» »

myWorld, Lyconet, Cashback World, Lyoness

myWorld, Lyconet, Cashback World, Lyoness

Temo vidijo: vsi

Boreselinijo ::

Pozdravljeni,

na skupnost se obračam z naslednjo dilemo. Poklical me je "znanec" in me po klasičnem receptu piramidne sheme povabil na sestanek, kjer so mi predstavili svoj poslovni model. Gre za vračilo denarja pri vsakdanjih nakupih, za kar ti ni treba plačati ničesar. Zadeva naj bi rasla in se širila v mnoge države. Po drugi strani pa so mi takoj začeli omenjati investicije v določene produkte, ki naj bi v nekaj letih začeli izplačevati rento. Ker se sliši skoraj prelepo, da bi bilo res (kar je znak za alarm) vas prosim, da delite svoj izkušnje/znanje o tem podjetju. Gre za podjetje, ki je sicer prisotno na trgu že zelo dolgo (mislim, da so rekli 12 let), vendar pa sem po raziskavi ugotovil, da so v tem času večkrat popolnoma menjali ime: sedaj myWorld, Cashback World, predtem pa Lyconet in Lyoness. To menjavanje imen se mi zdi malo sumljivo, saj je skregano z logiko dobrega marketinga in brandinga.
Zadeva pa je zanimiva, zato se bom verjetno še srečal z njimi.

Hvala za vse informacije!

T-h-o-r ::

To je več kot legit. Na tvojem mestu bi vzel hipoteko in vrgel vse v to.
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

HotBurek ::

Tako je. Jaz sodelujem z njimi že 7 let. Sedaj dobivam že rento. Sicer skromnih 4000€ na mesec, a za položnice je.

Priporočam, če imate kakeršne koli prihranke, da investirate še danes, ker jutri je lahko že prepozno.

Gasa na puno!
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

Kleemen ::

O kakšnih vložkih in obrestih pa govorimo? Legalno je skoraj sigurno saj so že dolgo časa na trgu, nevem pa kako je z izplačevanjem.

Boreselinijo ::

Thor in HotBurek, a se mi samo zdi, a sem zaznal cinizem v vajinih odgovorih? Če resno verjameta, da je priložnost legit, prosim, da bolj natančno odgovorita.
Klemen, vložki so (če prav vem) od 3500e dalje, obresti pa niso fiksne, saj ne gre za investicijo, pač pa za zakup pozicije, ki ti omogoča, da potem mesečno dobivaš nazaj denar, ki prihaja od ljudi, ki njihovo kartico uporabljajo (npr od enega evra nakupa gre cent njim nazaj kot cashback, cent pa v "oblak", iz katerega potem ti dobiš izplačilo. To je laična razlaga, kot sem jo jaz razumel na sestanku.
Lp

pingvin116 ::

Pozdravljeni,

na to temo imas ze nekaj drugih tem. Dobro preberi spodnji zapis, ki povzame vse kar te zanima.

vsem, ki jih Cashback World, Lyoness, Lyconet zanima, polagam na srce, POZANIMAJTE SE, ne pustite, da vam kdorkoli opere možgane.
Poslovanje z njimi je ZELO TVEGANO z več vidikov. Podjetje deluje že mnogo let (kar vam bodo stalno poudarjali). To jim uspeva na naslednji način: V svetu se predstavljajo kot sistem vračila denarja, kjer nazaj dobiš denar od svojih nakupov. Kartica je brezplačna, sistem pa deluje in ni z njim popolnoma nič narobe. Če veliko kupuješ v trgovinah, kjer delujejo dobiš popust dejansko lahko nekaj prihraniš. Zaradi težav z zakonom so podjetje te osnovne dejavnosti večkrat preimenovali (Lyoness, sedaj Cashback World). PROBLEM: od te osnovne dejavnosti (več v virih navedenih spodaj) prihaja samo 1/6 VSEH PRIHODKOV, ki jih imajo.

Dobrih 80 % njihovih prihodkov pa prihaja iz hčerinskega podjetja LYCONET, ki deluje kor nelegalna piramdina oz. ponzijeva shema. Njihovi marketerji vas bodo poskušali prepričati v nasprotno z argumenti kot so: vsak lahko zastonj postane marketer, nič ni obvezno investirati, ... Vendar zelo hitro postane jasno, da brez vložka ne moreš pričakovati profita. Način investiranja se spreminja iz leta v leto (oz. iz krize v krizo), kjer prek obljub velikih donosov v x+ letih prodajajo: limited edition vouchers, deleže v nacionalnih cloudih, sedaj prihaja Enterprise clouds. Poleg tega pa z aktivno participacijo dobivaš tudi Shoping Poitnse in pa "kriptovaluto" Ecredits. Sistem je namenoma zelo zakompliciran zato bom pojasnil le najbolj ključno: če se iz pravnega vidika poglobiš v sistem, ugotoviš, da dejansko ne prodajajo finančnih produktov ampak pod "fancy" imeni prodajajo le "voucherje za popuste v prihodnosti", ki pod smešnimi pogoji ne garantirajo nobene varnosti ali garancije na investicijo (ki to dejansko ni). Če kdo trdi, da to ni res, naj mi prosim pokaže del pogodbe, ki opredeljuje te odnose. Torej, če se sistem začne podirati, boš ti prva ovca, ki bo "ostrižena".

Ob interakciji z marketerji boste vedno (že mnogo let) imeli občutek, da lovite zadnji vlak pred velikim pokom, ko bo zadeva eksplodirala in začela generirati velike donose. To bodo utemeljevali z naslednjimi argumenti:
- Sponzorstvo: njihov logo CB (cashback) ali hčerinsko podjetje Eyetime (verjetno kjer ne morejo direktno plasirati CB) se pojavlja na MotoGP, formuli 1, ... kar pomeni samo, da organizatorji vzamejo njihov denar v zameno za oglaševalski prostor. Edini namen je prepričati ljudi, da gre za legitimno stvar.
- Kartice športnih zvez in klubov kot so FC Milan, HC Slovan, SK SLavia, HC Kometa Brno... Klubi ali v nekaterih primerih samo uradne trgovine klubov pristanejo na sodelovanje v upanju, da bodo generirali profit pri nakupih svojih fanov. Kot na primer SloNordic: https://cashback.sloski.si/si-sl
Resnica je, da je tega denarja zelo malo, saj fani ne spremenijo svojih nakupnih navad po tem ko dobijo kartico.
- Veliki trgovski partnerji: praktično vsi veliki trgovci dejansko niso njihovi parterji. Lyoness od njih kupi veliko število darilnih kuponov, ki jih dobijo po znižani ceni, te kuponi potem po 100% ceni prodajo svojim članom, ki del razlike potem pridobijo kot CashBack. Oglaševanje "partnerstva" ni zakonito, zato je več trgovcev zahtevalo, da s spletne strani umaknejo zavajajoče podatke. Ti so namenjeni pridobivanju manjših trgovcev (picerije, bari, pekarne, manjše specializirane trgovine... ), ki pristopijo v upanju, da so "veliki" njihovi partnerji in bodo tudi sami povečali svojo prodajo. Pristop je za njih drag in ne prinese bistvenega povečanja prometa.
- Investicijo, ki jo vložiš (Cloudi...) dobiš nazaj s svojimi nakupi. Res je, vendar bi to trajalo leta ob predpostavki, da trošite le pri "njihovih" trgovcih
Kdor ne verjame, da gre v ozadju za princip snežne kepe oz. nelegalno ponzijevo piramdno shemo, naj si prebere, kaj se je ravnokar (konec 2018, začetek 2019) zgodilo v Italiji, pred tem pa na Norveškem in Avstriji. Lyoness je bil obtožen kot nelegalna piramidna shema in prisiljen takoj ustaviti nelegalna aktivnosti. S poudarkom na nelegalne. Marketerji vam bodo trdili, da sistem še vedno deluje, kar ni res. Deluje le osnovna dejavnost, torej CashBack, ki pa, kot rečeno generira manj kot 20 procentov vsega prometa podjetja. Vsi "nategnjeni" "marketerji" v Italiji sedaj tožijo podjetje, vendar verjetno ne bodo ničesar dobili nazaj. Ker je podjetje moralo Italiji plačati več miljonsko globo izgubili pa so verjetno največji trg oz vir novih investitorjev se v drugih državah pojavljajo znaki, ki kažejo, da imajo težave v cashflowu, kar bi lahko bil prvi znak zrušitve. Vir je naveden spodaj, da ne bom deležen preveč napadov, pa priznam, da je to na tej točki le špekulacija.
Verjamem, da se sicer da z aktivno participacijo zaslužiti, vendar le v primeru, da temu posvetite večino svoje energije in časa v obdobju od 4 do 5 let, investirate vsaj nekaj tisočakov in ste pripravljeni v sistem potegniti svoje znance, družino, prijatelje itd ob zavedanju, da obstaja zelo majhna možnost, da se jim investicija povrne. Ali je vredno vaših odnosov? Če to poskusiš razložiti markerjem vidiš, da jim je ta posel neke vrste religija: bolj kot dejstva je pomembno, da "verjameš" oz "čutiš", da redno hodiš na evropska srečanja, kjer ti dvodnevni masovni "brainwash", da motivacijo za naprej. Pri interakciji z njimi se je pomembno zavedati, da njihova "vera" izhaja tudi iz dejstva, da so sami investirali (ne bodo povedali ali so že kje blizu pozitivne nule, če odšteješ v realnosti ničvredne strukture kot shoping points, enote, ecredists... (ki bodo sicer v prihodnosti vredni miljone ;) ) in da morajo upravičiti svojo investicijo časa in denarja, sicer bi lahko rekli, da so tudi oni samo ovce, ki čakajo, da bodo ostižene.
Več info:

https://taratalkstoday.blogspot.com/p/l...
https://www.facebook.com/pg/15t45/posts...
https://behindmlm.com/companies/lyoness...


Skratka PREVIDNO, želim vam vse dobro!

crniangeo ::

Ovce so za strić. Ne nasedaj. No easy money. Easy money je v tvoji glavi - tvoja glava, tvoja ideja, tvoja zmaga :)
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

Boreselinijo ::

Hvala, vidim, da toto sranje res smrdi. Mi je v tem casu podobno potrdila tudi kolegica, ki se je zal tudi sama nasankala s temi nategunarji.

Alien123 ::

Boreselinijo je izjavil:

Hvala, vidim, da toto sranje res smrdi. Mi je v tem casu podobno potrdila tudi kolegica, ki se je zal tudi sama nasankala s temi nategunarji.


Eh bejži no..
Noben ti ne bo povedal skrivnost do velikega zaslužka. Lahko pa te vsak napizdi glede zaslužka.
Vklopite malo logiko.

pingvin116 ::

Pozdravljeni,

še 2020 update k mojemu prejšnemu prispevku:


Lyoness oz Cashbackworld, Lyconet, myWorld, EyeTime je tako kot vsako leto oznanil nov velik projekt, ki ga fanatično oglašujejo (hmm, kaj se je zgodilo s projekti s prejšnjih let in kje so obljujbljeni donosi???). V letu 2020 ljudi nategujejo z Enterprise x limited edition (ali Enterprise cloud x), ki ga oglašujejo kot "Nepremičninski projekt brez lastništva nepremičnine". Gre za podobno prevaro kot vsakih nekaj let do sedaj: investiraš denar, od tega naj bi začel po x letih prejeamti prihodke do konca življenja. PREVARA: misliš, da si dejansko lastnik majhnega delčka nepremičnine, ampak v resnici sploh ne vložiš v nepremičnino, ampak dejansko od Lyoness-a kupiš ničvreden "voucher za prihodnje nakupe". Torej pod pretvezo, da vlagaš v nepremičnine, dejansko kupiš od njih nek vavčer, ki nima nobene vrednosti. Ko po x letih denar ne prihaja, ali ti pošiljajo smešno majhne zneske, ne moreš glede tega storiti nič, saj ti pokažejo drobni tisk (s tvojim podpisom), kjer piše, da si s tem denarjem kupil "voucherje za popuste v prihodnosti", ki si jih tudi dobil, zato ne moreš storti nič, saj so oni opravili svoj del pogodbe.

Zopet, polagam vam na srce, BODITE EKSTREMNO PREVIDNI pri interakciji z vsem, kar je povezano s tem podjetjem in ljudmi, ki ga promovirajo!!

Erik5 ::

Pozdravljeni.

Kot vidim tu zgoraj imajo določeni problem z razumevanjem ekosistema LYCONETA. Torej če ljudje sklepate ke je firma večkrat spremenila ime je to čudno. Torej če se je bivši SIMOBIL spremenil v A1 je to čudno ????.
Piramide so prepovedane in vprašanje za tiste ki jih um bega naj gredo v spar in rečejo trgovcu zakaj sodeluje v piramidnem sistemu ? oz naj gre tudi v MERCATOR in njih vpraša zakaj zavajajo kupce z pika kartico pa naj rečejo da sodelujejo v piramidi ?. Torej če v osnovi ne razumete prvo cashbach kako poteka vračilo denarja preko trgovcev ne boste razumeli niti dalje lyconeta ker to je osnova ?. Vsak trgovec ima maržo v ceni in če ti on podari 5% od 100€ jih nebi vzel kot pustit njim in še zdaleč tu nima minusa nobeden ker izdelek ima ogromno marže ????.

A bi želeli biti solastniki amazona.BI vendar žal ste vlak zamudili in popravnega izpita več ni. My world pa je 100×boljši saj vsi trgovci so ga veseli ????. Medtem ko se ljudje obrrmenjujejo z preteklostjo sedanjost pa dokazuje uspeh podjetja z dneva v dan in to enostavno če imate vizijo.

Seveda tisti ki govorijo neumnosti o tem podjetju nimajo jajc dati 100€ in poskusit kako to sploh deluje ampak vedo že v naprej da je piramida ?. Seveda nobeden vas ne sili da ste solastniki ampak enostavno svobodno počnite kar želite in seveda najte posel kateri bo za vas delal denar vendar brez vašega časa denarja nebo?. Pri lyconetu pa je to mogoče saj je sistem zasnovan najboljše plod vseh poslov na tem planetu forever ?????. želite ali ne biti pri projektu nakupovali boste vsak dan v nasprotnem primeru pa boste umrli ?????.

Nove drzave prihajajo vi pa počakajte da bo leto 2024 tukaj potem pa boste rekli ja vi sre bili na začetku ????.

Odprite svojo vizijo in in vero pislušajte poslovne ljudi kateri imajo uspeh dokazan pri lyconetu ne pa tiste ki nimajo niti cashback aplikacije ????.

Vse dobro vam želim in postanite tudi vi poslovno uspešni ?

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: OracleDev ()

111111111111 ::

Erik5 je izjavil:

Pri lyconetu pa je to mogoče saj je sistem zasnovan najboljše plod vseh poslov na tem planetu forever ?????

He, he, he, he...
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

c3p0 ::

Ti si pa na sveže zmotiviran?

jakan123 ::

Erik5 je izjavil:

Pozdravljeni.

Kot vidim tu zgoraj imajo določeni problem z razumevanjem ekosistema LYCONETA. Torej če ljudje sklepate ke je firma večkrat spremenila ime je to čudno. Torej če se je bivši SIMOBIL spremenil v A1 je to čudno ????.


A1 je kupil Simobil, ni šlo samo za spremembo imena...:)) :))

Blinder ::

Erik5 je izjavil:



satan's talking
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

pingvin116 ::

Leto 2021 UPDATE: KAKO NATEGUJEJO V LETU 2021

Lyoness je spet uradno spremenil ime, tokrat v myWorld. V tem letu ljudi nategujejo na še posebej izprijen in sofisticiran način. Izplačila iz oblakov so bila zanemarljiva, veliko ljudi se je počutilo prevaranih. Nekateri med njimi so preko tožb uspeli svoje vložke dobiti nazaj. Zato je Hubert Friedl dobil naslednjo pokvarjeno idejo:
- podjetje NAJ BI v 30 mesecih imelo IPO (initial public offering), torej naj bi podjetje začelo kotirati na borzi, kjer bo mogoče tudi kupiti ali prodati njihove delnice. Svojim marketerjem so ponudili "odlično" priložnost: s podpisom nove pogodbe lahko vse svoje dosedanje investicije (Clouds, enote, ...) pretvorijo v mSP točke, ki NAJ BI JIH LAHKO po 30 mesecih zamenjali za delnice podjetja. Če to storijo se prostovoljno odpovejo vsem obljubljenim prihodkom (od Cloudov, enot). NATEG: pogodba je napisana tako, da po tej točki ne moreš več tožiti Lyonessa in dobiti nazaj svojega do sedaj vloženega denarja. Poleg tega NIKJER ne garantirajo, da bodo mSP dejansko kdaj kaj vredne, ali, da bodo marketerji dejansko v zameno dobili delnice. Piše celo, da je alokacija delnic dodaten bonus, ki ga lahko kadarkoli spremenijo ali odstranijo. Torej spet prodajajo ničvredne, izmišljene strukture.
Naivne ljudi celo spodbujajo, da v obdobju 30 mesecev do IPO v sistem vlagajo ogromno denarja preko nakupa Benefit Voucherjev (vsak mesec 300e ali večji, enkratni zneski). Benefit Voucher lahko sicer uporabijo v svoji spletni trgovini (med izdelki so predvsem myWorld promocijski materiali, ki bi jih vsako normalno podjetje zastonj dalo zaposlenim). Vendar tudi teh izdelkov večinoma ne morejo kupiti le z Benefit Voucherjem: pri večini proizvodov lahko uporabiš Voucher za plačilo npr. 10 % cene izdelka. Benefit Voucher je zato težko porabiti, če mesečno vlagaš denar. Po treh letih propade.

TOREJ: naivne ljudi prepričujejo, da se odpovejo možnosti povrnitve dosedanjega vložka, hkrati pa da v sistem vložijo še več denarja. Ljudje mislijo, da kupujejo delnice podjetja, kar jim bo prineslo ogromno dobičke, v resnici pa kupijo Benefit Voucherje (bon za nakup, ki po treh letih propade). Zato dobijo GRATIS mSP, ki NAJ BI SE po 30 mesecih lahko zmenjale za delnice. Vendar myWorld že sedaj pravi, da so mSP samo zastonjski bonus in da ga lahko odstranijjo ali spremenijo kadar želijo brez povrnitve česar koli. Z vsem tem se strinjaš, ko novo pogodbo potrdiš z enim klikom na spletni strani.

Gejspodar ::

50 good shill points have been deposited in your account.

Karen ::

Zgolj ugibam: mogoče so mu zagrozili s tožbo zaradi obrekovanja oz. blatenja dobrega imena, pa je moral to napisat.
Kot imajo nekateri že navado napisati: če nekaj uporabljaš zastonj, potem si produkt, ki ga tržijo, kar ti.

__Devil__ ::

Osebno sem bil na predavanju v mb pred kakšnim mesecem, ki me je punca povabila, vendar to ni zame žal. Je res, da dobiš nekaj centov nazaj od nakupa, se pa ne splača hustla za 5€ popusta na leto. Grobo rečeno. Če bi to res bilo tako super bi vsi na svetu to počeli. Služijo samo tisti, ki so na vrhu tega. Če pa vam se res te investicije povrnejo nazaj kot pravijo leta 2024 ali kdaj že, pa vam privoščim. Previdno ljudje! :D

D3m ::

AC Kondor ima na servis 3% cashback.


Pri 300€ je to 9 eur.

Ampak to rabim like 1x na leto. :D
|HP EliteBook|R5 6650U|

c3p0 ::

Lahko se pa probaš zmenit za popust, če si redna stranka še posebaj, in dobiš najbrž še več od teh ubogih 3% popusta.

D3m ::

Že imam dober popust + še 3%.

Samo preden to izplačajo nazaj traja do 30 dni

lp.

Tak, da ja nima smisla za take male zneske uporabljati Cashback.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: D3m ()

D3m ::

pingvin116 je izjavil:

Leto 2021 UPDATE: KAKO NATEGUJEJO V LETU 2021

Lyoness je spet uradno spremenil ime, tokrat v myWorld. V tem letu ljudi nategujejo na še posebej izprijen in sofisticiran način. Izplačila iz oblakov so bila zanemarljiva, veliko ljudi se je počutilo prevaranih. Nekateri med njimi so preko tožb uspeli svoje vložke dobiti nazaj. Zato je Hubert Friedl dobil naslednjo pokvarjeno idejo:
- podjetje NAJ BI v 30 mesecih imelo IPO (initial public offering), torej naj bi podjetje začelo kotirati na borzi, kjer bo mogoče tudi kupiti ali prodati njihove delnice. Svojim marketerjem so ponudili "odlično" priložnost: s podpisom nove pogodbe lahko vse svoje dosedanje investicije (Clouds, enote, ...) pretvorijo v mSP točke, ki NAJ BI JIH LAHKO po 30 mesecih zamenjali za delnice podjetja. Če to storijo se prostovoljno odpovejo vsem obljubljenim prihodkom (od Cloudov, enot). NATEG: pogodba je napisana tako, da po tej točki ne moreš več tožiti Lyonessa in dobiti nazaj svojega do sedaj vloženega denarja. Poleg tega NIKJER ne garantirajo, da bodo mSP dejansko kdaj kaj vredne, ali, da bodo marketerji dejansko v zameno dobili delnice. Piše celo, da je alokacija delnic dodaten bonus, ki ga lahko kadarkoli spremenijo ali odstranijo. Torej spet prodajajo ničvredne, izmišljene strukture.
Naivne ljudi celo spodbujajo, da v obdobju 30 mesecev do IPO v sistem vlagajo ogromno denarja preko nakupa Benefit Voucherjev (vsak mesec 300e ali večji, enkratni zneski). Benefit Voucher lahko sicer uporabijo v svoji spletni trgovini (med izdelki so predvsem myWorld promocijski materiali, ki bi jih vsako normalno podjetje zastonj dalo zaposlenim). Vendar tudi teh izdelkov večinoma ne morejo kupiti le z Benefit Voucherjem: pri večini proizvodov lahko uporabiš Voucher za plačilo npr. 10 % cene izdelka. Benefit Voucher je zato težko porabiti, če mesečno vlagaš denar. Po treh letih propade.

TOREJ: naivne ljudi prepričujejo, da se odpovejo možnosti povrnitve dosedanjega vložka, hkrati pa da v sistem vložijo še več denarja. Ljudje mislijo, da kupujejo delnice podjetja, kar jim bo prineslo ogromno dobičke, v resnici pa kupijo Benefit Voucherje (bon za nakup, ki po treh letih propade). Zato dobijo GRATIS mSP, ki NAJ BI SE po 30 mesecih lahko zmenjale za delnice. Vendar myWorld že sedaj pravi, da so mSP samo zastonjski bonus in da ga lahko odstranijjo ali spremenijo kadar želijo brez povrnitve česar koli. Z vsem tem se strinjaš, ko novo pogodbo potrdiš z enim klikom na spletni strani.


Je kaj novega glede izplačil v letu 2024?
|HP EliteBook|R5 6650U|


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

MLM(piramidne) sheme (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
11425835 (3806) maticb492
»

Geton trading (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kriptovalute in blockchain
27567397 (7649) A. Smith
»

Padec zlata (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
31448703 (23328) Furbo
»

Lyoness (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6320594 (6833) pingvin116
»

dostop do podatkov na disku prenosnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
10700 (598) DeeCoy

Več podobnih tem