» »

Zoki by by

Zoki by by

1
2
3

Thomas ::

> Zakaj za hudiča bi delil dobiček z banko, če imaš denar.

Ker z banko NE DELIŠ dobička. Plačaš ji SAMO OBRESTI, ki pa so manjše od dobička na kapital, če ga vlagaš v solidno podjetje.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

perci ::

ja pismo, a nis glih prej ugotavljal, da je merkator prezadolzen...treba se druge vire za investicije izkoristit

borchi ::

nisem utegnu nč spremljat po tv. kako je jankovič prenesel?

"šu bum ku bum SAM hotu..." se očitno ni uresničil.

hja, lahk si še tak šerif, ko bivši robijaš končno dobi kanon u roke, je mal naivno pričakovat, da bo kanon še kaj dolgo ostal hladen.

sicer pa je mercator samo polovica deal-a.
l'jga

Thomas ::

> ja pismo, a nis glih prej ugotavljal, da je merkator prezadolzen...treba se druge vire za investicije izkoristit

Boljš za Mercatorjeve lastnike, da bi ponucali bančni denar za neke strašne investicije, kot da se grejo dokapitalizacijo. RAZEN če nimajo druge izbire.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

IgorGrozni ::

Če plačaš obresti za investicijski kapital, od katerega imaš dobiček, je ta dobiček manjši za vsoto obresti, ki so strošek investicije. Udeležba banke v dobičku se pač imenuje obresti.

Vsak strošek zmanjša dobiček
Če ne bi plačeval obresti, bi bil dobiček večj
Udeležba države na dobičku podjetja se imenuje davki ....

...
..
.

capisci ??

pirat ::

@ IgorGrozni

Če razmišljaš zgolj o tem, da te banka z zaračunanimi obrestmi za sposojen kapital 'prikrajša' za del dobička, potem ne upoštevaš dejstva, da je za ustvarjanje nekega dobička predhodno verjetno potrebna neka investicija, ki pa jo je potrebno sfinancirati.

In sfinanciraš jo lahko iz lastnih sredstev (če jih imaš), lahko lastnike zaprosiš za dodatni kapital, lahko pa se zadolžiš..... Tega, da je zahtevana stopnja donosnosti na lastniški kapital praviloma višja od obrestne mere, ki ti jo zaračuna banka verjetno še nisi slišal. Razlog je v tveganju......
..... ampak bom nehal, razen če v nadaljevanju dokažeš, da o financah in investicijah dejansko kaj veš .....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

IgorGrozni ::

Sestava celotnega donosa dejavnosti v razmerju do celotnih obveznosti do virov sredstev je sestavljena iz dobička in obresti na sposojeni kapital.
Če iz celotnega donosa odtegneš obresti dobiš kosmati dobiček,ki je manjši - natančno za obresti. Leverage efekt pa ne nadomesti obresti. Plačaš jih. Manj dobička je!

Če so opurtuniteni stroški večji kot obresti, si pač izposodiš ves kapital.
Je pa vprašanje zakaj potem sploh investirati v takšno dejavnost.

Za dokapitalizacij, ki je potrebna za investicije, ipd.. trditi, da se je zanjo boljše zadolževati, eh ...

Kapitalizem je investiranje svojih sredstev, to je temeljna ideja.Lastnina in lastninske pravice, temelj ureditve izhajajo iz tega ...

Tvoja šolska žebranja so kot molitev, pomagajo sicer duši, da se bolje počuti, razuma pač ne ustvarijo.LP. IgorGrozni

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

perci ::

Fanta, dejta se normalno pogovarjat, ni treba vsake teme zavozt.

Matthai ::

Saj imaš prav Matthai. Samo problem je, da večino območja v SLO pokriva Mercator. Ne vem od kod si, ampak v Šiški je N-Merkatorjev in eden ubogi Citrus market. Logično, da če skočiš v trgovino nekaj na hitro kupit, greš v najbližjo. To pa je IMO več kot 50% porabe.

Je to komunizem?

Ne, to je kapitalizem. Ravno to nesvobodo, ki izhaja iz velike moči korporacije in male moči potrošnika kritizirajo antiglobalisti. Neoliberalizem pa nasprotno pravi da je treba trgu pustiti svobodno pot in si zatiska oči pred de facto monopoli korporacij. Važno jim je le, da monopol ni državno vsiljevan - če je pa kapitalsko, tržno, je pa kao OK.

Hecno je, da razmišljaš zelo natiglobalistično (v tem segmentu) in proti neoliberalistično, hkrati pa nastopaš proti nekakšnemu komunizmu.

Od tebe pričakujem saj, da boš vedel kakšne ideje zagovarjaš in da boš poznal ideje nasprotnikov - vedel, poznal, ne strinjal se.

Žal se mi zdi da še sam ne veš kaj zagovarjaš in proti čemu si.

To, d aje Mercator tako razširjen je pač posledica kapitalizma. Trg deluje. Kakršnokoli zakonodajno omejevanje in omejevanje s strani države je poseg države v gospodarstvo. NEoliberalci ste pa kao proti temu.

Dajte se sedaj odločiti kaj zagovarjate - prost trg ali državni intervencionizem?
All those moments will be lost in time, like tears in rain...
Time to die.

leonius ::

Slišal sem od kolegov ekonomistov, da bi naj Jankovič začenjal pogovore s tujimi podjetji za možnost dokapitalizacije oz. sodelovanja z njihove strani.

Torej nekaj podobnega kot v primeru Interbrewa.

Verjetno je lastnikom šlo to v nos glede na to da so se te stvari dogajale brez njihove vednosti.

Sprašujem se že od začetka vladanje te vlade, kje so predvolilne obljube o umiku države iz gospodarstva. Vse skupaj se mi zdi le menjava ljudi, ki se pasejo po podjetjih in čakajo navodila nadrejenih kako in kaj.
IMHO

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: leonius ()

Keyser Soze ::

d00h! :\

Kaj bi vam rekli? Utopisti? Pa brez zamere...

gzibret ::

Eh, ne razumete.

Nič nimam proti svobodnemu trgu, nič nimam proti korporacijam, neč nimam proti globalizmu.

Samo v Merkator več ne grem. Sem obrazložil zakaj. Če pa je 99% drugih potrošnikov zadovoljna z njim, pol pač viva la Mercator.

Samo jaz vseeno ne bom hodil notri (vsaj, dokler lahko izbiram).

Zame je pa Mercator še vedno simbol socializma in komunizma. Zakaj? Ker se obnašajo čisto tako, kot bi bili 20 let v preteklosti. Samo folk tega ne vidi.

Tear Drop:

Pa še nekaj - nisem barvno slep. In od kje ti ideja, da okoli mojega doma prevladuje Tuš? V Novi Cerkvi je trgovina z rdečim M. V Socki (4 km stran) je mala trgovina z rdečim M. Pol je ena v Vojniku (4 km v drugo smer) z malo večjim M in ena čisto nova na Frankomovem (7 ali 8 km proti Konjicam), ki se tudi tudi kiti z oznako M (rdečo, seveda).

Proti Celju je nanizano nekaj manjših "pajzlov" trgovinic (nič omembe vrednega). Ene so privatne, ene pa Mercator. Prvi Ne-M je Planet Tuš. (Ko prideš v Celje pa greš še prej mimo dveh M-ov, eden na Hudinji, drugi - če še dela - je zraven Petrola na Mariborski).

FYI
Vse je za neki dobr!

MadMicka ::

gzibret, če bi se Jankovič tako obnašal pred 20 leti, bi že končal v zaporu, če malo karikiram.

Jankovič se obnaša tako, kot se obnašajo tisti ultra kapitalisti. Stisne svoje poslovne partnerje, jih ožame kolikor se da, obenem pa svoji konkurenci nagaja na vse mogoče načine. Slišal sem, da je celo ponekod kupil zemljo zgolj zato, da konkurenca ne bi mogla graditi poslovnega centra. Tipično kapitalistično.

Torej, očitati Mercatorju in Jankoviču, da sta se obnašala kot v komunističnih časih JE TOTALNI NONSENS.

A je tukajle gori kdo, ki se glede tega strinja z gzibretom?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

gzibret ::

> Torej, očitati Mercatorju in Jankoviču, da sta se obnašala kot v komunističnih časih JE TOTALNI NONSENS.

Zanimivo, svoj dobiček postavlja tudi pred kupce oz. stranke. In še vedno živi. No, to pa ni glih kapitalizem.
Vse je za neki dobr!

leonius ::

Zame je pa Mercator še vedno simbol socializma in komunizma. Zakaj? Ker se obnašajo čisto tako, kot bi bili 20 let v preteklosti. Samo folk tega ne vidi.


Kaj hočeš povedat s tem? Če komunistično, socialistično in nevem kakšno koli podjetje deluje v tržnem gospodarstvu je to njihova stvar.Bo trg povedal, kaj je prav in kaj ne. Aja, pa razsvetlit moraš ljudi, ki živijo v iluzijah...


Jankovič se obnaša tako, kot se obnašajo tisti ultra kapitalisti. Stisne svoje poslovne partnerje, jih ožame kolikor se da, obenem pa svoji konkurenci nagaja na vse mogoče načine. Slišal sem, da je celo ponekod kupil zemljo zgolj zato, da konkurenca ne bi mogla graditi poslovnega centra. Tipično kapitalistično.


Valjda da je kapitalist! :)
IMHO

Matthai ::

Zanimivo, svoj dobiček postavlja tudi pred kupce oz. stranke. In še vedno živi. No, to pa ni glih kapitalizem.

halo?
Valjda je firmi pomemben ZGOLJ in SAMO dobiček. To, da je prijazen s strankami je le stranski efekt želje po lastnem dobičku. Neke vrste collateral damage.

Glej, trgovec je s tabo prijazen zgolj zato, ker drugače boš šel h konkurenci. Prijaznost je sicer zanj strošek. Vprašanje je, KOLIKO naj bo prijazen. Ali pa KOLIKO popusta naj ti da?


Hja toliko, da te bo pritegnil, vendar pa, da bo imel na koncu pod črto od tebe še vedno več koristi kot stroška. Temu se reče delovanje trga.

Skratka - če je ponudba v Mercatorju omejena in zanič, itd. (kar si našteval) je to zato, ker je Mercator kot zasebno podjetje izračunal, da na tak način dobi maksimalni dobiček. Tebe je sicer izgubil kot stranko, je pa zato dobil nekaj manj zahtevnih kupcev. Če bi hotel pridobiti tebe, bi pa moral vložiti že toliko več, da bi dobiček ne bil več optimalen (zanj).

Fant moj, TO je bistvo kapitalizma. Optimizacija dobička.

Da so ljudje zaslepljeni, praviš?

No, neoliberalistična teorija (oz. ideologija) pravi, da bo to že uredil trg. Firme bodo pač ljudem dale kar ljudje hočejo. Ni naloga države in raznoraznih varuhov morale in tekovin revolucije, da ljudem določajo kaj naj kupujejo in kako. Ljudje so svobodni in se odločajo svobodno. Tako pač neoliberalistična ideologija.

Antiglobalisti pa po drugi strani poudarjajo, da nam korporacije določajo pogoje, da smo zato ljudje nesvobodni, da se je treba upreti kapitalizmu, ker nas dela ekonomsko nesvobodne. Zato je treba intervenirat in korporacije omejit. Tako antiglobalisti.

Torej se moraš sedaj odločiti ali zagovarjaš ideje antiglobalizma ali ideje neoliberalizma.
All those moments will be lost in time, like tears in rain...
Time to die.

gzibret ::

> No, neoliberalistična teorija (oz. ideologija) pravi, da bo to že uredil trg.

Sej. Zato pa pravim, da ko bo propadel Merkator, bo definitivno konec komunizma v Sloveniji. Pomeni, da bo takrat trg začel funkcionirat. Prej ne.
Vse je za neki dobr!

krisspace ::

Problem pri jankoviču je ta da dela na komunistični način v kapitalitičnem času. Kapitalizem je boj iz oči v oči...komunizem pa nož v hrbet nasprotniku. Priemer SPAR: z vezami NOŽ V HRBET.

Matthai ::

Saj trg ŽE funkcionira.

VSAK ima možnost ustanoviti lastno firmo in s svojim znanjem premagati Mercator. Ne rabimo intervencionizma države. Ali Partije (=Stranke).

Telekom je drug primer, ker je imel včasih zakonodajni monopol, danes pa so vstopni pogoji na trg telekomunikacij zelo visoki.

Mercator pa je večino svojega premoženja ("imperija") ustvaril v tržnih razmerah pod vodstvom Jankoviča. Torej je igral po gri kapitalizma.

Glede noža v hrbet... to je kapitalistično načelo. Laissez faire - se bojo že sami zmenili, država se ne sme preveč vmešavat.

Bog ne daj, da bi država omejevala konkurenco, večala davke ali nabijala ekološke takse. Seveda se lahko psolovneži v imenu dobička poslužijo vseh zakonitih sredstev, tudi nemoralnih. Tako v kapitalizmu. Tam je edina morala denar.


Kaj si presenečen sedaj? Ne maraš več kapitalizma, ali kaj?
All those moments will be lost in time, like tears in rain...
Time to die.

Matthai ::

Naj bo torej propad firme posledica delovanja trga in ne države.


Ali pa bi ti še malo intervencionizma države, zato, da bo potem trg lahko začel delat? Še zadnjikrat bomo intervenirali, potem pa ne bo več treba?

Še malo centralno planskega gospodarstva, da bomo potem spodbudili trg, da bo delal sam?

A vidiš v čem je zgrešenost takega razmišljanja? Če je trg sam sposoben delat - ne rabi intervencionizma. Če pa ni, potem pa zagovarjajmo intervencionizem.


Ti iskreno verjameš v to kar pridigaš?
All those moments will be lost in time, like tears in rain...
Time to die.

MadMicka ::

joj krisspace, ko bi ti vedel, kako zgrešene poglede imaš na te stvari. Kapitalizem je boj za čim večji zaslužek. To je lahko, če uporabim tvoje besede, tako boj iz oči v oči, kot tudi običajno nož v hrbet.

krisspace, povej, kakšna borba je po tvoje tole, iz oči v oči ali nož v hrbet:
Tobačna tovarna v Ljubljani je iz leta v leto je ustvarjala precej dobička. Tujci so jo kupili samo zato, da so jo zapril. Na ta način so si povečali trg za prodajo cigaret iz svojih tovarn in obenem uničili neposredno konkurenco na trgu.
.

krisspace ::

Kapitalizem imam zelo rad. Ne pa na način, da pridem k tebi in rečem: hočem 50% RABAT ter tvoje blago se mora prodajati pod imenom drugega dobavitelja.(ne trgovske znamke)

krisspace ::

Glede tobačne: bolj pošteno kot primer SPAR.

gzibret ::

> VSAK ima možnost ustanoviti lastno firmo in s svojim znanjem premagati Mercator. Ne rabimo intervencionizma države. Ali Partije (=Stranke).

:O Pa kdo razen tebe je omenjal intervencionizem države.
Vse je za neki dobr!

Matthai ::

Ti govoriš o njem. Sicer ga ne omenjaš eksplicitno, vendar je to, kar ti zagovarjaš v primeru Mercatorja intervencionizem države. ALipa Stranke - kar je še slabše.
All those moments will be lost in time, like tears in rain...
Time to die.

Thomas ::

Podobno taktiko so uporabljali komunisti proti demokraciji. Ker baje ni popolna, je nima niti smisla uvajati. "Nikjer ni čiste demokracije", je bila njihova priljubljena propagandna fraza.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

Matthai ::

Jaz samo skušam gzibretu in tebi pokazati, da ste nedosledni. Ti pa očitno nimaš nobenih drugih protiargumentov, kot lepljenje nekakšnih oznak.


Žalostno, ko se izkaže, da so vaša verovanja na trhlih osnovah...
All those moments will be lost in time, like tears in rain...
Time to die.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

gzibret ::

Lej Matthai - jaz nič ne zagovarjam. Še najmanj intervencionizem s strani političnih veljakov. Sem pa izrazil svoje mnenje, kot se pač v demokraciji spodobi (svoboda izražanja). In tega ne spreminjam.

Sem tudi poskusil razložiti zakaj tako mislim.

Nimam nič proti Mercatorju. Naj dela, kar hoče. Samo, dokler se ne popravijo (najmanj naj poskrbijo za pestrost ponudbe in za dober zelenjavni oddelek), ne bom kupoval pri njemu.

In prav je, da so Jankoviča odstavili. Skrajni čas v bistvu. Nič hudega mu ne bo. Dobil bo toliko odpravnine, da lahko jaz delam 20 let za tolikšen denar. Upam da bo novi predstednik uprave malo manj gledal na Balkan in malo bolj uredil stanje doma.
Vse je za neki dobr!

MadMicka ::

gizbet, glede tegale tvojega zadnjega stavka v zadnjem odstavaku (ostalo bi bilo itak ponavljanje)

Ni res, da mora nova uprava Mercatorja bolj skrbeti za stanje doma, kot za stanje na Balkanu (to razumem kot skrb za trg). Doma namreč Mercator deleža več ne more povečati, ima kar ima. Sedaj se začenja kvečjemu boj, da ta delež obdrži. Na Balkanu pa je povsem druga zgodba. Balkan se bo v prihodnosti razvijal in tam je tisti pravi trg, na katerega bi morala biti nova uprava pozorna in kamor bi morala usmerjati svoje moči in širiti poslovanje Mercatorja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

drejc ::

@MM:

Razlika med primerom Tobačne in Sparom je kot med kapitalizmom in komunizmom. Prevzem Tobačne je biu fer, v primeru Špara pa je taista prevladujoča skupina ljudi (LDS), ki je postavila Zokija tja od koder sedaj leti, zglasovala na MOLu proti dovoljenju namembnosti tistega zemljišča za Šparove potrebe, ako me spomin ne vara.

Tole pa IMO je intervencioniranje države.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

borchi ::

drejc, pol si verjetno sedajle puliš lase, ker je spet prišlo do intervencioniranja države.

največjega trgovca dobijo njegovi dobavitelji, drugo rdeče podjetje (ki je mimogrede druga polovica deal-a) pa je danes dobilo ekskluzivo pri trgovanju ob dneh ko drugi trgovci počivajo.
l'jga

Thomas ::

Morebitno komunajzerstvo trenutne vlade ni argument za socializem ali za deale prejšnje.

Še vedno ne.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

borchi ::

Morebitno komunajzerstvo trenutne vlade ni argument za socializem ali za deale prejšnje.

no, rečmo dejansko, namesto morebitno.

pol pa sam še zbrskamo, kje naj bi jaz trdil da sedanji deali opravičujejo prejšnje.

ti pa pokažem veliko takih, ki trdijo obratno. da so prejšnji deali opravičilo za sedanje. na televiziji al pa tu na slo-tech-u.
l'jga

MadMicka ::

Hm, če smo natančni, občina odloča, kje se bodo gradili poslovni centri in kje ne. Vsako podjetje, ki na veliko gradi, ve, da mora imeti hudičevo dobre odnose na občini, če hoče, da nemoteno zida. Torej v omenjeni zadevi ni sodelovala država. Sicer pa, eno je če MOL nebi dovolil Sparu, da gradi na določenem zemljišču, povsem drugo pa je, da bi mu nebi dovolil nikjer graditi!

In ali sploh veste, koliko denarja je Slovenija izgubila, ker se je tobačna tovarna prodala tujcem?? Škoda je nepopisna. Potem pa tukajle nekateri jambrajo, ker v Ljubljani ne bomo imeli na istem kvadratnem metru dva velika poslovna centra. Hvala bogu, da ne.

Thomas ::

Prejšnji deali pogojujejo nujnost mnogih sedanjih. Tako rečva!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

drejc ::

Torej v omenjeni zadevi ni sodelovala država


Kaj je pol občina Ljubljana z prevladujočimi svetniki iz LDS, s.p.?
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

MadMicka ::

drejc, v Sloveniji imamo t.i. dvotirni sistem:
-državo, ki je razdeljena na upravne enote, da lažje opravlja servis za državljane
- lokalno samoupravo, ki je razdeljena na občine (tudi mestne občine) in po novem tudi regije

Država in občine imajo ločene proračune in ločene finančne vire. Nekako po domače lahko rečemo, da pod pristojnost države spadajo zadeve, ki se tičejo vseh prebivalcev Slovenije, pod pristojnost določene občine pa tiste zadeve, ki se tičejo prebivalcev določene občine.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

borchi ::

Prejšnji deali pogojujejo nujnost mnogih sedanjih. Tako rečva!

a pol res ni čisto nič več ostalo od "nič več ne bo tako kot je bilo"?

eh, ne, sj razumem, komunizem je čist vredu, sam če je naše barve.
l'jga

Thomas ::

Katerekoli barve komunizem je slab.

Problem je, da je to dejstvo precej kontraintuitivno.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

borchi ::

bol je problem, da bomo kmal meli "5 let na 12 let na 50 let podlage".
l'jga

leonius ::

Razlika med primerom Tobačne in Sparom je kot med kapitalizmom in komunizmom. Prevzem Tobačne je biu fer, v primeru Špara pa je taista prevladujoča skupina ljudi (LDS), ki je postavila Zokija tja od koder sedaj leti, zglasovala na MOLu proti dovoljenju namembnosti tistega zemljišča za Šparove potrebe, ako me spomin ne vara.


Jaz bi se tu namesto na razloge konkurence obrnil na razloge "domačega podjetja". Čeprav je "nekapitalistično" nekoga favorizirati, vendar ne boste našli države, ki bo v primeru tujec - domačin dala prednost tujemu podjetju. Razen če gre za skupino ljudi, ki bo za določene protiusluge favorizirala tujca.

Obstaja neka nevidna meja do katere se favorizira domače podjetje...pač, na osnovi poslovnih učinkov.

Skregano z ekonomsko logiko. Ampak tako je.
IMHO

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: leonius ()

AlienGT ::

Ma kaj tolk komplicirate, Zoky je hotel pač prevzeti "svoj Merkatorček", ampak sta ga Bavčar in Gantar malo prehitro pogruntala in mu to nista pustila. Zdaj je nekoliko nonsense govoriti o tem kakšen revček je. Zakaj pa javno ne objavijo pravih razlogov za razrešitev, pa vprašajte lastnike.

Saj se tudi jaz strinjam da Mercator brez njega najbrž še pol toliko ne bi bil uspešen, tako da priznati je res treba da mu je uspelo res veliko (o metodah morda ne bi govorili, čeprav v business svetu pač ne smeš nastopati čustveno), tale zadnja stvar mu pa ni.
Važno je da se dela, pa četudi škoda.

borchi ::

ampak sta ga Bavčar in Gantar malo prehitro pogruntala in mu to nista pustila

mela sta pravega botra. sam to.
l'jga

Keyser Soze ::

Ne, ne, tule sploh ni političnega zakulisja v celotni zadevi... Kje pa... Politika in gospodarstvo gresta vsak svojo pot...

Vsi se osredotočajo na ekonomski vidik... to in samo to. Torej dober ekonomist z kupom certifikatov je dober meneger? Jankovič je uspel zaradi svojega znanja, tako na področju gospodarstva kot na področju dela z ljudmi. Znal je motivirat folk, tako tiste neposredne sodelavce kot tiste najnižje delavce v firmi.

In to ga dela malo boljšega od tistega sivega povprečja naših nadudlanih menegerjev z zaključenim študijem ekonomije. Sploh tile čislani "young boysi"(:\ - bolj butaste izraze bi težko pobrali).

Matthai ::

Thomas: Katerekoli barve komunizem je slab.
Problem je, da je to dejstvo precej kontraintuitivno.


Točno to pravim. Le ugotavljam, da je med tim. desničarji OGROMNO komunizma. Samo desničarji tega ne vidite...
All those moments will be lost in time, like tears in rain...
Time to die.

Thomas ::

Jest komunizem vidim tako med desničarji, kot med levičarji. Čeprav med desničarji gre bolj za nek "krščanski socializem", med levičarji pa za bodisi nek "človeški socializem" ali pa tudi za militantni anarhizem. Tudi za militantni antiglobalizem in militantno mirovništvo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

Thomas ::

Da "je pa EDS prikrit komunizem" - je pa samo retorično propagandna bravura skrajne levice.

O tem se mi pa ne zdi vredno izgubljati preveč besed.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

borchi ::

kdo pravi, da je EDS komunizem?

al sam meglo spuščaš?
l'jga

Thomas ::

Matthai.

> entralnoplanski socializem - evo, točno to zagovarjaš in točno to Janša dela.

Za meglo si pa ti virtuoz borchi.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

borchi ::

ne, no, resno te sprašujem kje je kdo trdil, da je EDS komunistična?

janša je še precej komunista, EDS pa ni. kdo trdi da je? v tistem matthaijevem stavku tega ni.
l'jga
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

jankovič je ---- (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13328600 (24748) aljazh
»

Keeps coming back...Mercator (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
895028 (2993) upirna
»

Mercator vs Spar (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1207305 (5642) Tear_DR0P
»

Mercator in Mladina (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
533645 (2573) DavidJ
»

Mercator,interspar al leklerc to je zdaj vprašanje!!!!!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
563517 (3051) abcde7

Več podobnih tem