» »

Judaizem = rasizem?

Judaizem = rasizem?

Jinto ::

Iz Wikipedie:

According to Halakha (Jewish law and traditions), only a child born to a Jewish mother is counted as Jewish. A child with a Jewish father and a non-Jewish mother is considered a non-Jew. Although an infant conversion might be contemplated in some circumstances (such as in the case of adopted children or children whose parents convert), children who convert would typically be asked if they want to remain Jewish after reaching religious adulthood, which is 12 years old for a girl, 13 for a boy. This standard is applied within Conservative and Orthodox Judaism.

Drugi vir:
Under current laws, couples that wish legally to be wed in Israel must be married in a religious ceremony, and one conducted by a state-recognized clergyman. For Jews, that means only one thing: an Orthodox rabbi.

Še zadnje, dvojna merila:

If such dualism did not exist, how could the Jewish-dominated American media:
Support the nation of Israel, which promotes Judaism in its schools, while opposing even the singing of Christmas carols in American public schools?

Support the nation of Israel, which has strictly segregated schools, communities, and facilities for Jews and Arabs - while condemning segregated schools and housing in America and South Africa?

Support the nation of Israel, with its restrictive “Jews Only” immigration laws, while subverting American attempts to curtail even illegal immigration?

Support the nation of Israel, which allows every Jewish citizen to carry a machine gun if desired, while advocating gun control for American citizens?

Support the nation of Israel, which openly states its mission to preserve the Jewish people and heritage, while condemning European Americans who dare to advocate the preservation of the Western heritage and culture in America?

Always depict the historical relations between Jews and Gentiles with the Gentiles as evildoers and the Jews as innocent victims, while condemning Gentiles as “anti-Semites” if they dare defend themselves from such ethnic slanders?


Link. Link. Link.

Zakaj torej ta dvojna merila, zakaj židi hočejo multikulturno Ameriko in enokulturen in celo rasno čist(?) Izrael?

Daedalus ::

Ena skupna posebnost religij je v tem, da večinoma poznajo in gradijo na načelu ločitve mi -oni (verniki - neverniki). Nič novega, torej.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Oxford ::

V današnjem svetu so vse velike religije netolerantne. Kar poglejte: katoličanom (beri: večina zahodnega sveta) gredo v nos muslimani; muslimani ne prenesejo krščanstva in judov (v Indiji pa še hindujcev); Judje sovražijo muslimane; Hindujci (spet v Indiji) bi utopili muslimane v kavni skodelici itd. Menda so samo budisti miroljubna skupnost (vendar se zaradi mojega omejenega poznavanja političnih razmer v svetu morda motim).

Judje so po moje zaradi slabih izkušenj v preteklosti zelo militanten narod. Dokaz za to, je na primer služenje žensk v vojski. Pred nekaj dnevi sem gledal oddajo o Madžarih (mislim, da so bili Judje) v Izraelu. Ne moreš verjeti, kakšen teror zganja izraelska vojska. Ljudje, ki so jih intervjuvali, so pripovedovali, da te lahko vojak (ki jih je na ulicah mest vse polno) ustreli, če mu le nisi všeč. 8-O Odbito skratka.

Pri njih je očitno edini način, da se znebijo neprestanega strahu pred zunanjimi in notranjimi sovražniki ta, da poskrbijo za 'čistost' družbe. Poleg tega pa je dober način za pranje možganov segregacija v šolah, ki prinese v nekaj desetletjih zanesljivo ločitev na 'naše' in 'vaše'.

V ZDA pa imajo Judje prevelike interese (oz. preveč kapitala), da bi se spopadali s katoliško večino. Sploh v južnih zveznih državah bi bili spori z militantnimi, katoliškimi združenji strel v lastno koleno. Tam bi jim odštekani 'Hillbiliji' požgali odvetniške pisarne in zdravniške ordinacije.

Skratka ... kot bi rekel 'Bosanec', ko so se mu smejali pri praznovanju Bajrama: "Vsak svoga boga moli.' Vedno bomo ostali vsak na svojem bregu.

Vajenc ::

Judaizem je najstarejša med današnjimi po št. vernikov največjimi verstvi in da so se ohranili (zelo dolgo brez svoje matične države) so morali strogo upoštevati ta "rasna" prepričanja.
Multikulturalnost v ZDA pa podpirajo po mojem iz finančnih stališč (ogromno ljudi na visokih položajih je židov), ter mogoče hvaležnost za samostojni Izrael. Arabce sovražijo zaradi regije in obratno, kar je tudi razlog za nošenje avtomatskih pušk po cesti - kot kažejo poročila je v arabskem svetu to moderno, kot da pri nas nosiš s sabo PSP.

Skratka ... kot bi rekel 'Bosanec', ko so se mu smejali pri praznovanju Bajrama: "Vsak svoga boga moli.' Vedno bomo ostali vsak na svojem bregu.
Ja s temi bregovi majo pa tud stalno neke probleme. :))

kunigunda ::

To da zenske sluzijo vojsko v izraelu se ne pomeni da so militanten narod. Predstavljaj si majhno drzavico, vse naokoli pa sami arabci ki jo zelijo izbrisati...
Valjda da je pametno, da se zenske sluzijo vojsko. Moski pa 3 leta.

Oxford ::

SO (!) militanten narod. Zgodovina in "prijazni" sosedje so jih prisilili v to. Ne vem, kdo je potem militanten, če ne Judje - HALO 8-O - ženske se 20 oz. 21 mesecev preganjanjo okoli s puškami (!)

kunigunda ::

Milintantizem pomeni da se posameznik oz. skupina vojasko izsola za dolocen namen. Kar pa je hkrati pogojeno z militantizmom je
netoleranca, agresija, neupostevanje zakonov, skratka na agresivni nacin doseganje dolocene politike. In to Izrael *NE* dela, se pravi ni milatantizma tam.
Ce mas pa kaksno drugo definicijo kaj je Militantizem pa rade volje prisluhnem.

kunigunda ::

Sicer sama beseda 'militia' resda pomeni 'sluziti kot vojak' samo je skozi stoletja postala po moje blizje besedi terorizem...

Oxford ::

... skratka na agresivni nacin doseganje dolocene politike. In to Izrael *NE* dela, se pravi ni milatantizma tam.

Ne??

Kunigunda - tvoj zadnji stavek ne drži vode niti sekundo. Če se Izrael ne pogovarja s sosedi samo preko puškinih cevi, potem je svet v katerem živimo pravi raj na Zemlji. Judje (rojeni v Izraelu - da ne bo pomote) so od malega delžni pranja možganov v smislu: "Dober Arabec je mrtev Arabec."

Preberi najnoveše novice od tam. Nemilitanten narod bi skušal rešiti problem po miri poti, mar ne? :\ Ampak "pogajanja" so beseda, ki gre obrezancem težko iz ust.

Daedalus ::

Nemilitanten narod bi skušal rešiti problem po miri poti, mar ne?

V svetu, kjer te sosedje hočejo po vsej sili zabrisat v morje, je jasno, da skupinsko prepevanje "Give peace a chance" ne zagotavlja preživetja. Jih pa kake druge metode...ki se razumljivo uporabljajo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Oxford ::

... da skupinsko prepevanje "Give peace a chance" ne zagotavlja preživetja. :D

Seveda jim ne gre zavidati "ljubečih sosedov", toda vse preradi se gredo igrice v slogu "Shoot first and ask questions later." Če ne bi na silo zasedli del palestinskega ozemlja, bi imeli dandanes več miru. Tako pa živijo v začaranem krogu "zob za zob" spopadov, pri čemer se vsaka stran sklicuje na legitimno pravico do boja za dosego ciljev.

No ja ... res pa je, da so trenutni spopadi bolj posledica Palestinske vstaje pred leti.

Dr Evil ::

Arabci so vodili vojno proti njim,še preden so sploh stopili na ozemlje,ki je baje vzrok za vso gorje.

Resnčni vzrok za vso sovraštvo s strani arabcev niso Palestinci,ampak ustanovitev neislamske države na islamskem ozemlju.

kunigunda ::

Ce ze merimo militantnost na tistem koncu jo je potemtakem bolje pripisati palestincem kot pa izraelcem. Ne glede kaj tvezijo vojakom na sluzenju
vojaskega roka v Izraelu, je le-ta vedno skusal resevati stvari po mirni poti (no, brez orozja mislim tukaj).

Dr Evil ::

Če bi si nekateri na tem forumu ogledali vsakoletni ritual palestincev,ko si z raznimi rezili zadajajo rane sebi in drugim,celo malim otročičkom,v spomin nekega muslimanskega bandita,ki je širil strah in trepet pred 1000 leti,potem bi svoje mnenje po vsej verjetnosti revidirali.

Na žalost pa si tega niso.Domišljajo si,da vejo dovolj.

Izraelci pravzaprav so neverjetno strpen in toleranten narod.Na takšne okoliščine bi večina drugih evropskih narodov prižgalo peči.

drejc ::

+ to je za dodat, da je večina Palestincov bolj zdravih in premožnih, ker nekateri od njih hodijo delat in kupovat v Izrael.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

jype ::

Nikoli ni bilo vprasanje, kje je bolje.

Vprasanje je, ali so Izraelci ekspanzionisticen in militaristicen narod?

Vsekakor so: vecino ozemlja, ki ga danasnja drzava ima, so nasilno okupirali, ocistili arabcev, kolikor se je dalo, ter naselili svoje ljudi. Tako kot je to pocel tudi Hitler pri nas. Ne se norca delat iz zgodovine.

Dr Evil: glede na tradicije vikingov so tile arabci prave ovcke, pa zato ne recemo, da so vsa nordijska ljudstva za odstrel, ne? Glede na amerisko tradicijo preganjanja crncev bi jaz rekel, da bodo Palestinci se dolgo izvajali cudne rituale, da bodo izenacili s krutostjo "zahoda", sploh glede na to da so prakticno okupirani, okupaciji pa so legitimnost dale bombe in puske tega zahoda.

Vajenc ::

jype: Na ozemlju Palestine in današnjega Bethlehema, so živeli židje že dolgo p.n.š. in tudi ko niso formalno imeli države, jih je veliko bilo tam. Militaritični narod vsekakor so (zaradi razmer in politike), ekspanzionistični pa vendarle niso. Da so državo razširili v Sirijo in do Sueškega prekopa niso krivi sami, ampak Egipt+ostali okoliški muslimani zaradi napada na Izrael l.1948.

drejc ::

Prej obratno kot pa da so militaristični narod. Ako bi bilo to res, bi nebi vrnili ozemlja Egiptu in Jordaniji ter močno predelano puščavo šenkali Palestincem.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Dr Evil ::

yjpe.Izrael nikoli ni pripadal arabcem.So se le priseljevali,kot Albanci na Kosovo.


In Izrael niti slučajno ne dela takih barbarij kot Palestinci.Imajo pa pravico,da se pred človek-bomba fanatiki ubranijo.Ne le pasivno s hermetičnimi mejami,ampak tudi s kaznovanjem družin samomorilcev.Če jim za kazen zrušijo le hišo,potem to ni doben zločin,saj so zaradi sina prejeli od savdskih mul,nadomestilo,ki jih bo vzpodbujalo v nadaljno žrtvovanje svojih otrok.

Torej v primeru Izrael ni klasični problem,ozemeljskih teženj,ampak ideološko izvano sovraštvo.Za muslimane so židje narod,ki ga je treba iztrebit in ne le potisnit za namišljenimi mejami.

Le oglej si arabske karikakture židov,pa mi reči,da so te posledice palestinskega vprašanja.

Dr Evil ::

Sicer pa so arabci Žide napadli že pred,enklavo sirskih in egipčanskih priseljencov,ki se danes kličejo palestinci.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Dr Evil ()

Oxford ::

Saj bodo imeli Izraelci kmalu mir pred sosedi. Če jim njihov kitajski zid ne bo pomagal, ga bodo pa še malo povišali. In bo mir. Verjetno bodo uživali v svojem ograjenem peskovniku. Le kako lahko še prepričajo jude živeče izven Izraela, da se še priseljujejo. c-c-c-c :\
Po moje moraš biti malo "mentally chalanged", da greš živet v "Davidovo deželo tam doli".

Phil ::

Verjetno bodo uživali v svojem ograjenem peskovniku.

Bodo, saj ograja je namenjena samo arabcem. Na drugi strani pa "hell on earth".
LP

Thomas ::

Ne samo Izraelci v Izraelu. Ne samo Evropejci v Evropi. Tudi Američani v Ameriki počasi podlegajo naseljencem iz revnih držav, ki se pravzaprav obnašajo kot osvajalci v imenu svoje "kulture".

Trdovratni starodavni memeplexi, ki nasprotujejo zahodni modernosti.

http://www.sierratimes.com/06/03/31/4_232_126_51_11818.htm

OwcA ::

yjpe.Izrael nikoli ni pripadal arabcem.So se le priseljevali,kot Albanci na Kosovo.

Tole je kljub vsemu rahlo slaboumno. Po tvoji "logiki" (izraz uporabljam ohlapno) tudi Slovenija ne pripada nam (slovanom) ali ZDA Američanom, ... Narodi se preseljujejo. Če jim dovolj dolgo uspe obdržati ozemlje, to legitimizira njihovo zavojevanje. Sanjariti o neki zgodovinski upravičenosti enih ali drugih je nesmiselno.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

Oxford ::

Zanimivo je, kako se s časom spreminjajo debate na ST-u. Pred tremi leti, preden so US of A napadle Irak, so bili Američani in Izraelci za večino (razen za Thomasa :D) utelešeno zlo. Sedaj, ko so Muslimani po svetu dobili krila, pa so Izraelci nedolžni pacifisti.

Thomas ::

Ljudje (počasi) prihajajo k pameti.

Oxford ::

Thomas, ne vem sicer kaj si po poklicu, toda moral bi biti pridigar. 8-)
Na Slo-techu si dežurni agitator za religijo "USA über alles". Mogoče bom tudi sam (počasi) prišel k pameti.

Luka Percic ::

Eh za take kot si ti mora enkrat fajn počit.
IN to blizu.

Potem sledi streznitev.
Nažalost.

Oxford ::

Upam, da to ne leti name. Nikjer v vseh mojih postih v tej temi nisem omenil, da so Palestinci oz. ostali muslimani nedolžne ovčke (prosim prepričaj me o nasprotnem). Vseskozi poudarjam samo, da imajo Izraelci precej masla na glavi.

Dr Evil ::

Tole je kljub vsemu rahlo slaboumno. Po tvoji "logiki" (izraz uporabljam ohlapno) tudi Slovenija ne pripada nam (slovanom) ali ZDA Američanom, ... Narodi se preseljujejo. Če jim dovolj dolgo uspe obdržati ozemlje, to legitimizira njihovo zavojevanje. Sanjariti o neki zgodovinski upravičenosti enih ali drugih je nesmiselno.



To kar ti praviš je skregano z UN doktrino,svetovne ureditve po drugi svetovni vojni.Potemtakem opravičuješ Thomasovo teorijo,močnejši zmaga nad šibkejšim,kar je potem še dodatno opravičilo za Izraelsko delovanje.

Thomas ::

Za časa Avgusta je Rim (za en lep čas) zmagal nad vsemi sosedi. Karkoli slabega bi že lahko rekli o Rimu tistega časa, še vse slabše stvari bi lahko govorili o njegovih nasprotnikih.

Danes je Zahod (trenutni) zmagovalec in o njegovih nasprotnikih lahko rečemo dosti slabše stvari.

Kaj bi bilo narobe, če smo v analognem času? Ko je po skoraj 2000 letih za Pax Romana nastopila Pax Americana?

Pameten bi bil tega vesel.

OwcA ::

To kar ti praviš je skregano z UN doktrino,svetovne ureditve po drugi svetovni vojni.Potemtakem opravičuješ Thomasovo teorijo,močnejši zmaga nad šibkejšim,kar je potem še dodatno opravičilo za Izraelsko delovanje.

In poanta je ... kje? :\
Sem slučajno prej obstojal Izrael? Pel hvalnice Palestincem? Povečičeval OZN?

Pomaga, če nisi tako bolestno paranoičen. Ni vsakdo, ki se ne strinja s tabo (v vsem) nek hard-core marksist/anarhist/neokomunist.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

Dr Evil ::

Owca,a teb se že meša:\

Čist nič te nisem okrivil,le opozoril.

IgorGrozni ::

Si opazil Owca, kaj:D ... En dva tri ...pa si Josif Džugašvili, če se ravno popolnoma ne strinjaš z prodirajočim fanatikom na pohodu...

Barakuda1 ::

Izrael nikoli ni pripadal arabcem.So se le priseljevali,kot Albanci na Kosovo.


Tako kot opozarja OwcA. To so rahlo tvegane predpostavke in pogledi.
Sklicevanje na kakšna zgodovinska upravičenja pa sploh.

Da so židje ekspanzionističeno ljudstvo, če gledamo po zgodovinskem kriteriju, bi lahko mirno zaključil kar na podlagi Svetega pisma.

Izrael /bolje rečeno - teritorij današnjega Izraela, pa še malce zraven/ pravzaprav sploh nikoli ni bil židovski /če imamo v mislih danšnje žide oziroma Mojzesove potomce) do genocidnega pohoda Mojzesovih in Aronovih hord.

Da je žalost in zabloda še večja, so Mojzesove in Aronove horde tako in tako iztrebljale pripadnike lastnega ljudstva, ki je ostalo na teh teritorijih in pred znanim Mojzesovim pohodom ni prebivalo v Egiptu, tako kot Mojzes in njegovi souporniki.

Hecno a ne.

Torej....previdno z nekimi "zgodovinskimi" upravičenji. Palca lahko ima dva konca ;)

nevone ::

>Nikoli ni bilo vprasanje, kje je bolje.

Kot da to niti ni pomembno? :\

>Vprasanje je, ali so Izraelci ekspanzionisticen in militaristicen narod?

Predvsem se Izraelci ne razstreljujejo po civiliziranem zahodnem svetu recimo zaradi tega, ker jih Palestinci napadajo. Celo nekaterim Arabcem/kam, ki živijo v Zahodnem svetu je jasno, da je to bistvena prednost Izraelcev pred Arabci. Če je kdo ekspanzionističen in militarističen so Arabci to veliko bolj, kot Izraelci, le da Arabci to počnejo z golimi rokami (še sreča).

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Luka Percic ::

>"Ne le pasivno s hermetičnimi mejami,ampak tudi s kaznovanjem družin samomorilcev"

Precej neroden primer ampak najverjetneje bi se jim (v dosti primerih) dalo dokazat nagovarjanje k umoru.

Daedalus ::

Precej neroden primer ampak najverjetneje bi se jim (v dosti primerih) dalo dokazat nagovarjanje k umoru.

No no no..."desnaki" očitno niste nič kaj dosti boljši od "levakov" vsaj kar se tiče določenih odzivov na Jst-ov post (ki je podn).
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Luka Percic ::

Jaz nisem komentiral izvirnega posta ampak sem citiral citat iz prejšnjega posta, ki pa je bil izbrisan.

Kar sem hotu z tem povedat je da recimo Britanci tudi kaznujejo nagovarjanje k terorizmu.
Nevem zakaj nebi še Izraelci.

pimpek ::

glede tega da muslimani sovražijo kristjane se nebi preveč strinjal, ker če bi kateri vsaj malo prebral Koran in SP bi videl da imamo kar nekaj "skupnih" prerokov. pa če bi še malo naprej pobrskali bi videl v zgodovini človeštva predvsem zgodovini islama da so res naredili kar nekaj "grdih stvari". recimo "misije" po indiji in evropi. kjub temu so pa dovoljevali recimo judom na osvojenih ozemjih njihovo vero in upravo... recimo da so judje in kristjani imeli določene privilegije. recimo križarske vojne: v začetku osvobojevalni pohodi, kasneje očaranost osvojevalcev na vzhodnim svetom. pa ne povezujte islama z terorizmom.
pimpek:p

Thomas ::

Ti pa si en pimpek, ja.

Nisi spremljal zadeve o na smrt obsojenem Afganistancu, ker se je spreobrnil v krščanstvo?

Slep in gluh, pimpek?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

drejc ::

Al pa TOLE!?!

The religious leaders ruled that if the couple wanted to remarry they would have to wait at least 100 days. Sohela would also have to spend a night with another man and be divorced by him in turn.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

krneki0001 ::

Še vedno je najbolj nevarna vera budizem - in tudi najbolj militantna. Ko boste prebrali par knjig o njej vam bo bolj jasno, do takrat pa ni treba da verjamete.

Vajenc ::

lol :D Sej sidharta in posnemajoči menihi(sedaj nosijo tiste oranžne halje) so imeli vedno meč pa kopje sabo, ane nebivedu.

BigWhale ::

Naj bo debata argumentirana in brez spuscanja na osebni nivo.

Jst ::

Zanimivo. Stigmatizacija z "levimi" je prišla tako daleč, da diametralnim nasprotnikom tolerirate očiteno zagovarjanje in spodbujanje k nasilju. Včasih se je takšne stvari brisalo.

Dr Evil ::

Najprej pred svojim pragom počisti.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izrael uspešno ubranil svoj narod pred terorističnim konvojem (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23346295 (41378) Gregor P
»

Izrael mora uničiti Islam, drugače bo Islam uničil Izrael (strani: 1 2 3 426 27 28 29 )

Oddelek: Problemi človeštva
140462651 (37479) poweroff

Izrael vs. Palestina (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Problemi človeštva
85244602 (28171) Stepni Volk

Več podobnih tem