Forum » Omrežja in internet » SIOL TV da ali ne?!
SIOL TV da ali ne?!
Primoz78 ::
No sem tik pred odlocitvijo ali naj vzamem SIOL TV ali ne...hotel sem prvo Digitalno TV sam so stroski ubitacni v mojem kraju....cca. 100K+ SIT in pa 3.500 SIT mesecno...za dva TV-ja. Torej uporabnike SIOL TV bi prosil za mnenje o zadevi. Imam pa 1mbit linijo zaenkrat in jo bom tudi obdrzal ker pac ne rabim hitrejsega...Pa se eno vprasanje...a lahko imam ADSL preko drugega ponudnika ter SIOL TV ali morem striktno bit SIOL ADSL narocnik...?
Lp Primoz
Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/
- spremenil: Primoz78 ()
OldSkul ::
Če imate na razpolago samo ADSL, potem Siol TV odsvetujem. Sem ga imel, pa so sami problemi. Se pa zgodi, da bo delalo bp, tako TV, kot internet - SKUPAJ
Hmm...sedaj mam ADSL sam mi je aneks poteku in sem razmisljal it na AMIS ali VOLJA, ker T-2 ni in ne bo se par let na voljo v mojem kraju. Bo pa od naslednjega tedna SIOL TV omogocen...ker pac ne lovim zeljenih TV programov in se mi zdi satelitska nesmiselna sem razmisljal o SIOL TV...
Lp Primoz
Lp Primoz
Ja to ze...sam a mi ne "ubije" SIOL TV linijo?...mislim, ce bi vzel 10mbit + SIOL TV...to nebi blo 10mbit ane...Ker sem bral en drug topic kjer se nekomu to ze precej pozna pri 4mbit + SIOL TV.
Lp Primoz
Lp Primoz
4 Mbit pa Siol TV pri navadnemu ADSL sploh ne moreš imet, ker oboje skupaj ne bo delalo. Jst sem imel že z 2 Mbit hitrostjo probleme.
Sej tega se bojim...da bi vzel 10mbit pa da bi mi delalo ko bi SIOL TV vkljuci isto kot tale 1mbit ki mam sedaj....pa dam 8K+ zanj
Lp Primoz
Lp Primoz
Bakunin ::
za 14k sit dobis inet (4Mb) + voip za analogni telefon + tv (trio paket)
vse skupaj na adsl2+, ki zmore "furat" 6Mb (TV) + 4Mb Internet
vse skupaj na adsl2+, ki zmore "furat" 6Mb (TV) + 4Mb Internet
Za tolk dobim tudi TRIO paket z 10MBIT pri SIOL-u...kolk je zmozno furat pa nevem. VOIP telefonije pa ne rabim zaenkrat...
Lp Primoz
Lp Primoz
Pa se eno vprasanje...a SIOL TV je mozen brez da bi mel ADSL?...mislim da bi placal sam 3.500 SIT in to je to...ali je pogoj met ADSL...
Lp Primoz
Lp Primoz
rdecaluc ::
pr ns mamo siol tv adsl je pogoj. Dela nam brez problema slika je ql pa tm 120 programov je.
ce mas dobro internetno povezavo nebi smel bit problemov.
BDW : pr ns ko internet crkne je ponavad kriv telekom ne siol.
lp
ce mas dobro internetno povezavo nebi smel bit problemov.
BDW : pr ns ko internet crkne je ponavad kriv telekom ne siol.
lp
Chicken Boy ::
Primoz78, če je na vešem koncu centrala nadgrajena na adsl2+ potem imaš lahko 10mb + tv in bo tudi pri max downloadu delal tv. Če ni centrale potem na žalost ni tako in še max download maš lahko 4mb, s tem, da če je tv max download ne dela. Pa še sama razdalja in infrastruktura je odvisna. Trio z 10mb te pride 14.200.
Centrala je nadgrajena na ADSL2+ in od naslednjega tedna dalje bodo te storitve tudi ponujali...verjetno bom kar vzel...upam, da bo mozen tudi razvezan dostop. Je pa centrala po cesti cca. 700m oddaljena.
Lp Primoz
Lp Primoz
prix ::
Ellow!
sadarj79 tist nebo cist drzalo da 4mbit + sioltv ne gre, ker sam uporabljam omenjeni storitvi in dela bp. Ni razlike od 2mbit + sioltv.
Sem pa se na starem dslamu, ki ne omogoca ADSL 2+. Oddaljenost okol 2km zračne linije.
sadarj79 tist nebo cist drzalo da 4mbit + sioltv ne gre, ker sam uporabljam omenjeni storitvi in dela bp. Ni razlike od 2mbit + sioltv.
Sem pa se na starem dslamu, ki ne omogoca ADSL 2+. Oddaljenost okol 2km zračne linije.
-------------------------------------------------
Errare humanum est, in errore perservare stultum.
4 mbit + Siol TV?
Ja pa si lowdal z polno hitrostjo in s tem še tv gledal?
Če ti je dobro delalo, kar sicer ne verjamem si imel oz. imaš zelo dobro linijo.
Ja pa si lowdal z polno hitrostjo in s tem še tv gledal?
Če ti je dobro delalo, kar sicer ne verjamem si imel oz. imaš zelo dobro linijo.
prix ::
aham... zadeva dela lepo...
Konlov ::
Samo v razmislek:Kakšen TV pri otrocih,starših,..., v sobi ter videorekorder oziroma DVD rekorder in npr. slika v sliki (če imaš tak TV), lahko pri Siol TV pozabiš.
TV pri meni v sobi....slike v sliki nimam ...cak DVD rekorder in to...kaj si mislila a da se ne da snemat iz SIOL-tv al kako?
Lp Primoz
Lp Primoz
Mislim da lahko snemaš, samo takrat ne moreš gledati kaj drugega.Upam da povezava Siol TV škatla-videorekorder-TV deluje, če ne ne vem, če se še snemati da.
Aha hvala za info...bom poklical pa bom vprasal kako in kaj je na stvari...da ne bom obzaloval pol...
Lp Primoz
Lp Primoz
Ne me za besedo držati.Kakor se mi zdi, daljinec od videorekorderja in TV-ja odpade in je samo tisti od SIOL-tv.
Sporoči, če izveš kako in kaj.
Sporoči, če izveš kako in kaj.
Jap to vem...sam mislim, da TV daljinec ne lih odpade...a nimas glas na TV-ju za stimat pa to?...tko kot pri DVD-ju, SAT-TV...lahko mas glas na DVD-ju do konca pa pol sam preko TV-ja rihtas...ce zvem bom kar tle dopisal.
Lp Primoz
Lp Primoz
Jan987 ::
Če boš hotu met recimo en probram v vido rekorderju in drug na televiziji pa še kakšnega v kakšni sobi boš moral vzet tolk tistih škatlic za TV kolikor je TV-jev + četvoja centrala ni nadgrajena na adsl 2 ti itak kej več kot 1 tv na enkrat ne bo deloval oz. bo kockasto, če pa je centrala nadgrajena na adsl 2 pa bi pomoje tud eni trije TV-ji laufal, sam seveda bi mogu met mal manjši paket interneta (ker 10Mbit/s pa še 3 tv-je ne bo šlo na adsl-u, to bi bilo možno edina na vdsl-u izvest sam bi pa rabu bit zlo bliz centrale pa met dobro linijo)
Ma zaenkrat bom itak vzel samo 1...ker za drug TV bi moral placat 33.000 SIT. Paket bom obdrzal 1mbit zaenkrat pol bom mogoce kaj razsiril...centrala pa je ADSL2+...tko da 2 TV-ja zagotovoljeno (naj bi blo) delata...
Lp Primoz
Lp Primoz
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Omrežja in internet | 36808 (20754) | Bug |
» | Siolov ADSL 2+ (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 13799 (7802) | Jan987 |
» | SIOL trio paketOddelek: Omrežja in internet | 4471 (3210) | Matheeew |
» | SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Omrežja in internet | 37511 (16918) | Primoz78 |
» | Volja - cenejši internet kot T-2? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 17039 (9495) | Wox |