» »

PC se reebota vsakih ~30s

PC se reebota vsakih ~30s

Nejc Pintar ::

Danes sem se nekaj ukvarjal z računalnikom, in pri tem večkrat hard reebotal pc.
Potem ga enkrat zaženem, nakar se reebota sam od sebe. Okej, se spet prižge, spet reebot. in potem kar nekaj takih reebotov nakar je bil monitor ves čas v idlu, dokler nisem grafične odšravfal ven in nazaj noter. Reebota se v različnioh fazah (pustil sem ga tudi v BIOSu in spet je reebotal).

Matična je EPoX 8RDA+, na ekrančku pa je izpisana koda FF, kar je v navodilih opisano kot "Boot attempt"

Na sumu imam:
Napajalnik (zelo nizka 5V linija (4,4V+-0,1V))
BIOS chip

Kaj mi je storiti?
Lahko je biti prvi, če si edini!

Aja, koda FF se mi pokaže takoj ob zagonu in se nič ne menja (to me najbolj skrbi)

Fizikalko ::

Plata.

Bi pomagal hotflash?

balocom ::

Dej sposod si delojoč napjalc. Magari under rated za vse kar maš notri, probej. Poskuset ni greh.
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

galardo ::

Hja, isti problem kot pr men. Tut jst sm mel isto plato, ki me je enako pustila na cedilu. Koda FF se je tud pr men pojavljala. Jst sm probal vse živo. Poskusu sm z drugim napajlnikom, grafiko, RAM-i, skartka z vsem razen procesorjem. Zbudit mi je ni ratal.

Jst zdej kupujem drugo plato, odprl sm tud temo na tem forumu,med katerimi platami izbiram. Čeprav je Epox bojda med boljšimi nimam več takega zaupanja v to firmo. Mogoče gre pa samo za kako serijsko napako, ki se je pojavila na teh platah, kdo ve. Verjetno se boš tud ti moral odločit za nakup nove plate, če pa jo uspeš zbudit, javi:)

stromar ::

Če ima napajalnik res 4,4V, ga zamenjaj, ker je verjetno vzrok težav. Če plata nima napihnjenih kondenzatorjev je verjetno vredu

Lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

navijanje intel C2D e7300 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Navijanje
21517667 (13017) barossa45
»

>>E8x00 serija a.k.a Wolfdale<< (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

48942188 (23730) Dr_M
»

Navijanje Tbred-ov A in B (strani: 1 2 3 431 32 33 34 )

168064905 (27328) GaS
»

overlockanje AMD64 3200 venice (noobish question) (strani: 1 2 )

865668 (3922) _Dejan_
»

Napajalni kabel se greje!

Oddelek: Pomoč in nasveti
172223 (1866) TribesMan

Več podobnih tem