» »

Keeps coming back...Mercator

Keeps coming back...Mercator

«
1
2

Daedalus ::

Link, bojda je sedaj uradno. Pa me ne zanima to, precej normalno dogajanje, bolj me zanima, kako se bo zdaj gledalo na "podmizno" prodajanje Mercatorja domačim "ponudnikom." Sploh lahko tole rata zanimivo, če se bo še kdo vključil v bidanje za kak delež. Se mi pa zdi, da bo tale gužva okoli Merkatorija na laž postavla vladno "prodajo" le-tega.

Komentarji?


p.s. - zanimiva mi je tudi tale srbofobija okoli možnega vstopa srbskih lastnikov v Mercator. Kaže na to, kako nezrelo je tole okolje...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Thomas ::

> Ker je to vodilna londonska upravljalska skupina (z dvema milijardama dolarjev portfelja)

Uh, s toliko denarja, si pa med naložbenimi skladi - klošar.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Nameless One ::

Razlika med 38.000 in 41.000 SIT za ceno delnice pa res ni tako velika (približno 8%), delnice pa so imeli v tem času v lasti že dosti več kot pol leta, poleg tega pa bodo morali od razlike plačati še 20% davka državi. Seveda pa so novi lastniki prevzeli tudi možnost manjše cene delnice pri prodaji.

Če pa bo cena delnice naraste proti 200 Eurom, potem je pa jasno da je bila vladna odločitev napačna.

zee ::

da je bila odločitev vlade o prodaji deležva v Mercatorju napačna, se ve že dlje časa ...
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Thomas ::

Povsem pravilna odločitev. Država se mora iz gospodarstva seveda umakniti - čimprej. Država NI borzni špekulant oziroma investitor.

Razen, če bi radi socializem, kakor se trenutno tudi Francozi tepejo zanj.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Daedalus ::

Pravilna odločitev že, sam izvedba je bla milorečeno - čudna. Sicer pa bomo vidli, kaj se bo s ceno delnice dogajalo naprej.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Arrivo ::

Znano je, da je vlada Janeza J. izvedla preprodajo Mercatorja samo zato, da je kasneje prevzela nadzor nad DELO-m .

Nihče pa ni pričakoval, da je Jankovič tako močan in da bo prek Rusov ucenjeval prodajo Mercatorja za nadaljno izdobavo plina Istrabenzu .
Ja ja to drži !!!

Oxford ::

Po moje je težko verjetno, da namerava Jankovič sam kupiti Mercator. Za kaj takega potrebno imeti kar nekaj "šoldov". Drugo pa je, če je za to novačil naokoli potencialne investitorje. Vendar mu tudi v tem primeru manjka kar nekaj kapitala, da bi mu taisti investitorji kar prepustili mesto predsednika uprave. Ali pač?

Je pa za tem ena "mučka", ker ima družba Altima Partners baje sedež na Kajmanskih otokih. Možno, da zato ker se izogibajo davkom, lahko pa tudi ker nekaj prikrivajo.

krneki0001 ::

Jankovič je javno priznal, da on nima nič s to prodajo in da se on s tem ne ukvarja čisto nič. Bo pa pomagal manjšim delničarjem, da ne bodo ogoljufani.

cirecire ::

Za vsemi temi londonskimi posli s srbsko mafijo in Miloševićevimi tajkuni stoji Zoran Janković, ki je za medije lagal, da se gre v London učit angleščine v resnici pa se je tam družil s Srbi in sklepal sumljive posle samo, da bi se vrnil na čelo Mercatorja...

Moram priznati, da sem bil lansko leto malo v dilemi, če je prav, da so odstavili Jankovića, danes pa sem res hvaležen vsem, ki so nagnali iz Mercatorja tega prevaranta Jankovića...

Pa še to. Ni slučajno, da se ravno v tem trenutku zopet v Srbiji pojavljajo grožnje z ekonomskimi blokadami Slovenije in pa skonstruirane zgodbe o zločinih na Holemecu, ki jih nikoli ni bilo.

Tisti Beko iz Srbije s katerimi dela posle Janković pa je eden od zloglasnih Miloševićevih tajkunov, ki je obogatel v času Miloševićeve diktature...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cirecire ()

goku :) ::

Fantje naj vas najprej opozorim, da danes okoli 20.00 preklopite na pop tv....

Moje mnenje o prodaji Mercatorja pa je sledeče. Čisto vseeno mi je po kakšni ceni bojo sedaj prodajali, Res je, da bi morala vlada malce bolj javno prodajati.... vemo pa kakšni so bili interesi te prodaje (malce sumljiva pot pravitizacije) Menim da bi lahko mama drzava v enem letu prodala ogromen del podjetkij, ki so roko na srce ze zelo zrela za prodajo.
Napisal sem, da mi je vseeno po koliko ga prodajajo (nimam nobene delnice) ni mi pa vseeno komu bodo prodali. Mercator ima na svojih policah zelo velik delez izdelkov slovenskih proizvajalcev (zivilcev) Menim, da bo ob tem prevzemu čakalo slovenske zivilce tezko obdobje. Zato bi rajši videl, da prevzame Mercator nekdo iz zahoda, ki verjetno nebi imel takšnih interesov!
Navijanje je kamen modrosti

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: goku :) ()

jype ::

Kaksnih interesov? A ste nore gobe jedl? Pejte pogledat v Interspar kaksne interese ma _vsaka_ normalna gospodarska druzba.

cire: Se pravi je bolje da nesposobni zlocinski prevaranti zaserjejo Mercator, kot da sposoben zlocinski prevarant dobro skrbi zanj? Skratka, ni vazno a je butast al ne, samo da ni rdec?

Calligula ::

Mal bluzite vsi po vrsti.

1. Sem ze rped casom rekel, da se bo Jankovic ziuher vrnil z kakim tujim partnerjem, ker v tujini znajo cenit kvaliteten kader in ne jebejo politicnih zamenjav.

2. Thomas, drzava ima dolznost z javnim premozenjem delat modro. Od kje tebi, da ni borzni spekulant. Edini razlog, da se kao zaposluje izobrazene ljudi je ta, da naj bi bili sposobni. Ce to niso nimajo v vladi in drzavni upravi kaj delat kaj sele sklepat milijardne posle.

3. To ni privatizacija ampak prelastninjenje kjer se za male pare firme pod mizo prodaja "prijateljem" skratka korupcija.

4. Cirecrie kaj ti ni jasno. Istrabenz dela posle z Bekom. Oni so ze zdavnaj podpisali pogodbo z njim za odprodajo vec kot 30% MErcatorja njemu,.. stko da ne vem kaj bluzis. Nehsj tlacit ekonomijo v tvoj mali retardiran politicno omejen kvadratek.

5. Istrabenz je sprozil lazne govorice, da je Jankovic v Srbiji na pogovorih z Bekom, Jankovic se je pa TAKOJ dal slikat v LJ, da pokaze, da bi samo radi obrnili ces, da je on hotel Mercator Srbom prodat medtem, ko je v bistvu Istrabenz to zelel naredit.

6. Normalno je, da se bodo nalozbeniki radi pogovarjali z Jankovicem. Je priznano idealen vodja za Mercator in kapitala ne zanimajo razne butaste domneve kakega forumovca ampak kvaliteta, ker je naloga skladov, da se plemenitijo, medtem ko pri slovenskih firmah, ki so vpletene pa je edino vodilo ,da ostanejo stvari ne v nacionalnih rokah ampak rokah "druzinskih prijateljev" in kuzel politike.


A se jaz motim ali si ti Cirecire enkrat rekel, da si ekonomist?!?

Daedalus ::

Za vsemi temi londonskimi posli s srbsko mafijo in Miloševićevimi tajkuni stoji Zoran Janković, ki je za medije lagal, da se gre v London učit angleščine v resnici pa se je tam družil s Srbi in sklepal sumljive posle samo, da bi se vrnil na čelo Mercatorja...

Če na trgu z dobro ponudbo premaga konkurente, kaj je narobe s tem? Kaj pa je narobe s tem, kar je država naredila s prodajo Mercatorja?


Samo ta dva vprašanja sta mi zanimiva, nič drugega.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

krneki0001 ::

Če na trgu z dobro ponudbo premaga konkurente, kaj je narobe s tem?

S tem ni nič narobe, to je celo zaželjeno.

Kaj pa je narobe s tem, kar je država naredila s prodajo Mercatorja?

Narobe je to da se je to dogajalo pod mizo in da sdo prodali delnice z izgubo, ki si je nebi smeli privoščit.

Jst ::

Hecno, kaj dela naša vlada pri prodaji svojih podjetij. Vsepovsod neke govorice, očitki in laži.

Srbi&Jankovič. Takoj je dal intervju v Sloveniji, tako da to ni res. Sicer je Srbska vlada uradno naznanila, da se zanimajo za nakup Mercatorja, ampak tukaj Jankovič nima prstov zraven. Kar se pa tiče Altimo, pa uraden odgovor pričakujemo. Če se res zanimajo in Jankoviču ponudijo stolček, je pa edino pravilno, ker je človek nadpovprečno dobro vodil podjetje zadnja leta. Dober kader se sam hvali, a ne? Pa sej je to v interesu v času kapitalizma - da namreč trg delodajalcev določi kdor je sposoben za kaj takšnega.

Sramotno je pa od vlade, da komentarje v stilu "kapital sumljivega izvora." Kapital je kapital. Če se proda najboljšemu ponudniku ni nič narobe. Celo zaželjeno je. Ali pa bo vlada pod mizo porihtala stvari? A se nismo tega že preveč nagledali v času prejšnje vlade? Kje so volilne obljube?

Meni zgleda, da vsako točko/obljubo, ki so jo tako vehementno poudarjali politiki pred volitvami, sedaj izvajajo NOT operacijo nad njo.

Dr Evil ::

Sramotno je pa od vlade, da komentarje v stilu "kapital sumljivega izvora." Kapital je kapital.


Sej mafijaši tud tak mislijo.

Calligula ::

He he, kok so res smesni s temi ubupanimi poskusi v stilu "sumljiv kapital" buahahaha.

K otroci, najbolj smesno je pa, da bo vecina cudnih Slovencev nasedla metanju peska v oci..

Daedalus ::

IMO smo priča "ekonomskemu" nacionalizmu...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Boeing ::

Na hitro:

Jankovič je javno priznal, da on nima nič s to prodajo in da se on s tem ne ukvarja čisto nič. Bo pa pomagal manjšim delničarjem, da ne bodo ogoljufani.

Seveda. Jankovič je zdaj po novem ATVP, karitas, davčna in policaj, vse obenem... for free, seveda...

...ker v tujini znajo cenit kvaliteten kader in ne jebejo politicnih zamenjav.

In kdo naj bi bil po tvoje ta kader? Jankovič ?
Daj nehaj, prosim... preden se začnem smejat. Razgledan tip kot si, bi lahko videl vsaj malo dlje od lokalnega časopisa. In ja, tudi v tujini se "dela politika", ne samo pri nas. Politične menjave so point vsega cirkusa...

...Je priznano idealen vodja za Mercator...
Dobra lutka in fina mivka v oči, to vsekakor... Vodja pa zaziher ne. Pravih vodij se ne vidi in ne sliši, se o njih zelo malo piše in še manj ve. :)

Če se proda najboljšemu ponudniku ni nič narobe. Celo zaželjeno je.

Vsekakor, se strinjam. Problem je v načinu, po katerem se določa "najboljšega ponudnika". Če je to najvišja ponujena vsota za delnico in jasen poslovni načrt oz. strategija, je vsa stvar OK... če pa ni (kar mislim, da tu ni), potem pa ni OK.


Dejstvo je, da se pri tem prevzemu ne gre za igro "dejmo investirat, da bomo pol fino zaslužl", ampak bolj za revanširanje med "old boysi" in "new boysi". Trenutno old boysi _rahlo_ podjebavajo new boyse.

In ne, igra se s to potezo še zdaleč ni zaključila. Stay tuned :)
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Boeing ()

cekr ::

Zoki še kakšen dan nazaj ni hotel nič slišati, da bi imel kaj s tem mešetarjenjem z delnicami. Danes je priznal prav vse. Celo to, da se je srečal s svojim "rodžakom" v Zagrebu.

Glede na do sedaj znane informacije, je zelo verjetno, da bi se to zgodilo tudi v primeru, ča ga lani ne bi odstranili, samo za precej manjše denarce bi se šlo.

Je pa zanimivo, da so najbolj pohiteli s prodajo ravno tisti, ki so Mercator najbolj hvalili.
Mogoče bi se lahko tudi vprašali, s "čigavim" denarjem so si ti kupovali delnice.
Verjetno je to samo vračanje dolgov svojim botrom, ker tudi z njihovimi "skromnimi"
plačami niso mogli priti do takšnih številk.
Sicer pa Mercator ni edini takšni primer. Eden se je zgodil pred tedni z ostanki Iskre.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

krneki0001 ::

Na koncu bo sloveniaj ostala brez svojih stvari, ker bodo vse prodali tujcem. Čez 10 let bodo pa nazaj odkupovali po 100 ali večkrat višji ceni.
Men je vseeno kr nej vse prodajo - prej bodo prodal, prej bodo pokazal, kaj so hotl. Ker pol k jim bo od prodanega zmanjkal denarja bodo davke nabil do neba zaradi njihove požrešnosti.

Tut banke hočejo prodat. NLB jim vsako leto da 20 miljard dobička v proračun, ampak ko jo bodo prodali bodo pa dobili 200 miljard, ampak isto bi dobili v 10ih ali še manj letih od banke, pa še v naših rokah bi ostala, tko ko bo pa v rokah tujcev, država bo denar zapravla, v naslednjih letih pa ne bo nič več za državo iz te banke - mogoče kaki ostanki, ker tujci bodo že tko naštimal da ne bodo državi dost plačal ogromnih davkov.

Dr Evil ::

Čudim se,da nekateri ZOKija še naprej zagovarjate in mu pripisujete nadnaravne sposobnosti,ko pa je jasno,da je vse bila le propaganda.ZOKI je del foruma 21,mercator pa en od finančnih stebrov.


Le zakaj Lahovnik(beba):D ,ni pri prodaji Leka tako tulil?Zato,ker mu niso naročili.

Za Mrkaića pa bi rekel,da je tip popoln amater v politiki in v svoji romanci do liberalizma,slep.


Frajer bi zares prodal stično točko slovenke prehrambene industrije.:\

antonija ::

In takrat ne bo vec drzava skrbela za tvojo (in mojo) rit ampak ti (in jaz) sam. Kapitalizem, jebiga. Ce bi pa rad prejsnji sistem imamo pa se vedno komunisticno partijo ki sodeluje na vsakih volitvah...

Drzava nima kaj za delat s firmami. Treba jih je dat "v obtok" da bojo ali uspesne ali propadle, ne jih pa vzdrzevat na life supportu v nedogled.

Ce se pa pri prodajo drzavnih delezov dogajajo nelegalni posli pa kaznovat krivce. Kdo so pa krivci bo moralo pa sodisce razsodit, ne pa nekaj vsevednih uporabnikov tega foruma.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Dr Evil ::

Vsak bumbar ve,da se določene firme,tiste za državo strateškega pomena ne prodaja,bodisi zaradi ekonomskega bodisi nacionalnega razloga.Pri nas kar obeh.Samo poglejmo,kako Italjani kupujejo na primorksem,avstrijci pa na štajerskem.

Slovenija ne more bit liberalno urejeno tržišče,če to naši,dosti močnejši sosedi niso.Ker če to bomo,pol se nam bo zgodilo to,kar se je hrvaški.Malo kaj je še v hrvaških rokah iz enostavnega razloga.Mi nimamo kapitalistov,ki bi bili dovolj močni,se zoperstavit tujim.Mi smo šibkejši.Liberalizem pa je ljubljenček močnejših.


Liberalizem ja pri malih in srednjih podjetjih in NE pri gospodarskih temeljih naše države.

krneki0001 ::

Krivcev ne bodo nikoli kaznovali, ker imamo sodišča po meri vlade. Tisti ki se vladi ne uklonijo letijo iz službe, to se je dobro pokazalo pri duhovniku, ki je 30 let pedofiliral otroke. Tožilko so vrgli iz službe, njemu so se pa javno opravičili, ker je revček nedolžen.

Antonija, mislim da se orenk motiš. Že sedaj plačujemo davke v višini 55% svoje plače, če to še povišajo, bomo pa nasankal. Poleg tega vsako stvar ki jo kupiš plačaš davek, če imaš nepremičnino boš plačal davek, zdej se menijo za avtomobile - da boš plačeval davek. Poleg tega plačaš nekatere stvari celo dvakrat - cestnino definitvno plačaš dvakrat, enkrat ob registraciji in drugič ko prideš na avtocesto. Nekatere davke na davke plačujemo - če je to cena kapitalizma, potem sem raje v socialni državi.
Tudi nekatere druge države so orenk socialne(švedska, finska) pa imajo kapitalizem. Res pa da imajo drago socialo - zadeva jih košta, ampak živijo pa dobro. Samo mi se po njih ne bomo zgledoval, mi bomo raje pobral od vsega kapitalizma najslabše in bomo morali s tem živeti.

antonija ::

Mi nismo v kapitalizmu. Solanje je zastonj (razen materiala), zdravljenje je prekeleto poceni,... Se vedno smo socialna drzava. Ukinimo davke ampak zdraven se socialo. To pa ne, a?

Ne me narobe razumet: Jaz bi tud imel drzavo brez davkov, ki mi placuje solanje, zdravljenje,... pa zdraven naj bo se lastnik vseh vecjih firm in jih (magar) umetno vzdrzuje samo zato da so delovna mesta... denar naj pa dobiva.. na lotu ;)

Firme so zato na svetu da nosijo lastnikom profit. Pika. To, da zdraven prodajajo izdelke, prodajajo storitve,... je samo nacin kako narest cimvecji dobicek. To je kapitalizem.

Krivci pa ze pregovorno vedno dobro pridejo skoz, samo o tem v kaksni drugi temi.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Daedalus ::

Dr. Evil - pol zagovarjaš protekcionizem in državno intervencijo? Kdo pa bo razsojal, kaj je ključno? Vsakokratna koalicija? Mislim, da smo takih "presoj" meli že dovolj, vključno s sedanjimi. Ja, smo malo gospodarstvo in si ravno zaradi tega ne moremo privoščiti protekcionističnih ukrepov. Poleg tega res rajši vidim, da ima firmo v lasti tujec, ki bo z njo ravnal tako, da bo uspešna, kot pa da jo politiki uporabljajo za plačilno valuto za razne usluge in protiusluge.

Spodobno urejena država, kjer gospodarstvo lavfa tako kot more in v kateri je življenjski standard visok, javni sektor pa ni 300 kilski debeluh - pa tudi nima težav pri davčnem izplenu, kot je nasprotno poskusil namigovat nebivedu. Je pa res, da je za tako državo treba trud, od prvega dneva mandata naprej. Ne pa da se malo potalajo bonusi med "zaslužne", pa prevzema nadzor nad vsemi možnimi segmenti gospodarstva in družbe, malo straši z nekimi "reformami," pol je pa tu že itak volilno leto, ko pa ne smemo vznemirjat volilcev. Pa usklajeno delovanje vladi tud ne bi škodlo, ne pa da si ukrepi marsikje nasprotujejo...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Dr Evil ::

Dr. Evil - pol zagovarjaš protekcionizem in državno intervencijo? Kdo pa bo razsojal, kaj je ključno? Vsakokratna koalicija?


Dokler stvar ni transparentna,JA.In ta protekcionizem se ne gredo samo pri nas,ki smo zelo majhna in šibka ekonomija,ampak tudi v Franciji(vse),Nemčija(Telekom,TV postaje,Italija-mafija) itd.

Jaz sem proti mednarodnem liberalizmu,ker močnejši enostavno niso na tako visokem nivoju,da ne bi podlegli teritojalnim apetitom.


Sem pa za popolni liberalizem znotraj nacionalne ekonomije in mednarodni na nivoju malega in srednjega podjetništva.

Ne se slepit,da se gre le za profit.Od zadaj so še drugačni interesi.

Naj se popolnoma liberalizirajo močnejše ekonomije,nato se bodo tudi šibkejše.

tilen232 ::

Včeraj se je v Trenjih končno našel nekdo, ki je tistim nadutežem Jankoviću in Lahovniku povedal tisto kar jim gre. To je bil Stojan Zdolšek.

Lahovnik kvazi doktor za malo šolo...njegovemu doktoratu se od včeraj naprej smeji cela Slo.

Janković pa je končno pokazal tisto kar je. Brez politične podpore je navadna nula prevarant in špekulant, ki je hotel Mercator prodati na Kajmanske otoke. On bi postal lastnik 1/4 Mercatorja, 1/4 pa bi dobila srbska mafija.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tilen232 ()

Boeing ::

In zgodil se je Deja Vu...
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

drejc ::

In ta protekcionizem se ne gredo samo pri nas,ki smo zelo majhna in šibka ekonomija,ampak tudi v Franciji(vse),Nemčija(Telekom,TV postaje,Italija-mafija) itd.


In ne samo tod. Tudi najmočnejša ekonomija (Združene države amerike) se tako špilajo z pšenico, jeklom,... Kar sicer meni ni pogodu, ampak če se že špilamo z odprtimi kartami, se dajmo vsi ali imamo pa lahko vsi svoje izjeme (kakor JE povsod po svetu trenutno).


EDIT: ne da bi bil paranoičen, ampak ko se govori o sumljivem kapitalu parih miljard dolarjev s Kajmanskih otokov(kar JE malo v tej ligi), kojci pomislim na Soroša in njegove subverzivne akcije... To pa zna škodovat in je vredno vseh možnih vzvodov da se preveri tele investitorje od znotrej navzven.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: drejc ()

Thomas ::

Moja malenkost je nekje med Zdolškom (tipček mi je bil všeč že, ko je bil še levičar - brez heca!) in Mrkaićem.

Strinjam se z Zdolškom, da država MORA gledati, da nekdo ne pere denarja z nakupi firm registriranih v njenih knjigah. Ne smemo dopustiti, da nam Mercator kupi Sudanska vlada - za pol svojega proračuna - da nakontrira Drnovšku za Darfur. Ali pa neomiloševičevska Srbija, da mu nakontrira za Kosovo. Naprimer.

Strinjam se z Zdolškovo interpretacijo, da če bi Istrabenz in Laško dobila tako darilo kot bluzi LDS, bi njihove delnice šle v nebo. Ali kar je isto, da je Lahovnik en kekec.

Od tu naprej se strinjam z Mrkaićem. Ni naloga Mercatorja, da forsira SLO živilsko industrijo. Naloga Mercatorja se je s poceni in kvalitetno robo prilizovati potrošnikom, ker tako najbolje skrbijo za svoje delničarje. Kar je njihov EDINI smisel obstoja.

Če v ta namen pomečejo SLO živilsko industrijo ven, tudi prav. Pač ni tako dobra, da bi zaslužila svoj prostor na trgu, kot tudi reprezentanca Slovenije v kriketu ne. Potem delajmo reči, za katere pa SMO dobri. Sej smo homo sapiens, ena sposobnejših pasem! Ne zgubljajmo časa z rečmi, ki nam ne ležijo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Arrivo ::

V trenutku, ko je vlada Janeza Janše prodala državne deleže v Mercatorju je ta prešel v roke tujcem .

Poglejmo primer Istrabenza.
V njegovem imenu je delnice Mercatorja kupila Banka Koper. Istrabenz pa je z omenjeno banko sklenil dogovor o upravljanju z delnicami Mercatorja .

Kar pomeni da je lastnik delnic dejansko Banka Koper, ki pa je v lasti italijanov .

Podobno, s strani tuje banke, je bil izveden nakup delnic Mercatorja za Pivovarno Laško .

Vsekakršno pihanje na nacionalne interese, naj Mercator ostane slovenski je sedaj že prepozno...
Ja ja to drži !!!

upirna ::

Arrivo -> :\

Kakšno knjigo o ekonomiji odpri.
[to sporočilo bo spremenil upirna, kadar bo to njemu pasalo]

Arrivo ::

upirna, kaj bi rad povedal ?
Ti verjetno že bereš knjige, vendar do pravih poglaviji še nisi prišel...

Ali imaš mogoče kakšen argumet, da me zanikaš ?

Poglej v delniško knjigo in se prepričaj !
Ja ja to drži !!!

Dr Evil ::

Verjetno je mislil/a na delež,procente v lasti banke koper.Sam sicer ne vem kako je velik delež,vendar dvomim,da je delež,ki ga ima banka koper,istrabenza tako velik,da bi imela vpliv pri merkatoru.Sicer pa pozabljaš na SOD in KAD.ta imata večji delež.

Arrivo ::

Ni pomembno to, ča ima Banka Koper, kakšen delež v Istrabenzu .
Ja ja to drži !!!

goku :) ::

Rad bi se malce navezal na temo, o tem, kako bi slovenski živilci izbuili prostor na Mercatorjevih policah, če bi prišlo do prevzema z juga. Včasih enostavno ne gre za kvaliteto ali ceno ampak za trg. Novi lastniki bi lahko s seboj pripeljali nove ponudnike, kljub kvalitetni ponudbi slovenskih dobaviteljev. To si ni tko težko razložit... če poberaš dobiček najprej od proizvoda, potem pa še od tega k si ga prodal... kaj lepšga.

Glede lastniških povezav.... verjetno mam v Slo najbolj zapleteno lastniško strukturo na svetu. Verjetno je čas, da dovolimo tudi tujcem, da kupijo kakšen košček


Arrivo, pa ti si čist zabluzu, noben te ne razume več
Navijanje je kamen modrosti

Dr Evil ::

Verjetno je čas, da dovolimo tudi tujcem, da kupijo kakšen košček


Fora je v tem,da mi mejimo na balkan.In balkanci iz svojih kompleksov do Slovencev,bi tujcem za slovenske firme ponudli vedno toliko,da bi tujc prodal.Zato je prodajanje naše srebrnine bilo komu zelo nevarno početje,saj bi končni lastniki,razni bekoti,na police postavli NAŠE oziroma njihovo,ne glede na kvaliteto.

Naša usoda je pač taka,da moramo bit nekoliko iznajdljiviji od naših sosedov,če hočemo obstat.


Moje pisanje boste razumeli,če se boste odpravli na forume spletnih strani kot so,www.b92.net.

Thomas ::

Former Yugoslav Republic of Slovenia, je čedalje manj vezana na tele "trge Jugovzhodne Evrope". Prva svoj relativni ekonomski pomen v svetu veča, ostale so pa še nekje globoko in daleč. Bolgarija je (za nas) pomembnejša od Srbije. Nobena pa ni preveč pomembna in v doglednem času niti ne bo.

Nova de facto železna zavesa, takorekoč.

Zato se ne bi jest preveč sekiral, kaj bi Srbijanski tajkuni radi. Če nakupijo dovolj delnic Mercatorja, jih bo to tako izčrpalo, da jih bodo kmalu prisiljeni prodati z izgubo naprej ali nazaj.

Calligula ::

Boeing,

v tujini pri najvecjih trgovcih v razvitem svetu politiki ne dovolijo vplivat. Samo v ultrasocialnih drzavah ala Francija in Nemcija so obcasno pritiski, ki pa vseeno ne uspejo.

Jankovic je bil za Mercator idealen vodja. To, da je na nek nacin bil lutka prica o tem kako bolno okolje je to, da drugace sposobnega kadra ne spusti zraven.

To, da je vse zanikal do casa, ko je zelel povedati vse je obicaj tudi na zahodu. Firme(v zasebni lasi in posamezniki) vedno vse zanikajo, do momenta, ko to njim ustreza in je to tudi njihova pravica.

Ne pozabi, da on zdaj ni tisti, ki bi upravljal javno premozenje-tudi tvoje in moje, kot to pocne trenutna oblast ampak odgovarja le lastnim interesom kar je normalno podjetnistvo in lahko po mili volji stvari razkriva ali pa ne, za drzavo in paradrzavne zadeve pa naj bi veljala nacela transparentnosti ,ki pa jih jaz v dobrem letu nikjer nisem zasledil. Zasebna podjetja pa tega niso dolzna.

In se to, dokler bi bil Jankovic pri Mercatorju, ga tudi tuji prevzemniki nebi menjali, ker ma proven track record. Ne samo to-katerakoli prevzemna trgovska veriga bi ga zelo hitro postavila na celo za celo regijo in se sirse zelo hmalu. In dokler bi bil tu, bi meli slovenski proizvajalci zagotovljen delez na policah.

Ne pa, da mamo anomalije ala dobavitelj ima v lasti kupca!?!
Itak, da Srotu ni bilo vsec, da mu je kupec postavljal pogoje ampak samo v retardiranem okolju se lahko zgodi, da se ta odnos obrne 8-O

In nacin na katerega sedaj operira Jankovic, na zahodu in v svetu investicij ni nic neobicajnega. Slovencem je to itak novo, ker s tem nimajo izkusenj. Je pa on eden redkih managerjev, ki bi sploh bil v oceh nadnacionalk kao sposoben kader. Kakega Srota nihce ne j... 5%

Zgodovina sprememb…

Dr Evil ::

Janković je politično nastavljen kader.O sposobnosti govorijo le volilci tistih strank,ki so ga tja postavle.Za ostale je Janković le ZOKI,ki je prek merkatora,po vsej verjetnosti podtalno financiral razne civilne družbe tipa forum 21.Uspeh sam ni niti slučajno čist kot solza,ampak blaten kot luža ob sončnem pomladanskem dnevu:D .ZOKI je kupoval,čeprav ne bi smel(monopolni zakon),izvajal pritisk s pomočjo političnega zaledja.ZOKI je k večjemu mafijaški uspešnež,balkanec numero uno.

To več kot očitno kažejo njegovi zadnji manevri.


BTW.Uspešneži začnejo čist spodaj in se povzpnejo z delom do vrha.Janko je že kar na vrhu začel.

Če je res tako sposoben,bo čas pokazal.Ma miljarde,ma "sposobnost">:D ,pa da vidimo,če bo sam kaj na noge spravil.Pa prosim privat!

Mati ::

In seveda je to ta isti Jankovič, ki je bil postavljen na položaj od tedanje vlade (beri LDS), ne zaradi sposobnosti pač pa, ker je pristno prijateljeval tako s Kučanom, kot z Ropom!
Tale stavek še manjka v tvojem postu Caligula!

Precej večji frajer je Mirko Tuš, ki je postavil tak imperij s svojim denarjem, pa čeprav je imel pravtako podporo g. Drnovška zaradi sorodstvenih razmerij.

Ziga Dolhar ::

Dr Evil:

> ZOKI je kupoval,čeprav ne bi smel(monopolni zakon)

Lakho malo več o tem poveš? Sploh ta monopolni zakon me zanima ...
https://dolhar.si/

Dr Evil ::

Tržni deleš tržišča je za eno podjetje omejeno na 40% če se ne motim.Mislim,da je mercator to številko že presegel.

Za kaj več,boš pa moral sam pobrskat.

Daedalus ::

Tržni deleš tržišča je za eno podjetje omejeno na 40% če se ne motim.Mislim,da je mercator to številko že presegel.

Ma nemoj...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Calligula ::

Dre evil in M..

Sem napisal, da mu je bilo politicno dovoljeno voditi Mercator. In, da je to odraz ,da je v druzbi nekaj hudo narobe. Ampak ob osamosvojitvi in nekaj let za tem je mogoce-vsaj v ej regiji-kaj takega se skoraj logicno, v tem casu, ko smo ze v EU, pa te tanovi desni kounisti se vedno pocno isto.

In ne, nisi uspesen amo, ce zacnes pri dnu. Uspesen si, ce si uspesen in svoje delo dobro opravljas in imajo od tega korist tudi drugi.

Mercator je leta s pritiskanjem na zaostale zivilce in domaco, zastarelo in mentalno okostenelo slovensko industrijo poveceval slovensko produktivnost. To,da se gre lahko potem neko Lasko zaradi tega lahko revansizem je ekonomski idiotizem in politicni lapsus brez primere.

Jankovic je umazan in to ravno prav za to funkcijo. Ta finkcija zahteva pokrivanje interesov mnogo sfer-interese trgovca, interese potrosnika, politike in na koncu dobaviteljev. Nihce mu ne more ocitat slabih rezultatov. To pomeni uspesnost.

Kaj so pa ti drugi k... uspesnega naredili razen res samo tega, da so razprodajali javno premozenje? Mercator vsa leta genericno raste.

In se to, zakaj ga nova oblast preprosto zakonsko ni zjebala, ce je kradel,..?
To so pravi vzvodi. Ne pa kraja, okoriscanje na racun drugih,..

Daedalus ::

In se to, zakaj ga nova oblast preprosto zakonsko ni zjebala, ce je kradel,..?

To se jaz tud sprašujem. Če je tak lopov - kak to, da so ga odstavli iz "nekrivdnih" (beri - nam gre na živce zaradi politične barve) razlogov?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Calligula ::

Pa itak bi se zdaj sami sebe nadzirali v smislu revizije prodaje MErcatorja...
So namrec zelo posteni tile novi k...

Mene briga kako je Jankovic prisel v Mercator. On je bil pac eden tistih redkih, ki je svoje delo res dobro opravil in tega stokanje nekih forumovcev nic ne spremeni.

Kapital je pa itak ocitno pripravljen stopit za njega. Drugi si morajo pa pac s politiko pomagat in to v letu 2006, ko smo v EU in naj bi bili razvita dezela. In grozljivo je ze to, da se je nekdo zgoraj zgovarjal na Italijo, ki je posmeh celotnega sveta glede koruptivnosti zaradi klovna Berlusconija.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tajkuni in naše gospodarstvo (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21644444 (3882) WizzardOfOZ
»

Prodaja Merkatorja (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
29553404 (32663) LeQuack
»

Banke odlozile odplacevanje dolgov Bavcarju (Istrabenz) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
856976 (4668) mtosev
»

Zoki by by (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
13235491 (32309) Nejc Pintar
»

Mercator vs Spar (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1209036 (7373) Tear_DR0P

Več podobnih tem