 48x CD pecenja.. in DVD-je pece pri 16x z Z-CLV.. Nec pa z CAV. Ze dolgo je znano to da je Pionner 16x zapisovalec le na papirju.. kajti pri 16x je tak hiter kot Nec pri 12x... oz se hujse... pri 16x je vcasih pocasnjesi kot pri 12x... Polek vsega tega nima niti AOPC-ja.
Pol je se firmware.. Pioneer tak kot Nec bolj poredko izdaja nove verzije.. samo ma Nec veliko prednost zaradi rebadgerjev, ki dosti bolj pogosto izdajajo nove firmware za njihove enote, ki so seveda kompatibilni z vsemi Necovimi pekaci. Prav tako Nec-ovi neuradni firmware-i blestijo medtem ko je za Pioneerje vse mrtvo.
In se Pioneer ne omogoca bitsettinga nikak.. je pa res da ma PI/PO checking po novem.. :)
Kar se kompatibilnosti tice pa sta si dokaj enaka.

Quikee ::

BenQ-ja si pozabo... odlicen pekac.. samo se pri nas redkokje dobi..

Han ::

Minuta gor ali dol, 16x pečejo pogoni tako ali tako samo zadnjih nekaj sekund. Pioneer redno izdaja nove firmware, bolj pogosto na začetku prodaje pogona, potem pa po potrebi, ko se pojavijo novi mediji in če odpravijo kakšno napako, pospešijo zapisovanje ipd. Pečka že v osnovi zelo hitro ripa filme (12x), bit settinga in booktypa pa ti sploh ni treba nastavljat, ker je že tovarniško privzeto, da plošče snema kot 'DVD-ROM'. Prav zaradi tega so le te berljive praktično povsod.

Kar se hitrosti zapisovanja CDR tiče: vse kar je več kot 24x, je vprašljive kvalitete. Lahko da leto ali dve tako posneta plošča deluje brezhibno, potem se pa začnejo težave. Sploh pri glasbenih posnetkih. In spet: minuta gor ali dol vsaj meni ne igra nobene vloge.

Prej sem pozabil omenit, da je Pioneer boljši 'reader' - prebere več slabo posnetih plošč kot NEC.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

Quikee ::

Se strinjam.. minuta gor al dol.. samo vseeno je dejstvo da se pekac prodaja kot 16x in to v resnici sploh ni.. zavajanje kupcev pac.
SL bitsettinga Pioneer ne podpira...
Se tudi strinjam glede CD-jev.. vec kot 24x se ne splaca zaradi kvalitete.. isto je pri NEC-u..
Da je Pioneer boljsi 'reader' se pa ne strinjam... do zdaj se je Nec vse prebral tak kot je treba in ne samo meni.. mogoce si zameso... 25x0 je bil slabi reader... pri 3500 so to pomankljivos odpravli.
Kar se firmware-a tice ze res da dodajo novo podporo za medije in popravijo.. ampak dejstvo je da brez modanigh firmware-ov Pioneer pogori v primerjavi z NEC-om.

Han ::

The Pioneer Region Free DVD firmware page - toliko o pomanjkanju 'popravljenih' firmwarov za Pioneerje. :P

Kolikor mi je znano, Pioneer DVR-108D snema DVD-R z največ 12x, medtem ko na DVD+R, tako kot NEC ND-3500A, tudi s 16x.

Quikee ::

Heh.. ne govorim o RPC-1 in RipLock removanju... to dobis skoraj ze za vsak pekac.. ampak o prav moddanju.. podpora za hitrejse zapisovanje pri dolocenih medijih in menjavanje strategij pisanja za boljso kvaliteto..
Pa Pioneer podpira 16x za DVD-R in tudi 16x za DVD+R.. Klik... samo sej pravim kaki 16x to v resnici je...

Racunalnik ::

Potem so nasteti dvd pekaci tak jajc da morm res kupiti ta necom 3500 pekac?Ok to bom se premoral ker itak stane 16ksit.

Quikee ::

Ja LiteOn je groza ker je zelo izbircn glede medijev.. samo Pioneer ni slab.. tega nisn nikol rekel... in mislim da je zelo dober pekac.. samo pac tudi mislim da je Nec boljsi.. =) Lahko pa pocakas malo na nove serije ko pridejo ven okoli novega leta... recimo na NEC 3520... al pa Pioneer 109. Podpirali bodo tudi DVD-R DL 4x, DVD+RW 8x in DVD-RW 6x.. poleg vsega tega kaj ze zdaj podpirajo.

Racunalnik ::

To so samo boljse hitrosti k si nastel,ne?
Kolk bo pa stal nec 3520?Ker za 16ksit se ze splaca tega 3500kupit.

Quikee ::

Ja za DVD+RW in DVD-RW so boljse hitrosti ja...medtem ko 3500 ne podpira DVD-R DL ampak samo DVD+R DL.. 3520 bo oba.
Kaksna bo pa kvaliteta 3520 v primerjavi z 3500 pri ostalih medijih pa ne vem...in tudi ne vem kolko bo stal ko bo prisel ven. Pomoje bo cena nekak tak kot je bila za 3500 ko je prisel ven.. torej 22-23 jurjev... Samo ziher bo sla cena 3500 se bol dol ko bo prisel ven 3520.. tak da se ze zato splaca pocakat ce bo cena 3520 previsoka :)

Jux ::

na cdr info priporočajo al BenQ ali pa LG-jev DVD pekač. Tudi sam sem jih hotel kupit, pa jih nisem našel v moji najljubši štacuni, tako da sem uzel poceni in preizkušenega NEC 3500. Če vsi trobijo da jim dobro dela, ni vrag da tudi meni ne bo!
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Quikee ::

Sej NEC je tudi dobo editor's choice... samo ne orginal.. ampak TDK 1616.. ki pa je tak al tak Nec z drugo sprednjo masko.
Prav tako NEC-a priporocajo na CDFreaks in CDRLabs...
CDRLabs Review - NEC 3500
CDFreaks Review - Mad DOg 16XDVD9 - Rebadged NEC 3500

Racunalnik ::

Potem normalne dual dvdje pece samo v + in ne- formatu?Kako pa to ?Sem mislu da bo glih normalne +/- cdje pekel in da bo problem pri rwju.

Kater format je pa najboljsi za Dual al pa navadni dvd r,se pravi ne rw ampak r.

Quikee ::

Pazi kak govoris.. ker vcasih sprasujes nesmisel... recimo govor je o DVD-jih ti pa sprasujes za CD-je..
Primer: Sem mislu da bo glih normalne +/- cdje pekel in da bo problem pri rwju. - ne CD-je ampak DVD-je.. kapiras..

Ok stvar je taka... noben trenutni zapisovalec ne pece DVD-R DL... Medijev se sploh ni na voljo nikjer.. stvar je se cisto nova.. in sploh si ne delaj preglavic glede tega ker tudi ko bodo na voljo jih vrjetno ne bos kupoval zaradi cene... sej pravim ze DVD+R DL se ne splaca kupovat.
Pekac pa podpira DVD-R in DVD+R... torej 4.7 GB.. da nes mislo da jih ne...
Zakaj pa si mislo da bo problem pri RW? sej NEC 3500 in vsi drugi podpirajo DVD+RW in DVD-RW pri 4x...
Keri format je boljsi? Ma isto je skoro... tak DVD+R in DVD-R sta si zelo podobna.. razlika je le v kompatibilnosti.. kjer ti kaksna starejsa DVD komponenta morda ne bo podpirala DVD+R... ampak to se da odpravit z bitsettingom..
Razlika med DVD+R DL in DVD-R DL se ni znana... saj pravim... DVD-R DL mediji se sploh ni v prodaji in vprasanje kdaj sploh bojo in kaksna bo cena..

Gronder ::

Se opravičuje, ker obujam staro temo, samo se mi zdi nepotrebno za eno vprašanje odperat novo. Torej, namen imam kupit NECov DvD pekač(NEC 3500). Ampak ta pekač bi biu na nekem dost starem računalniku. Zdj me pa zanima, a bi zadeva sploh laufala. Gre pa za celerona,mislm da 500Mhz.
Hvala

nodes ::

hitrost zapisa bi se samo znižala na transfer compa

Gronder ::

Amapk a se ne more zgodit, da bi bil prenos podatkov računalnika počasnejši od pekača, da bi pekaču v nekem trenutku pač zmankal podatkov za zapis??A hitrost pekača je drugače prilagodljiva? Mislm če bi peku z 2x(ne vem, a obstaja manj?),pa če računalnik te hitrosti ne bi dohajal, bi se le ta avtomatsko spustila??
Hvala

Quikee ::

Ne ni prilagodljivo to... samo bi ti zacelo buffer underrune delat.. samo je pa vrjetno da bi se prenos spustil ob prvem buffer underrunu. V primeru 2x to ne bi bilo mogoce... edino DVD-RW-ji se majo 1x.. drugi pa ne. Mislim da bi ti s tvojo konfiguracijo moglo delat vsaj 8x... Videl sem tudi da so pekli s podobno konfiguracijo pri 12x.. sicer pa vec je odvisno od tvojega diska kot pa racunalnika. Kupi... probaj.. pa bos vido.. ce ne bo slo pa je skrajni cas da nadgradis sistem :)

Gronder ::

LoL,sej ne gre za mojo mašino.če bi blo to za moj računalnik bi že zdavnaj sprobal,samo gre se za božično darilo in zato tudi vsa ta komplikacija,ker se mi nekak ne zdi primerno prinest nekaj kar ne dela.Kje pa lahko preverim,kater disk ima??Sm hotu pogledat v Deice Managerju,pa je bila samo neka oznaka(ST315323A).A to mogoče kej pomaga pri mojem vprašanju?Sorry amapka še eno vprašanje. Omenil si,da bi buffer zacel underrune delat.Kaj underrune pravzaprav pomeni??:8) A potem je zaključek,da se bo na celeronu 500mhz dal z NEC 3500 normalno zapečt DvD in CD??Upam da nisem preveč nadležen,samo me malo čas priganja:8)
Hvala

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gronder ()

Quikee ::

Ja seveda se bo dalo zapect.. samo ne z maksimalno 16x hitrostjo pri DVD-jih. Sicer pa tak lahko prestejem medije, ki se jih da pri nas dobit in podpirajo 16x na prste ene roke :)

Gronder ::

Ok,najlepša hvala za odgovore. Očitno ste mi pomagal izbrat dariu:) Jooj sam če kej ne bo....:D :D -Hecam se. Še enkrat hvala za pomoč.:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gronder ()

Lith ::

takole:

disk je SEAGATE --> ST315323A
in te zadeve niso glih najboljše, jasno da takrat ko je kupil je to bilo, samo tud v srednjem razredu ni po hitrosti - žal

Na 500 MHz ??!!! to bo delalo samo in le in komaj in .... zapisovalo CDje normalno pa še to več kot nekje 32x mislim da ne bo šlo.

Za zapisovanje DVDjev je računalnik za zahtevo po 1x prenosu podatkov za DVD = vsaj 1.3MB/sek po moje sicer teoretično dovolj, ampak v praksi se pa drugače obnese ( understanding DVD recording)

Drugače pa res ne kupuj nekih Lite-on DVD enot, ker niso tako dobre, kot bi si mogoče zaradi cene želel

LP
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

Gronder ::

Ok,hvala še 1x za vse nasvete. Pol sm se kr odloču in ga nabavu. Zadeva dela super:) Lihkar je brat zapeku DvD+Rw,na 2.4 hitrosti in ni blo nobenih problemov. Buffer v nerotu je bil skos 94+. Cd je pa zaenkrat peku na 16x in je blo kul, več še nisva sprobala. No sej to sam tok za info,da veste da ste mi gut svetval.:)
Še 1x hvala


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dvd pekač (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
28527202 (12961) GrimReaper
»

NEC dvd-rw 3500/3520/3540 (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Strojna oprema
1496100821 (25330) nuclear
»

DVD pekač (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
897663 (5246) AtaStrumf

Nec 3500A/3520A ali TEAC DV-516G?

Oddelek: Kaj kupiti
81135 (1077) boštjan
»

NEC 3520 DVD pekaci z 8kratno rewritable hitrostjo

Oddelek: Strojna oprema
282964 (1682) Quikee

Več podobnih tem