» »

Prodaja Mercatorja

Prodaja Mercatorja

«
1
2

Karaya 52 ::

Teme o prodaji zasebnih podjetij nima smisla odpirati, razen ko drzava z mojim denarjem blokira normalno transakcijo v trznem gospodarstvu. Koncuje se osmi poiskus prodaje tega privatnega podjetja, drzava pa preko Sove, policije, KPK in ostalih agencij vrsi pritisk na management banke, ki bi moral delovati predvsem v njeno korist, posilja pescico dobaviteljev stat pred TR2, preko ameriskega podjetja, ki je brez dovoljenja za poslovanje, zavlacuje in blokira bogokletno dejanje, ki mu v laicnih krogih pravimo prodaja.

Total amaterizem preprecuje banki resevanje lastne koze, isto velja za Pivovarno Lasko. Skoduje tudi podjetju, ko z neosocialisticnimi ukrepi zbija ceno delnice, danes je padla za 9%.

Jankovic je podjetje, katerega je vodil nekaj let oz. v katerem ima manj kot 2% vseh delnic, razglasil za svojega otroka. Verjetno mi ni potrebno pisati, kako napacno razume svojo vlogo v Mercatorju in drzavi. Kako napacno razume vlogo drzave v kapitalizmu, moralo in kriterji uspesnosti svojih direktorjev kot sta Jaklic in Duhovnikova. Kako napacno razume razsirjenost korupcije v drzavi in vse ostale napacne interpretacije, ki ne sodijo v skupscino iz leta 1980 ampak parlament neke podsaharske republike.

18.00: Zoran Janković: "Sem proti prodaji Mercatorja, NLB svoje funkcije ne opravlja dobro."

21.24: Božo Jašovič, predsednik uprave NLB, odstopi.


"Odstop je neposredno povezan s prodajo Mercatorja" je na tiskovni konferenci dejal prvi mož NLB Božo Jašovič, ki je včeraj nepreklicno odstopil.


»Z Božem Jašovičem odhaja iz NLB eden zadnjih atomov racionalnosti. Strašljivo je gledati, kakšne pristope so elite uporabile pri prodaji Mercatorja, in v takšnem kaosu je čudež, da do Jašovičevega odstopa ni prišlo že prej. Vse skupaj pa nam sporoča, da je luknja v največji državni banki, ki jo je povzročila politika države, veliko globlja, kot si lahko predstavljamo. Lahko samo čakamo, kdaj nam bo država spet izdala račun za dokapitalizacijo, vse bolj kaže, da bomo tokrat lahko govorili o milijardi evrov. Voham slabo banko.« Tako Jašovičev odstop komentira prvi upravljavec KD Skladov Andraž Grahek.


...je v oddaji Odkrito povedal ekonomist Simon Mastnak. Kot pravi nenehno prelaganje in podaljševanje postopkov ni dobro za zgled Slovenije v poslovnemu svetu, kjer izpademo kot "pajaci".

Vse skupaj je strašljivo, dodaja. "Drugače kot ponovno vzpostavitev socializma to ne moremo poimenovati. Zame je to grozljivo." Trditi da je ta transakcija škodljiva za banke je neverjetno, dodaja.

Dvomi, da bo do transakcije sploh prišlo. "Glede na signale menim, da bodo skušali narediti vse, da to transakcijo odložijo ali celo preprečijo. Za prihodnje postopke bi bilo dobro, da se izpeljejo do konca. Iz enega enostavnega postopka smo naredili popolno zmešnjavo," je prepričan.

Matako ::

Ja saj to mi je bila vedno šala: če vprašaš folk na cesti danes ti bodo rekli "Ja Zoki je vajen biti šef, tako kot v Mercatorju".

Lol wut? On je bil direktor Mercator d.d. De-de. Se pravi je lahko počel točno toliko, kot so mu dovolili delničarji na zboru (upam saj!). Nič več, nič manj. Če hočeš več - kupi delnice!

Osnove.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

T-h-o-r ::

za prodajo - absolutno


ampak ne nekemu podjetju, ki je v slabšem stanju od samega mercatorja, ki bo merkator plačalo tako, da bo kupnino poravnalo z uničenjem kupljenega podjetja
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Karaya 52 ::

Mercator ima preko milijardo dolga, trzni delez mu pada odkar smo v EU. Cudi me, da je Agrokor sploh pripravljen placati tako visoko ceno. Nihce pa ne kupi podjetja, zato da ga drug dan unici, kot nihce ne kupi avta, da se jutri z njim na streho obrne. Slovenci imajo X potrebe, katerim zadosti Y stevilo prodajalcev. Ce kaksen izmed slednjih crkne, bo X stevilo ostalo isto, kar pomeni, da bi delez crknjenega trgovca prevzeli drugi trgovci, morda stari, morda novi. Stevilo zaposlenih v trgovini je imo v tem trenutku zoptimizirano da zadovolji X potrebi, torej se prvim ni potrebno bati, ker potreba po njih je ze danes in bo jutri z ali brez Mercatorja. Torej ostanejo v igri se dobavitelji. Ne potrebujejo drzavne police v drzavni firmi. Oni morajo skrbeti za kvaliteto, kvantiteto in ceno svojih izdelkov, ce bodo pri tem uspesni, bodo na policah od Nordkappa do Kaap de Goede Hoop.

T-h-o-r ::

pač, država je lastnik kot vsak drug, in ima pravico odločat o podjetju ...


nihče ne kupi podjetja, da bi ga uničil?


dream on, pa ne trdim, da gre tukaj za tak primer
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Furbo ::

Nima smisla prodati Mercator.

Zakaj? Banke ne bodo dobile kupnine takoj. Če kdaj. Kaj imajo potem banke od tega? Nič.
Oziroma dolg od pivovarne laško bodo lahko prepisale na drugo firmo in ga tako zavlekle za kako leto, potem bomo spet davkoplačevalci vlekli denarnice ven, da dokapitaliziramo NLB.

Ker bo novi lastnik podvojil rok plačila, se bo moralo naše gospodarstvo zadolžiti približno za vrednost Mercatorja. Če bo sploh še lahko prodajalo tam.
= še več zgube za banko in vse nas
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Karaya 52 ::

Agrokor ima za sabo EBRD, IFC in One Equity Partner (JP Morgan), falanga ki jo resno vzame vsak polpismenez. O kaksen dolgu Pivovarne govoris? Podvojen rok placil je navadna izmisljotina za strasenje otrok pred spanjem, tako da lahko zakljucim, da nisi resen debater.

Drzava ni lastnik Mercatorja, ok, popravek. 8-) Zadnja leta je ministerstvo za finance vrsilo posebne vrste nacionalizacijo, ko je terjatve bank do podjetij spreminjalo v njihove deleze. V zadnjih letih se je obseg drzavne lastnine tako posredno se povecal, pac... neosocializem.

T-h-o-r ::

a niso včeraj govorili, da tisto o ebrd ni res
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Karaya 52 ::

So, ze dober mesec krozi ta informacija v javnosti. Ni pa resnicna.

Na ministrstvu za finance, ki ga vodi France Križanič, pa so napovedali, da bodo pri EBRD nasprotovali, da bi ta banka sodelovala pri financiranju morebitnega Agrokorjevega sovražnega prevzema Mercatorja.


Dalec so pripravljeni iti... mogoce bi bil cas, da KPK to razisce, namesto da pritiska na upravo NLB.

Agencija za trg vrednostnih papirjev (ATVP), vodi jo Damjan Žugelj, je zavrnila prevzemno namero za Pivovarno Laško . Kot pojasnjujejo na agenciji, so prejeli prevzemno namero, "ki pa to ni, saj ne vsebuje potrebnega podpisa in žiga, ki bi dal dokumentu ustrezno verodostojnost, zaradi česar ni mogoče zaključiti, da je dokument sploh predala družba Eatons Capital.

Sum še dodatno potrjuje dejstvo, da je bil dokument ameriške gospodarske družbe po faksu posredovan s pošte v Trzinu, pojasnjujejo.

Starodavni ::

Koliko dolgov ima Mercator sploh? 1 mrd € se mi zdi že malo pretirano, če mene vprašate.

T-h-o-r ::

sploh ne vem, da ima dolgove
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

lambda ::

Karaya 52 je izjavil:

Agrokor ima za sabo EBRD, IFC in One Equity Partner (JP Morgan), falanga ki jo resno vzame vsak polpismenez. O kaksen dolgu Pivovarne govoris? Podvojen rok placil je navadna izmisljotina za strasenje otrok pred spanjem, tako da lahko zakljucim, da nisi resen debater.


> Sodeč po podatkih iz Agrokorjevih bilanc hrvaška skupina svojim poslovnim partnerjem račune v povprečju poravnava šele na 150. dan, medtem ko Mercatorjevi dobavitelji na plačilo v povprečju čakajo okoli 70 dni, piše današnji Dnevnik.

Trdiš, da Dnevnik laže?

Mipe ::

To je tako, kot da bi svojega dojenčka zaupal v varstvo sestradanemu jastrebu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mipe ()

gendale ::

imo bi ga morali prodati že prej, je bilo par boljših ponudb
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

BALAST ::

220€ za delnico ne bo dal nihče več.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

krneki0001 ::

Starodavni je izjavil:

Koliko dolgov ima Mercator sploh? 1 mrd € se mi zdi že malo pretirano, če mene vprašate.


Malo več kot 1.3 miljarde je dolga merkatorja in 30% od tega na NLB. Če bi NLB lahko prodala delež merkatorja, bi dobila še dodatnih 190 miljonov evrov od EBRD (za to se je jašovic boril do zadnjega). Torej poleg izplačila (čez eno leto) od agrokorja bi dobila še dodatnih 190 miljonov. In take prilike noben normalen človek nebi spustil iz rok. Ampak vmešala se je država in vse preklicala. Torej je padla prodaja merkatorja v vodo in še dodatnih 190 miljonov za NLB od EBRDja.

Ko je jašovic videl, da je vse skupaj padlo v vodo, je odstopil, kar je čisto normalno, ker s takimi kreteni v ozadju se poslovati ne da.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

BALAST ::

Ta prodaja je dvorezen meč, kdor bi prodal bi dobil denar šele naslednje leto, če bi bil Agrokor sploh še pri življenju.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

fosil ::

Problem je v tem, da Agrokor denarja nima. Še več, je močno zadolžen.
So celo ugibanja, da če se ne zgodi nekaj "prelomnega" da bo moral Agrokor kmalu v stečaj.
Zato ga pri tem nakupu tudi podpirajo banke, ki jim Agrokor dolguje veliko denarja, tudi EBRD. Ker če gre v stečaj bojo nasrkale, podobno kot so slovenske banke pri stečajih.

Stvar pa je v tem, da so Mercatorjeve nepremičnine vredne več, kot znaša kupnina za Mercator. In na ta način misli Agrokor zaslužit denar za prevzem.
Torej po prevzemu Mercator razkosajo, določene dele prodajo, preostale dele pa finančno izčrpajo in s tem poplačajo kupnino in še nekaj zraven zaslužijo s čimer rešijo sebe pred propadom.
Zato tudi rabijo odlog plačila, preden lahko plačajo, morajo denar potegnit iz Mercatorja.

In ne, NLB ne bi dobila nobenega dodatnega denarja. Eden izmed pogojev nakupa je tudi da banke podaljšajo tudi kredite Mercatorju.
Tako je!

krneki0001 ::

Merkator ima več denarja kot agrokor. Lahko bi mi kupili agrokor in ga razkosali pa prodali in s tem zaslužili.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

BALAST ::

Seveda bi lahko, samo kaj ko pri nas tajkuni nimajo več moči pri bankah. Kordež in Bavčar sta tako delala, pa so jima kriminalisti nastavili past.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

krneki0001 ::

fosil je izjavil:


In ne, NLB ne bi dobila nobenega dodatnega denarja. Eden izmed pogojev nakupa je tudi da banke podaljšajo tudi kredite Mercatorju.


Ena izmed stvari je točno ta, da bi NLB od EBRD-ja dobila dodatnih 190 miljonov evrov + denar od agrokorja (vprašanje kdaj).
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Mr.B ::

Potem pa poči balonček. No vsaj v Sloveniji. En instant trgovski center stane samo v Sloveniji tako lepo bajno, čeprav pa gradijo z istim modularnim načinom, torej že s predhodno ulitimi moduli....Ampak pri nas je to znanost, ki stane. Nekretnina ni vredna nič, če se ne treži, morda po modelu kordeža, sam sebi oddajaš ?

Realno gledano, je Jankovič misli da bo dobil denar od delnic takoj, oziroma jih bo špekulativno prodal, pa se kot kaže to ni zgodilao, pa je sedaj kao proti. Bodimo realni, ko bodo začeli odpirati tiste zaprašene fascike, ki so romali v Postojno, se lahko zgodi da bo ostal tudi brez teh delnic.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mr.B ()

BALAST ::

Po samoovadenem županu Drolcu se je tudi nehal gradit Merkator center v Komendi. Čaka investitorja ampak se mi zdi da bo prej center za odvisnike, kot pa trgovina.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

gendale ::

in kaj je narobe s centrom za odvisnike
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

Double_J ::

Na TV je bilo soočenje. Tale Golob iz AUKN je politikant brez primere.

Sicer pa naj Agrokor počaka še par let in bo dovolj 80milijonov, ne pa 800 kot sedaj. Pa dvomim da je za slabo stanje Merkatorja kriva prodaja v času Janševe vlade, kaj pa je razlika ali ima Mercator v lasti paradržavni sklad, ali pa državna banka?

Očitno bi Mercator bil v težavah tudi če bi ga še danes vodil Janković. Ker tam trenutno kupujejo samo razni upokojenci, kar pa ni dovolj. Se ne obnese.
Dve šivanki...

Karaya 52 ::

Mercatorju se je zgodila EU, tocneje prosti trg in prihod Lidla, Hofra in Eurospina. Ljudje pac kupujejo kjer zelijo in prav noben uradnik in politikant jim nima pravica soliti pameti kje in kaj bi morali kupovati. Pred vstopom je drzava scitila Mercator, zato ni cudno, da je ta pozrl vso konkrenco. Danes govoriti o drzavni srebrnini je totalna neumnost. Ce se res tako sveti, zakaj je potem samo en resen kupec? Zakaj Jankovic govori o razprodaji? Je ze kdo videl razprodajo, na kateri prodajajo dobre zazeljene izdelke po nizki ceni, kupcev pa prakticno ni? Osnovna logika pravi da lazejo ali pa nimajo pojma.

Tilen ::

413120536c6f76656e696a612c20642e642e

djordjevic ::

Karaya 52: A Spar in Tuš sta pa bila ves čas kaj? So ti tiščali pištolo na glavo, da si moral kupovati izdelke v Mercatorju? Poleg tega pa je primerjava diskontov ala Lidl preprosto deplasirano za razpravo, ki jo ti kao skušaš voditi. Dve različni trgovini z dvema povsem različnima konceptoma prodaje. Ampak, ja, Mercator je neo-socialistični (ali kaj ste si že izmislili), zato je evil, Lidl pa sta ustanovila brata podjetnika, torej je nujno najbolj kulejša stvar na svetu. Mater, po svoje bi prav rad živel v tako preprostem svetu kot nekateri. >:D
No grave is deep enough to keep us in chains.

Karaya 52 ::

Tega si nisem sam izmislil - imeti tri mocne trgovce, ki so si razdelili trg pred prihodom diskontov. Slednje so blokirali, tako kot so propadle vse manjse privatne trgovine. Verjetno unikum v svetu. Kaksna je bila ponudba v LJ pred leti, pa verjetno tako ze sam ves.

T-h-o-r ::

jaz sem pa mislil, da so majhne trgovine izumrle, ker ljudje nimajo interesa kupovati v njih
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Mipe ::

Ne, vedno je bilo dovolj ljudi. Le te male trgovini so prevzeli in jih zaprli ali pa vsilili lastno blagovno znamko, da bi ljudje šli kupovat v supermarkete.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mipe ()

Karaya 52 ::

Malo resnosti. Druzniske trgovine so nekaj najbolj normalnega v svetu, ce so v Sloveniji vse spravili v jarek, to se ne pomeni da ni za njih trga.

Sicer se nam pa ze Hrvatje smejijo, upraviceno (da ne bo djordji mislil, da se samo nek karaya buni, hihi).

Zgodovina sprememb…

fosil ::

Hrvatje se nimajo kej smejat.
Agrokor je enostavno slabo stoječa firma, ki se bo verjetno potopila.
Nedavno nazaj je Atlatic grupa prevzela DrogoKolinsko in ni bilo večjih težav, ker je Atlantic grupa dobro stoječa firma.
Podobno je s prevzemom Fructala s strani srbskega Nectarja.
Pa očitno so hrvatje pozabili tudi na prodajo Sunčanega Hvara.
Tako je!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fosil ()

Loocas ::

Hrvati nam smejijo??? A si na glavo padu?
Dejansko nas na hrvaških forumih prav odvračajo od tega prevzema.
Agrokor je generator nelikvidnosti na Hrvaškem (preko 40mrd kun je zapadlih neplačanih terjatev v hrvaškem gospodarstvu, če si lahko predstavljate to številko) ter zapufan preko glave (cca 2.6mrd EUR). Poleg tega pa precej blizu bivši HDZjevski politiki od katere prejema vsako leto kar zajetne novce iz proračuna. Brez teh injekcij bi Agrokor praktično vsako leto končal v rdečih številkah. Tole se bo zdaj nehalo.

Pravzaprav je prav noro, da se tako finančno nesposobno podjetje spravlja v nakupe ne tako bistveno manjšega tekmeca, kot je Mercator.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Loocas ()

T-h-o-r ::

Karaya 52 je izjavil:

Malo resnosti. Druzniske trgovine so nekaj najbolj normalnega v svetu, ce so v Sloveniji vse spravili v jarek, to se ne pomeni da ni za njih trga.

Sicer se nam pa ze Hrvatje smejijo, upraviceno (da ne bo djordji mislil, da se samo nek karaya buni, hihi).


tudi v zda je wallmart uničil večino ma and pa trgovin
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Karaya 52 ::

Loocas je izjavil:

Hrvati nam smejijo??? A si na glavo padu?
Dejansko nas na hrvaških forumih prav odvračajo od tega prevzema.
Agrokor je generator nelikvidnosti na Hrvaškem (preko 40mrd kun je zapadlih neplačanih terjatev v hrvaškem gospodarstvu, če si lahko predstavljate to številko) ter zapufan preko glave (cca 2.6mrd EUR). Poleg tega pa precej blizu bivši HDZjevski politiki od katere prejema vsako leto kar zajetne novce iz proračuna. Brez teh injekcij bi Agrokor praktično vsako leto končal v rdečih številkah. Tole se bo zdaj nehalo.

Pravzaprav je prav noro, da se tako finančno nesposobno podjetje spravlja v nakupe ne tako bistveno manjšega tekmeca, kot je Mercator.


Ce deluje pravna drzava, se neplacane obvezosti lahko hitro izterja z obrestmi vred. Spet smo tu. Js bi v ustavo zapisal locenost drzave od gospodarstva, tako bi prva skrbela samo za ucinkovit sistem in problemi bi se hitro resevali. Seveda pa je kaj podobnega v Sloveniji nemogoce izpeljati, ker je tudi drzava, kot najvecji posredni delnicar vpletena v kup primerov placilne nediscipline.

Sicer pa sploh ne gre za vprasanje komu Mercator, privatno podjetje, prodati. Gre za enostavno vprasanje principa, do kod lahko sezejo drzavne lovke. Npr. zakaj agencija, ki je zadolzena za varnost drzave, Sova, nadleguje upravi NLB in Mercatorja. To smrdi po Udbi.

fosil ::

Ce deluje pravna drzava

Pogovarjamo se o Sloveniji in Hrvaški, torej ni nobenega če-ja. Pravna država ne deluje.
Tako je!

AngelOfDeath ::

Karaya 52 je izjavil:

Mercatorju se je zgodila EU, tocneje prosti trg in prihod Lidla, Hofra in Eurospina. Ljudje pac kupujejo kjer zelijo in prav noben uradnik in politikant jim nima pravica soliti pameti kje in kaj bi morali kupovati. Pred vstopom je drzava scitila Mercator, zato ni cudno, da je ta pozrl vso konkrenco. Danes govoriti o drzavni srebrnini je totalna neumnost. Ce se res tako sveti, zakaj je potem samo en resen kupec? Zakaj Jankovic govori o razprodaji? Je ze kdo videl razprodajo, na kateri prodajajo dobre zazeljene izdelke po nizki ceni, kupcev pa prakticno ni? Osnovna logika pravi da lazejo ali pa nimajo pojma.



Mečkatorju se je zgodila Smrekica. Ko se je pojavila Smrekica je Mečkator izgubil več kot 50% kupcev.
edit: Slovnica

Yohan del Sud ::

Ja smrekca pa lekrek (tuš ima isto težavo) jim kopljejo grob in diskonti. Pa recesija. Vmes pa še zgrešena politika "razvajanja".

Kaj mene briga, če me blažeče masirajo medtem ko kupujem bio jogurt za 30 centov, najcenejšega akcijskega vinčka 2,30 in slovenski paradajz za 2 eur po kilo, če si tega ne morem privoščit in pri konkurenci to na hitro in brezosebno pošopajo skozi blagajno za vsaj 30% manj cene ... Da o zamrznjenem programu sploh ne govorim. Se splača odpešačit kakšen km dalje ...

Mi je res žal za vse zaposlene, 10000 vas, ampak kapitalizem se tako ne fura. Vsaj na dolgi rok ne.
www.strancar.com

Zgodovina sprememb…

Karaya 52 ::

10.000 zaposlenih ne bo nikamor slo. Danes je potreba po X zaposlenih v trgovini, jutri bo ta cifra bolj ali manj ista, ker je avtomatizacija na tem podrocju zelo pocasna. Kje in v kaksnih delezih bodo pa X zaposleni, pa v bistvu ni toliko pomembno. Ko Hofer odpira trgovine po drzavi, zaposljuje ljudi, nekaj iz bazena Mercatorja, nekaj iz Tusa, nekaj pa je novih.

T-h-o-r ::

ampak hofer jih zaposluje za 4 ure
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

kmetek ::

Direktorčki in vsi na višjih mestih nižje plače pa bo. Pa malenkost nižje cene v Mečkatorju pa bo :)

Tilen ::

Se ne spomnim kdaj sem nazadnje kupoval v Mercatorju. Najraje grem v Leclerc ali Hofer, ker sta (med drugim) tudi najbližje.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Pšenični ::

http://www.24ur.com/novice/gospodarstvo...

"Skupina Mercator je v prvem polletju spet ustvarila čisti dobiček. Bilo ga je za 15,3 milijona evrov, so danes sporočili iz trgovske družbe v lasti hrvaškega Agrokorja, ki je sredi lanskega leta še beležila 13,7 milijona evrov izgube. Prihodki od prodaje so se v tem času zmanjšali za odstotek na nekaj manj kot 1,3 milijona evrov."

Prodaja Mercatorja, je bila zgleda njegova edina možnost da preživi. In, sem bil pravkar v Mercatorju, v trgovini, se čuti boljša ponudba, zlasti meso je poceni. In sadje zadnje čase. Ceneje kot v Hoferju.

Zgodovina sprememb…

seba-beba ::

Dobiček so ustvarili s prodajo svojih nakupovalnih centrov, katere pa so potem vzeli nazaj v najem. Sam Mercator tako ni nič bolj uspešen kot pred prevzemom.

Seveda je cenejša ponudba, ko pa so slovenske izdelke nadomestili izdelki iz Hrvaške, Madžarske itd... Mi smo redni kupci pri Mercatorju in gre v zadnje letu ponudba/kvaliteta vse bolj navzdol kot pa navzgor.

Da ne bo pomote, sem sicer zagovornik privatizacije vendar ne take kot v primeru Mercatorja, ki se ga je prodalo Agrokorju, kateri ima v lasti tudi hrvaške pridelovalce hrane. Tako pravzaprav ni bilo drugega za pričakovati, kot pa da bodo police zasedli hrvaški izdelki (tudi do 50 % cenejši kot slovenski), kateri bodo zaradi nizke cene počasi izpodrinili slovenske.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: seba-beba ()

Shegevara ::

špar, hofer in lidl preprosto zmagajo. Mercatorja niti povoham ne več, ušivi hrvatarji.

Pšenični ::

seba-beba je izjavil:

Dobiček so ustvarili s prodajo svojih nakupovalnih centrov, katere pa so potem vzeli nazaj v najem. Sam Mercator tako ni nič bolj uspešen kot pred prevzemom.

Seveda je cenejša ponudba, ko pa so slovenske izdelke nadomestili izdelki iz Hrvaške, Madžarske itd... Mi smo redni kupci pri Mercatorju in gre v zadnje letu ponudba/kvaliteta vse bolj navzdol kot pa navzgor.

Da ne bo pomote, sem sicer zagovornik privatizacije vendar ne take kot v primeru Mercatorja, ki se ga je prodalo Agrokorju, kateri ima v lasti tudi hrvaške pridelovalce hrane. Tako pravzaprav ni bilo drugega za pričakovati, kot pa da bodo police zasedli hrvaški izdelki (tudi do 50 % cenejši kot slovenski), kateri bodo zaradi nizke cene počasi izpodrinili slovenske.



In kaj je boljše za potrošnika, kot nižje cene in sprejemljiva kvaliteta??

lambda ::

Kdo je pa rekel, da je kvaliteta sprejemljiva?

Pšenični ::

lambda je izjavil:

Kdo je pa rekel, da je kvaliteta sprejemljiva?



Meni se zdi sprejemljiva. Glede na ceno. Tud se je na tem forumu hvalil Mercator, na vse pretege. Zdej ko so spustili cene in ni več naš, zdej je pa vse slabo.

Meni je bil prej predrag. Je blo preveč parazitov gor obešenih verjetno, zato niso naši spustili cene.

Smrekar1 ::

seba-beba je izjavil:

Tako pravzaprav ni bilo drugega za pričakovati, kot pa da bodo police zasedli hrvaški izdelki (tudi do 50 % cenejši kot slovenski), kateri bodo zaradi nizke cene počasi izpodrinili slovenske.


Kateri izdelki pa so to? Kar vidim hrvaškega je praviloma dražje kot naše.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Eurospin vs Mercator (kvaliteta izdelkov) (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18650215 (28613) gruntfürmich
»

Prodaja Merkatorja (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
29553383 (32642) LeQuack
»

Agrokor v stečaj? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10123049 (19566) arnecan1
»

Slovenski paradižnik v Lidlu cenejši kot v Mercatorju (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6315811 (11802) Utk
»

Slovenski jogurt v Hoferju cenejši kot v Mercatorju (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28256051 (40819) cholt45

Več podobnih tem