» »

Keeps coming back...Mercator

Keeps coming back...Mercator

1
2
»

krneki0001 ::

Jankovič je naredil to, da ima 35.000 ljudi v merkatorju službo in da je posredno še vsaj 10.000 zaposlenih v ostali industriji, od katere pa merkator nabavlja robo.
Jankovič je pri 16ih letih že imel svoj štant na tržnici in je bil že takrat uspešno posloven za tiste čase. Počasi je prilezel do tega kar je bil v merkatorju - probleme so mu delali samo ljudje iz vlade - pa še to samo toliko časa dokler ni šel v tisto stranko, ki mu je največ mudila.
Tko da če si hotel biti v prejšnjem sistemu biti direktor kake velike javne firme si moral biti v pravi stranki - na žalost je to še vedno tako. Upajmo da se bo to spremenilo, samo preden bodo spremembe bo pa pod savskim mostom še kar nekaj save preteklo.

Super Sonic ::

"Strinjam se z Zdolškom, da država MORA gledati, da nekdo ne pere denarja z nakupi firm registriranih v njenih knjigah. Ne smemo dopustiti, da nam Mercator kupi Sudanska vlada - za pol svojega proračuna - da nakontrira Drnovšku za Darfur. Ali pa neomiloševičevska Srbija, da mu nakontrira za Kosovo. Naprimer."

Ha, ha. Roko na srce, če neomiloševičevska Srbija od Merkatorja v tem trenutku nekaj želi, z lahkoto dobi. Pa kšni otoki tud. Pa še kakšnen plavalec tud.

Sam naša vlada umes pušne par miljard. Pa se lahko Zdolšek (in podobni) na pol da. To je hotu Lahovnik povedat. Kapitalizem pač.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Thomas ::

Država ima inštrumente, s katerimi lahko preprečuje pranje denarja skozi nakup Mercatorja ali česarkoli že.

Če pa je "denar čist", pa ni treba, da bi kaj ukrepala. Miloševićeve milijarde so v podzemlju in nimajo vstopa v nobeno kulturno državo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Calligula ::

Problem je, ce ta drzava namesto, da bi operirala z instrumenti raje opusca instrumente kontrole nad sabo, pere sama denar in ga preusmerja v zepe "prijateljev"...

Pri prejsnjih lopovih je gospodarstvo se nekako zdravo zgledalo. Zdaj pa mi cedalje bolj zgleda, da bo tem cepcem ratalo zafurat vec kot so si sploh sposobni predstavljat.

Amaterizem povsod, pa se pospremljen s korupcijo. Vcasih je bil kak Podobnik na celu telekoma vrhunec idiotizma, zdaj pa se mi zdi, da bodo zlahka veckrat to hudo presegli...

Mene moti predvsem to, da se te nasi trenutni tajkuncki sploh ne morejo distancirat od teh Srbov, ker uporabljajo iste metode samo, da so Srbi zgleda sposobni mednarodno kaj izpeljat oz bodo oni pelali nase lulat namesto obratno.

Oboji se gredo balkanske igre, Jankovic pac tudi, ker uzbire niti nima, je pa edini med vpletenimi, ki je dejansko v teh letih fural genericno rast pravega podjetja, ki posluje na nacin kot ga poznajo nja zahodu. Ostali pa vsi izkljucno politicno drkanje gor in dol samo da eni malo juzneje eni pa na nasi strani meje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Calligula ()

krneki0001 ::

Amaterizem povsod, pa se pospremljen s korupcijo. Vcasih je bil kak Podobnik na celu telekoma vrhunec idiotizma, zdaj pa se mi zdi, da bodo zlahka veckrat to hudo presegli..


Presegli so že ko so prišli na ablast. Sej počasi bodo ljudje dojeli kaj so naredili na volitvah, ko so trop bedakov izvolili, samo še mal davkov jim morajo le ti pobrati.

upirna ::

->Amaterizem povsod, pa se pospremljen s korupcijo.

Podkrepljeno z argumenti da kar poka slo-tech server. :\
[to sporočilo bo spremenil upirna, kadar bo to njemu pasalo]

Calligula ::

Upirna, ti zadnjega pol leta zivis v kaki jami brez stika z povrsjem? 8-O

Ziga Dolhar ::

Dr Evil:

Tržni deleš tržišča je za eno podjetje omejeno na 40% če se ne motim.Mislim,da je mercator to številko že presegel.

Ufff, mi lahko prosim pokažeš to določbo?

p.s.: Morebiti si mislil na 10. člen ZPOmK. Ta s precej neposrečenim dopolnilnim merilom definira prevladujoč položaj s 40 % tržnega deleža, in prepoveduje zlorabo [prevladujočega položaja]. Ampak to še zdaleč ni to, kar govoriš ti ...
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

upirna ::

Ja, zato te pa prosim, da mi našteješ vse strokovno nekompetentne ljudi, ki jih je ta vlada nastavila.


Pa ne rečem, da jih ni. :\
[to sporočilo bo spremenil upirna, kadar bo to njemu pasalo]

Calligula ::

Sem ti ze hotel zabrusit, da bo lazje, ce bi nastel samo tistih par kompetentnih pa sem ugotovil, da bo pa to tezko iz diametralno nasprotnega razloga :|

upirna ::

Še vedno jih nisi naštel. Naštej jih vsaj 5, če jih je toliko!
[to sporočilo bo spremenil upirna, kadar bo to njemu pasalo]

Calligula ::

Ti nastevaj sposobne. Glede na tvoje prepricanje jih je malo morje pa jih nastej 10 >:D Pa se bomo sli eliminacijo..

Super Sonic ::

"Če pa je "denar čist", pa ni treba, da bi kaj ukrepala."

No sej tole, a ne. Men se zdi, da država ne more usmerjat podjetja, ko je enkrat na trgu. Praktično je bila usoda Merkatorja v tisti sekudni, ko se ga je naša vlada odločila prodat, predana trgu.

To pa pomeni bilo komu - lahko tudi Tomasu iz slo-techa, če le ima dovolj soldov. In potem špilat neko moralo in pa pripovedovat pravljice, je brez veze.

Torej, če Kajmanski otoki želijo Merkator ga dobijo. Če ne iz prve, pa iz 6468 roke. Sam mal več bodo plačal, ane.

Tole kar so pa tele naše "butarce" nardile, je pa občudovanja vredno.

In moje mnenje, da je imel Lahovnik v tem primeru čist prav.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Thomas ::

Lahovnik in vsi etatisti bi mirno spali le, če bi bila vsa lastnina državna.

Potem bi lahko imeli samoupravljanje, pionirčke ...

Kar pa ni samo slabo! Drnovšek bi jo ročno zbrisal za Predsednika neuvrščenih. Hmmm ...
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Calligula ::

Aheeem.

Thomas, raje vidim, da je vsa lastnina drzavna (torej tudi javna) kot pa pod mizo napol potalana ozkemu krogu "prijateljev" in ritoliznikov. Eni ne razumete poante odprodaje drzavnega premozenja.

Drzava ni strup. Je pac zelo povprecen lastnik, ko gre za usposobljenost z upravljanjem. Obicajno trg premore veliko boljsih in voljnih upraviteljev in je zato bolje, da se ga prepusti njim. In to samo, ce z premozenjem bolje upravljajo.

V nasprotnem primeru pa ne. Torej prodaja ni samoumevno neka genialna resitev. Je, ce je s tem kaj boljse. Prodaja preko korupcije z cilji, ki so vse prej kot usmerjeni k neki dolgorocni koristi podjetja so nekaj drugega.

Za Mercator je bil Jankovic genialen.On je dejansko zastopal Mercatorjeve interese. Tudi povezave z Delto,.. bi bile v Mercatorjevem interesu.

Kako idiotska pa je za Mercator pozicija, da ga ima vecino v lasti njegov dobavitelj pa res ne vem kako da ne razumes.

Da ne omenjam v kako idiotsko kontradiktorni retorki je sedaj oblast, ki kao na eni strani popkulturalno omenja potrebo po reformah in potrebi, da se folk zacne zavedat kapitalizma, po drugi pa poskusu poneumljanja tega istega folka z debilnimi puhlicami o sumljivem kapitalu....

Super Sonic ::

"Lahovnik in vsi etatisti bi mirno spali le, če bi bila vsa lastnina državna."

Ne vem kje jih jemleš, res ne. Si zelo po sistemu - če nisi z menoj, si pač proti meni - spizdi iz debate. A ne.

Hecno, res.

Pa pravim samo, da so ga slabo prodali. Nič več.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Dr Evil ::

Calligula in njemu podobni enostavno ne razumejo,da je toliko cirkusa okrog tega predvsem ali pa le zaradi tega,sum gospodarskega kriminala.Skoz tranzicijo je bilo tega več kot dovolj in vsi vemo,kdo je bil takrat na oblasti.In potem ni čudno,da smo nekateri indifirentni pri flancanju fanatičnih levakov,ki zagovarjajo kapital balkanskega mogotca,naloženega na kajmanskih otokih:D


Zato ne tuli o kapitalizmu Caligula,ker v vseh drugih temah pljuvaš po njem.

upirna ::

->Ti nastevaj sposobne. Glede na tvoje prepricanje jih je malo morje pa jih nastej 10 >:D Pa se bomo sli eliminacijo..

Jst sem že zadnji dve leti pod zemljo in ne vem kaj se je dogajalo. Kot praviš, je vlada ogromno ljudi, ki so totalni amaterji, postavila na pomembne položaje v gospodarstvu. Zdej bi te sam še prosil, da mi poveš nekaj imen, da bom vedu koga šimfat v debatah.
[to sporočilo bo spremenil upirna, kadar bo to njemu pasalo]

Zeberdee ::

Krizanovski, ki ima upravo na golf igriscih, direktor RTV, ki prizna da nima pojma, minister za gospodarstvo, ki je bil direktor litostroja (ali pa nekega drugega vrlo uspesnega podjetja), bivsi minister (ze enkrat nekaj napisal o njegovi strokovnosti), bivsi direktor slovenske obvescevalne, ki se je prelevil v direktorja, ki bo podjetje pripeljal in obdržal na jugo trgu, danilo, ki proda podjetje delu in postane njegov direktor v roku 2 tednov (ce bi Z prodal Electo Mercatorju bi bil linc s strani vseh medijev)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Zeberdee ()

Calligula ::

Ma se bolj kot ti posamezniki se amaterstvo nanasa na celoten proces in predvsem na vlado samo, na beden nacin na kakrsnega sedaj mecejo pesek v oci in nasploh na vlado kot tako.

Thomas ::

Kaliguli je ful bedno in bad, vidim.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Calligula ::

Ma saj nama je obema. Samo, da jaz rad iscem prave krivce, tebi je ljubsa abstrakcija ala Arabci so vsega krivi.
Hitlerju je Nemce uspelo prepricati v nekaj takega glede Zidov.

Dr Evil ::

Zate so vsega desničarji krivi,a ne?:D

Calligula ::

Pametnih stvari ziher ne :D

krneki0001 ::

Upirna; Direktorica stanovanjskega sklada nima pojma o delu s skladi, pa je postavljena tja od janše. Prejšnja direktorica, ki je vse sama naredila(pač je bila samo ona zaposlena) je izračunala plače, odvedla davke in vse kar je bilo potrebno. Sedanja direktorica si še plače ne zna zračunat.

perci ::

Recimo ex direktor republiškega stanovanjskega sklada si je gotovo znal izračunati plačo. Prav tako si je znal izračunat vse provizije, ki jih je pobral od vsakega posla. Pa z velikimi števili je operiral - ni blo za prvi razred.

Thomas ::

To je res. Bog nam daj direktorje javnih in državnih podjetij, ki si znajo vse lepo sami obračunat! Ne pa da zapravljajo za računovodstva in podobno.

Tale Janša ga tud biksa!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

gfighter ::

Tole sicer pišem bolj po spominu, ampak ali ni bil Mercator prodan Istrabenzu in Pivovarni Laško po bistveno nižji ceni (38.000/kos če se prav spomnim) od borzne (ki je bila takrat ok. 41.000). Sicer je načeloma pohvalno da Janša govori o špekulaciji, sploh če je na tem kaj resnice, ampak glede na to, da tudi tista prodaja ni ravno "čista" (spomnite se samo na to, da je šlo za kontrolni delež ter na Mrkaičeve ocene), mi tole deluje kot da bi en lopov obtoževal drugega, da ne igra po zakonih.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gfighter ()

Thomas ::

> ampak ali ni bil Mercator prodan Istrabenzu in Pivovarni Laško po bistveno nižji ceni (38.000/kos če se prav spomnim) od borzne (ki je bila takrat ok. 41.000).

Ne. Borzna cena je bila takrat malo manj kot 38000.

Plos je klavzule, če prodajo prej kot v letu dni naprej z dobičkom, ga nakažejo SOD in KAD.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Calligula ::

1 leto je okrasna doba ker je nikakrsna. To je pesek v oci, da se lahko potem neznalicam nabija, da sej so klavzule...

Thomas ::

> 1 leto je okrasna doba ker je nikakrsna.

Globokoumno, kapo dol!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Calligula ::

Ne kape dol, se lahko vidi luknja v globino!

Barakuda1 ::

Bolj nerodno je sicer nekaj drugega.

Ko se je prodajl delež državnega premoženja, je bil gosod Janša za kakršnekoli komentarje praktično nedosegljiv.

Sedaj, ko je Jankovič prodajal svoje premoženje (torej premoženje v povsem zasebni in osebni lasti) pa je taisti gospod Janša zelo pohitel z dolgimi in čustveno-populističnimi komentarji.

To je bolj problematično (če na netransparentnost prve prodaje sploh pozabim)

Daedalus ::

Itak se vidi, da je JJ več do nekakšnega "maščevanja" kot pa do resnega biznisa. Tudi zgornji primer to potrjuje. Kaj ga briga, komu in po kaki ceni Jankovič prodaja svoje delnice? Čisto nič (vsaj v normalno državi ne).

Samo, Slovenija je daleč od pojma normalna, demokratična država. Smo preveč korporativistična, mlečnozoba demokracija. Celo se kaže, da privatizacija bo...satelitom JJ. Bljek in bljak. Da vtikanja v medije niti ne omenjam. K*rc pa tako vlado.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

krneki0001 ::

Današnja vlada ima korenine in začetek demokracije na svetem urhu. In zdej se hoče maščevat za vse tisto, ko jim ni uspelo v drugi svetovni vojni zmagat. Slovenijo bodo razprodal, kar se bo dalo si bodo razdelili in na koncu bomo nastradal mi, k bomo delal za tujce, ki nas bodo plačevali kt kitajce sedaj.
Na tv-ju je en srbin za srbsko tv izjavil da smo slovenci bedaki, ker prodajamo naše najmočnejše podjetje, ki bi lahko bilo konkurenca vsem trgovinam v celem področju balkana. Povedal je še da take firme se ne prodaja in da taka firma se veča in kupuje druge firme in se širi v vse okoliške države, ne pa da se prodaja za male pare.

Calligula ::

Tudi takega vodje se v taki firmi ne menja. Egotripanje njegovih nasprotnikov je bil idiotizem. Ti nasi tajkuncki se prevec vedejo kot polulancki.

Dr Evil ::

Itak se vidi, da je JJ več do nekakšnega "maščevanja" kot pa do resnega biznisa. Tudi zgornji primer to potrjuje. Kaj ga briga, komu in po kaki ceni Jankovič prodaja svoje delnice? Čisto nič (vsaj v normalno državi ne).


Bajukova vlada je pokazala,da nima smisla obdržat "dobre" kadre,ki delajo za nasprotnika.

Calligula ::

Bajukova vlada je pokazala, da ji dol visi kdo je dober kader in, da tisti iz neprave stranke ze ne morejo biti dobri in je pokazala, da si zna ustarit zelo zanimive sovraznike. Do njihovega gnojenja se ne spomnim, da bi bil Jankovic kdaj sovraznik Mercatorja.

Dr Evil ::

Ta "dober kader" je bil nelojalen do novega gospodarja.Po levaški logiki,bi taki pristali v breznu.

upirna ::

Janković je bil nastavljen s strani politike in je bil tudi s strani politike odstavljen (po mojem mnenju sicer posredno - ko je pač država prodala Laščanom in Istrabenzu svoj delež v Mercatorju - torej brez neposredne "Janševe besede").


Dragi otroci (drugače pač ne morem komentirati zadnjih postov), sprijaznite se, da če je država lastnik, je njena vlada upravitelj premoženja in bo nastavila tudi svoje politične kadre. To je počela leva, počne desna politična opcija, ker je to pač v naravi človeka. In zato je treba ločiti politiko od gospodarstva - privatizacija.
[to sporočilo bo spremenil upirna, kadar bo to njemu pasalo]
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tajkuni in naše gospodarstvo (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21644458 (3896) WizzardOfOZ
»

Prodaja Merkatorja (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
29553472 (32731) LeQuack
»

Banke odlozile odplacevanje dolgov Bavcarju (Istrabenz) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
856981 (4673) mtosev
»

Zoki by by (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
13235507 (32325) Nejc Pintar
»

Mercator vs Spar (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1209042 (7379) Tear_DR0P

Več podobnih tem